Wandelvakantie Costa de La Luz Groepsreis

Overzicht

Mee wandelende gids Witte Andalusische dorpen Sevilla en Cadiz

Wandelvakantie Costa de la Luz

Costa de la Luz, de 'kust van het licht', loopt van Tarifa tot Portugal. Met deze gevarieerde wandelvakantie ontdekt u een authentiek, nog onbekend stuk Spanje dat alle befaamde Spaanse ingrediënten bevat. Denk aan de gepassioneerde flamenco, sherry, stieren en heerlijke tapas. En natuurlijk de uitgestrekte Atlantische Oceaan om een verfrissende duik in te nemen, na - of zelfs tijdens onze wandelingen. Ook uw hotel ligt op steenworpafstand van strand en zee. Behalve een lange kustwandeling die ons over 100 meter hoge kliffen voert, waarvandaan we zelfs Afrika kunnen zien liggen, trekken we ook het binnenland in. Zo wandelen via een ezelpad door de oude kurkeikbossen bij Facinas en beklimmen we de bergkam van de Sierra de la Plata, waarvandaan je een overweldigend uitzicht hebt over de hele kuststreek. We bezoeken de ruïnes van een Romeinse stad die van de tonijnvangst leefde, om daarna zelf ook deze delicatesse te proeven met een goed glas lokale wijn. Ook wandelen we door natuurpark La Breña, een gebied vol heerlijk geurende pijnboombossen. De heldergroene boomtoppen contrasteren prachtig met de azuurblauwe zee. Uiteraard mag een bezoek aan een karakteristiek wit Andalusisch dorpje met zijn slingerstraatjes niet ontbreken. Wat is er leuker dan daar zelf naartoe te lopen door een afwisselend heuvellandschap vol koren- en maisvelden? Ook bezoeken we het levendige, veelzijdige Cádiz. Deze oudste stad van Europa ligt op een schiereilandje in de oceaan. Het bijzondere licht waar de streek, de Costa de la Luz, haar naam aan dankt geeft de stad de allure van een filmdecor. De gidsen van deze reis wonen al jaren in dit deel van Andalusië. Ze doen niets liever dan hun enthousiasme over de regio met u delen.

Wandelen in Spanje door de streek Costa de la Luz met bezoek aan Cádiz

Programma van dag tot dag

Zondag
Heenvlucht
Transfer van het vliegveld naar uw accommodatie. Afhankelijk van de vlucht en waar u aankomt kijken we of er nog tijd is voor een wandeling om de buurt te verkennen.
Maandag
Kaap van Trafalgar
Een kust- en boswandeling. We beginnen onze dag vanaf ons hotel in Zahora en lopen over het strand naar de Kaap van Trafalgar, waar in 1805 de beroemde slag plaatsvond die Engeland heerser over de zeeën maakte. Verder langs de kust naar los Caños de Meca (zandstrand, zoetwaterbronnen, rotsen) alwaar we een pauze genieten en een broodje eten. We vervolgen onze wandeling door het natuurpark La Breña, langs de steile kliffen van Barbate. We genieten voortdurend een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan, bij helder weer zelfs tot aan Afrika; de huisjes van Tanger zijn te zien. Bij Torre del Tajo, een wachttoren uit de 15e eeuw, hebben we nog een laatste prachtige blik op de spectaculaire kliffen, alvorens we de pijnboombossen langslopen tot aan het strand van Barbate, een tonijndorp. Een leuke afsluiting van de dag is een gezamenlijk bezoek aan de grootste duiventil van Europa; 7.770 nestplaatsen uit terracotta, nu in onbruik, maar tijdens ontdekkingsreizen werden de duiven meegenomen als vers voedsel op de schepen. Dan rijden we terug naar ons hotel, waar we vrije tijd genieten tot het gezamenlijke avondeten.
Afstand 16.5 km / niveau 1-2 /4 ½ uur wandelen/ 281M Omhoog / 281M Omlaag / Max hoogte 104 meter
Trafalgar
Dinsdag
Tarifa en de kurkeiken van Facinas
We rijden ‘s morgens naar Tarifa, het zuidelijkste puntje van Spanje. Vanaf de Mirador del Estrecho hebben we een prachtig uitzicht op de Straat van Gibraltar en de Afrikaanse kustlijn, hier op slechts 14 km afstand. Het strand bij Tarifa is een windsurfersparadijs, het is mooi de kunsten van de wind- en kitesurfers te zien. We hebben hier de mogelijkheid om (fakultatief) dolfijnen en walvissen te spotten, die hier in de Straat van Gibraltar samenscholen. Of we genieten wat vrije tijd om het witte stadje te bezoeken met vele leuke, veelal Marokkaanse boetieks. Na het bezoek aan Tarifa rijden we naar Facinas, waar we een kapel en een dorpskerkhofje bezoeken: daar begint onze wandeling. We lopen langs de oude kurkeiken, die nog steeds om de negen jaar geschaald worden met behulp van ezels. Wij lopen dan ook op een ezelpad, slingerend, stenig, soms moeten we een waterstroompje overspringen. We hebben uitzicht op een dal met aan de overkant ook weer kurkeikenbossen. We picknicken ergens op een mooi plekje en wandelen dan terug. In ons hotel hebben we wat vrije tijd, voordat we ons verzamelen om samen lekker te gaan avondeten.
Afstand 12 km / niveau 1-2 / 3 ½ uur wandelen.
Wandelen Costa de la Luz
Woensdag
Van bergen tot aan strand
We rijden in een klein uur naar de enorme wandelduin van Punta Paloma. Daar begint onze wandeling: we stijgen langs een ´vallei´, een kloof waar je je in een western waant, door de pijnboombossen naar boven. Het is een flinke klim, maar dan heb je ook wat! Tijdens het wandelen heb je uitzicht op de hoge rotsen van de Sierra de la Plata, nogal ongenaakbare kammen, spectaculair om te fotograferen. Wij stijgen tot een bergkam, waarvandaan we een schitterend uitzicht hebben over de hele kustlijn van Tarifa tot Bolonia; een overzicht van wat we bezoeken of al bezocht hebben. Als we teruglopen zijn er mooie doorkijkjes op de oceaan, die richting gaan we dan ook uit. Onderweg hebben we een uitgebreide lunch op een absoluut unieke plek, waarover we nog niets vertellen....laat je verrassen! (de kosten zijn 15€ p/p) Na deze bijzondere lunch lopen we naar beneden tot aan de oceaan. Rotsblokken in zee, mogelijkheid tot zwemmen en wandelen langs deze wilde kust, tot we terugkeren bij de busjes die ons terugrijden naar ons hotel. Daar hebben we weer vrije tijd alvorens we samen lekker uit eten gaan.

