Belangrijke informatie over uw vakantie bij Fitál Vakanties

Categorieën

  • Algemene informatie
  • Busvakanties
  • Cruisevakanties
  • Vliegvakanties
  • Eigen Vervoer vakanties
  • Fietsvakantie
  • Fitjes / Spaarprogramma
  • Aanvullende informatie
  • Reis- en aanvullende voorwaarden

Prijs van uw reis


De gepubliceerde bedragen / toeslagen zijn per persoon, met verblijf in een 2-perskamer/hut, tenzij anders vermeld. De reissom is vastgesteld o.b.v. de geldende tarieven per datum publicatie. Fitál behoudt zich het recht voor deze te wijzigen in geval van onverwachte koerswijzigingen, brandstofkosten en of belastingheffingen en/of routes aan te passen.

De gepubliceerde prijzen zijn exclusief
• € 25,- reserveringskosten (per boeking)
• € 2,50 voor het Calamiteitenfonds (per boeking).
• € 5,- publieksbijdrage SGR (per persoon)

Het kan voorkomen dat de prijzen tijdens het seizoen worden aangepast. Dit kan enerzijds komen door een prijsverlaging naar aanleiding van een nieuwsbrief of een advertentie om het minimum aantal deelnemers te behalen om zodoende de reis te kunnen uitvoeren. Er zal geen restitutie van het prijsverschil plaatsvinden voor de reeds gemaakte reserveringen, hoe vervelend dit ook kan zijn. Anderzijds kan de prijs ook worden verhoogd wanneer Fitál Vakanties bijvoorbeeld extra hotelkamers of hutten duurder moet inkopen voor een veelgevraagde reisdatum. Het kan dus zijn dat reizigers voor dezelfde vakantie verschillende reissommen hebben betaald.

Preferenties/Essenties


Indien u speciale wensen heeft, oftewel preferenties ten aanzien van uw vakantie, dan kunt u deze bij uw boeking doorgeven. Fitál doet haar uiterste best uw preferentie te realiseren. U kunt echter geen rechten ontlenen aan een preferentie. Is uw wens van essentieel belang, dan is er sprake van een essentie. Indien wij uw verzoek tot essentie kunnen bevestigen, berekenen wij u € 27 (+ de aan de essentie verbonden eventuele extra kosten). Diëten blijven altijd een preferentie en kunnen nooit gegarandeerd worden. De facturering van de kosten voor de essentie is tevens uw bevestiging van de acceptatie van de essentie.

Uw reispapieren


Na betaling van uw reissom ontvangt u ca. 8 dagen voor vertrek uw reispapieren per e-mail, de reisbescheiden bestaan uit:

* Deelnemerslijst (fietsbusvakanties)
* E-ticket (vliegvakanties)
* Hoteladressen
* Kofferlabels
* Fietsroutekaart/boek:
- Bij een fietsbus of fietscruisevakantie ontvangt u deze in de bus
- Bij een fietsvliegvakantie krijgt u de 2e dag 's ochtends uitleg van onze lokale vertegenwoordiger
- Bij eigen autovakanties ontvangt u veelal uw informatiepakket op de plaats van aankomst.

De Fitál Vakantiewijzer kunt u lezen cq. downloaden wanneer u inlogt op 'Mijn Fitál'.

Inclusief en Exclusief


Bij elke vakantie staat in de informatiebalk wat in de reissom is inbegrepen. Bij een aantal vakanties staat ook vermeld wat exclusief is en/of extra te reserveren. Deze laatste 2 zijn dus niet inclusief in de reissom.

* Tijdens de heen- en terugreis is er geen verzorging inbegrepen, tenzij anders vermeld.
* Halfpension begint met het diner op de 1e dag tot en eindigt met het ontbijt op de laatste dag.
* Wat verder niet bij de reissom inbegrepen is; uitgaven van persoonlijke aard, niet genoemde maaltijden, toeristenbelasting, drankjes, fooien, entreegelden (tenzij vermeld), verzekeringen etc.
* Bij iedere reservering wordt per reservering € 25,00 reserveringskosten + € 2,50 calamiteitenfonds in rekening gebracht.
* Bij iedere reservering wordt per persoon € 5,00 publieksbijdrage SGR in rekening gebracht.

Uw hotel ***/****


Uit de vele reacties merken wij dat u gesteld bent op comfort en graag verwend wordt. Bij Fitál logeert u daarom altijd in goede tot zeer goede ***/**** hotels en gast­hofen. Deze zijn bekend met de wensen van u en weten hoe zij u moeten verwennen. Een extra uitgebreid ontbijt en een uitstekend verzorgd diner, veelal keuzemenu’s, zijn bij Fitál vanzelfsprekend.

Rookbeleid accommodaties


De meeste accommodaties voeren een rookbeleid hetgeen soms betekent dat bijvoorbeeld op de kamer of in andere delen van het hotel niet gerookt mag worden.

Hotelclassificatie


De classificaties zijn vastgesteld door de plaatselijke verantwoordelijke instanties, naar de normen die ter plaatse worden gehanteerd. De normering kan afwijken van de Nederlandse classificatie standaarden. Op sommige bestemmingen zijn hotels niet geclassificeerd.

Verzorging


Logies: uitsluitend verblijf
Logies en ontbijt: verblijf inclusief ontbijt(buffet)
Halfpension: ontbijt- en diner(buffet)
Volpension: ontbijt-, lunch- en diner(buffet)
Volgens programma: maaltijden conform het programma zoals deze staat beschreven in de brochure en website.

Eenpersoonskamertoeslag


Da’s een heikel onderwerp, want dit klinkt zo onredelijk. Toch is dit niet helemaal terecht. Ook al is, of lijkt, de kamer kleiner, voor het hotel is een éénpersoonskamer meer dan de helft duurder dan een tweepersoonskamer. Slapen er 1 of 2 personen in de kamer. Er moet toch schoongemaakt worden, gestofzuigd en het bed moet opgemaakt worden. Ditzelfde geldt voor de faciliteiten van het hotel zoals bijv. een zwembad. De arbeidstijd blijft nagenoeg gelijk terwijl de inkomsten de helft zijn. Dat neemt niet weg dat we als Fitál voor u als alleenreizende proberen de toeslag zo laag mogelijk te houden of zelfs helemaal weg te laten.

Lands wijs, lands eer


Cultuur en eisen per land leren dat er verschillen zijn tussen hotels met een gelijke kwalificatie. Dit geldt ook voor de keuken. Hoewel Fitál afspraken maakt over de maaltijden, krijgt u soms iets op het bord waarvan u denkt.... Voor wie rekent met lands wijs, lands eer, zullen deze verschillen de vakantie juist zo bijzonder maken.

Reis- en annuleringsverzekering


Verzekeren is wel zo verstandig, wij regelen het graag voor u.

Reisverzekering (type Comfort) vanaf € 1,92 p.p.p.d

Annuleringsverzekering 5,5% v.d. reissom (excl. assurantiebelasting - 21%)
Allrisk Annuleringsverzekering 7,0% v.d. reissom (excl. assurantiebelasting - 21%)

Poliskosten per verzekering € 4,24

-----
Reisverzekering type Comfort
Deze reisverzekering bestaat uit:
Basisdekking Europa
• Personenhulp
De dekking Personenhulp vormt het uitgangspunt van de reisverzekering. Deze dekking bestaat uit onderdelen die onmisbaar zijn voor iedere vakantieganger. Zoals personenhulpverlening (bij een ongeval of calamiteit staat de Europeesche Hulplijn dag en nacht voor u klaar, waar dan ook ter wereld), de vergoeding van telecommunicatiekosten en onvoorziene kosten (zoals extra reis- of verblijfskosten) en schade aan uw logiesverblijf.
• Bagage
Afhankelijk van de gekozen reisverzekering, is bagage mee te verzekeren voor:
Comfort verzekering: € 3.000,- met een eigen risico van € 50,-
De genoemde bedragen zijn per persoon per reis.
• Geld
Met de dekking Geld zijn geld en cheques tot € 500,- meeverzekerd.
• Ongevallen
Met de dekking Ongevallen reis heeft verzekeringnemer na een ongeval op reis met blijvende invaliditeit of overlijden tot gevolg recht op een uitkering.


Annuleringsverzekering
In sommige omstandigheden wilt u uw vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. U bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als u plotseling werkloos wordt. Wanneer u een reis noodgedwongen moet afbreken, vergoeden wij ook de ongebruikte reisdagen.

