Fietsvakantie Onbegrensd Fietsen naar Rome

Overzicht

Unieke fietsvakantie Begeleiding Henk Jense Prachtige Landschappen Bijna vertrekgarantie

Wie droomt er niet van? Fietsen naar Rome...

Vele wegen leiden naar Rome...

De fietsroute naar Rome die wij hebben uitgestippeld begint in Basel. Via het dal van de Rijn door Zwitserland maken we de oversteek over de Alpen naar Italië en vanaf het Comomeer fietsen we via prachtige steden als Mantova, Modena, Florence, Siena en Orvieto door prachtige Italiaanse landschappen naar uw einddoel; de eeuwige stad Rome. We volgen tijdens deze reis de route van Paul Benjaminse de bekende uitgever die uit liefde voor het fietsen de mooiste fietsroutes van Europa in kaart heeft gebracht.

De Fietsroute vanaf Basel tot Rome is ca. 1450 km en richt zich op de sportieve fietser die van het landschap wil genieten en niet bang is voor een heuveltje. Het eerste deel vanaf Basel tot Thusis is vrij vlak en loopt grotendeels door het dal van de Rijn. Daarna maken wij de keus om met de beroemde Bernina Express van de Rhätische Bahn de Alpen te beklimmen en vanaf St. Moritz af te dalen naar Italië. Het eerste deel in Italië is vrij vlak na Florence zijn er wat meer hellingen te trotseren. U fietst voornamelijk over lokale binnenwegen en fietspaden, soms van matige kwaliteit maar in de regel wel verhard. Om aan deze reis deel te kunnen nemen dient u wel een geoefende fietser te zijn. Natuurlijk kunt u ook deelnemen aan deze reis met een e-bike (reisfiets).

De heenreis tot Basel wordt uitgevoerd per comfortabele fietsbus. Op de terugweg kunt u er voor kiezen om of terug te vliegen of in 2 dagen terug te reizen vanaf Rome met de fietsbus. Gedurende de gehele reis begeleidt de fietsbegeleider Henk Jense met een kleine bezemwagen het gezelschap en zorgt voor het bagagevervoer.

NB. Tijdens deze reis is het dragen van een fietshelm verplicht.

Vanaf Basel fietsen naar Rome tijdens de fietsvakantie Onbegrensd Fietsen naar Rome

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Nederland – Weil am Rhein / Basel
Vanaf de opstapplaatsen comfortabel op weg naar uw overnachtingshotel in Basel/Weil am Rhein.
Onbegrensd Fietsen naar Rome - Basel|Fitál Vakantie
Dag 2 - Weil am Rhein – Waldshut
70 km
Uw fietstocht start in de Zwitserse stad Basel, dankzij de ligging op de grens met Frankrijk en Duitsland een gezellig drukke internationale stad aan de oever van de Rijn. Vanaf Basel tot aan de Bodensee volgt u de Rheinroute via kleinere weggetjes en fietspaden door het Rijndal. Om te eindigen aan de Duitse zijde in Waldshut Onderweg passeert u het historische Rheinfelden, Laufenburg met de fraaie gevels en langs de Duitse kant van de Rijn bereikt u het prachtig gelegen Waldhut.
Onbegrensd Fietsen naar Rome - Reisdag naar Zwitserland|Fitál Vakanties
Dag 3 - Waldshut – Frauenfeld
70 km
Vandaag fietsen we via Zwitserland eerst nog langs een liefelijk kronkelende Rijn tot het dal van de Thur en later de Sitter die we in oostelijke richting verder volgen. Een mooi en afwisselend landschap met prachtige uitzichten op de wijnvelden al merken we aan het fietsen dat we niet meer in de vlakte zijn. Maakt u nog een omweg om de beroemde watervallen van Schaffhausen te bezoeken? Of volgt u het dal van de Thur naar Frauenfeld?
Onbegrensd Fietsen naar Rome - watervallen van Schafhausen|Fitál Vakanties
Dag 4 - Frauenfeld – Lustenau
72 km
Via Bischofszell fiets u een stukje over de oude pelgrimsroute door een prachtig natuurgebied richting St. Gallen om na een klim beloond te worden met een afdaling naar de Bodensee met uitzicht op prachtige Alpenpanorama’s. Langs de zuidoever van de Bodensee fietst u via Rorschach, naar Lustenau aan de grens met Oostenrijk.
Onbegrensd Fietsen naar Rome - Bodensee|Fitál Vakanties
Dag 5 - Lustenau - St. Moritz
80 km
Door kleine stadjes en dorpen, een stukje Oostenrijk en Liechtenstein fietsen we langs de Rijn langzaam omhoog een steeds smaller dal in waar links en rechts de machtige bergen steeds hoger worden tot enige kilometers voor Chur waar we op de trein stappen naar St.Moritz.

