Wandelvakantie Pinzgaudal/Bramberg Groepsreis

Overzicht

Een nieuwe uitdaging! o.l.v. Ellis Groenendijk Wandelniveau 2 Vertrekdatum 13 juli 2024

9-daagse wandelvakantie Pinzgaudal Bramberg

Het Nationaal Park Hohe Tauern is een ideaal uitgangspunt voor wandelliefhebbers. Weelderige groene almweiden, zeldzame alpenbloemen, inheemse alpendieren, diepblauwe bergmeren en het indrukwekkende alpenpanorama nodigen u uit voor onvergetelijke wandelingen.
Dit gebied, gelegen op de grens van het Salzburgerland en Tirol, wordt omringd door bekende gebieden als Kitzbüheler Alpen en de Zillertaler Alpen.

Wandelprogramma
Wandelingen in en rondom het National Park Hohe Tauern:
Vanuit Bramberg: Habachtal, Smaragdweg
Salzach wandelweg
Neukirchen: Wildkogel met Panoramawandeling
Uttendorf: Weissee am Grossvenediger
Krimml: Krimml Watervallen
Pass Thurn

Wandelniveau 2
Geschikt voor de ervaren, sportieve wandelaar met goede conditie. Wandelingen van 3 tot 5 uur per dag. U wandelt over bergpaden, almen, onverharde en verharde gemarkeerde paden in een bergachtig landschap. Hoogte verschillen tijdens deze reis ca. 50-600 m. Tijdens een deel van de wandelingen zullen wij u, indien mogelijk, de keuze geven tussen meer relaxte wandelingen of tochten met meer uitdaging. U kunt soms het hoogteverschil overbruggen met o.a. bergbahnen of een transfer (deels inclusief met de Nationalpark Sommercard, deels voor eigen kosten).

Wandelbegeleiding
Zaterdag 13 juli door Ellis Groenendijk

Klik hier voor meer informatie over wandelvakanties en Ellis Groenendijk.

Wandelen in en rondom het National Park Hohe Tauern tijdens de Wandelvakantie Pinzgaudal Bramberg

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Heenreis
Via de opstapplaatsen naar Bramberg waar u 's avonds aankomt. Het diner is onderweg.
2e vakantiedag
Wildkogel Arena
Na het ontbijt en de informatiebijeenkomst is het tijd voor de 1e wandeling. Een mooie tocht via de Smaragdweg naar Neukirchen. Een afwisselende tour met hier en daar wat klimmetjes om alvast te wennen aan het hoogteverschil. Wilt u meer kilometers maken dan kunt u terug wandelen langs de rivier de Salzach.
Wandelvakantie Pinzgau - langs de Salzach
3e vakantiedag
Habachtal
Een van de vele prachtige zijdalen in het Pinzgau is het Habachtal. Het is de enige plek in Europa waar je smaragden kunt vinden in de natuur. Bij het bewandelen van de Smaragdweg kan de wandelaar enerzijds de prachtige vergezichten en natuur van de Wildkogel-Arena bewonderen en anderzijds informatie krijgen over de mineralogie en geologie van het Habachtal. U wandelt via een goed pad langs het kolkende water van de rivier de Habach naar het eind van het dal. Achter in het dal bevinden zich een aantal leuke hutten waar we onze benen tot rust kunnen laten komen.
Wandeling heen 2,5 uur ca. 500 hm. klimmen Terug 2 uur met 500 hm. dalen. Het dalen en klimmen gaat geleidelijk aan. Er bestaat de mogelijkheid om heen of terug een wandeltaxi te reserveren. Ca. 5 euro p.p.
Wandelvakantie Pinzgau - Habachtal
4e vakantiedag
Weissee / Grossvenediger
Vandaag onze bergzomerbelevenis “Weissee Glacier World”. We rijden naar Uttendorf en stappen over op de wandelbus die ons via de panoramaweg in het Stubachtal, door een van de mooiste Tauernvalleien, naar het dalstation van de Weissee kabelbaan brengt. Met de kabelbaan omhoog naar de beroemde Rudolfshütte 2.315m (vernoemd naar de zoon van keizerin Sissi) en de Weissee. Bezoek hier de wereld van drieduizend meter hoge toppen, bewonder de mooiste bergpanorama’s en meren in de Alpen. Tijd om op pad te gaan voor een onvergetelijke tocht in de ruige bergwereld. Niet hoog genoeg? U kunt nog hoger met een stoeltjeslift.
Stoeltjeslift
5e vakantiedag
Vrije dag
Luieren, kuieren, Apfelstrudel tour of toch de benen strekken? Aan u de keuze.

Indien we door weersomstandigheden een dag niet hebben kunnen wandelen wordt deze dag vandaag ingehaald.
Wandelschoenen
6e vakantiedag
Wildkogel Arena
Na een relaxt ontbijt met de kabinebaan naar het bergstation van de Wildkogel Arena op 2100 meter gaan. Boven kunt u onder het genot van een kop koffie genieten van de prachtige uitzichten op de Kitzbüheleralpen, het Salzachtal en de Hohe Tauern. Vanaf het bergstation starten meerdere wandelingen. U kunt het rustig aan doen en uw dag zelf indelen of meewandelen met de groep over de Panoramaweg. Een prachtige wandeling van 2,5 uur met ca. 400 m. hoogteverschil. Onderweg lunchen we in een gezellige berghut. In de loop van de middag met de Smaragdbahn naar Bramberg.
Wandelvakantie Pinzgau - Smaragdbahn
7e vakantiedag
Krimml Watervallen
Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn de indrukwekkende Krimml watervallen de grootste van Centraal Europa en de op vijf na grootste van de wereld. Een wandelweg met uitzichtpunten loopt dwars door deze fantastische natuurbelevenis. Ondanks dat het druk bezocht wordt is het absoluut de moeite waard om dit natuurspektakel te bewonderen en (een deel) van de wandeling naar de top te maken. Tijdens een wandeling van 4 km en 380 meter stijgen loopt u in 3 fases naar boven. Vooral de middelste fase is prachtig want vanaf hier heeft u uitzicht op alle drie de plateaus. Eenmaal boven kunt u nog verder wandelen naar een echte Oostenrijkse hut in het pittoreske Krimmler Achental waar we kunnen genieten van een heerlijke “Kaiserschmarrn”. Tijd over…. breng een bezoek aan het Wasserwelten Museum.

Krimml waterval
8e vakantiedag
Keuze wandeling
Wandeling Stausee Durlassboden, Untersulzbachtal, Pass Thurn of een bezoek aan Bramberg Heimatmuseum? We hebben zoveel mogelijkheden. De laatste dag maken we een keuze uit 1 van de vele mogelijkheden.
Ellis met koeien
9e vakantiedag
Terugreis
Na een vroeg ontbijt gaan we op de terug weg naar Nederland. Als u over de Duitse autobanen terug reist, weten we zeker dat er nog veel zal worden nagepraat over deze fantastische reis.
Wandel informatie
Wandelniveau bergwandelingen.
Kies voor een wandelvakantie in de bergen welke aansluit bij uw wandelervaring en conditie. Wandelen in de bergen is prachtig maar vraagt andere vaardigheden. U heeft te maken met hoogtemeters, oneffen paden, een andere balans verhouding, klimmen en dalen. Wandelt u in Nederland in ca. 4 uur 15 km.? In de bergen loopt u in 4 uur ca. 8 km. en verbruikt u meer energie.
“Leeftijd is geen graadmeter” zeggen wij altijd, uw fysieke conditie wel. Twijfelt u of de uitgekozen wandelreis geschikt is voor u, of dat u het tempo aan kunt? Neemt u gerust contact op met mij. Ik zal u graag adviseren. Tijdens een aantal wandelingen kunnen de hoogtes overbrugt worden met een kabelbaan of taxi. Mocht een wandeling niet geschikt zijn voor u of heeft u andere plannen? U kunt natuurlijk op eigen gelegenheid op pad. Graag geef ik u tips voor leuke alternatieven.

Wandelprogramma wijzigingen.
Bij veel wandelingen tijdens deze reizen zoeken we het hogerop en maken we regelmatig gebruik van kabelbanen. Hierdoor zijn we voor het programma meer afhankelijk van het weer of overige omstandigheden. Het wandelprogramma wordt daarom uitgevoerd in willekeurige volgorde en onder voorbehoud van de omstandigheden ter plaatse. Er wordt een keuze gemaakt uit de mooiste wandelingen en waar nodig wordt u een alternatief geboden. Uw wandelbegeleider bepaalt uiteindelijk het definitieve programma.

Extra
NationalPark Sommercard
Extra NationalPark Sommercard inclusief
♦ Meer dan 60 activiteiten in het vakantiegebied van het Nationale Park de Hohe Tauern
♦ Elke dag gratis één activiteit naar keuze gratis
♦ Vele uren bergplezier, natuurbeleving, sport, cultuur en genieten!
♦ Bergbahnen: o.a. Wildkogelbahn, Smaragdbahn, Weissee.
Belangrijke informatie
• Definitieve opstaptijden ontvangt u in de reisbescheiden (deze worden ca. 10 dagen voor vertrek verstuurd).
• Opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende aanmelders. Fitál behoudt zicht het recht voor een opstapplaats te laten vervallen en een alternatieve opstapplaats te boeken, zonder dat daar een vergoeding tegenover staat.
• Een preferentie is een voorkeur. Uw voorkeur geven wij door aan de hotelier, die hiermee zoveel mogelijk rekening mee houdt, zonder dat dit een garantie is.
• Een dieet wordt als een preferentie doorgegeven aan het hotel. De hotelier kan hiervoor ter plaatse extra kosten bij u in rekening brengen.
• Een essentie is een voorwaarde om de boeking te bevestigen. Voor een essentie brengen wij € 27,- essentiekosten in rekening plus de eventuele meerkosten die de hotelier in rekening brengt. Een essentie is een voorwaarde die de hotelier schriftelijk heeft bevestigd.
• Op deze reis zijn de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing.
• Deze reis is een zgn. pakketreis.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

***Hotel Kaserer in Bramberg

WiFi beschikbaar in het hotelHotel met een liftHotel met eigen fietsenstalling

Ligging Het ***Landhotel Kaserer ligt in het gezellige dorpje Bramberg am Wildkogel.