Allrisk Annuleringsverzekering
Kiest u voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoeden wij 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor u persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten uw schuld zijn. U heeft geen recht op een vergoeding als u de reis wilt annuleren of afbreken, omdat: -u geen zin meer heeft; -de weersomstandigheden niet goed zijn. Bijvoorbeeld te veel regen of te weinig zon; -de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is; -er zich een calamiteit voordoet waarvoor het Calamiteitenfonds een vergoeding biedt.

Fietstrailer


Fitál besteedt uiterste zorg aan het vervoer van uw fiets. Zo wordt uw fiets in de fietstrailer zorgvuldig vastgezet en met schuimrubber beveiligd tegen beschadigingen. Fietstassen, stuurmandjes en lowriders dienen voor het vervoer in de fietstrailer verwijderd te worden om beschadigingen te voorkomen. Mocht er ondanks alle zorg toch nog enige (lak)schade aan uw fiets ontstaan tijdens het in- en uitladen kan Fitál Vakanties daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden. Voor schade ontstaan bij, of door, een ongeval tijdens het vervoer is uw fiets uiteraard adequaat verzekerd.

Opstapplaatsen


De opstapplaatsen/tijden staan per reis vermeld. De juiste adressen zijn;
Alblasserdam: SnelleVliet Touringcars, Van Hennaertweg 4, 2952 CA
Assen: De Zoom (naast Hotel van der Valk)
Asten: Hotel Nobis, Nobisweg 1
Deurningen: Hotel Frans op den Bult, Hengelosestraat 6, 7561 RT
Drachten: Transferium, brievenbus bij ingang
Gilze: Hotel van der Valk, Klein Zwitserland 8, 5126 TA
Groningen: Transferium Hoogkerk
Leeuwarden: P-Kalverdijkje
Nuland: Hotel van der Valk, Rijksweg 25, 5391 LH
Utrecht: Transferium Westraven, Griffioenlaan 1 bis, 3526LA
Zuidbroek (Gr): Hotel van der Valk, Burg. Omtaweg 4, 9636 EM
Zwolle: P+R Zuidzijde - Centraal Station

Algemeen:
• De opstapplaats Sevenum is per april 2022 komen te vervallen.
• Parkeren is altijd op eigen risico, de directie en/of eigenaar van het parkeerterrein kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade aan uw auto.
• Voordat uw fiets de fietstrailer in gaat svp spiegel, zijtassen en accu van de fiets halen.
• Fitál Vakanties behoudt zich het recht voor om een opstapplaats wegens te weinig belangstelling (minder dan 8 personen) te wijzigen naar een andere opstapplaats.

Aanvullende informatie opstapplaatsen:
Parkeren Alblasserdam
Het parkeren in Alblasserdam op het terrein van SnelleVliet Touringcars en gratis en tevens op een afgesloten parkeerterrein.
Belangrijk:
1.: Wij maken u erop attent dat i.v.m. parkeerruimte de fietsdrager van de auto afgehaald dient te worden. Vergeet daarom niet de sleutel van uw drager mee te nemen.
2.: Na het parkeren uw sleutels graag inleveren bij de coordinator.
3.: Voordat uw fiets de fietstrailer in gaat svp spiegel, zijtassen en accu van de fiets halen.

Parkeren Assen
Het op- en uitstappen is aan De Zoom in Assen. Dit ligt naast Hotel van der Valk, op vriendelijk verzoek van het hotel geven wij u aan dat u uw auto tijdens uw vakantie niet op het terrein van het hotel mag parkeren. Uw auto kunt u parkeren op bijv. carpool Assen-Kloosterveen aan de Balkendwarsweg 3.

Parkeren Asten
Best Western Nobis Hotel Asten is een gezellig, luxe, landelijk 4 sterren hotel dat naast de A67 Eindhoven-Venlo, direct bij afslag 36 ligt. Voor onze deelnemers uit Limburg en België is deze opstapplaats een welkome aanvulling. Wanneer u uw auto wilt parkeren in Asten dan kunt u het parkeerterrein oprijden, aan de achterzijde van het hotel is lang parkeren. De slagboom opent automatisch wanneer u er voor rijdt. U kunt daarna bij de hotelreceptie een munt kopen van (€ 25,- voor de gehele periode) om uit te rijden. Let op: lang parkeren aan de voorzijde van het hotel is niet toegestaan. Uw auto word dan weggesleept.

Parkeren Deurningen
U kunt gratis parkeren bij het hotel. Het verzoek is om achter het hotel en dan zo dicht mogelijk bij de voetgangerstunnel uw auto te parkeren. De fietsbus komt op de parkeerplaats voor vrachtwagens te staan, deze is te bereiken door het tunneltje.

Parkeren Gilze
Wanneer u uw auto wilt parkeren bij Hotel van der Valk in Gilze dan kunt u het parkeerterrein oprijden. Daarna meldt u zich bij de hotelreceptie waar u de parkeerkosten voor 9 dagen (€ 25,- per auto) betaald. Vervolgens zal de receptie u aangeven waar u uw auto kunt parkeren. NB Niet parkeren voor het hoofdgebouw en altijd aanmelden bij de receptie.

Parkeren Nuland
In verband met bouwwerkzaamheden is parkeren bij Hotel van der Valk in Nuland beperkt mogelijk. De verwachting is dat de bouwwerkzaamheden medio 2023 zijn afgerond.
Voor Fitál klanten zijn er echter wel een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Wij maken u erop attent dat er niet gratis*) geparkeerd kan worden bij hotel van der Valk Nuland. De parkeerkosten bedragen € 5,- per dag indien u niet overnacht en € 2,50 indien u wel overnacht. U dient zich bij aankomst te melden bij de receptie waar u een parkeerkaart kunt kopen (hierop vult u uw kenteken en aantal dagen in) ,waarna u wordt doorverwezen naar de juiste parkeerplaats. Wij verzoeken u van deze regeling goede nota te nemen, omdat er een wegsleepregeling van kracht is voor auto’s die zonder parkeerkaart voor een langere periode dan 1 dag geparkeerd blijven staan.

Het parkeren van uw eigen auto is op eigen risico, daarnaast kunt u enige hinder ondervinden van de bouwwerkzaamheden.

Meer weten over de verbouwing van Hotel van der Valk Nuland?
Klik dan naar https://www.hotelnuland.nl/verbouwing

Touringcar of fietsbus gemist


U dient uiterlijk 10 minuten voor uw vertrektijd bij de opstapplaats aanwezig te zijn. Mocht u de bus hebben gemist, bel dan meteen het noodnummer dat u bij de tickets ontvangt. Via dit nummer is altijd iemand bereikbaar die er alles aan zal doen om u zo snel mogelijk op weg te helpen. (078) 69 20 120

Zitplaats in de touringcar


Alle plaatsen in de touringcars zijn comfortabel en met veel beenruimte. Toch bestaat er voorkeur. Het is niet mogelijk om een vaste plaats te reserveren, tenzij u een medische essentie heeft en dan uitsluitend voor de tweede bank van voren. Tijdens uw vakantie met de touringcar wordt er gerouleerd. Wij verzoeken ieder dringend aan dit rouleren mee te werken.

Reisbagage touringcar


Het is toegestaan om per persoon 1 koffer van maximaal 20 kg mee te nemen en 1 stuk handbagage. Daar er geen bagageservice inbegrepen is, zal de chauffeur uw bagage niet voor u dragen. Eventueel kunt u aan de receptie hulp vragen. Als u extra bagage mee wilt nemen, dient u hiervoor vooraf toestemming aan te vragen. U bent te allen tijde verantwoordelijk voor uw eigen bagage.

Verzekering reisbagage touringcar


Wij adviseren u de bagage ’s nachts uit de bus te halen. Het achterlaten van bagage in de bus, overdag of ’s nachts, gebeurt te allen tijde op eigen risico.

Roken in de touringcar


Roken in de touringcar is verboden. U dient zich aan de voorschriften te houden, gevolgen van overtreding van de voorschriften komen voor uw rekening.

Fitál Taxi Service


We kunnen ons voorstellen dat u niet altijd de mogelijkheid heeft om met uw bagage naar de opstapplaats te komen. Daarom biedt Fitál u de gelegenheid in de regio Rotterdam, Drechtsteden thuis voor de deur met uw bagage opgehaald te worden met de Fitál Taxi Service. Die brengt u naar één van de genoemde opstapplaatsen (bepaling i.v.m. planning door Fitál Vakanties).

Taxitarief : prijs op aanvraag (prijs afhankelijk van aantal personen en afstand woonplaats - opstapplaats).

