Fietsvakantie Kefalonia en Ithaka 8D

Overzicht

fietsen op 2 eilanden Nederlandse begeleiding ter plaatse Nederlandse fietsen vertrek op vrijdag

8 dagen Kefalonia en Ithaka

U verblijft tijdens de Kefalonia & Ithaka rondreis in verschillende appartementen. Fiets over de galerijwegen langs de kust met uitzicht op zee en geniet van de ruige kliffen, prachtige zandstranden en de heerlijke baaitjes. Strijk neer in de kleurrijke haventjes van Agia Efimia, Fiskardo en Assos voor een glas lokale Robola wijn. U fietst over rustige wegen op twee unieke eilanden. De dagtochten variëren van 20 km tot 60 km. U kunt kiezen tussen een hybridefiets of een e-bike, waardoor ook de minder sportieve fietsers deze rondreis met succes kunnen volbrengen. Uw bagage wordt door ons vervoerd.

• Ontmoet de reuze schildpadden in de haven van Argostoli
• Fiets naar de Orthodoxe kloosters en de mysterieuze grotten
• Ontdek in het Odysseus museum de Griekse Mythologie
• Geniet in het pittoreske haventje Kioni van de Griekse keuken

8, 11, 12 en 15-daags arrangement
U verblijft op Kefalonia in het zuidelijk gelegen dorpje Mousata en in het oostelijk gelegen havenplaatsje Agia Efimia. Een unieke belevenis is een dagtocht op het eiland Ithaka. Met de veerboot vaart u vanuit Sami (nabij Agia Efimia) in 1,5 uur naar het eiland van 'Odysseus'. Om uw rondreis compleet te maken kunt u ook kiezen voor een aantal overnachtingen op Ithaka in het hoofdstadje Vathi. De 11, 12 en 15-daagse arrangementen bieden deze mogelijkheid. Vanuit de verschillende verblijven zijn er dagtochten beschikbaar. U kunt ook kiezen voor rustdagen en genieten aan het strand of de gezellige havendorpjes. U bent dus niet verplicht om elke dag te fietsen. Het verblijf op Kefalonia is inclusief ontbijt en diner (optioneel). Op Ithaka is het verblijf zonder ontbijt en diner. Op loopafstand van uw verblijf zijn er diverse uitnodigende tavernes die ontbijt en diner verzorgen. Voor de overtocht naar Ithaka kunt u met lichte bepakking in fietstassen reizen. Uw koffer blijft in Agia Efimia.

De onderstaande verdeling van de overnachtingen is flexibel naar gelang de beschikbaarheid.
8 daags
o 2 nachten Kefalonia - Mousata
o 3 nachten Kefalonia - Agia Efimia
o 2 nachten Kefalonia - Mousata

11 daags
o 2 nachten Kefalonia - Mousata
o 3 nachten Kefalonia - Agia Efimia
o 3 nachten Ithaka - Vathi
o 2 nacht Kefalonia - Mousata

12 daags
o 3 nachten Kefalonia - Mousata
o 3 nachten Kefalonia - Agia Efimia
o 3 nachten Ithaka - Vathi
o 2 nachten Kefalonia - Mousata

15 daags
o 4 nachten Kefalonia - Mousata
o 3 nachten Kefalonia - Agia Efimia
o 3 nachten Ithaka - Vathi
o 4 nachten Kefalonia - Mousata

Voor de overtocht naar Ithaka kunt u met lichte bepakking in fietstassen reizen. De koffer blijft in Agia Efimia.

Fietsniveau
Door het rustige verkeer en de goede infrastructuur fietst u veilig over de galerijwegen langs de kust van Kefalonia en Ithaka. De eilanden hebben vlakke wegen, maar onderweg komt u korte en pittige klimmetje en afdalingen tegen. Van deelnemers wordt enige zelfstandigheid verwacht en een avontuurlijke instelling. Het fietsniveau van deze rondreis ligt hoger dan van het arrangement ‘Standplaats Kefalonia’. Op Kefalonia beschikken we over een fietswerkplaats met hybride fietsen en elektrische fietsen (E-bikes). Onze ervaren Nederlandse reisbegeleiding ter plaatse is bekend met alle uithoeken van deze prachtige eilanden gelegen in de Ionische Zee.GRATIS Gids Ontdek Kefalonia
(U ontvangt de gids bij aankomst in uw appartement)

Fietsroute Kefalonia

De onderstaande 8-daagse fietsvakantie is een voorbeeld: u bent helemaal vrij in de verdeling van inspanning en ontspanning. Wij adviseren u graag ter plaatse over alternatieve fietsrouten en de bezienswaardigheden op Kefalonia & Ithaka. U kunt ook kiezen voor een 11,12 of 15 -daagse fietsvakantie.

