Fietsvakantie Kefalonia en Ithaka 15D

Overzicht

Meerdere accommodaties Nederlandse begeleiding ter plaatse Nederlandse fietsen vertrek op vrijdag

Kefalonia & Ithaka

U verblijft tijdens de Kefalonia & Ithaka rondreis in verschillende appartementen. Fiets over de galerijwegen langs de kust met uitzicht op zee en geniet van de ruige kliffen, prachtige zandstranden en de heerlijke baaitjes. Strijk neer in de kleurrijke haventjes van Agia Efimia, Fiskardo en Assos voor een glas lokale Robola wijn. U fietst over rustige wegen op twee unieke eilanden. De dagtochten variëren van 20 km tot 60 km. U kunt kiezen tussen een hybridefiets of een e-bike, waardoor ook de minder sportieve fietsers deze rondreis met succes kunnen volbrengen. Uw bagage wordt door ons vervoerd.

• Ontmoet de reuze schildpadden in de haven van Argostoli
• Fiets naar de Orthodoxe kloosters en de mysterieuze grotten
• Ontdek in het Odysseus museum de Griekse Mythologie
• Geniet in het pittoreske haventje Kioni van de Griekse keuken

8 en 15-daags arrangement
U verblijft op Kefalonia in het zuidelijk gelegen dorpje Mousata en in het oostelijk gelegen havenplaatsje Agia Efimia. Een unieke belevenis is een dagtocht op het eiland Ithaka. Met de veerboot vaart u vanuit Sami (nabij Agia Efimia) in 1,5 uur naar het eiland van 'Odysseus'. Om uw rondreis compleet te maken kunt u ook kiezen voor een aantal overnachtingen op Ithaka in het hoofdstadje Vathi. Het 15-daagse arrangement biedt deze mogelijkheid. Vanuit de verschillende verblijven zijn er dagtochten beschikbaar. U kunt ook kiezen voor rustdagen en genieten aan het strand of de gezellige havendorpjes. U bent dus niet verplicht om elke dag te fietsen. Op loopafstand van uw verblijf zijn er diverse uitnodigende tavernes die diner verzorgen. Voor de overtocht naar Ithaka kunt u met lichte bepakking in fietstassen reizen. Uw koffer blijft in Agia Efimia.

De onderstaande verdeling van de overnachtingen is flexibel naar gelang de beschikbaarheid.
8 daags
o 2 nachten Kefalonia - Mousata
o 3 nachten Kefalonia - Agia Efimia
o 2 nachten Kefalonia - Mousata

15 daags
o 4 nachten Kefalonia - Mousata
o 3 nachten Kefalonia - Agia Efimia
o 3 nachten Ithaka - Vathi
o 4 nachten Kefalonia - Mousata

Fietsniveau
Door het rustige verkeer en de goede infrastructuur fietst u veilig over de galerijwegen langs de kust van Kefalonia en Ithaka. De eilanden hebben vlakke wegen, maar onderweg komt u korte en pittige klimmetje en afdalingen tegen. Van deelnemers wordt enige zelfstandigheid verwacht en een avontuurlijke instelling. Het fietsniveau van deze rondreis ligt hoger dan van het arrangement ‘Standplaats Kefalonia’. Op Kefalonia beschikken we over een fietswerkplaats met hybride fietsen en elektrische fietsen (E-bikes). Onze ervaren Nederlandse reisbegeleiding ter plaatse is bekend met alle uithoeken van deze prachtige eilanden gelegen in de Ionische Zee.

De onderstaande 15-daagse fietsvakantie is een voorbeeld: u bent helemaal vrij in de verdeling van inspanning en ontspanning. Wij adviseren u graag ter plaatse over alternatieve fietsrouten en de bezienswaardigheden op Kefalonia & Ithaka. U kunt ook kiezen voor een 8-daagse fietsvakantie.