Nautisch


Om nautische redenen kan het voorkomen dat er eventueel noodzakelijke wijzigingen in het vaarprogramma zijn. Fitál Vakanties kan hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Uitvoering programma


Fitál Vakanties vliegt met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. In uitzonderlijke gevallen behoudt Fitál zich het recht voor te kiezen voor een andere maatschappij. Uw reisbegeleider vliegt met u mee of wacht op u bij aankomst in het buitenland.

De gepubliceerde reissommen zijn inclusief alle luchthavenbelastingen, veiligheidstoeslagen, brandstoftoeslagen en milieuheffingen. In het geval van koerswijzigingen, stijging van de brandstofkosten en/of belastingen behouden wij ons het recht voor de prijzen te wijzigen.

De prijs van het ticket en de ruimbagage van de vliegvakanties zijn o.b.v. prijspeil november 2019. De prijs- en vluchttijden zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. De correcte vluchttijden staan vermeld op uw vliegticket dat u tegelijk met de overige reisbescheiden ontvangt.

De luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele tarieven, dit betekent dat, wanneer het vliegtuig bijna vol is en/of u korter voor de vertrekdatum reserveert, de prijs van het ticket duurder kan zijn. Het prijsverschil zal u bij reservering worden doorgegeven en als toeslag worden berekend.

Bagagetoeslag


Voor het meenemen van ruimbagage berekenen de luchtvaartmaatschappijen tegenwoordig een toeslag. Gemiddeld is dit voor een koffer van 20 kg € 50,- (retour).

Vertragingen


Vertragingen van vluchten komen helaas voor. Wij kunnen hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden. Bij het in ontvangst nemen van de vliegtickets aanvaard u de condities van vervoer van de luchtvaartmaatschappij welke de reizen uitvoert.

Vakantieduur


Al onze autoreizen worden weergegeven in het aantal dagen dat een vakantie duurt. U reserveert een vakantie van 8 dagen; dan zijn 7 overnachtingen inclusief. U kunt op de dag van aankomst aan het eind van de middag inchecken, na de laatste overnachting kunt u over het algemeen tot uiterlijk 11:00 uur uitchecken.

Late aankomst


Indien u met uw eigen vervoer met vertraging op uw vakantiebestemming arriveert (na 18:00 uur), dan dient u zelf telefonisch de accommodatie (hotel) te informeren over uw verlate aankomst. Voorkom hiermee dat inchecken niet meer mogelijk is of erger nog, uw accommodatie aan derden wordt verhuurd. Ook wanneer u besluit om bijvoorbeeld een dag later aan te komen, dan dient u zelf de accommodatieverschaffer op de hoogte te stellen.

Parkeer-, ferry-, tol- en andere kosten


Wanneer u met de eigen auto reist, geldt dat eventuele parkeer-, ferry-, autobahnvignetten en tolkosten altijd voor eigen rekening zijn. We wijzen u erop dat bij sommige reizen een indicatietarief door ons is afgegeven. Het kan zijn dat tussentijds de prijzen stijgen of dat bijvoorbeeld er geen parkeerplaatsen voorhanden zijn in de door ons geïndiceerde parkeergelegenheid. Eventuele meerkosten die hieruit voortvloeien zijn en blijven voor uw eigen rekening.


Overzicht tolwegen:

Land
België:
Duitsland:
Denemarken:
Frankrijk:
Griekenland:
Hongarije:
Italië:
Kroatië:
Luxemburg:
Macedonië:
Nederland:
Oostenrijk:
Portugal:
Slovenië:
Slowakije:
Spanje:
Tsjechië:
Zwitserland:

Tolwegen
.
.
.

.

.
Vignet (elektronisch)
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.


.
Overzicht bijgewerkt t/m 21 april 2020

Milieusticker/vignet


Sinds 1 januari 2008 zijn er in Duitse steden milieuzones (‘Umwelt­zone’) ingevoerd om oude vervuilde voertuigen uit de centra te weren. Deze milieu­zones gelden ook voor buitenlanders. U bent dus verplicht om een vignet te hebben waaruit blijkt hoe schoon de auto is. Regel deze sticker ruim voor vertrek. Wie zonder deze sticker de binnenstad inrijdt, riskeert een boete. Meer informatie over deze vignetten en het bestellen kan via Dekra Nederland of TÜV-Nord.

