Winterbeleving volgens Fitál Vakanties

De vrijetijdsbeleving van Fitál Vakanties


Onze nieuwe (winter)website staat weer vol met sfeervolle vakanties. Bij Fitál Vakanties bepaalt u zelf wat u doet tijdens de reis: wandelen, langlaufen, nordic walking, skiën of een combinatie hiervan. Wat u ook kiest en hoe actief u uw wintervakantie ook wilt maken, bij Fitál Vakanties bent u daarvoor op het juiste adres: actieve vakanties mét professionele begeleiding.
Vrouw met nordic stokken op berg

Professionele begeleiding


De begeleid(st)ers van Fitál Vakanties verstaan hun vak; het zijn professionele begeleiders en staan voor u klaar om van uw vakantie een echte winterbeleving te maken. Wat mag u van hen verwachten? De kerntaak van onze begeleiders is om u dagelijks te informeren en te adviseren over de mogelijkheden; wat zijn de weersverwachtingen, welke loipes en pisten zijn er geopend? Waar kunt u (ski)passen kopen en of u beter een dag of een weekpas kunt kopen. Kortom hij/zij staat u met raad en daad bij.

U zult begrijpen dat afhankelijk van de groepsgrootte de begeleiding de aandacht over de groep zal verdelen, dit omdat er altijd niveau- en verwachtingsverschillen zijn binnen een groep. Waar mogelijk zal ook de chauffeur hierbij een rol spelen en bijvoorbeeld met een deel van de groep gaan wandelen als de begeleiding gaat langlaufen. Zo wordt er iedere dag in overleg een planning gemaakt.

Wanneer u uw niveau wilt verbeteren of wellicht een andere techniek onder de knie wilt krijgen dan adviseren wij u om ter plaatse langlauf- of skilessen te bestellen.

Afhankelijk van weer/sneeuwomstandigheden kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

Wandelen en/of Langlaufen


De wandelaars en langlaufers worden begeleid door vakkundige Nederlandse begeleiding. Het wandelen en langlaufen wordt daarbij, afhankelijk van de groepsgrootte, afgewisseld. De gemiddelde wandel- en langlauftochten zijn zo’n 3½ tot 4 uur per dag, natuurlijk onderbroken met pauzes in een leuke hut.
Langlaufervaring en een basis conditie zijn nodig. Nog geen langlaufervaring? Reserveer dan een vakantie waarbij langlaufles wordt gegeven (zie keuzewijzer).

Kledingadvies


U neemt deel aan een reis waarbij gelegenheid is tot wandelen en/of langlaufen. Wij adviseren u daarom goede waterdichte wandelschoenen met profielzolen. Voor gladheid zijn schoenijzers erg handig. Deze zijn te koop bij o.a. ANWB, in de vakantielanden betaalt u zeker meer.

Kleding: Indien u gaat wandelen en/of langlaufen neemt makkelijk zittende en goed ventilerende kleding mee, waar u thuis in de winter ook mee sport, en een lichte poncho (ideaal over uw kleding om droog te blijven).

Nordic Walking


Wilt u meer uit uw wandelingen halen? Kies dan voor Nordic Walking. Deze wandeltechniek is voor iedereen geschikt en ook een gezonde sport. Door gebruik te maken van speciale stokken worden de spieren optimaal gebruikt, de bloedcirculatie en ademhaling verbeterd en knieën en heupen ontlast. Het wandelen in de bergen met deze techniek zorgt voor betere balans, uithoudingsvermogen en biedt extra ondersteuning bij het klimmen en dalen. Een basis conditie is nodig, want u wandelt (afhankelijk van het niveau) zo’n 3,5 tot 4 uur per dag.

Lessen Langlaufen & Nordic Walking met Ellis Groenendijk


Een aantal van onze wintervakanties worden begeleid door Ellis Groenendijk. Tijdens deze reizen wacht u een afwisselend programma met wandelen, Nordic Walking en langlaufen. Tevens zijn een aantal van deze reizen geschikt voor ervaren skiërs.

Ellis, is gediplomeerd Langlauf- en Nordic Walking instructeur en leert u tijdens de clinic de beginselen en de fijne kneepjes van deze wintersporten. Zodra u het onder de knie hebt, staan er leuke tochten op het programma.