Favoriete fotolokatie Kefalonia

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Heenvlucht en transfer
U vliegt naar Kefalonia. U wordt van het vliegveld opgehaald en naar uw verblijf gebracht. Na het welkomstdrankje wordt uw huurfiets uitgereikt in de fietswerkplaats en naar uw wensen afgesteld. Als u in de ochtend aankomt kunt u de omgeving alvast verkennen of uitrusten bij het zwembad.
Favoriete fotolokatie Kefalonia
2e vakantiedag
Dagtocht 1 (25 km)
Tijdens uw eerste fietstocht kunt u aan uw fiets wennen en het zonnige klimaat. Een korte route heeft de Burcht van Agios Georgios als reisdoel. Het is het grootste bolwerk in de Ionische Zee en ooit woonden er meer dan 15.000 mensen. Het ligt op de top van een 322 m hoge kegelvormige heuvel en is een prachtig uitzichtpunt. Naast de burcht zijn en aantal mooie terrasjes gelegen. Uw fietstocht gaat door naar het nabijgelegen klooster van Agios Andreas, waar u in het religieus museum eeuwenoude fresco’s en iconen kunt bewonderen.
3e vakantiedag
Dagtocht 2 (41 km)
Tijdens uw eerste stop is bij het dorpje Mazarakata, waar u een complex van in rotsen uitgehakte graven (1100 v.Chr.) kunt bezichtigen. U volgt de slingerweg door het kleurrijke pittoreske dorpje Kourkoumelata tot aan het strand van Lassi. De kustweg leidt tot aan het centrale plein van Argostoli wat een aangename koffie- of lunchstop kan zijn. De route loopt verder naar de vuurtoren van Argostoli. Op de terugweg komt u langs Byrons Rock, de favoriete plek van de Britse dichter Lord Byron, die lange tijd op Kefalonia verbleef en die in de 19e eeuw meevocht in de strijd om Griekenland te bevrijden van de Turkse overheersing.
4e vakantiedag
Dagtocht 3 (35 km/65 km)
Vandaag fietst u in oostelijke richting naar Poros. Deze route is vrij gemakkelijk omdat u fietst over een panoramaweg met een mooi uitzicht richting buureiland Zakynthos. Bij het dorpje Pastra daalt u af naar de kust. U fietst door een gebied waar nog huizen te zien zijn van voor de grote aardbeving van 1953. Bij de kust aangekomen kunt u kiezen om de kust te volgen naar de stranden van het badplaatsje Skala, waar u ook de mozaïekvloeren van een voormalige Romeinse Villa kunt bezichtigen. De korte route brengt u naar het pittoreske vissersdorpje Katelios waar u een bezoek kunt brengen aan het schildpadden informatiecentrum.
5e vakantiedag
Dagtocht 4 (49 km)
U volgt de korte route naar Argostoli. De kans is groot dat u in de ochtend schildpadden zult aantreffen bij de vissersboten aan de kade. Via de stenen Drapanos-brug doorkruist u het zuidelijke deel van de Baai van Argostoli, het natuurgebied Koutafos. U fietst vervolgens over een hoger gelegen galerijweg in noordelijke richting langs de baai. In het dorpje Farsa een leuke koffiestop met uitzicht over de baai. U fietst verder langs de westkust richting het bekendste strand van Kefalonia: Mirtos beach. Vanaf het hoger gelegen uitzichtpunt heeft u een adembenemend uitzicht op het strand en de turkoois blauwe zee. Vanaf Mirtos beach daalt u af naar Agia Efimia.
Agia Efimia - Kefalonia
6e vakantiedag
Dagtocht 5 (24 km)
Na uw eerste overnachting in Agia Efimia fietst u in de omgeving en kunt u een bezoek brengen aan het ondergrondse Melissani meer. U daalt af in de grot en stapt daar in een gondel. De zon die door een grote opening in de grot schijnt, zorgt in het water voor een spectaculaire kleurenshow. De nabijgelegen druipsteengrotten van Drongarati zijn ook meer dan de moeite waard voor een bezoek.
7e vakantiedag
Vrije dag
Geniet op uw rustdag van de zee of rust uit op één van de terrasjes van Agia Efimia. De fanatieke fietsers kunnen vandaag een pittige dagtocht maken naar de noordelijk gelegen havenplaatsjes Assos en Fiskardo. De totaal afgelegde afstand bedraagt dan 60 km.
8e vakantiedag
Dagtocht 6 (21 km)
Na het ontbijt neemt u afscheid van uw verblijf in Agia Efimia. Uw koffer blijft achter in de afgesloten bagageruimte en u fietst met lichte bepakking naar Sami, vanwaar uw veerboot vertrekt naar Ithaka. Tegenover de aanlegplaats kunt u in een kiosk de kaartjes kopen. De veerboot vertrekt rond 08.15 en de overtocht duurt 1,5 uur. Aangekomen in haventje van Piso Aetos fietst u naar uw appartement in Vathi. U kunt de omgeving verkennen of genieten op één van de vele terrasjes aan het water.
Hotel in Vathi
9e vakantiedag
Dagtocht 7 (40 km)