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Heenvlucht en transfer
U vliegt naar Kefalonia. U wordt door ons Fital medewerker van het vliegveld opgehaald en naar uw verblijf gebracht. Na het welkomstdrankje wordt uw huurfiets uitgereikt in de fietswerkplaats en naar uw wensen afgesteld. Als u in de ochtend aankomt kunt u de omgeving alvast verkennen of uitrusten bij het zwembad.
2e vakantiedag
Dagtocht 1 (25 km)
Tijdens uw eerste fietstocht kunt u aan uw fiets wennen en het zonnige klimaat. Een korte route heeft de Burcht van Agios Georgios als reisdoel. Het is het grootste bolwerk in de Ionische Zee en ooit woonden er meer dan 15.000 mensen. Het ligt op de top van een 322 m hoge kegelvormige heuvel en is een prachtig uitzichtpunt. Naast de burcht zijn en aantal mooie terrasjes gelegen. Uw fietstocht gaat door naar het nabijgelegen klooster van Agios Andreas, waar u in het religieus museum eeuwenoude fresco’s en iconen kunt
3e vakantiedag
Dagtocht 2 (41 km)
Uw eerste stop is bij het dorpje Mazarakata, waar u een complex van in rotsen uitgehakte graven (1100 v.Chr.) kunt bezichtigen. U volgt de slingerweg door het kleurrijke pittoreske dorpje Kourkoumelata tot aan het strand van Lassi. De kustweg leidt tot aan het centrale plein van Argostoli wat een aangename koffie- of lunchstop kan zijn. De route loopt verder naar de vuurtoren van Argostoli. Op de terugweg komt u langs Byrons Rock, de favoriete plek van de Britse dichter Lord Byron, die lange tijd op Kefalonia verbleef en die in de 19e eeuw meevocht in de strijd om Griekenland te bevrijden van de Turkse overheersing.
4e vakantiedag
Dagtocht 3 (35 km/65 km)
Vandaag fietst u in oostelijke richting naar Poros. Deze route is vrij gemakkelijk omdat u fietst over een panoramaweg met een mooi uitzicht richting buureiland Zakynthos. Bij het dorpje Pastra daalt u af naar de kust. U fietst door een gebied waar nog huizen te zien zijn van voor de grote aardbeving van 1953. Bij de kust aangekomen kunt u kiezen om de kust te volgen naar de stranden van het badplaatsje Skala, waar u ook de mozaïekvloeren van een voormalige Romeinse Villa kunt bezichtigen. De korte route brengt u naar het pittoreske vissersdorpje Katelios waar u een bezoek kunt brengen aan het schildpadden informatiecentrum.
4e vakantiedag
Dagtocht 4 (49 km)
U volgt de korte route naar Argostoli. De kans is groot dat u in de ochtend schildpadden zult aantreffen bij de vissersboten aan de kade. Via de stenen Drapanos-brug doorkruist u het zuidelijke deel van de Baai van Argostoli, het natuurgebied Koutafos. U fietst vervolgens over een hoger gelegen galerijweg in noordelijke richting langs de baai. In het dorpje Farsa een leuke koffiestop met uitzicht over de baai. U fietst verder langs de westkust richting het bekendste strand van Kefalonia: Mirtos beach. Vanaf het hoger gelegen uitzichtpunt heeft u een adembenemend uitzicht op het strand en de turkoois blauwe zee. Vanaf Mirtos beach daalt u af naar Agia Efimia
6e vakantiedag
Dagtocht 5 (24 km)
Na uw eerste overnachting in Agia Efimia fietst u in de omgeving en kunt u een bezoek brengen aan het ondergrondse Melissani meer. U daalt af in de grot en stapt daar in een gondel. De zon die door een grote opening in de grot schijnt, zorgt in het water voor een spectaculaire kleurenshow. De nabijgelegen druipsteengrotten van Drongarati zijn ook meer dan de moeite waard voor een bezoek.

7e vakantiedag
Dagtocht 6 ( 49 km)
Na het ontbijt neemt u afscheid van uw verblijf in Agia Efimia. Uw koffer blijft achter in de afgesloten bagageruimte en u fietst met lichte bepakking via een iets andere route over het schiereiland Paliki en de ferry ( excl.) terug naar Moussata.
8e vakantiedag
Transfer en terugvlucht
Wanneer u later op de dag vertrekt , kunt u nog een fietstocht maken of een strand bezoeken, U wordt door onze Fital medewerkers naar het vliegveld gebracht.
Fietsroute
Kefalonia heeft vlakke wegen, maar is een heuvelachtig eiland. Daardoor komt u in de routes soms pittige klimmetjes en afdalingen
Informatie huurfiets, hybride Fiets
Op Kefalonia maken we gebruik van Giant hybride fietsen (heren/dames). De Giant Aero RS2 is een complete fiets met een gewicht van slechts 13,6 kg. De fiets biedt standaard een prettige fietshouding, maar deze is gemakkelijk te wijzigen dankzij de verstelbare stuurpen. Door de 27 versnellingen is de Giant Aero RS2 zeer geschikt voor Kefalonia. De fiets is voorzien van krachtige remmen en LED-verlichting. Onze hybride fietsen beschikken over comfortabel Selle Royal zadels. Maakt u gebruik van een ander specifiek zadel, dan is het handig om deze van uw eigen fiets mee te nemen. U krijgt bij uw Giant fietstassen, een slot, een fietspompje en een reparatiekit.

Toeslag huurfiets € 75,- per fiets
Hybride huurfiets Kefalonia
Informatie huurfiets, E-bike
Op Kefalonia en de Ionische eilanden maken wij gebruik van de Touring Hybrid Pro 500 (damesmodel) van het fietsenmerk Cube, een e-bike uit het hoge kwaliteitssegment. Bij deze allround e-bike is de compacte accu in het frame geïntegreerd en de krachtige Bosch motor in de trapas verwerkt. Via een kleine computer op het stuur kunt u de 'motor' bedienen. U kunt zelf bepalen in welke mate u een duwtje in de rug wilt. Het stuur van de fiets kan in elke comfortabele positie worden afgesteld en de schijfremmen zorgen er voor dat u snel en veilig tot stilstand kunt komen. Onze e-bikes beschikken over comfortabel gel-zadels.

Toeslag huurfiets € 125,- per fiets
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Manolia Studios in Mousata

WiFi beschikbaar in het hotelHotel met een (overdekt) (binnen) zwembad

Ligging U verblijft in het kleinschalige Manolia Studios. Het verblijf is rustig gelegen en

