Wandelvakantie Zell am See

Overzicht

Wat een pareltje! o.l.v. Ellis Groenendijk Wandelniveau 2 Vertrekdatum 18 augustus

Zeer afwisselende reis Zell am See en Kaprun

We hebben een echte wandelparel gevonden, Zell am See.
Als u van wandelen houdt, dan bent u in Zell am See aan het juiste adres. Het gebied heeft meer dan 400 kilometer aan goed begaanbare wandelpaden in het hoog- en laaggebergte. In combinatie met de Zell am See-Kaprun Sommer Card geeft dit een enorme keuze aan activiteiten. Met hoogte wandelingen op berg “TOPPERS” als de Schmittenhöhe in Zell, een geliefd wandelgebied van Kaiserin Sissi, of de lieflijke Maiskogel in Kaprun belooft het een unieke belevenis te worden.
Met de kabelbaan naar de top van de Kitzsteinhorn, waar u vanaf een hoogte van 3029 m een prachtig uitzicht heeft over het Hohe Tauern gebergte. Of met de Lärchwandschrägaufzug naar de stuwmeren van Kaprun, het zijn stuk voor stuk sensationele wandelingen.
Het is wel duidelijk, het wordt een reis van keuzes maken en onvergetelijk herinneringen.

Zell am See
♦ Schmittenhöhe, Höhenweg
♦ Panoramaweg Sonnalm en Sissiweg
♦ Langs het meer van Zell am See
♦ Boottocht op de Zellersee

Kaprun
♦ Stuwmeren. Met hanglift/platvorm naar Stuwmeren. Wandeling Stausee Mooserboden
♦ Familieberg Maiskogel
♦ Sigmund Thun Klamm
♦ Kitzsteinhorn, 3029 m, het hoogste uitzichtsplatform van het Salzburgerland

Wandelniveau 2
Wandelingen van 3 tot 5 uur per dag in heuvelachtig gebied. U wandelt over almen, verharde en onverharde gemarkeerde wandelpaden in een bergachtig landschap. Hoogte verschillen tijdens deze reis ca. 50-400 m. Geschikt voor de sportieve wandelaar met goede conditie.
Tijdens een deel van de wandelingen geven wij u, indien mogelijk, de keuze tussen meer relaxte wandelingen of tochten met extra uitdaging. U zult regelmatig het hoogteverschil overbruggen met o.a. bergbanen of een transfer (deels inclusief met de Zell am See-Kaprun Sommer Card, deels voor eigen kosten).

Bijzonderheden
Inclusief: Zell am See-Kaprun Sommer Card
Met deze Sommer Card kunnen wij gratis gebruik maken van vele activiteiten zoals een aantal bergbanen, wandeltaxi’s, entrees voor bezienswaardigheden en zwembaden. Zo spaart u alvast heel wat kosten uit. Exclusief: overige kosten welke niet onder de Sommer Card vallen.

Wandelbegeleiding
Zondag 20 augustus door Ellis Groenendijk

Klik hier voor meer informatie over wandelvakanties en Ellis Groenendijk.

