Belangrijke informatie

ALGEMEEN:

De prijs bij uw reis

De gepubliceerde bedragen / toeslagen zijn per persoon, met verblijf in een 2-perskamer/hut, tenzij anders vermeld. De reissom is vastgesteld o.b.v. de geldende tarieven per datum publicatie. Fitál behoudt zich het recht voor deze te wijzigen in geval van onverwachte koerswijzigingen, brandstofkosten en of belastingheffingen en/of routes aan te passen.

De gepubliceerde prijzen zijn exclusief € 20,- reserveringskosten (per boeking) en € 2,50 voor het Calamiteitenfonds (per boeking).

Het kan voorkomen dat de prijzen tijdens het seizoen worden aangepast. Dit kan enerzijds komen door een prijsverlaging naar aanleiding van een nieuwsbrief of een advertentie om het minimum aantal deelnemers te behalen om zodoende de reis te kunnen uitvoeren. Er zal geen restitutie van het prijsverschil plaatsvinden voor de reeds gemaakte reserveringen, hoe vervelend dit ook kan zijn. Anderzijds kan de prijs ook worden verhoogd wanneer Fitál Vakanties bijvoorbeeld extra hotelkamers of hutten duurder moet inkopen voor een veelgevraagde reisdatum. Het kan dus zijn dat reizigers voor dezelfde vakantie verschillende reissommen hebben betaald.

Preferenties/essenties

Indien u speciale wensen heeft, oftewel preferenties ten aanzien van uw vakantie, dan kunt u deze bij uw boeking doorgeven. Fitál doet haar uiterste best uw preferentie te realiseren. U kunt echter aan een preferentie geen rechten ontlenen. Is uw wens van essentieel belang, dan is er sprake van een essentie. Indien wij uw verzoek tot essentie kunnen bevestigen, berekenen wij u € 27 (+ de aan de essentie verbonden eventuele extra kosten). Diëten blijven altijd een preferentie en kunnen nooit gegarandeerd worden. De facturering van de kosten voor de essentie is tevens uw bevestiging van de acceptatie van de essentie.

Uw reispapieren

Na betaling van uw reissom ontvangt u ca. 7 dagen voor vertrek uw reispapieren. In de reismap treft u onder andere aan;
Deelnemerslijst (fietsbusvakanties)
E-ticket (vliegvakanties)
Fitálvakantiewijzer
Hoteladressen
Kofferlabels
Fietsroutekaart/boek (of krijgt u in de bus uitgedeeld)

Bij eigen autovakanties ontvangt u veelal uw informatiepakket op de plaats van aankomst.

In het kader van duurzaam toeristisch ondernemen zal Fitál Vakanties vanaf 2017 ook starten met uitsluitend versturen van tickets per e-mail.

Inclusief en exclusief

Bij elke vakantie staat in de informatiebalk wat inclusief in de reissom is inbegrepen. Bij een aantal vakanties staat ook vermeld wat exclusief is en/of extra te reserveren. Deze laatste 2 zijn dus niet inclusief in de reissom.

Tijdens de heen- en terugreis is er geen verzorging inbegrepen, tenzij anders vermeld.

Halfpension begint met het diner op de 1e dag tot en eindigt met het ontbijt op de laatste dag.

Wat verder niet bij de reissom inbegrepen is; uitgaven van persoonlijke aard, niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien, entreegelden (tenzij vermeld), verzekeringen etc..

Bij iedere reservering wordt per reservering € 20,00 reserveringskosten + € 2,50 Calamiteitenfonds in rekening gebracht.

Verzorging

Logies: uitsluitend verblijf
Logies en ontbijt: verblijf inclusief ontbijt(buffet)
Halfpension: ontbijt- en diner(buffet)
Volpension: ontbijt-, lunch- en diner(buffet)
Volgens programma: maaltijden conform het programma zoals deze staat beschreven in de brochure en website.