Het begeleiden van de clinics Nordic Walking en langlaufen alsmede het begeleiden van de wandel- en langlauftochten wordt, afhankelijk van o.a. de groepsgrootte, niveau van de gasten en sneeuwconditie afgewisseld.

Clinic Nordic Walking : inclusief poles en certificaat € 30 p.p. (3 lessen)
Clinic Langlaufen : gratis (exclusief ski's)

Meer lezen over Ellis Groenendijk? Klik dan hier.

Ellis oefeningen in de sneeuw

Wintersport met Ellis Groenendijk


Alweer 18 jaar ben ik voor Fitál op pad om wintersportvakanties te begeleiden. Onder het motto….. “blauw in de lucht en wit onder de voeten” blijft het een leuke uitdaging om de beste sneeuwstekken te vinden waar we kunnen genieten van al het moois wat de winterse natuur ons biedt.

Eerlijk gezegd ben ik nogal verslingerd aan bergen, het “buiten spelen” en geniet ik van het plezier wat we beleven tijdens deze reizen. Voor mij niets leuker dan gasten mee te nemen in deze wonderwereld.

Mijn grootste voldoening? Dat iedereen op zijn manier aan zijn trekken komt. Of gasten nu veel of weinig kilometers maken, wandelen, langlaufen, skiën of het toch eens wagen voor de eerste keer de langlauflatten onder te binden? Experts zijn in Apfelstrüdel testen, luidkeels zingen in de arreslede of après-skiën? Niets is mij te dol. Het belangrijkste is dat iedereen geniet en er vooral veel gelachen wordt. Want een dag niet gelachen ……………

Dus wat mij betreft…….. ik kan niet wachten tot we elkaar weer zien in de Alpen.
Fitál Vakanties begeleidster Ellis Groenendijk

Wandelen met Corrie van der Pluijm


Corrie van der Pluijm begeleid al 13 seizoenen fietsreizen in heel Europa, en in de winter begeleid ze wandel reizen.

'' Voor mij is reizen een van de leukste dingen die je kan doen. Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe dingen zien en beleven.''

Vaak wordt gezegd; ik kan niet zo ver lopen. Dan is mijn antwoord: je hoeft niet perse ver te lopen, als je maar kan genieten!

Voor mij geld vooral het genieten, luisteren naar de stilte, kijken naar de omgeving, even rusten op een bankje of lekker lunchen in een leuk restaurant. En avonds genieten van de open haard en een lekker diner.

Als u met mij mee gaat op winterreis wandelen, als het weer het toelaat natuurlijk, dan lopen we gemiddeld 10km per dag. Over geprepareerde paden of soms eerst met de lift omhoog en dan lopen naar beneden. Niets moet, u bent tenslotte op vakantie! Wie verder wil lopen kan op eigen gelegenheid en dan spreken we een eindtijd af om weer terug te gaan naar het hotel.
Begeleider Corrie van der Pluijm Fital Vakanties

Wandelen met Ada de Munck


Sinds de start van Fitál in 2003 mag ik iedere winter een wandelreis begeleiden, dit doe ik naast mijn werk op kantoor van Fitál.
Van Oostenrijk en Italië tot in 2023 naar Zweden. Tijdens de reis kan iedereen wandelen op zijn eigen niveau en tempo.
We ontmoeten elkaar bij een berghut of op een gezellig terras.
’s Avonds genieten we met elkaar van de prima verzorging in de hotels die Fitál voor u heeft uitgezocht.
Begeleider Ada de Munck Fital Vakanties

Wandelen met Bouke Jansma


In het verleden heb ik zelf door heel Europa gefietst (Santiago, Rome, Venetië, Bazel, Engeland etc.) en gewandeld, het laatste meestal tijdens meerdaagse huttentochten.
Iedere keer weer anders, maar altijd een geweldige ervaring. Een ervaring die ik graag met anderen wil delen.
Daarom begeleid ik al bijna tien jaar fiets- en wandelreizen voor Fitál.

