Fietsvakantie Nederland

Nederland wordt door velen gezien als het fietsparadijs. Een fietsvakantie Nederland wordt veelal gekenmerkt door veilige, comfortabele en meestal ook vlakke fietspaden die u binnen de kortste keren van het ene landschap naar het andere landschap begeleiden. Langs de zee, door steden of juist door wijngaarden, in Nederland is er ruim 30.000 km aan bewegwijzerde fietsroutes uitgezet. Kortom, Nederland heeft u als fietser ontzettend veel te bieden.

Populaire fietsvakantie Nederland met eigen vervoer :

Fietsvakantie Friese Elfstedentocht
De roemruchte Elfstedentocht is één van de bekendste Friese evenementen. Van de tocht der tochten op de schaats kunnen we helaas niet al te vaak genieten. Dit is wel mogelijk op de fiets waarbij een rit van ca. 300 km u in meerdere dagen langs de elf Friese Steden voert. Net als de schaatsers start u in Leeuwarden. De Friese steden zijn stuk voor stuk de moeite van een bezoek waard en hebben allen een kleurrijke en gevarieerde geschiedenis. De geheel bewegwijzerde tocht voert u door weidse polders en zelfs bossen, langs meren en over kronkelende dijkjes. Onderweg passeert u oude gehuchten, terpjes, dorpen en oude stadjes die rijk zijn aan monumenten uit renaissance en gotiek. De beroemde brug bij Bartlehiem ontbreekt natuurlijk niet!

Fietsvakantie Millingen aan de Rijn
Dicht bij huis en toch zo helemaal anders! Dat is fietsen in het Rijk van Nijmegen. Over glooiende heuvels, langs wijngaarden en met uitzicht op rivieren: al fietsend zie je zoveel moois in het landschap langskomen. Dáár hoeft u echt niet voor naar het buitenland. Met een heerlijk hotel als standplaats verkent u in een paar dagen de omgeving langs prachtige knooppuntenroutes.

Fietsvakantie rond het IJsselmeer
Wat is nou gewoner dan een rondje om het IJsselmeer? Het antwoord: bijna alles! Het IJsselmeer is veruit de mooiste ex-zee die bestaat. Met een wonderbaarlijke historie, dorpjes aan de borders die elke buitenlandse toerist doen verbazen en overal echt Hollandse gezelligheid. Sportief, avontuurlijk, comfortabel met veel luxe; het kan allemaal. Leeftijd speelt geen rol. Als er één reden is om een keer schaamteloos chauvinistisch te mogen zijn, dan heet die wel ‘het IJsselmeer’.

Fietsrondreis door Drenthe
Wie Drenthe zegt, zegt hunebedden. Het werk van reuzen of toch overblijfselen uit de ijstijd? Het is zeker dat de hunebedden de oudste monumenten van ons land zijn. U fietst door het prachtige landschap van Drenthe, boordevol natuur en historie. Ontdek een oase van rust in de gebieden met bossen, vennetjes, heidevelden en esdorpen. U fietst deze vakantie door maar liefst 3 nationale parken. Ook het Hunebedcentrum en de rijke historie van de Koloniën van Weldadigheid staan op het programma. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijke korte fietsvakantie dichtbij huis.

Fietsvakantie Delftse Hout, met verblijf in een chalet
Door de centrale ligging is Delft de perfecte uitvalsbasis voor fietstochten naar Den Haag, Leiden, Gouda en Rotterdam. Ook de directe omgeving heeft meer dan genoeg mogelijkheden voor mooie fietstochten door de natuur, de stad en langs pittoreske dorpjes.