Echt de bergen in en op? Heeft u goede benen dan heeft u de keuze om na Chur door te fietsen naar Thusis over de Polenweg, hoog boven de rivier. Maar gezien de dag afstand kiezen we voor Chur en pakken daar de trein naar boven. De Räthische Bahn volgens velen de mooiste spoorweg van Europa brengt u daar in twee uur door een adembenemend mooi landschap. Boven aan gekomen hebben we een blik op de wondere wereld van het mondaine St.Moritz en fietsen iets door tot Maloja.
Onbegrensd Fietsen naar Rome - Waldhut|Fitál Vakanties
Dag 6 St.Moritz - Chiavenna-Mennagio
80 km
We beginnen de dag met een spectaculaire afdaling waarbij u veel uw remmen zult gebruiken om niet te hard te gaan, maar ook om rond te kunnen kijken en te genieten van het Alpenlandschap. Vanaf Chiavenna gaat het kalmer aan, maar nog steeds naar beneden tot we bij het Comomeer komen. Na alle spektakel van het hooggebergte gaan we vervolgens langs de oever van het Comomeer en zijn we in eens in een totaal andere wereld, nog steeds omzoomt door hoge bergen maar nu in een “subtropische” omgeving waar vele Italianen hun vakantieverblijven hebben.
Onbegrensd Fietsen naar Rome - Glacier Express |Fitál Vakanties
Dag 7 - Menaggio/Bellagio - Bergamo
70 km
Brengt ons langs Lecco en de rivier de Adda, die we oversteken met een pont voortgedreven door de stroom van de rivier (foto) naar de oude handels- en industriestad Bergamo en laten we de Alpen definitief achter ons. Alvorens de Po-vlakte te doorkruisen. Nemen we in Bergamo een rustdag.
Onbegrensd Fietsen naar Rome - Comomeer|Fitál Vakanties
Dag 8 - Bergamo rustdag
Bergamo is een mooie oude handels en industiestad en zeker de moeite waard om te bekijken.
Onbegrensd Fietsen naar Rome - Bergamo|Fitál Vakanties
Etappe 2 : van Bergamo naar Casciane Terme
Van Bergamo naar Florence (in 7 dagen) gaat de tweede week door het oude cultuur landschap van Noord-Italië eerst over de puinhellingen naar het Oosten om dan de PO-vlakte te doorsteken en de Appenijnen te doorkruisen ter hoogte van Modena en na een lange afdaling te eindigen in het dal van de Arno waarin bekende steden liggen als Florence, Pisa en Lucca.
Fietsvakantie Onbegrensd fietsen naar rome - Bergamo
Dag 9 - Bergamo – Brescia
76 km
Na de rijke geschiedenis en prachtige gebouwen van Bergamo begint de route over een prachtig fietspad door een natuurgebied langs de Serio en daarna door het afwisselende landschap van meren langs uitlopers van het alpenmassief naar Brescia.
Fietsvakantie Onbegrensd fietsen naar rome - Bergamo stad
Dag 10 - Brescia – Mantova
87 km
Van Brescia naar Descanzano aan het Gardameer om pas van daar naar het zuiden af te buigen en de wijdheid van de Po-vlakte op te zoeken. Het is gewoon veel mooier om eerst tegen de heuvels aan naar het Oosten te reizen dan meteen de Po-vlakte in te duiken. Bovendien komen we zo langs de oude en prachtig gelegen vestingstad Mantova.
Fietsvakantie Onbegrensd fietsen naar rome - Brescia
Dag 11 - Mantova – Sorbara
77 km
Een dag fietsen over hoge dijken door het indrukwekkend polderlandschap van de PO-vlakte en de PO over te steken waar hij prachtig breed is, op weg naar de Apennijnen, waarvan de contouren aan het einde van de dag aan de horizon duidelijk zichtbaar zijn.
Fietsvakantie Onbegrensd fietsen naar rome - Mantova
Dag 12 - Sorbara – Guiglia
54 km ( via Modena en eerste klim)
Onderlangs de Apennijnen liggen verschijnende bekende steden waaronder Modena bekend van dure sportauto’s en lekker eten. Uiteraard kijken we rond en gaan dwars door deze mooie oude stad om vervolgens een aanloopje te nemen om de eerste klim de Apennijnen in te eindigen in Guiglia in Hotel La Laterna (bijna een pelgrimsoord voor Onbegrensde Fietsers).
Fietsvakantie Onbegrensd fietsen naar rome - Modena
Dag 13 - Guiglia – Pracchia
71 km (klimmen-dalen-klimmen)
Vandaag gaan we door de Appenijnen een mooie en groen enigszins onder gewaardeerd gebergte dat een echte fysieke scheiding is tussen het rijke industriële Noord-Italië en het landschappelijke rijke midden Italië. Dit stuk van de route is al vanaf de eerste uitgave zo’n 30 jaar geleden, de route die Onbegernsde Fietsers naar Rome hebben gefietst zonder varianten tot aan Pracchia. Simpel weg omdat we nog geen betere en mooiere fietsbare route door dit deel van Italië hebben gevonden.
Fietsvakantie Onbegrensd fietsen naar rome - Guiglia
Dag 14 - Pracchia – Lucca
65 km
Een lastige keuze gaan we meteen naar Pisa of eerst naar Florence een laatste klim alvorens af te dalen naar het dal van de Arno. We hebben er over na gedacht, we gaan voor een lange afdaling naar Lucca om vanaf daar nog ruim 20 km door te fietsen tot aan de oevers van de Arno in Pisa. Gelukkig is de volgende dag een rust dag die per trein een bezoek aan Florence mogelijk maakt.