En bij iedere reis verbaas ik me weer hoeveel méér een fietser of wandelaar van de omgeving ziet, in vergelijking met een automobilist.
Wat is Europa toch mooi; wat een schitterende routes lopen er overal, als je de auto maar eens laat staan.
En als je de omgeving wilt zien. Maar dan moet je wel meegaan natuurlijk.
Ik hoop je ook in 2023 weer tegen te komen tijdens een paar van deze mooie tochten.

En na (of tijdens) een dagje gezond bezig zijn mag daarbuiten een stukje humor zeker niet ontbreken. Ik doe graag mee.Begeleider Bouke Jansma Fital Vakanties

Wandelen met Annemieke Pinxteren


Buiten in de natuur zijn, vind ik heerlijk. Ik trek er graag op uit, zowel op de fiets of wandelend.
Ook ‘s winters is het fijn genieten buiten en zeker als er sneeuw ligt. Skiën doe ik nog wel, maar de laatste jaren heb ik het winterwandelen ontdekt.
Het gaat dan niet om de afstand, die je aflegt, maar om de omgeving waar je van geniet. De rust en stilte, die je ervaart in de sneeuw is uniek. En ergens is er altijd wel een plek waar er warme chocomelk en apfelstrudel wacht!
Ik vind het fijn als de gasten er zin in hebben om er iets leuks van te maken. Ik help graag met tips, zodat iedereen kan genieten. Met elkaar maken we er een super vakantie van.
Annemieke Pinxteren

Wandelen met Dita Vels


U bent van harte welkom op 1 van onze mooie reizen.
Al 15 jaar begeleid ik Fital reizen in zomer en winter met enthousiasme en plezier.

Als iets gezellig is dan is het wel een Fital wintervakantie. Elke dag gaan we op zoek naar de beste sneeuwcondities.

De mooiste uren van de dag ‘spelen’ we buiten in een prachtig winterpanorama. Minstens zo belangrijk is een zonnig terras of een urige hut.
Gezelligheid gegarandeerd!


Begeleider Dita Vels Fital Vakanties

Wandelen met Jos Breuer


Sinds een jaar of vijf mag ik fietsvakanties van Fital begeleiden en ik ontdek dat het steeds leuker wordt om met gasten op pad te gaan. En dan onderweg te genieten van al dat moois. Vooral de bergen hebben mijn hart gestolen, wat is er mooier dan tussen prachtige alpenpanorama’s te wandelen of fietsen.
Ik vind het leuk om voor een Fital vakantie uit te zoeken wat je overdag allemaal kunt doen op je vakantie bestemming. En deze tips aan u door te geven, zodat u een leuk programma per dag kunt kiezen.
Bij de wintervakanties wil ik samen met u elke dag een wandeling maken waarbij iedereen mee kan doen. Bent u zo sportief dat u wat verder wilt lopen, dat kan natuurlijk ook. Of kiest u juist een wat kortere afstand, helemaal oké, want het is uw vakantie!
Op vakantie wordt ik blij van een beetje inspanning. Overdag lekker bewegen en na afloop gezellig napraten en lachen over de belevenissen van de dag. En daarbij lekker genieten van heerlijk eten en drinken in ons hotel.
Jos Breuer - Fital begeleider

Skiën met Marianne Dullaard


Sinds dertien jaar ben ik een actieve en enthousiaste deelnemer aan de Fital winter reizen als skiër.
Na mijn mijn pensionering ben ik nu twee jaar reisbegeleider, in de zomer tijdens fietsreizen en nu ook tijdens de wintersport (mijn echte passie) als ski begeleider.
Ik vind het belangrijk dat iedereen die met de reis meegaat een fijne vakantie heeft in een groep met gelijkgestemden.
Genieten van de schitterende omgeving en de mooie ski-afdalingen die we gaan maken, in het uitgebreide skigebied van Warth, waar meestal veel sneeuw ligt!
Of je nu veel ski ervaring hebt of maar weinig, of je je eigen plan trekt of met de groep mee skiet,
wat ik ga proberen is, iedereen zoveel mogelijk hierin te supporten, en hoop van harte dat we samen een gezellige, actieve en zonnige vakantie gaan beleven!
Marianne Dullaard - Fital begeleider

Skiën met begeleiding


De skiërs worden dagelijks begeleid door vakkundige Nederlandse skibegeleiding. Basis ski-ervaring is noodzakelijk. Onze begeleiders geven u graag tips en adviezen ten aanzien van de benodigde technieken maar geven géén skiles. Skilessen kunt u ter plaatse bij de skischool reserveren.