Bergmeer met sneeuw

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Heenreis
Via de opstapplaatsen naar Zell am See waar u 's avonds aankomt. Het diner is onderweg.
2e vakantiedag
Zell am See: Seepromenade, boottocht
Na een relaxt ontbijt wandelen we vanaf het hotel richting Zell am See. Vandaag kunt u het rustig aan doen of kilometers maken. Wandelt u de Seepromenade, 12 km rondom het meer, of wilt u liever een gedeelte overbruggen met een leuke boottocht? De keuze is aan u. Sluit de dag af op een terrasje in het gezellige plaatsje Zell am See of breng een bezoek aan de oude Romaanse parochiekerk. Na misschien nog een duik te hebben genomen in het meer wandelen we weer terug naar ons hotel.
Meer van Zell am See
3e vakantiedag
Zell am See: Schmittenhöhe
Met de bus rijden we naar het dalstation van de Schmittenhöhe vanwaar we de kabelbaan nemen naar het bergstation op 1965 m hoogte. Het bijzondere aan de Schmittenhöhe is het 360 graden panorama vanaf de top. Omdat de berg de hoogste is in zijn directe omgeving kun je naar alle richtingen van het overweldigende uitzicht genieten. De schitterende blauwe Zellersee, de witte Kitzsteinhorn, het lange Pinzgautal, de pistes van Saalbach-Hinterglemm, alles is vanaf hier te zien! We beginnen de dag met de Sissi tour. Keizerin Sissi was vaak in deze omgeving te vinden. Na een bezoek aan de beroemde Sissi-kapel wandelen naar de Sonnalm en een gedeelte van de Höheweg.
Wandelvakantie Zell am See
4e vakantiedag
Kaprun: Maiskogelberg en Sigmund Thun Klamm
Vanuit het hotel wandelen we langs het vliegveld en de rivier de Salzach naar Kaprun. Bij de huisberg van Kaprun, de Maiskogel, gaan we met de kabelbaan omhoog. We wandelen de “Hüttenrunde”, een wandeling over almen en langs traditionele hutten. De liefhebbers kunnen nog kilometers maken door naar het dal te wandelen. En natuurlijk maken we nog tijd voor een bezoek aan de Sigmund Thun Klamm.
Sigmund Thun klamm
5e vakantiedag
Vrije dag
Luieren, kuieren of Apfelstrudel tour? Aan u de keuze.
Wandelschoenen
6e vakantiedag
Kaprun: Stuwmeren
Vandaag een speciale wandeling. Achter in het dal van Kaprun gaan we eerst met een bijzondere platformlift, gevolgd door een busrit naar de stuwmeren Wasserboden en Mooserboden. De Lärchwandschrägaufzug, zoals de volledige benaming luidt, is al een belevenis op zich. De lengte is 820 meter en het hoogteverschil 431 meter. Het gemiddelde stijgingspercentage is maar liefst 39%, terwijl 185 personen tegelijk vervoerd kunnen worden. De lift werd in eerste instantie door de Nazi’s gebouwd om materiaal voor de bouw van de stuwdammen naar 2000 meter hoogte te brengen maar dient nu vooral om de bezoekers naar de stuwdam van de Wasserfallboden Stausee te brengen. We kiezen voor een indrukwekkende wandeling langs de Mooserboden Stausee.

7e vakantiedag
Zell am See: Schmittenhöhe – Saalbach
Nog een keer naar de Schmittenhöhe. We wandelen een gedeelte van de Pinzgauer Spaziergang richting Saalbach. Tijdens deze tour heeft u de meest fantastische uitzichten op de Kitzbüheler Alpen en op het Pinzgaudal met de Hohe Tauern. Onderweg een aantal leuke hutten.
Wandelvakantie Zell am See Ellis
8e vakantiedag
Kaprun: Kitzsteinhorn. Gletscherwelt 3000
De Kitzsteinhorn, de enige gletsjer van Salzburg, biedt een uitzicht over 30 bergen die hoger zijn dan drieduizend meter. Met de kabelbanen komen we tot 3029 m bij Gletscherwelt 3000 en kunt u vanaf het panorama platform “TOP OF SALZBURG” genieten van het uitzicht. U kunt hier een bezoek brengen aan de Nationalpark Gallery, Cinema 300 en natuurlijk genieten van een drankje in het Panorama restaurant.
Kitzsteinhorn
9e vakantiedag
Terugreis
Na een vroeg ontbijt gaan we op de terug weg naar Nederland. Als u over de Duitse autobanen terug reist, weten we zeker dat er nog veel zal worden nagepraat over deze fantastische reis.
Wandel informatie
Wandelniveau bergwandelingen
Kies voor een wandelvakantie in de bergen welke aansluit bij uw wandelervaring en conditie. Wandelen in de bergen is prachtig maar vraagt andere vaardigheden. U heeft te maken met hoogtemeters, oneffen paden, een andere balans verhouding, klimmen en dalen. Wandelt u in Nederland in ca. 4 uur 15 km.? In de bergen loopt u in 4 uur ca. 8 km. en verbruikt u meer energie.
“Leeftijd is geen graadmeter” zeggen wij altijd, uw fysieke conditie wel. Twijfelt u of de uitgekozen wandelreis geschikt is voor u, of dat u het tempo aan kunt? Neemt u gerust contact op met mij. Ik zal u graag adviseren. Tijdens een aantal wandelingen kunnen de hoogtes overbrugt worden met een kabelbaan of taxi. Mocht een wandeling niet geschikt zijn voor u of heeft u andere plannen? U kunt natuurlijk op eigen gelegenheid op pad. Graag geef ik u tips voor leuke alternatieven.

Wandelprogramma wijzigingen
Bij veel wandelingen tijdens deze reizen zoeken we het hogerop en maken we regelmatig gebruik van kabelbanen. Hierdoor zijn we voor het programma meer afhankelijk van het weer of overige omstandigheden. Het wandelprogramma wordt daarom uitgevoerd in willekeurige volgorde en onder voorbehoud van de omstandigheden ter plaatse. Er wordt een keuze gemaakt uit de mooiste wandelingen en waar nodig wordt u een alternatief geboden. Uw wandelbegeleider bepaalt uiteindelijk het definitieve programma.

Belangrijke informatie
• Definitieve opstaptijden ontvangt u in de reisbescheiden (deze worden ca. 10 dagen voor vertrek verstuurd).
• Opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende aanmelders. Fitál behoudt zicht het recht voor een opstapplaats te laten vervallen en een alternatieve opstapplaats te boeken, zonder dat daar een vergoeding tegenover staat.
• Een preferentie is een voorkeur. Uw voorkeur geven wij door aan de hotelier, die hiermee zoveel mogelijk rekening mee houdt, zonder dat dit een garantie is.
• Een dieet wordt als een preferentie doorgegeven aan het hotel. De hotelier kan hiervoor ter plaatse extra kosten bij u in rekening brengen.
• Een essentie is een voorwaarde om de boeking te bevestigen. Voor een essentie brengen wij € 27,- essentiekosten in rekening plus de eventuele meerkosten die de hotelier in rekening brengt. Een essentie is een voorwaarde die de hotelier schriftelijk heeft bevestigd.
• Op deze reis zijn de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing.
• Deze reis is een zgn. pakketreis.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

***Hotel Schütthof

WiFi beschikbaar in het hotelHotel met een liftHotel biedt verschillende wellness-faciliteiten

Ligging Hotel Schütthof Zell am See is een 3-sterrenhotel met een gezellig restaurant, bar

Review 8,3
Voorzijde hotel Schütthof
Bekijk hotel
Review 8,3

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Wandelvakantie Zell am See
Salzburgerland, Oostenrijk
Riet Diepenmaat, Dieren
20-08-2023
'Prima vakantie. Prachtige omgeving en veel en hoog gewandeld door de bergen. Door zomerpas gemakkelijk te bereiken door liften.Fijne reisleidster Elis Groenendijk en de chauffeur Arjan.'
Jan en Trudy, Sint Pancras
20-08-2023
'Hele mooie wandelreis met uitstekende reisleiding en goede stuurman op de bus.
Deze mensen zijn mede de oorzaak van de heerlijke sfeer in de hele groep.
'
Peter Peters, Best
20-08-2023
'De wandelvakantie was enorm leuk en gezellig. Ellis is een buitengewoon aardige meid die van wanten weet en zeer deskundig is en zeer meewerkend. Zij brengt saamhorigheid in de groep wat we graag willen. Allemaal leuke mensen. Ook Arjen de chauffeur kan er wat van. Ook heel leuk in de omgang. Dus wat willen we nog meer !
De wandelingen waren goed te doen, leuke bestemmingen, leuke omgeving, mooie natuurschoon, sneeuw, watervallen, stuwmeren. We hebben ons kunnen uitleven wat wij (ik zeker) hebben gedaan.'
Monique Jongerius , Leusden
20-08-2023
'Door de summercard en de goede begeleiding konden we met een groot aantal liften op veel plekken in de bergen komen en wandelen.'
P, Alblasserdam
20-08-2023
'De vacantie was in alle opzichten geweldig.'
Arieke van Buuren, Ede
20-08-2023
'Prachtige vakantie met mooie wandelingen en gebruik van de gastekaart waardoor alle liften en boten etc vrij toegankelijk zijn.En heerlijk met een meer waarin men kon zwemmen.'
Schmeetz, Nijswiller- wittem
20-08-2023
'Geweldig mooie actieve wandelvakantie met deskundige begeleiding.'
H.Gerke, Uden
28-08-2022
'Het hotel was prima en de wandelmogelijkheden zeer goed. Ellis wist weer alle extra wensen te vervullen en was zeer flexibel om het programma aan het weer en de mogelijkheden van de deelnemers aan te passen.'
Arieke van Buuren, Ede
28-08-2022
'Prachtig wandelgebied,veel mogelijkheden waardoor iedereen aan zijn trekken komt.Een Enthousiaste wandelbegeleidster en chaufeur'
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per ComfortClass touringcar
♦ 2 pers. kamer met bad of douche en toilet
♦ halfpension ( ontbijtbuffet en dinerbuffet)
♦ wandelbegeleiding
♦ Zell am See Kaprun Sommercard
♦ reisbescheiden per e-mail

In- en uitstaptijden
05.30 uur Alblasserdam (23.00 uur)
06.30 uur Utrecht (22.00 uur)
07.30 uur Nuland (21.00 uur)
08.30 uur Asten (20.00 uur)
De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ 1 persoonskamer € 195,- (beperkt beschikbaar)
♦ 2 persoonskamer alleengebruik € 365,-
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ overige entreegelden, transfers, bergbanen ed.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X