De bestemming van uw eerste fietstocht op Ithaka is het Archeologisch museum in het dorpje Stavros. In dit 'Odysseus museum' worden vondsten tentoongesteld die wijzen op het bestaan van het 'kasteel van Odysseus' op Ithaka. In het nabijgelegen dorpje Pilikata zijn ruïnes te bezichtigen waarvan wordt gezegd dat op deze plek het mythische paleis van Odysseus stond. U fietst langs de westkust terug naar uw appartement in Vathi.
10e vakantiedag
Dagtocht 8 (52 km)
De tweede dagtocht op Ithaka fietst u via de oostelijke of westelijke route naar het vissersdorpje Kioni. Dit dorpje wordt door velen gezien als de mooiste plek van het eiland. Het authentieke vissersdorp is aan een prachtige baai gelegen, waar de boten in de haven rustig op het ritme van de golven dobberen. Het dorp heeft de officiële onderscheiding gekregen van ‘traditionele nederzetting’. In Kioni kunt u uitgebreid lunchen of zwemmen in de zee. Voor de route terug kunt u kiezen uit twee varianten: de westelijke route loopt over de berg van het eiland. De oost route volgt de glooiende oostkust.
11e vakantiedag
Dagtocht 9 (55 km)
Vroeg in de ochtend fietst u terug naar het haventje van Piso Aetos voor de veerboot naar Sami. Vanuit Sami volgt u de weg naar Agia Efimia en Mirtos beach om vervolgens de afslag naar het schiereiland te nemen. Lixouri is het centrale stadje op het schiereiland en wordt wel gezien als het 'tweede stadje' van Kefalonia. Hier zijn voldoende gezellige tavernes en terrasjes voor een pauze. Vanuit Lixouri neemt u de veerboot naar Argostoli. Deze vaart elk half uur. Vanuit Argostoli fietst u de korte route terug naar uw verblijf in Mousata. Uw koffers staan in uw appartement.
12e vakantiedag
Vrije dag
Vandaag een rustdag bij het zwembad of het strand.
13e vakantiedag
Dagtocht 10 (62 km)
Een aantrekkelijk fietstocht naar Poros staat vandaag op het programma. Via een hoger gelegen galerijweg fietst u naar Pastra. Hier volgt een lange afdaling door een vallei. Poros is met name bekend vanwege de grote veerboten die naar het vaste land varen. Vanuit Poros fietst u langs de kust naar Skala. Onderweg komt u vele rotsformaties tegen in de zee die een mysterieuze indruk geven. Skala heeft mooie stranden en gezellige tavernes. Vanuit Skala fietst u de korte route terug naar uw appartement in Mousata.
14e vakantiedag
Dagtocht 11 (52 km)
Een wat zwaardere route aan het einde van uw fietsvakantie. U fietst naar de Omala vallei, het belangrijkste wijnbouwgebied van Kefalonia. Hier komt de Robola wijn vandaan, een frisse witte wijn die ook buiten Griekenland bekendheid geniet. Bij de plaatselijke wijncoöperatie kunt u zien hoe de wijn wordt geproduceerd en is er gelegenheid om de wijnen te proeven (gratis). In de Omala vallei is een bezoek aan het klooster van Agios Gerasimos meer dan de moeite waard. Bij de oude kloostergebouwen staat een kathedraal, het heiligdom van orthodox Kefalonia
15e vakantiedag
Transfer en terugvlucht
Wanneer u later op de dag vertrekt, kunt u nog een fietstocht maken of een strand bezoeken. U wordt weer naar het vliegveld gebracht.
Fietsniveau
Door het rustige verkeer en de goede infrastructuur fietst u veilig over de galerijwegen langs de kust van Kefalonia en Ithaka. De eilanden hebben vlakke wegen, maar onderweg komt u korte en pittige klimmetje en afdalingen tegen. Van deelnemers wordt enige zelfstandigheid verwacht en een avontuurlijke instelling. Het fietsniveau van deze rondreis ligt hoger dan van het arrangement ‘Standplaats Kefalonia’. Op Kefalonia beschikken we over een fietswerkplaats met hybride fietsen en elektrische fietsen (E-bikes). Onze ervaren Nederlandse reisbegeleiding ter plaatse is bekend met alle uithoeken van deze prachtige eilanden gelegen in de Ionische Zee.
Informatie huurfietsen
Hybride fiets: De Giant Aero RS2 is een complete huurfiets met een gewicht van slechts 13,6 kg. De fiets biedt standaard een sportieve fietshouding, maar deze is gemakkelijk te wijzigen dankzij de verstelbare stuurpen en zadelpen. Door de 27 versnellingen is de fiets zeer geschikt voor Kefalonia. De huurfiets is voorzien van krachtige remmen en is afgemonteerd met Shimano onderdelen. De fietsen beschikken over Schwalbe Marathon+ banden waardoor een lekke band tot het verleden behoort. U kunt kiezen uit een hybridefiets model heren of dames in verschillende maten. U krijgt bij uw hybridefiets fietstassen, een slot en een fietspompje.