Eenpersoonskamertoeslag

Da’s een heikel onderwerp, want dit klinkt zo onredelijk. Toch is dit niet helemaal terecht. Ook al is, of lijkt, de kamer kleiner, voor het hotel is een éénpersoonskamer meer dan de helft duurder dan een tweepersoonskamer. Slapen er 1 of 2 personen in de kamer. Er moet toch schoongemaakt worden, gestofzuigd en het bed moet opgemaakt worden. Ditzelfde geldt voor de faciliteiten van het hotel zoals bijv. een zwembad. De arbeidstijd blijft nagenoeg gelijk terwijl de inkomsten de helft zijn. Dat neemt niet weg dat we als Fitál voor u als alleenreizende proberen de toeslag zo laag mogelijk te houden of zelfs helemaal weg te laten.

Lands wijs, lands eer

Cultuur en eisen per land leert dat er verschillen zijn tussen hotels met een gelijke kwalificatie. Dit geldt ook voor de keuken. Hoewel Fitál afspraken maakt over de maaltijden, krijgt u soms iets op het bord waarvan u denkt.... Voor wie rekent met lands wijs, lands eer, zullen deze verschillen de vakantie juist zo bijzonder maken.

Niet helemaal tevreden?

Fitál Vakanties doet haar uiterste best uw vakantie tot een succes te maken. Uw ervaring ontvangen wij graag via het enquêteformulier dat u online 2 dagen na terugkomst van uw vakantie ontvangt. Reageren hierop is niet mogelijk,maar al uw positieve en minder prettige ervaringen/opmerkingen worden door Fitál gebruikt bij het samenstellen van nieuwe vakanties en brochures.

Toch nog niet helemaal tevreden? Meldt dit direct bij uw chauffeur/ begeleider en/of hotelier. Deze kunnen in de meeste gevallen uw klacht direct oplossen. Lukt dit niet; neem dan contact met ons op +31 (78) 6920112 en/of laat uw klacht schriftelijk vastleggen. Stuur deze samen met een klachtenbrief binnen 3 weken na thuiskomst op. Bij acties uit eigen beweging, bijv. het hotel verlaten zonder overleg, verliest u uw rechten op vergoeding of compensatie. U kunt natuurlijk altijd (anders dan met het enquêteformulier) schriftelijk reageren.

De opstapplaatsen

De juiste opstapplaatsen/tijden staan per reis vermeld. De juiste adressen zijn;
Alblasserdam..: SnelleVliet Touringcars, Van Hennaertweg 4 (P)
Utrecht..: Transferium Westraven,
Nuland..: Hotel van der Valk, Rijksweg 25
Stein..: Hotel van der Valk, Mauritslaan 65 (P)
Sevenum..: Tulip Inn Sevenum, Kleefsedijk 29 - A67, Venlo-Eindhoven
De Lutte..: Hotel-Restaurant De Grote Zwaan, Bentheimerstraat 21, 7587 ND De Lutte (P)

Parkeren is altijd op eigen risico, de directie en/of eigenaar van het parkeerterrein kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade aan uw auto.

Fitál Vakanties behoudt zich het recht voor om een opstapplaats wegens te weinig belangstelling (minder dan 8 personen) te wijzigen naar een andere opstapplaats.

Gratis Parkeren

Onze vakanties zijn rechtstreeks en zonder overstap. Voor uw gemak kunt u gratis parkeren bij de opstapplaatsen met het parkeersymbool (P) - zie opstapplaatsen hierboven.

Bij Hotel van der Valk te Nuland bedragen de parkeerkosten € 3,- per dag. Indien u overnacht in Nuland voor of na de reis, is parkeren gratis!

De touringcar of fietsbus gemist

U dient uiterlijk 10 minuten voor uw vertrektijd bij de opstapplaats aanwezig te zijn. Mocht u de bus hebben gemist, bel dan meteen het noodnummer dat u bij de tickets ontvangt. Via dit nummer is altijd iemand bereikbaar die er alles aan zal doen om u zo snel mogelijk op weg te helpen. (078) 69 20 120

Vaste zitplaats in de touringcar

Alle plaatsen in de touringcars zijn comfortabel en met veel beenruimte. Toch bestaat er voorkeur. Het is niet mogelijk om een vaste plaats te reserveren, tenzij u een medische essentie heeft en dan uitsluitend voor de tweede bank van voren. Tijdens uw vakantie met de touringcar wordt er gerouleerd. Wij verzoeken ieder dringend aan dit rouleren mee te werken.

Roken in de touringcar

Roken in de touringcar is verboden. U dient zich aan de voorschriften te houden, gevolgen van overtreding van de voorschriften komen voor uw rekening.

Reisbagage touringcar

Het is toegestaan om per persoon 1 koffer van maximaal 20 kg mee te nemen en 1 stuk handbagage. Daar er geen bagageservice inbegrepen is, zal de chauffeur uw bagage niet voor u dragen. Eventueel kunt u aan de receptie hulp vragen. Als u extra bagage mee wilt nemen, dient u hiervoor vooraf toestemming aan te vragen. U bent te allen tijde verantwoordelijk voor uw eigen bagage.

Verzekering reisbagage touringcar

Wij adviseren u de bagage ’s nachts uit de bus te halen. Het achterlaten van bagage in de bus, overdag of ’s nachts, gebeurt te allen tijde op eigen risico.

Fitál Taxi Service

U komt veelal met uw eigen auto naar de opstapplaatsen van de touringcar. Of u laat zich brengen door vrienden of familie. We kunnen ons voorstellen dat u niet altijd de mogelijkheid heeft om met uw bagage (én fiets) naar de opstapplaats te komen. Daarom biedt Fitál
u de gelegenheid thuis voor de deur, met uw bagage en fiets, opgehaald te worden met de Fitál Taxiservice. Die brengt u naar het vertrekpunt in Alblasserdam of Nuland.

Taxitarief
Friesland/Groningen/Drenthe € 132
Overijssel/Gelderland/Flevoland € 90
Noord Holland € 69
Zuid-Holland / Utrecht / N.Brabant € 60
Zeeland € 99

Deze prijzen p.p. (enkele reis) en bij een deelname van min. 2 pers., o.v.b. taxivervoer. Informeer bij boeking.

Uw ***/**** hotel

Uit de vele reacties merken wij dat u gesteld bent op comfort en graag verwend wordt. Bij Fitál logeert u daarom altijd in goede tot zeer goede ***/**** hotels en gast­hofen. Deze zijn bekend met de wensen van u en weten hoe zij u moeten verwennen. Een extra uitgebreid ontbijt en een uitstekend verzorgd diner, veelal keuzemenu’s, zijn bij Fitál vanzelfsprekend.

Hotelclassificatie

De classificaties zijn vastgesteld door de plaatselijke verantwoordelijke instanties, naar de normen die ter plaatse worden gehanteerd. De normering kan afwijken van de Nederlandse classificatie standaarden. Op sommige bestemmingen zijn hotels niet geclassificeerd.

Roken

De meeste accommodaties voeren een rookbeleid hetgeen soms betekent dat bijvoorbeeld op de kamer of in andere delen van het hotel niet gerookt mag worden.

Programmawijzigingen

Afhankelijk van de omstandigheden, zoals bijvoorbeeld het weer, kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

Doorgaan van de vakantie

Minimum deelname busvakanties 22 personen.
Annuleringstermijn touroperator:
vakanties korter of gelijk aan 8 dagen: 8 dagen en
vakanties langer dan 8 dagen: 15 dagen voor vertrek.
Tijdens de heen- en terugreis is geen verzorging inbegrepen, tenzij vermeld.
Alle prijzen zijn per persoon, uitgaande van bezetting van 2 personen in een 2-persoonskamer/hut en onder voorbehoud van wijzigingen.
Publicaties zijn te allen tijde onder voorbehoud van drukfouten. Eventuele fouten in de gepubliceerde informatie en/of prijzen worden bij uw boeking gecommuniceerd.
Het aanbod van onze organisatie is vrijblijvend en kan, indien dit noodzakelijk wordt geacht, worden herroepen.