Review 8,7
Bekijk hotel
Review 8,7

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietsvakantie Kefalonia en Ithaka 8D
Kefalonia, Griekenland
Helma en Mijndert Thijssen
20-05-2022
We hebben een fijne vakantie gehad op Kefalonia en Ithaka, mede dankzij de goede organisatie en communicatie van Guido. Zelfs voor een (te) hard bed werd een oplossing gevonden. We hebben gefietst op goede, lichte, hybride fietsen, die perfect onderhouden zijn. Kortom een aanrader.
Jurgen, Bilthoven
22-04-2022
'We hebben een heerlijke 8-daagse fietsvakantie op Kefalonia gehad. Ontvangst en begeleiding door Guido was perfect. Goede routebeschrijvingen van de dagtochten. Huurfietsen waren van zeer goede kwaliteit. Kefalonia is een fijn en uitdagend fietseiland; flinke beklimmingen en snelle afdalingen. Het eiland is prachtig; fantastische uitzichten,leuke kleine plaatsjes, authentiek en (nog) geen overkill aan toerisme. Dikke aanrader!!'
Ingrid en Marianne van Es
24-09-2021
Wij hebben een heerlijke (fiets)vakantie gehad op Kefalonia. Veertien dagen op één plaats, Mousata, lijkt misschien lang maar wij hadden tijd te kort. Prachtige fietstochten op goede elektrische fietsen, lui liggen op bedjes onder een parasol op het strand en zwemmen in zee en in het zwembad bij het mooi gelegen appartement. Afgewisseld met een door Guido geregelde boottrip naar een onbewoond eiland en een strand dat alleen per boot te bereiken is en een excursie met gids en auto naar hoogtepunten van het eiland zoals het bezichtigen van de kathedraal en het varen met een bootje in de grot van Melissani. En 's avonds met de taxi naar Argostoli, de hoofdstad, lekker shoppen en eten. We hebben genoten van deze afwisselende vakantie.
Marianne en Siegfried jungjohann
29-06-2021
Wij hebben dank zij de voortreffelijke begeleiding van Guido een mooie fietsvakantie gehad. Soms viel het voor ons "oudjes 75+" niet mee maar totaal een hele fijne vakantie. Voor herhaling vatbaar.
Antoinette Blokland, SCHIEDAM
17-05-2019
'Opgehaald door Guido & Ron direct naar locatie mousata uitleg over de reis en fietsen ontvangen. Volgende dag eerste tocht met zware klim naar het kasteel. Mooie vergezichten prachtige omgeving. Dag erna lange rit naar nieuwe locatie zware tocht door veel wind. Hele mooie nieuwe locatie ook daar mooie ritten gemaakt. Tocht terug was weer mooi en af en toe flink klimmen zelfs met ebike. Laatste volle dag prachtige boottocht met bbq gedaan was een super dag. Al met al heerlijke uitdagende sportieve vakantie.'
Max & Annet Amorison
14-05-2019
Net een dag terug vanuit Kefalonia, wat een heerlijke week hebben we daar gehad.... en wat was alles goed verzorgd door Guido en Ron. Het fietsen vonden we echt heerlijk, mooie tochten en heldere en duidelijke uitleg, Wat is het toch fijn dat het ook zo persoonlijk kan zijn.... we raden iedereen aan om ooit eens op Kefalonia te gaan fietsen, boek zelf een vlucht en geef de rest in handen van Guido en Ron, dan weet je zeker dat het goed komt!!
nieboer, voorburg
02-10-2018
'De E-bikes geleverd door Guido waren perfect onderhouden, zelfs aan het einde van het seizoen.'
Vanaf 999 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ vliegticket Amsterdam - Kefalonia v.v.
♦ incl. 10kg handbagage
♦ luchthavenbelastingen
♦ transfer vliegveld – appartement v.v.
♦ transfers genoemd in de tekst
♦ 2 persoons appartement
♦ logies en ontbijt
♦ fietsroutes
♦ Nederlandse begeleiding
♦ technische ondersteuning
♦ pechhulp voor de huurfietsen
♦ fietstassen
♦ reisbescheiden per e-mail

♦ appartement alleen gebruik op aanvraag
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st.
♦ ruimbagage
♦ verzekering/borg huurfiets (ter plaatse te voldoen)
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Huurfiets type hybride € 72,- per fiets
Huurfiets type e-bike € 125,- per fiets

Wat u moet weten m.b.t. uw vlucht(ticket):
Voor het meenemen van ruimbagage wordt een toeslag berekend door de luchtvaartmaatschappijen:
Koffer van 15 kg (retour) € 18 tot 56
Koffer van 20 kg (retour) € 26 tot 70

De toeslag voor ruimbagage is afhankelijk van de route.

Prijs van het vliegticket is o.b.v. prijspeil november 2022. De luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele prijzen óók van ruimbagage, dit betekent wanneer het vliegtuig bijna vol is en/of u korter voor de vertrekdatum reserveert de prijs van het ticket duurder kan zijn. Het prijsverschil zal u bij reservering worden doorgegeven en als toeslag worden berekend.

U vliegt met Transavia veilig en comfortabel vanaf Amsterdam in ca. 3,5 uur naar Kefalonia.

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X