Afstand 16 km / niveau 1-2 / 507 m hoog / 507 m omlaag / 367M max hoogte
Wandelen Costa de la Luz
Donderdag
Cádiz en bodegabezoek
We bezoeken vandaag Cádiz, op een uur afstand van ons hotel. We maken een wandeling door deze oudste stad van West-Europa, daterend van 1100 v.Chr. Inmiddels is Cádiz één groot monument uit de 18e, 19e eeuw met een homogenen, koloniale architectuur: een stad die je omarmt. We laten u natuurlijk de mooiste plekjes zien: Plaza san Juan de Dios, de kathedraal, de bloemenmarkt. Dan bezoeken we een kleine, zeer charmante bodega en leren alle geheimen van de sherry kennen door een engels sprekende gids. Het proeven van de sherry hoort er natuurlijk bij! Daarna gaan we lunchen: tapas op de oude overdekte markt, voor elk wat wils. Dan vervolgen we onze stadswandeling en bezoeken (fakultatief) Torre Tavira: de hoogste toren van Cádiz, met een 'camera oscura' die ons in levende beelden een unieke blik op de stad doet werpen. Een gids vertelt ons de vele wetenswaardigheden over Cádiz. Ook is er een terras met een prachtig uitzicht over de stad, de haven en de baai: perfect voor foto's. Daarna is er vrije tijd. We spreken af bij de Kathedraal en wandelen terug naar de busjes, die ons naar ons hotel brengen. Er is weer wat vrije tijd alvorens we samen komen om uit eten te gaan.
Cadiz smal straatje
Vrijdag
Van de vuurtoren tot Baelo Claudia
We rijden naar Atlanterra, een prachtige heuvel met kapitale villa's, waarlangs in mei/juni stromen tonijnvissen richting Middellandse Zee zwemmen. Dat was 2000 jaar geleden ook al zo, toen Baelo Claudia gebouwd werd. Deze Romeinse stad leefde van de tonijn; de 'fabriek' is nog goed bewaard gebleven, evenals het forum, de oude straten, de romeinse baden en zelfs het theater. Heel compleet - en de romeinen zagen dezelfde bergen, heuvels en zee als wij tijdens onze wandeling. We lopen langs een geitenboerderij en een gierenbroedplaats (buitre leonardo) via een stuk asfalt naar een geheim weggetje dat ons tot op de top van een wandelduin brengt. