Verzekeringen

Ga goed verzekerd op vakantie!

Verzekeringen zoals reis- en annuleringsverzekering zijn niet bij de reissom inbegrepen. Fitál Vakanties adviseert u om goed verzekerd op reis te gaan.

Bij al uw vakanties kunt u via Fitál Vakanties een reis- en annuleringsverzekering afsluiten van Europeesche verzekeringen. Onderstaand leest u meer over de mogelijkheden.

Kortlopende Reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die u verwacht. Dan is het prettig als u kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis. En dankzij alle extra's bepaalt u helemaal zelf wat u wel en niet verzekert.

Basis

Met de Basis-reisverzekering bent u standaard verzekerd voor personenhulp. Dit kunt u uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen, zoals geneeskundige kosten en skiën en snowboarden. Voor de aanvullende dekkingen die u kiest, betaalt u een lage premie.

Comfort

Met de Comfort-reisverzekering bent u verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de dekkingen die u zelf kiest -- zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage – krijgt u een ruimere vergoeding. De premie voor deze aanvullende dekkingen is dan ook hoger.

Optimaal

Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering van de Europeesche perfect voor u. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Raakt uw bagage zoek, dan vergoeden wij de nieuwwaarde van uw bagage wanneer uw spullen maximaal 2 jaar oud zijn. U hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen.

Wat is verzekerd


Dekkingsoverzicht
Personenhulp
Bagage
Geld
Geneeskundige kosten NL
Geneeskundige kosten wereld
Tandheelkundig
Reis Rechtsbijstand
Ongevallen
Overlijden
Blijvende invaliditeit
Skiën en snowboarden
Pechhulp vervoermiddel
Extra sportuitrusting

Basis
kostprijs
€1.000,-
€500,-
€500,-
kostprijs
€250,-
kostprijs*
€12.500,-
€35.000,-
zie voorwaarden
kostprijs
€2.500,-

Comfort
kostprijs
€3.000,-
€500,-
€1.000,-
kostprijs
€350,-
kostprijs*
€25.000,-
€75.000,-
zie voorwaarden
kostprijs
€2.500,-

Optimaal
kostprijs
€5.000,-
€500,-
€1.000,-
kostprijs
€500,-
kostprijs*
€25.000,-
€75.000,-
zie voorwaarden
kostprijs
€2.500,-*Dit gaat om Reis Rechtsbijstand binnen Europa. Buiten Europa vergoeden wij maximaal €25.000,- per gebeurtenis.

Uw fiets meeverzekeren?

U kunt een extra dekking voor sportuitrusting kiezen.
U krijgt voor uw sportuitrusting, per verzekerde, maximaal € 2.500,- vergoed. Dit bedrag komt bovenop het verzekerd bedrag voor bagage.

De annuleringsverzekering op maat

U kunt de Kortlopende Annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. Kies voor een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering. Beide gelden voor vertrek én tijdens uw vakantie. U bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Let op: u kunt alleen een beroep doen op uw kortlopende annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Allrisk Annuleringsverzekering

Met de Allrisk Annuleringsverzekering bepaalt u zelf om welke reden u uw vakantie annuleert of eerder beëindigt. Zo kunt u uw vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat u onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. In onze voorwaarden leest u wat u vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn.

Waarnemer meeverzekeren

Als u wilt, kunt u een waarnemer meeverzekeren bij de kortlopende annuleringsverzekering. Een waarnemer is iemand die bijvoorbeeld uw taken waarneemt op uw werk, of die op uw huis past terwijl u op reis bent. Als uw waarnemer iets overkomt, wilt u misschien uw reis annuleren of eerder terugkeren zodat u zelf de boel weer draaiende kunt houden. U heeft dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

Wat is verzekerd


Dekkingsoverzicht
Annulering om redenen genoemd in voorwaarden
Annulering om aanvullende redenen
Vergoeding ongebruikte reisdagen
bij ziekenhuisopname (min. 1 nacht)
bij eerdere terugkeer om annuleringsreden
bij eerdere terugkeer om eigen reden

Annulering
kostprijs
n.v.t.

reissom per dag
reissom per dag
n.v.t.

Allrisk Annulering
kostprijs
75% van de annuleringskosten

reissom per dag
reissom per dag
75% van de annuleringskosten

Huurt u een fiets?

Wij raden u aan uw huurfiets te verzekeren.

Dit kan door bij uw reisverzekering ook een 'Extra sportuitrusting' af te sluiten.

Diefstalverzekering

Het is mogelijk om via Fitál Vakanties uw huurfiets te verzekeren tegen diefstal.

De premie voor een e-bike bedraagt € 2,75 p.d. en voor een recreatieve/toerfiets € 1,50 p.d.

Mocht de huurfiets onverhoopt tijdens uw vakantie worden gestolen dan vergoed Fitál Vakanties de schade aan de verhuurder. Hierbij geldt wel de uitdrukkelijke voorwaarde dat er geen verwijtbare reden is, met andere woorden u moet kunnen aantonen dat u er alles aan gedaan heeft om diefstal te voorkomen (bijv. door het aantonen van de fiets(reserve)sleutels).

Fietsverzekering eigen fiets

Uw fiets wordt uiteraard met grote zorg door onze chauffeurs behandeld. Desondanks kan er toch (lak)schade aan uw fiets ontstaan tijdens het in- en uitladen of het vervoer. Goed verzekerd op reis gaan is dus belangrijk.

Mogelijk heeft u een doorlopende reisverzekering die ook dekking biedt voor fietsvakanties en meer specifiek voor uw eigen fiets tijdens de vakantie. Wij adviseren u om dit geval een 'extra sportuitrusting-verzekering' af te sluiten.