Bijkomende kosten

Verzekeren is wel zo verstandig, wij regelen het graag voor u.
Reisverzekering (type Comfort) vanaf € 1,92 p.p.p.d
Annuleringsverzekering 5,5% v.d. reissom (exclusief 21% assurantiebelasting)
Reserveringskosten € 20,50*
Calamiteitenfonds € 2,50*
* per boeking

Uw reisdocument

Een geldig reisdocument is verplicht en dient u altijd bij u te dragen. U bent hiervoor te alle tijden zelf verantwoordelijk.

Fitjes

Bij iedere vakantie die u reserveert uit de brochure ontvangt u 1 Fitje®’voor elke € 50 per persoon. Lees onderstaande voorwaarden voor het sparen van de Fitjes.

U spaart niet alleen voor fikse kortingen tot wel 20% op de volgende vakantie, maar ook voor tussentijdse aanbiedingen (ook in de webshop).

Voorwaarden:
♦ Bij reservering dient direct te worden aangegeven of u Fitjes wilt inleveren, na het versturen van de bevestiging/factuur kan de korting niet meer worden verwerkt.
♦ De Fitjes worden berekend over de basis reissom van de persoon die de Fitjes inlevert/verzilvert en niet over de toeslagen.
♦ Fitjes kunnen niet in combinatie met andere kortingen en/of acties worden verzilverd.
♦ Per 31-3-2017 geldt een minimum van 100 Fitjes om te kunnen verzilveren.
♦ Maximaal kan er 200 Fitjes per reservering worden ingeleverd.
♦ Maximale korting bij verzilveren van Fitjes is € 500,- per vakantie/reservering.
♦ De korting van de ingeleverde Fitjes geldt alleen voor de origineel geboekte vakantie en niet voor een eventuele omboeking naar een duurdere vakantie.
♦ Alleen geldig bij vakanties vanaf € 250,- p.p.
♦ Fitjes zijn persoonsgebonden, bij reservering van meerdere personen op één boeking, worden de Fitjes op het account van de hoofdboeker verwerkt.
♦ Levert u uw Fitjes/Fitál Paspoort in voor korting dan zijn overige korting niet geldig/van toepassing.
♦ Voorafgaande (actie)voorwaarden komen hiermee te vervallen.

De waarde van uw Fitjes:
100 fitjes = 10% korting
125 fitjes = 12,5% korting
150 fitjes = 15% korting
200 fitjes = 20% korting

De Fitjes® worden digitaal verwerkt. Dit betekent dat u bij de reisbescheiden geen paspoort en/of Fitjes ontvangt, maar dat de Fitjes elektronisch aan uw account/klantnummer worden gekoppeld.

Het paspoort is per 31 maart 2017 komen te vervallen en wij werken uitsluitend nog met de digitale Fitjes die op uw klantnummer worden verwerkt.


Bijgewerkt: 28 november 2018

Fietsbusvakanties:

De fietsroutes

Deze zijn met uiterste zorg samengesteld, gaan over rustige wegen en fietspaden en zijn veelal goed bewegwijzerd. Jaarlijks worden de routes getest op juistheid. Ondanks deze zorg kan het voorkomen dat tussentijds routes (tijdelijk) worden omgeleid voor bijvoorbeeld wegwerkzaamheden. Daarnaast wordt het Europese fietsroute netwerk nog steeds uitgebreid waardoor het kan voorkomen dat de documentatie niet helemaal aansluit met de gewijzigde situatie. Hiervoor kan Fitál Vakanties geen verantwoordelijkheid aanvaarden. Laat het ons wel weten als er sprake is van een structurele verandering in de route. Van die informatie kunnen andere fietsers veel plezier beleven.