E-bike: Voor onze fietsvakanties maken wij gebruik van e-bikes van het fietsenmerk Trek en Cube. Bij de fietsen ontvangt u fietstassen en een adapter om de batterij op te laden. De e-bikes beschikken over krachtige remmen en comfortabele gel-zadels. Met de Schwalbe Marathon+ banden behoort een lekke band tot het verleden.

De Cube Touring Hybrid Pro 500 is een e-bike uit het hoge kwaliteitssegment. De fiets heeft een robuust uiterlijk en is zeer geschikt voor onze sportieve gasten. De krachtige Bosch Performance motor is verwerkt in de trapas. De e-bike beschikt over een batterij die is geïntegreerd in het frame van de fiets. U heeft de beschikking over 2 modellen; trapeze (dames model) en lage instap.

De Trek T500 SL+ is een elegante huurfiets met een lage instap. Door de ruime keuze aan versnellingen kan elk heuveltje worden bedwongen. De compacte batterij is geplaatst op de bagagedrager en het geruisloze aandrijfsysteem is verwerkt in de achteras. Met de kleine computer op het stuur kunt u de ‘motor’ in de achteras bedienen. U kunt zelf bepalen in welke mate u een duwtje in de rug wilt. Het bijzondere aan deze huurfietsen is dat de batterij zich (gedeeltelijk) oplaadt als de weg naar beneden loopt.
Hybride huurfiets Kefalonia
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietsvakantie Kefalonia en Ithaka 15D
Kefalonia, Griekenland
Edwin te Winkel, Almere
16-06-2023
'Mooie uitdagende fietsvakantie. Prima e-bikes die de soms pittige klimmetjes en stevige afdalingen aan konden. Assistentie ter plaatsen door Guido zijn uitmuntend'
koen van den bosch, Stompwijk
22-07-2022
'prachtig eiland met mooie routes echter in de zomer misschien iets te heet'
Peter en Wilma Kuiper, Assendelft
27-05-2022
'Fijne vakantie gehad met verschillende verblijfplaatsen. Goede fietsen en goede begeleiding. We hebben erg genoten.'
Helma en Mijndert Thijssen
20-05-2022
We hebben een fijne vakantie gehad op Kefalonia en Ithaka, mede dankzij de goede organisatie en communicatie van Guido. Zelfs voor een (te) hard bed werd een oplossing gevonden. We hebben gefietst op goede, lichte, hybride fietsen, die perfect onderhouden zijn. Kortom een aanrader
Ingrid en Marianne van Es
24-09-2021
Wij hebben een heerlijke (fiets)vakantie gehad op Kefalonia. Veertien dagen op één plaats, Mousata, lijkt misschien lang maar wij hadden tijd te kort. Prachtige fietstochten op goede elektrische fietsen, lui liggen op bedjes onder een parasol op het strand en zwemmen in zee en in het zwembad bij het mooi gelegen appartement. Afgewisseld met een door Guido geregelde boottrip naar een onbewoond eiland en een strand dat alleen per boot te bereiken is en een excursie met gids en auto naar hoogtepunten van het eiland zoals het bezichtigen van de kathedraal en het varen met een bootje in de grot van Melissani. En 's avonds met de taxi naar Argostoli, de hoofdstad, lekker shoppen en eten. We hebben genoten van deze afwisselende vakantie.
Marianne en Siegfried jungjohann
29-06-2021
Wij hebben dank zij de voortreffelijke begeleiding van Guido een mooie fietsvakantie gehad. Soms viel het voor ons "oudjes 75+" niet mee maar totaal een hele fijne vakantie. Voor herhaling vatbaar.
Els Eijgenstein - Overing, Grootebroek
31-05-2019