Fietsvakantie Onbegrensd fietsen naar rome - Lucca
Dag 15 Lucca – Casciane Terme
78 km
Een rustige fietsdag langs de rivier naar de schevetoren van Pisa nog even land inwaarts stroom opwaarts langs de Arno, maar dan gaan we de vlakte uit en beginnen we de Toscaanse heuvels in te gaan. Eerst nog rustig naar Casciane Terme.
Bezoek oude steden als Lucca en Pisa tijdens de fietsvakantie Toscane
Dag 16 - Lucca – Florence of rustdag in Casciane Terme
Rustdag.
Geeft u de benen een dag rust of bezoekt u Florence op eigen gelegenheid.
Fietsvakantie van Pisa naar Florence
Etappe 3 : van Casciane Terme naar Rome
in 7 dagen (450 km)
Of het nu onderdeel is van een tweeweekse, drieweekse of alleen deze week fietsen. Het einddoel Rome komt steeds dichterbij. Toscane is heuvelachtig en daardoor soms pittig fietsen, maar de beloning is een afwisselend landschap, oude steden en een prachtige aankomst in Rome over een vrij liggend fietspad tot in het centrum van de eeuwige stad.
Toscane
Dag 17 Casciane Terme - Volterra
40 km
Uw fietsdag begint rustig Casciana Terme uit. Vandaag is het nog rustig aan, langzaam aan omhoog naar Volterra. De laatste 5 km bestaat uit een stevige klim waar u alle tijd voor heeft, wat boven is uw rustplaats in het bijzonder mooie en rijk aan historie zijnde, zeer oude vestingstadje Volterra.
Fietsvakantie Onbegrend fietsen naar rome - Volterra
Dag 18 Volterra - San Gimignano - Siena
73 km
Deze etappe geniet u volop van het prachtige glooiende en kleurrijke Toscaanse heuvelland eerst naar San Gimignano het beroemde Toscaanse stadje met zijn veertien torens en de mooie schilderachtige straten en pleinen. U fietst verder via Poggibonsi een mooie route naar Siena over grotendeels vrij liggend fietspad en rustige landwegen.
Siena
Dag 19 Siena – Valiano
66 km
Door Le Crete naar de Valdichiana. Het landschap is hier uitzonderlijk leeg en weids en bestaat vooral uit akkerland dat in ieder seizoen andere verrassende kleuren aanneemt. U fietst via Asciano, langs Signalunga naar Valiano dat op de oostelijke helling van het dal van Chiana ligt
Onbegrensd Fietsen naar Rome - piazza del Campo in Siena|Fitál Vakanties
Dag 20 Valiano - Orvieto
72 km
We vervolgen ons pad langs waterlopen en meertjes via de fietsroute naar Chiusi Scalo. Het landschap verandert en oogt steeds zuidelijker. Een klein stukje door Umbrie brengt ons in Orvieto Scalo. Wij gaan naar boven naar de prachtige historische bovenstad op een tufsteen-plateau, Orvieto.
Fietsvakantie Onbegrensd fietsen naar rome - Orvieto Scalo
Dag 21 Orvieto - Soriano nel Cimino
56 km
We verlaten Umbrië en gaan de regio van het einddoel van deze fietsreis in, Lazio. Rome staat steeds vaker op de borden en de prachtige oude dorpen en stadjes liggen niet meer op de heuveltoppen maar op de randen van uitgebluste vulkanen. De etappe eindigt in het schilderachtig plaatsje Soriano nel Cimino
Onbegrensd Fietsen naar Rome - uitzicht vanaf Orvieto over Toscaans landschap|Fitál Vakanties
Dag 22 Soriano nel Cimino – Rome
100 km
Langs Vignanello en Caprarola door het oude vulkaan landschap dat soms een gemene klim oplevert maar vanaf Caprarola slingert de weg naar Nepi. Vanaf Nepi gaan we via Calcatta, Formello en Santa Cornelia om daar af te dalen naar Prima Porta. Na Prima Porta komt u aan op een fietspad langs de Tiber dat u ca. 15 km volgt tot in het hart van Rome, de Piazza San Pietro. De laatste kilometer fietst u langs de imposante muren van Vaticaanstad. Overnachting in de omgeving van de Engelenburcht.
Fietsen van Vaticaanstad naar Heidelberg via Bolzano en Trento naar Rome
Dag 23 Rome
Vrije dag in Rome.
Fietsvakantie Onbegrensd fietsen naar Rome- Rome
Dag 24 en 25 Terugreis of verlenging van uw vakantie?
Indien u niet terugvliegt of uw vakantie in Rome verlengt vertrekt u na het ontbijt met de fietsbus terug richting Zwitserse grens voor de overnachting. De volgende dag rijden we via Zwitserland en de Duitse Autobahnen terug naar Nederland.
De aankomst is in de loop van de avond op uw uitstapplaats.
De terugreis per bus wordt dus uitgevoerd in 2 dagen met een overnachting in Zwitserland. Er wordt afwisselend met 2 chauffeurs gereden.
U kunt er ook voor kiezen om uw verblijf in Rome met één of meerdere nachten te verlengen en terug te vliegen. (Uw fiets en bagage kunnen met de bus mee terug naar Nederland en zullen worden gestald in de garage van Snelle Vliet Touringcars.)
Wij regelen dit graag voor u. Informeer bij boeking.
Informatie huurfietsen
Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?

Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer.
Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Tarieven huurfietsen
E-bike huurfiets ..............: vanaf € 29,50 per vakantiedag.
Nieuwe huurfietsen Fitál Vakanties
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.
Tip Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.

Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

U overnacht in middenklasse hotels zoveel mogelijk aan of dichtbij aan de route. In de steden veela

Bekijk hotel

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietsvakantie Onbegrensd Fietsen naar Rome
Italië, Italië
Willy, Houten
28-04-2023
'top vakantie'
Aant Hofstra , Wommels
28-04-2023
'Een prachtige reis voor mensen die van een uitdaging houden. De faciliteiten onderweg zijn prima geregeld. Reisleider Henk Jense is top'
Wenda ter Horst , Pijnacker
28-04-2023
'De reis was prima. Goede begeleiding van Henk Jense. Goede gps routes'
A Hoegee van Dijk, IJsselstein
29-04-2019
'Een fietsreis die langere tijd op onze wensen lijst stond, hebben we nu kunnen maken.We houden vele mooie herinneringen aan deze reis over.'
Vanaf 3995 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per comfort class fietsbus heen- en terugreis
♦ verblijf in een 2 persoonskamer met douche en toilet
♦ halfpension (ontbijt en diner)
♦ nederlandstalig fietsrouteboek geschreven door Paul Benjaminse
♦ bagagevervoer
♦ fietsbegeleiding
♦ bezemwagen voor pech onderweg
♦ uw eigen fiets gratis mee


In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam
07.30 uur Nuland
De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Wat u moet weten m.b.t. uw vliegreis en/of treinreis op de terugweg

Voor het meenemen van bagage wordt een toeslag berekend door de luchtvaartmaatschappijen:
koffer van 15 kg (retour) € 18-56
koffer van 20 kg (retour) € 26-70

Vluchten: (ong 2 uur en 20 min)
Rome naar Eindhoven
Rome naar Amsterdam
Rome naar Rotterdam

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X