Fietsniveau
1 Fietsje......overwegend vlakke fietsroutes met som een lichte helling of daling
1,5 Fietsje...meerdere dagen met een pittige helling of daling en/of langere dagafstanden
2 Fietsjes....een sportieve tocht met regelmatig pittige helling of daling en/of langere dagafstanden

Conditie voor fietsvakanties
1 Fietsje......geschikt voor iedereen met een normale conditie
1,5 Fietsje...goede conditie en voldoende fietservaring nodig
2 Fietsjes....uitstekende conditie en voldoende fietservaring vereist

Uw fiets veilig onderweg

Fitál besteedt uiterste zorg aan het vervoer van uw fiets. Zo wordt uw fiets in de fietstrailer zorgvuldig vastgezet en met schuimrubber beveiligd tegen beschadigingen. Fietstassen, stuurmandjes en lowriders dienen voor het vervoer in de fietstrailer verwijderd te worden om beschadigingen te voorkomen. Mocht er ondanks alle zorg toch nog enige (lak)schade aan uw fiets ontstaan tijdens het in- en uitladen kan Fitál Vakanties daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden. Voor schade ontstaan bij, of door, een ongeval tijdens het vervoer is uw fiets uiteraard adequaat verzekerd.

Fietshelm

Is bij ons de fietshelm nog geen dagelijkse verschijning, in de omringende landen is het de gewoonste zaak van de wereld. De fietshelm beschermt bij aanrijdingen maar ook bij een gewone valpartij. Een helm kan een (onge)val niet voorkomen maar hij kan wel de ernst van de hoofdverwondingen (fors) beperken. Een fietshelm dragen is daarom helemaal zo gek nog niet. In landen als Kroatië, Oostenrijk, Spanje en Tsjechië geldt inmiddels al een (beperkte) helmplicht voor fietsers.

Overzicht Fietshelmplicht:
Land
België:
Duitsland:
Denemarken:
Frankrijk:
Griekenland:
Hongarije:
Italië:
Kroatië:
Luxemburg:
Macedonië:
Nederland:
Oostenrijk:
Portugal:
Slovenië:
Slowakije:
Spanje:
Tsjechië:
Zwitserland:

Opmerking
Nee
Nee (alleen op een racefiets of mountainbike)
Nee
Alleen voor kinderen t/m 12 jaar
Nee
Nee
Nee
Alleen voor kinderen t/m 16 jaar.
Nee
Nee
Nee
Alleen voor kinderen t/m 12 jaar
Niet op een gewone fiets, wel op een elektrische fiets
Alleen voor kinderen t/m 15 jaar
Ja, buiten de bebouwde kom (algehele helmplicht voor kinderen t/m 15 jaar).
Ja, buiten de bebouwde kom
Alleen voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar.
Nee (alleen als bij snelheden op de fiets boven 20 km/h)


Overzicht bijgewerkt t/m 28 september 2017

Huurfietsen

U heeft geen eigen fiets of kunt deze niet meenemen? Onze huurfietsen zijn nieuwe fietsen die met u meereizen in de fiets­trailer. En fietst uw huurfiets lekker, dan kunt u deze na afloop van uw vakantie met een aantrekkelijke korting kopen. Het aantal huurfietsen is beperkt, reserveert u daarom gelijk bij uw boeking uw huurfiets. voor huurfietsen bij Eigen Vervoer fietsvakanties, zie reisomschrijving.

Elektrische huurfiets
Bij diverse fietsbusvakantie is het mogelijk een elektrische fiets te huren. Wij maken u erop attent dat het hierbij veelal een fiets met trap­ondersteuning is met soms een kleinere actieradius dan we in Nederland gewend zijn.

Hybride huurfiets
Onze sportieve dames- en heren zijn fietsen met 21 versnellingen. Deze recreatieve fietsen zijn geschikt voor elke manier van rijden, van zondags toeren tot fietsvakantie.

Fietshuur 2019
Toerfiets
april / mei / september / oktober € 10,00 per vakantiedag
overige maanden € 11,50 per vakantiedag

Elektrische fiets/e-bike
april / mei / september / oktober € 15,00 per vakantiedag
overige maanden € 19,50 per vakantiedag

voor huurfietsen bij Eigen Vervoer fietsvakanties, zie reisomschrijving.