'Het was een fantastische vakantie. Soms wel heftig. 3 mooie locaties in Mousata en Agia Efimia op eiland Kefalonia en toen naar Vathi op het eiland Ithaca. De begeleiding van de E-bikes door Guido van Meeteren was perfect. Hebben ook nog een boottocht gemaakt . Guido bracht ons naar Argostoli. Hebben we een geweldige dag gehad met een geweldige. Barbeque op zo maar een baai. Het was een onvergetelijke dag.deze vakantie is zeker een aanrader voor fietsers . In een prachtig land. Joke v. Avezaath en Els Eijgenstein.'
Theophiel Schelfhout, Roermond
17-05-2019
'We hebben een heerlijke vakantie gehad in Kefalonia en Ithaka ( Griekenland ). De ontvangst en gesprekken verliepen zeer gemoedelijk en vriendelijk. Top fietsen, die ons hielpen de soms steile beklimmingen over te komen. We hebben de mooiste stranden en uitzichtpunten gezien van de eilanden. De accommodaties waren prima waardoor we konden genieten van de kamer met douche en zwembad op Kefalonia met een schitterend uitzicht op de zee. Kortom een vakantie waar we nog lang aan terug zullen denken.'
Max & Annet Amorison
14-05-2019
Net een dag terug vanuit Kefalonia, wat een heerlijke week hebben we daar gehad.... en wat was alles goed verzorgd door Guido en Ron. Het fietsen vonden we echt heerlijk, mooie tochten en heldere en duidelijke uitleg, Wat is het toch fijn dat het ook zo persoonlijk kan zijn.... we raden iedereen aan om ooit eens op Kefalonia te gaan fietsen, boek zelf een vlucht en geef de rest in handen van Guido en Ron, dan weet je zeker dat het goed komt!!
Johan, Blaricum
11-09-2018
'Wij hebben genoten van de vakantie. Goede fietsen (welke je wel nodig hebt, gezien het niet vlakke landschap). '
Ans en Willy, Woerden en Houten
05-09-2017
'Prima fietsvakantie met schitterende uitzichten. Je bent echt weg. Tip:neem fietsbroek mee!'
Marrilyn, Aalsmeer
17-06-2017
'Mooi om in het authentieke deel van Griekenland te komen. Pittige klimmetjes maar heel voldaan gevoel bij thuiskomst!'
Rob en Annemieke Bleekman, Velserbroek
06-06-2017
'Wij hebben vanaf dag 1 genoten van onze 15 dgse fietsvakantie. De accomodaties waren fantastisch,de goed beschreven routes zijn prachtig met hier en daar pittige hellingen (ook voor de gevorderde fietser) en de begeleiding tot in de puntjes geregeld. '
Arie Voordouw, Haarlem
27-05-2017
'Kefalonia is een prachtig eiland, met mooie bomen, vogels, bloemen en vlinders en met voldoende mogelijkheden voor fraaie fietstochten. We kregen uitstekende fietsen en de accomodaties waren top. De ontvangst, de uitleg en het afstellen van de fietsen en de verdere service door Guido van Meeteren waren uitstekend. Het weer werkte prima mee en de drie dagen op Itkaka hebben we ook volop genoten.'
Vanaf 1475 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ vliegticket Amsterdam - Kefalonia v.v.
♦ 1 stuks handbagage p.p. (klik hier voor meer informatie)
♦ luchthavenbelastingen
♦ transfer vliegveld – appartement v.v.
♦ bagagevervoer
♦ 2 persoons appartement
♦ logies en ontbijt
♦ gratis reisgids Kefalonia & Ithaka
♦ fietsroutes
♦ Nederlandse begeleiding
♦ technische ondersteuning
♦ pechhulp voor de huurfietsen
♦ reisbescheiden per e-mail

♦ appartement alleen gebruik*
♦ ruimbagage (klik hier voor meer informatie)
♦ tickets veerboten
♦ verzekering/borg huurfiets (ter plaatse te voldoen)
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

*De beschikbaarheid en prijs van een appartement voor alleengebruik is op aanvraag.

Fietshuur
Huurfiets type hybride € 154,- per fiets
Huurfiets type e-bike € 220,- per fiets

Wat u moet weten m.b.t. uw vlucht(ticket):(klik hier voor meer informatie)

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X