Skiën zonder begeleiding


Deze reizen zijn geschikt voor skiërs die op eigen gelegenheid op pad gaan. U kunt gebruik maken van de plaatselijke (gratis) skibus of aansluiten bij het Fitál dagprogramma naar de verschillende gebieden.

Skiën met Arthur Hameete


Arthur Hameete is onder de Fital klanten ook bekend als chauffeur op de fietsbusreizen. Daarnaast is Arthur ook al ruim 35 jaar een fervent en enthousiast skiër. De laatste winters heeft hij met veel plezier diverse Fital skigroepen begeleid en vooral rekening gehouden met ieders ski-niveau. Niks moet en u als gast moet een zo ontspannen en plezierige mogelijke skiweek hebben. Overdag heerlijk skiën en ‘s avonds heerlijk dineren en ontspannen. Dit tot grote tevredenheid van de Fital skigasten.
Reisbegeleider en Skibegeleider Arthur Fital Vakanties

Sneeuwzeker op wintersport


Ligt er op uw bestemming niet voldoende sneeuw, dan rijden we naar een ander dal, berg of streek waar wel volop sneeuw ligt. Zo is uw wintersport bijna zeker gegarandeerd van sneeuw!

Conditie?


Wanneer u geïnteresseerd bent in een actieve wintervakantie dan is het belangrijk om over een basis conditie te beschikken. In de winter bent u (afhankelijk van het niveau) tussen de 2 tot 4 uur per dag actief bezig. Gevorderden kunnen kiezen voor langere of zwaardere tochten.
Ellis langlaufen van achter stoer

Fitál bus


Bij alle wintersportvakanties is er een bus ter plaatse. Bij de meeste reizen is dit de “Fitál”-bus, maar soms kan dit een lokale touringcar of skibus zijn die de transfers verzorgen, zodat de omschreven dagprogramma’s altijd kunnen worden uitgevoerd. Op de eerste en laatste dag kan het voorkomen dat u samen reist met deelnemers van een andere bestemming.

Afhankelijk van weer/sneeuwomstandigheden kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

Keuzewijzer Wintervakanties 2024


Om het u (nog) makkelijker te maken hebben wij voor u al onze winterbusvakanties op een rij gezet. Hierbij hebben wij aangegeven welke bestemmingen voor welke activiteit(en) geschikt zijn en daarbij ook de betreffende begeleid(st)er bij gezet.


Kosten ter plaatse; Loipen en Liftpassen


Het onderhoud van loipen, pisten en liften kost veel geld. Hiervoor wordt in sommige gebieden loipengeld gevraagd. Bij gebruik van liften en gondels moet rekening gehouden worden met een dag- of weekpas. Deze kosten zijn niet bij de reissom inbegrepen en dient u ter plaatse te voldoen.

Voorwaarden


De minimale deelname aan deze reizen is 28 personen en de maximale deelname 42 personen. Bij deelname minder dan 28 personen behouden wij ons het recht voor de reis gecombineerd met een andere bestemming uit te voeren.

Fietsen onder de winterzon


Heerlijk fietsen in een aangenaam klimaat? Dat kan! Ook in de wintermaanden organiseert Fitál Vakanties mooie fietsreizen. Ontdek het achterland van de Costa Blanca of geniet van het mooie kustgebied van de Algarve.

Winterbanden


In de meeste Europese landen geldt dat u gedurende de wintermaanden en/of tijdens winterse omstandigheden, winterbanden moet hebben. informeert u tijdig welk type winterbanden u nodig heeft, in verband met de verplichtstelling kan de levertijd van winterbanden langer duren dan u zou verwachten.

Tip: laat u auto voor de wintersportvakantie ook nog (extra) wintercheck ondergaan.

Tip: Oefen voordat u op vakantie gaat het leggen van de sneeuwkettingen, dit bespaart tijdens de reis tijd en ergernis.
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X