Review 8,6
Hotel Kaserer Bramberg
Bekijk hotel
Review 8,6

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Wandelvakantie Pinzgaudal/Bramberg Groepsreis
Salzburgerland, Oostenrijk
Ivonne te Mebel, Bredevoort
16-07-2023
'Prachtige omgeving, goed hotel, sublieme begeleiding van reisleidster Ellis en chauffeur Joep. Zij deden iedere dag hun uiterste best om een zo mooi mogelijk programma (aangepast aan de weersomstandigheden en het niveau van de deelnemers)te maken. Daardoor waren de wandelingen voor iedereen goed te doen. Er werd veel informatie verstrekt over de route, de omgeving, het weer, de wandelingen. De bus was zeer comfortabel met wc en koffie, thee, frisdrank en soep. Ik heb enorm genoten en kan deze reis zeker aanbevelen!'
johan de visser, rosmalen
16-07-2023
'Het was een geweldige wandelweek, onder leiding van Ellis en Joep. Zij wisten -rekening houdend met de weersvoorspellingen- ons toch elke dag een mooi programma voor te schotelen.'
Marianne de Jong, Zwijndrecht
16-07-2023
'Heel erg fijn hoe Ellis onder alle weersomstandigheden alles wist aan te passen en de samenwerking met Joep was top! Hierdoor konden we ieder onze eigen keuzes maken! Dit was mijn eerste wandelvakantie en mede door beide heb ik een geweldige eerste ervaring gehad!'
Toon en Annemie, Mierlo
16-07-2023
'Fantastische week gehad. Veel keuze, voor ieder wat wils.
Ellis die het iedereen naar de zin probeerde te maken samen met Joep die tevens een prettige chauffeur is.
Heel veel dank.'
Ria Willemsen, Gemert
16-07-2023
'Het was weer een heerlijke vakantie met Ellis (reisleidster) en Joep (chauffeur). We hadden wisselvallig weer maar de zon had de overhand. Er werden mooie alternatieven aangeboden als het weer even niet meezat. Vorig jaar in augustus een fiets/wandelvakantie in Karinthie en nu een wandelvakantie in Bramberg. In de winter ben ik al 13 keer meegeweest om te wandelen in Oostenrijk of Italie. Het spreekt voor zich waarom ik voor Fital kies!'
Nel Segers, Hoofddorp
17-07-2022
'Het is een prachtig wandelgebied veel mogelijkheden met gondelbanen. In de directe omgeving zijn leuke dorpen/stadjes waar je heerlijk kunt shoppen of een museum bezoeken.
In Bramberg zelf is een leuk museum, erg leuk was het concert met muziek en dans verzorgd door de lokale muziekvereniging en dansschool.'
Jennie van der Kolk, Roosendaal
17-07-2022
'In een leuk dorp, gunstig gelegen in een prachtig berglandschap beleefde ik een gewèldige wandelweek.
De voorbereiding, de alternatieven, de persoonlijke aandacht van Ellis verdient een 10!
Joep, de ervaren chauffeur, bracht ons veilig naar de start en
weer terug.'
Tineke, Beusichem
29-08-2021
'Een afwisselend programma.Mogelijkheid om wandelingen lichter te maken. Pittige wandelingen, maar niet te zwaar.Goed hotel. Voor mij de eerste keer met Fital'
Mevr. M. aan 't Goor, Amsterdam
29-08-2021
'De saamhorigheid, de sfeer in de wandelgroep was geweldig fijn, mede door de vakkundige reisleiding en de chaffeuse. '
Hans en Gerda van der Laan, Bodegraven
29-08-2021
'Voor het eerst een wandelvakantie naar Bramberg olv Ellis. Is geweldig goed geslaagd . ondanks de eerste twee dagen met wat regen. Hebben hele mooie wandelingen gemaakt - Voor herhaling vatbaar- alleen het aantal dagen vonden we eigenlijk te kort voor deze geslaagde reis

Erna Gerrits, Zwolle
29-08-2021
'Ondanks de eerste 2 regenachtige dagen is het een heerlijke wandelweek geweest. Ellis en Willie hebben ons fantastisch begeleid. De Smaragdweg was prachtig. De tocht naar de Weisssee een hoogtepunt.
Bramberg heeft een ideale ligging voor veel verschillende uitstapjes.'
A B van Buuren, Ede
29-08-2021
'Prachtige wandelingen,gezellige groep en fantastische wandelbegeleiding.'
Mw. van Gennip, Breda
29-08-2021
'Prachtige tochten gemaakt, onder de geweldige begeleiding van mevr. Ellis Groenendijk'
P.de Haas-den Boer, Alblasserdam
29-08-2021
'Geweldige vacantie. Hulde aan Ellis en Willy.
Prachtige natuur gezien.'
Corrie Verhoeven, Waddinxveen
29-08-2021
'een heerlijke gevarieerde wandelvakantie.
prachtige wandelingen.
uitstekende begeleiding.
'
Vanaf 1095 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per Comfort Class touringcar
♦ 2 pers. kamer met bad of douche en toilet
♦ halfpension
♦ wandelbegeleiding
♦ Nationalpark Sommercard
♦ reisbescheiden per e-mail

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam (22.00 uur)
07.30 uur Nuland (21.00 uur)
08.30 uur Asten ( 20.00 uur)
De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ 1 persoonskamer € 125
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ overige entreegelden, transfers, bergbanen ed.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X