FietsCruisevakantie maakt u met Fitál Vakanties

Tijdens een FietsCruise vakantie geniet u van comfort en fietsplezier. Heerlijk elke dag onbezorgd en ontspannen fietsen langs de mooiste rivieren van Europa, terwijl uw drie- of viersterrenhotel met u meevaart.
De dagelijkse fiets- en vaartrajecten zijn zo op elkaar afgestemd dat u ontspannen kunt fietsen terwijl er tijdens deze fietscruise vaarvakantie ook voldoende tijd is om aan boord te relaxen.

U reist met eigen vervoer of met de fietsbus naar de opstapplaats waar het cruiseschip aan de kade ligt. Reist u met de fietsbus, dan reist uw eigen vertrouwde (elektrische) fiets GRATIS mee, zorgvuldig vastgezet in de fietstrailer en/of aan dek van het cruiseschip. Bij iedere fiets riviercruise gaat een fietsbegeleid(st)er mee.

Populaire FietsCruise vakanties:

Fietscruise Donau : Passau - Wenen - Budapest (busreis)
Het Donaufietspad is niet zonder reden één van de bekendste en meest geliefde fietsroutes van Europa. Heerlijk fietsen over de uitstekend bewegwijzerde fietspaden. Tijdens deze fiets- en vaarvakanties komt u een grote verscheidenheid aan landschappen en historische bezienswaardigheden tegen. Stille natuurrijke dalen, lieflijke dorpjes en wereldsteden liggen op uw route. Passau, Wenen, Bratislava en Budapest zijn de uithangborden van deze fietsvakantie.

Fietscruise langs de Romantische Midden-Rijn
Stap op en kom aan boord voor een heerlijke fiets en vaarvakantie langs de Rijn. U fietst door het afwisselende landschap van het Midden-Rijndal dat op de lijst van werelderfgoed van Unesco staat. Het gebied was een inspiratiebron voor dichters, schilders en componisten. U fietst ontspannen over de goed bewegwijzerde route. Langs wijnbergen met het o.a. het beroemde Rüdesheim en Boppard, door een landschap dat romantisch is en waar vele legendes zoals die van de Loreley herleven.
Tussen de “Mauseturm” in Bingen en het “Deutsche Eck” in Koblenz liggen niet minder dan 29 burchten, die in vroeger tijd de scheepshandel bewaakten. Alhoewel van de meeste burchten slechts nog ruïnes zijn overgebleven is het fantastisch om te zien hoe deze hoog boven de Rijn over het dal heen kijken en indrukwekkend de geschiedenis van dit landschap weergeven. Geniet van de uitstekende verzorging van het comfortabele Ms Calypso.

Fietscruise Hanzesteden en IJsselmeer
Ga met ons mee op deze fantastische fiets en vaarvakantie in ons eigen land. Onbekommerd fietsen en genieten van het mooiste van Nederland; oude vissersdorpjes met pittoreske haventjes en de Hanzesteden van de IJsselvallei. Overal in de oude stadjes langs uw fietsroute zoals Hoorn, Enkhuizen, Deventer, Zwolle en Wijk bij Duurstede treft u de Hollandse gezelligheid. Tot slot fietst u nog een dag langs de Rijn of door de Betuwe. Via de knooppunten routes kunt u tijdens deze fietsvakanties uw routes tussen vertrek en aankomstplaatsen naar eigen inzicht samenstellen. Bent u geen fietser maar heeft u dit traject altijd al willen varen boek dan gerust! Bekijk ons filmpje over uw fiets in de fietstrailer