De huurfietsen is een samenwerking met Peter Terlouw Tweewielers. Klik voor meer info naar Peter Terlouw Tweewielers

Voor seizoen 2019 zijn de volgende framematen te reserveren:

E-bike's framematen:
8 x 49" (lichaamslengte: 1.59 - 1.70 mtr)
7 x 53" (lichaamslengte: 1.66 - 1.77 mtr)
3 x 57" (lichaamslengte: 1.74 - 1.85 mtr)

Herenfietsen framematen:
2 x 57"
1 x 61"

Damesfietsen framematen:
2 x 49"
4 x 53"

Fietsen met GPS

Fitál biedt u op een aantal fietsvakanties de mogelijkheid om de fietsroutes te downloaden voor uw GPS. De fietsroutes zijn gratis* te downloaden voor o.a. de volgende fietsbusreizen;
• Passau Wenen van hotel naar hotel
• Rondom de Bodensee en
• Van Tirol naar Venetië
Wij adviseren u wel om bij het fietsen met GPS altijd uw fietsrouteboek of kaart bij de hand te houden. Soms zijn nl. de weergegeven fietsroutes per GPS nog niet over de gehele route volledig betrouwbaar. U kunt ook een GPS bij ons huren voor € 5 per dag.
* na boeking ontvangt u een inlogcode voor het gratis downloaden
Let op: beperkt voorradig, € 100 borg bij afgifte

Bijzondere fietsen

Heeft u een fiets met hulpmotor, een tandem of een ander bijzonder formaat? Neemt u dan gerust even contact met ons op. Veelal kan ook uw bijzondere fiets mee in de fietstrailer, echter de mogelijkheden zijn beperkt en gelimiteerd. Reserveer tijdig, dan voorkomt u teleurstelling.

Uw fietsbegeleiding

Fitál Fietsvakanties staan voor verzorgde fietsvakanties met een grote individuele vrijheid met assistentie van een fietsbegeleider als u dit nodig heeft. Hij/zij geeft u ook uitleg over de fietsroutes, nuttige tips en fietst ook mee. U weet dan dat er altijd iemand in de buurt is om op terug te vallen. Ook al is hij geen fietsenmaker, met raad en daad staat hij u bij wanneer u problemen heeft en zal altijd een oplossing voor u proberen te vinden. Samen met de chauffeur vormen zij een team met één doel; u een perfecte fietsvakantie bezorgen.

Fietsvakanties per eigen vervoer:

Vakantieduur

Al onze autoreizen worden weergegeven in het aantal dagen dat een vakantie duurt. U reserveert een vakantie van 8 dagen; dan zijn 7 overnachtingen inclusief. U kunt op de dag van aankomst aan het eind van de middag inchecken, na de laatste overnachting kunt u over het algemeen tot uiterlijk 11:00 uur uitchecken.

Afstanden en routes

Alle afstanden die in deze brochure worden vermeld, zijn gemiddelde afstanden. Dit betekent dat de feitelijke afstanden die worden afgelegd niet altijd overeenkomen met de afstand zoals die in de informatie vermeld wordt.

Parkeer/ferry/tol en andere kosten

Wanneer u met de eigen auto reist, geldt dat eventuele parkeer-, ferry-, autobahnvignetten en tolkosten altijd voor eigen rekening zijn. We wijzen u erop dat bij sommige reizen een indicatietarief door ons is afgegeven. Het kan zijn dat tussentijds de prijzen stijgen of dat bijvoorbeeld er geen parkeerplaatsen voorhanden zijn in de door ons geïndiceerde parkeergelegenheid. Eventuele meerkosten die hieruit voortvloeien zijn en blijven voor uw eigen rekening.


Overzicht:

Land
België:
Duitsland:
Denemarken:
Frankrijk:
Griekenland:
Hongarije:
Italië:
Kroatië:
Luxemburg:
Macedonië:
Nederland:
Oostenrijk:
Portugal:
Slovenië:
Slowakije:
Spanje:
Tsjechië:
Zwitserland:

Tolwegen
.
.
.


.


.

.
.

.
.

.
.

(elektronische) Vignette
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.


