Fietsvakantie Italië

Italië is een bergachtig land waardoor men niet meteen aan Italië denkt als bestemming voor een ontspannen fietsvakantie Italië. Toch heeft Italië ook de fietsende vakantieganger prima mogelijkheden te bieden. Zo is er de fantastisch mooie voornamelijk afdalende lange afstands fietroute vanaf de Oostenrijkse grens langs de Etsch , het Gardameer en Verona naar Venetië. Kunt u heerlijk fietsen in het vlakkere achterland van Venetië en langs de Po. De bij de fietsers bekendste streken zijn Toscane en Umbrië, heuvelachtige gebieden met vaak lange steile klimmen en daardoor minder geschikt voor de minder geoefende fietsers. De schoonheid van het landschap en de historische steden maken echter veel goed. Fietsen langs de kust is mogelijk maar niet altijd leuk omdat u vaak over drukke wegen langs campings en privé stranden fietst.

Er zijn in Italië nog relatief weinig vrijliggende fietspaden de meeste fietsroutes lopen over kleinere en rustige binnenweggetjes, soms heel goed en soms heel matig bewegwijzerd. Uiteindelijk leiden alle (fiets)wegen naar Rome zoals ook de meest populaire lange afstands fietsroute van Italië.

Populaire fietsvakantie Italië per FietsBus met eigen fietstrailer :

Fietsvakantie van Tirol tot Venetië
Fietsen ten zuiden van de Alpen is een geweldige reiservaring. Een adembenemende Alpenpanorama trekt aan u voorbij, bergen weerspiegelen in gletsjerblauwe meren. De beroemde Tiroolse gastvrijheid wordt verrijkt met zuidelijke invloeden als u steeds zuidelijker fietst. Langs de Etsch verandert het landschap en wordt het steeds meer Italiaans: een Kaffee een cappuccino. Geniet van een heerlijke dag aan het Gardameer. Een kroon op deze fietsvakantie is Venetië, daar in de verte, omringd door azuurblauwe zee...... Zo hier en daar treffen we een heuveltje en een enkele keer een korte, maar pittige stijging, terwijl de route over het algemeen dalend is.

Fietsvakantie door het Toscaanse Landschap
Toscane: een mooie droom met zonovergoten heuvels, cipressen, wijngaarden en kunststeden. Bezoek oude steden als Lucca en Pisa met de Campo Miracoli, de scheve toren en het Baptisterium. Verder door het Toscaanse landschap naar het bekende Montecatini Terme, één van oudste Italiaanse steden en bekendste kuuroorden. Door naar Florence, de bakermat van de Renaissance boordevol kunstschatten. Kortom een heerlijke fietsvakantie voor liefhebbers van cultuur en natuur. Deze route is voornamelijk vlak met af en toe een klimmetje.

Populaire fietsvakantie Italië met eigen vervoer :

Fietsvakantie het Venetiaanse land
Een mooie fietstocht door het boeiende landschap tussen de Alpen en de Adriatische Zee; het achterland van Venetië. De historische steden Vicenza, Padova en natuurlijk Venetië liggen allemaal op uw fietsroute. Een ideale vakantie om Italië op de fiets te leren kennen. Heerlijke cappuccino drinken of een ijsje eten op een zonnig terras het kan allemaal tijdens deze fietsvakantie. U fietst over vlakke fietspaden of weggetjes met weinig verkeer. Tussen de grote steden van deze fietsroute rijden treinen waarin u de fiets mee kunt nemen. Mocht u dus een dag geen goede benen hebben dan heeft u altijd een alternatief.

Fietsvakantie Alpe Adria
Het startpunt van deze reis is Villach, idyllisch gelegen tegen de grens met Italië. U stapt op de fiets in het Draudal waar ruisende bergstromen en hoge Alpentoppen, al dan niet besneeuwd, u begeleiden op uw fietstocht naar de zon. U neemt op de fiets als snel afscheid van de Karintische Alpen en fietst aan de zuidkant van de Alpen richting zee met lange zandstranden. Het landschap van deze route is afwisselend, majestueuze bergen, diepe valleien, meren en weelderige akkervelden wisselen elkaar af. Trakteer uzelf op een "luie dag" in Grado, één van de meest populaire badplaatsen van Italië, voor verder fietst naar de voormalige Habsburgse haven van Triëst. Eerst fietst u over de Drau Radweg, daarna in de Italiaanse Alpen, daar is een oud en verlaten spoorwegtraject aangepast en geasfalteerd. Verder richting zee fietst u over boerenweggetjes om voor Grado het fietspad langs de Via Julia Augusta te volgen, een oude Romeinse weg. Over uw bagage hoeft u zich geen zorgen te maken die wordt voor u vervoerd van hotel naar hotel.