Fietsbegeleiding


Fitál Fietsvakanties staan voor verzorgde fietsvakanties met een grote individuele vrijheid met assistentie van een fietsbegeleider als u dit nodig heeft. Hij/zij geeft u ook uitleg over de fietsroutes, nuttige tips en fietst ook mee. U weet dan dat er altijd iemand in de buurt is om op terug te vallen. Ook al is hij geen fietsenmaker, met raad en daad staat hij u bij wanneer u problemen heeft en zal altijd een oplossing voor u proberen te vinden. Samen met de chauffeur vormen zij een team met één doel; u een perfecte fietsvakantie bezorgen.

Fietsroutes


Deze zijn met uiterste zorg samengesteld, gaan over rustige wegen en fietspaden en zijn veelal goed bewegwijzerd. Jaarlijks worden de routes getest op juistheid. Ondanks deze zorg kan het voorkomen dat routes tussentijds (tijdelijk) worden omgeleid door bijvoorbeeld wegwerkzaamheden. Daarnaast wordt het Europese fietsroute netwerk nog steeds uitgebreid waardoor het kan voorkomen dat de documentatie niet helemaal aansluit op de gewijzigde situatie. Hiervoor kan Fitál Vakanties geen verantwoordelijkheid aanvaarden. Laat het ons wel weten als er sprake is van een structurele verandering in de route. Van die informatie kunnen andere fietsers veel plezier beleven.

Fietsniveau
1 Fietsje: Overwegend vlakke fietsroutes met soms een lichte helling of daling
1,5 Fietsje: Meerdere dagen met een pittige helling of daling en/of langere dagafstanden
2 Fietsjes: Een sportieve tocht met regelmatig pittige helling of daling en/of langere dagafstanden

Conditie voor fietsvakanties
1 Fietsje: Geschikt voor iedereen met een normale conditie
1,5 Fietsje: Goede conditie en voldoende fietservaring nodig
2 Fietsjes: Uitstekende conditie en voldoende fietservaring vereist

Afstanden


Alle afstanden die in onze brochure / op onze website worden vermeld, zijn gemiddelde afstanden. Dit betekent dat de feitelijke afstanden die worden afgelegd, niet altijd overeenkomen met de afstand zoals die in de informatie vermeld wordt.

Fietsen met GPS


Fitál biedt u op een aantal fietsvakanties de mogelijkheid om de fietsroutes te downloaden voor uw GPS. De fietsroutes zijn gratis* te downloaden voor o.a. de volgende fietsbusreizen;
• Passau Wenen van hotel naar hotel
• Rondom de Bodensee
• Van Tirol naar Venetië

Wij adviseren u wel om bij het fietsen met GPS altijd uw fietsrouteboek of kaart bij de hand te houden. Soms zijn de weergegeven fietsroutes per GPS nog niet over de gehele route volledig betrouwbaar.

U kunt ook een GPS bij ons huren voor € 5 per dag.
Let op: beperkt voorradig, € 100 borg bij afgifte.

* na boeking ontvangt u een inlogcode voor het gratis downloaden.

Fietshelm


Is bij ons de fietshelm nog geen dagelijkse verschijning, in de omringende landen is het de gewoonste zaak van de wereld. De fietshelm beschermt bij aanrijdingen maar ook bij een gewone valpartij. Een helm kan een (onge)val niet voorkomen maar kan wel de ernst van de hoofdverwondingen (fors) beperken. Een fietshelm dragen is daarom helemaal zo gek nog niet. In landen als Kroatië, Oostenrijk, Spanje en Tsjechië geldt inmiddels al een (beperkte) helmplicht voor fietsers.
Het advies van Fitál Vakanties is om altijd een fietshelm te dragen.

Overzicht fietshelmplicht:
Land
België:
Duitsland:
Denemarken:
Frankrijk:
Griekenland:
Hongarije:
Italië:
Kroatië:
Luxemburg:
Macedonië:
Nederland:
Oostenrijk:
Portugal:
Slovenië:
Slowakije:
Spanje:
Tsjechië:
Zwitserland:

Opmerking
Nee
Nee (alleen op een racefiets of mountainbike), voor kinderen wordt een helm aangeraden
Nee
Alleen voor kinderen t/m 12 jaar
Nee
Nee
Alleen voor kinderen t/m 12 jaar
Alleen voor kinderen t/m 16 jaar
Nee, het dragen van een helm wordt wel aangeraden
Ja
Nee
Alleen voor kinderen t/m 12 jaar
Nee (alleen bij snelheden op de fiets boven 20 km/h), het dragen van een helm wordt wel aangeraden
Alleen voor kinderen t/m 18 jaar
Ja, buiten de bebouwde kom
Ja, buiten de bebouwde kom
Alleen voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar.
Nee (alleen bij snelheden op de fiets boven 20 km/h), het dragen van een helm wordt wel aangeraden


Overzicht bijgewerkt t/m 10 april 2024

Huurfietsen


U heeft geen eigen fiets of kunt deze niet meenemen? Onze huurfietsen zijn nieuwe fietsen die met u meereizen in de fiets­trailer. En fietst uw huurfiets lekker, dan kunt u deze na afloop van uw vakantie met een aantrekkelijke korting kopen. Het aantal huurfietsen is beperkt, reserveert u daarom gelijk bij uw boeking uw huurfiets. Voor huurfietsen bij Eigen Vervoer fietsvakanties, zie reisomschrijving.

Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Type huurfiets
Voor het fietsseizoen 2023 kiest Fitál Vakanties voor nieuwe e-bikes van Dutch ID; een 100% handgemaakt stukje Nederlands vakmanschap.
U maakt gebruik van het model is de Wave+ N7
Accu : Bosch 500Wh
Motor : Bosch Active Plus 50Nm
Display : Purion LCD zijdisplay
Versnellingen : Nexus 7
Overbrenging : KMC Ketting
Remmen : Shimano MT400 hydraulische schijfremmen
Framematen : lage instap 48/53 cm

Tarieven huurfietsen
E-bike huurfiets ..............: vanaf € 25,00 per vakantiedag

Beschikbaarheid recreatieve huurfiets op aanvraag.

Berekening van de huurfietsen is per vakantiedag (dit is inclusief eventuele reisdagen)

Voor huurfietsen bij Eigen Vervoer fietsvakanties, zie reisomschrijving.

Voor onze huurfietsen hebben wij een samenwerking met World of Bike Barendrecht. Klik voor meer info naar World of Bike (voorheen Peter Terlouw Tweewielers)

Afwijkend formaat fietsen


Heeft u een fiets met hulpmotor, een tandem of een ander afwijkend formaat? Neemt u dan gerust even contact met ons op. Veelal kan ook uw bijzondere fiets mee in de fietstrailer, echter de mogelijkheden zijn beperkt en gelimiteerd. Reserveer tijdig, dan voorkomt u teleurstelling.

Fitjes


Bij iedere vakantie die u reserveert uit de brochure ontvangt u 1 Fitje® voor elke € 50 per persoon. Lees onderstaande voorwaarden voor het sparen van de Fitjes.
Per 1 januari 2024 worden de voorwaarden van de Fitjes® aangepast: 1 Fitje® voor elke € 70,- per persoon.

U spaart niet alleen voor fikse kortingen tot wel 20% op de volgende vakantie, maar ook voor tussentijdse aanbiedingen.

Voorwaarden:
♦ Bij reservering dient direct te worden aangegeven of u Fitjes wilt inleveren, na het versturen van de bevestiging/factuur kan de korting niet meer worden verwerkt.
♦ De Fitjes worden berekend over de basis reissom van de persoon die de Fitjes inlevert/verzilvert en niet over de toeslagen.
♦ Fitjes kunnen niet in combinatie met andere kortingen en/of acties worden verzilverd.
♦ Per 31-3-2017 geldt een minimum van 100 Fitjes om te kunnen verzilveren.
♦ Maximaal kunnen er 200 Fitjes per reservering worden ingeleverd.
♦ Maximale korting bij verzilveren van Fitjes is € 500,- per vakantie/reservering.
♦ De korting van de ingeleverde Fitjes geldt alleen voor de origineel geboekte vakantie en niet voor een eventuele omboeking naar een duurdere vakantie.
♦ Alleen geldig bij vakanties vanaf € 250,- p.p.
♦ Fitjes zijn niet te verzilveren voor vakanties in de Benelux.
♦ Fitjes zijn persoonsgebonden, bij reservering van meerdere personen op één boeking, worden de Fitjes op het account van de hoofdboeker verwerkt.
♦ Levert u uw Fitjes in voor korting dan zijn overige kortingen niet geldig/van toepassing.
♦ Voorafgaande (actie)voorwaarden komen hiermee te vervallen.

De waarde van uw Fitjes:
100 fitjes = 10% korting
125 fitjes = 12,5% korting
150 fitjes = 15% korting
200 fitjes = 20% korting

De Fitjes® worden digitaal verwerkt. Dit betekent dat u bij de reisbescheiden geen paspoort en/of Fitjes ontvangt, maar dat de Fitjes elektronisch aan uw account/klantnummer worden gekoppeld.

Het paspoort is per 31 maart 2017 komen te vervallen en wij werken uitsluitend nog met de digitale Fitjes die op uw klantnummer worden verwerkt.
Wijziging / aanpassing voorwaarden : per 2 oktober 2023.

Doorgaan van de vakantie


Minimum deelname busvakanties 25 personen.

Annuleringstermijn touroperator (Fitál):
* vakanties korter of gelijk aan 8 dagen: 8 dagen
* vakanties langer dan 8 dagen: 15 dagen voor vertrek

Tijdens de heen- en terugreis is geen verzorging inbegrepen, tenzij vermeld.
Alle prijzen zijn per persoon, uitgaande van bezetting van 2 personen in een 2-persoonskamer/hut en onder voorbehoud van wijzigingen.
Publicaties zijn te allen tijde onder voorbehoud van drukfouten. Eventuele fouten in de gepubliceerde informatie en/of prijzen worden bij uw boeking gecommuniceerd.
Het aanbod van onze organisatie is vrijblijvend en kan, indien dit noodzakelijk wordt geacht, worden herroepen.

Programmawijzigingen


Afhankelijk van de omstandigheden, zoals bijvoorbeeld het weer, kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

Uw reisdocument


Een geldig reisdocument is verplicht en dient u altijd bij u te dragen. U bent hiervoor te alle tijden zelf verantwoordelijk.

Ook bent u zelf verantwoordelijk dat u voldoet aan de (lokale) reisvoorwaarden, denkt u hierbij aan bijvoorbeeld pcr-test, vaccinaties e.d.

Niet helemaal tevreden?


Fitál Vakanties doet haar uiterste best uw vakantie tot een succes te maken. Uw ervaring ontvangen wij graag via het enquêteformulier dat u online 2 dagen na terugkomst van uw vakantie ontvangt. Reageren hierop is niet mogelijk, maar al uw positieve en minder prettige ervaringen/opmerkingen worden door Fitál gebruikt bij het samenstellen van nieuwe vakanties en brochures.

Toch nog niet helemaal tevreden? Meldt dit direct bij uw chauffeur/ begeleider en/of hotelier. Deze kunnen in de meeste gevallen uw klacht direct oplossen. Lukt dit niet; stuurt u dan een e-mail naar reserveringen@fital.nl om uw klacht schriftelijk vast te leggen. Stuur deze binnen 3 weken na thuiskomst op. Bij acties uit eigen beweging, bijv. het hotel verlaten zonder overleg, verliest u uw rechten op vergoeding of compensatie. U kunt natuurlijk altijd (anders dan met het enquêteformulier) schriftelijk reageren.

(Typ)fout / Wijzigingen


Publicaties zijn te allen tijde onder voorbehoud van typfouten. Eventuele fouten in de gepubliceerde informatie en/of prijzen worden z.s.m. gecorrigeerd en gecommuniceerd.

Foto's op internet en onze brochures

Natuurlijk doen wij ons best u in de juiste stemming te brengen. Daarvoor zijn sfeerplaatjes ideaal. Het kan voorkomen dat de omgeving gewijzigd is of de sfeer-foto niet ‘bestemming eigen’ is.

Intellectueel eigendom ©


Op al onze publicaties rusten intellectuele eigendomsrechten die toebehoren aan onze organisatie. Fitál Vakanties verleent toestemming om gedeeltes van de publicaties te reproduceren voor persoonlijk, niet commercieel, gebruik. Voor alle andere vormen van reproductie is vooraf schriftelijke toestemming van Fitál Vakanties vereist.

ANVR


Fitál Vakanties is aangesloten bij het ANVR, op alle reserveringen zijn de algemene ANVR-voorwaarden en de aanvullende voorwaarden reisorganisatie van toepassing.

Voor meer informatie over de reisvoorwaarden kunt u hier klikken.
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X