.
Overzicht bijgewerkt t/m 28 september 2017

Milieustickers

Sinds 1 januari 2008 zijn er in Duitse steden milieuzones (‘Umwelt­zone’) ingevoerd om oude vervuilde voertuigen uit de centra te weren. Deze milieu­zones gelden ook voor buitenlanders. U bent dus verplicht om een vignet te hebben waaruit blijkt hoe schoon de auto is. Regel deze sticker ruim voor vertrek. Wie zonder deze sticker de binnenstad inrijdt, riskeert een boete. Meer informatie over deze vignetten en het bestellen kan via Dekra Nederland of TÜV-Nord.

Late aankomst

Indien u met uw eigen vervoer met vertraging op uw vakantiebestemming arriveert (na 18:00 uur), dan dient u zelf telefonisch de accommodatie (hotel) te informeren over uw verlate aankomst. Voorkom hiermee dat inchecken niet meer mogelijk is of erger nog, uw accommodatie aan derden wordt verhuurd. Ook wanneer u besluit om bijvoorbeeld een dag later aan te komen, dan dient u zelf de accommodatieverschaffer op de hoogte te stellen.

Cruise(fiets)vakanties:

Nautisch

Om nautische redenen kan het voorkomen dat er eventueel noodzakelijke wijzigingen in het vaarprogramma zijn. Fitál Vakanties kan hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

FietsVliegvakanties

Fitál Vakanties vliegt met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. In uitzonderlijke gevallen behoudt Fitál zich het recht voor te kiezen voor een andere maatschappij. Uw reisbegeleider vliegt met u mee of wacht op u bij aankomst in het buitenland.

De gepubliceerde reissommen zijn inclusief alle luchthavenbelastingen, veiligheidstoeslagen, brandstoftoeslagen en milieuheffingen. In het geval van koerswijzigingen, stijging van de brandstofkosten en/of belastingen behouden wij ons het recht voor de prijzen te wijzigen.

De reissommen van de vliegvakanties zijn o.b.v. prijspeil november 2015. De prijs- en vluchttijden zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. De correcte vluchttijden staan vermeld op uw vliegticket dat u tegelijk met de overige reisbescheiden ontvangt.

De luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele tarieven, dit betekent dat, wanneer het vliegtuig bijna vol is en/of u korter voor de vertrekdatum reserveert, de prijs van het ticket duurder kan zijn. Het prijsverschil zal u bij reservering worden doorgegeven en als toeslag worden berekend.

Vertragingen

Vertragingen van vluchten komen helaas voor. Wij kunnen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden. Bij het in ontvangst nemen van de vliegtickets aanvaard u de condities van vervoer van de luchtvaartmaatschappij welke de reizen uitvoert.

Bagagetoeslag

Voor het meenemen van bagage berekenen de luchtvaartmaatschappijen tegenwoordig een toeslag. Gemiddeld is dit voor een koffer van 20 kg € 40,- (retour).

(Type)fout / Wijzigingen

Publicaties zijn te allen tijde onder voorbehoud van typefouten. Eventuele fouten in de gepubliceerde informatie en/of prijzen worden z.s.m. gecorrigeerd en gecommuniceerd.

Reisvoorwaarden

Reisvoorwaarden

Fitál Vakanties is aangesloten bij het ANVR, op alle reserveringen zijn de algemene ANVR-voorwaarden en de aanvullende voorwaarden reisorganisatie van toepassing.

Voor meer informatie over de reisvoorwaarden kunt u hier klikken.

Tot slot:

Foto's op internet en onze brochures
Natuurlijk doen wij ons best u in de juiste stemming te brengen. Daarvoor zijn sfeerplaatjes ideaal. Het kan voorkomen dat de omgeving gewijzigd is of de sfeer-foto niet ‘bestemming eigen’ is.

Intellectueel eigendom ©
Op al onze publicaties rusten intellectuele eigendomsrechten die toebehoren aan onze organisatie. Fitál Vakanties verleent toestemming om gedeeltes van de publicaties te reproduceren voor persoonlijk, niet commercieel, gebruik. Voor alle andere vormen van reproductie is vooraf schriftelijke toestemming van Fitál Vakanties vereist.

Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X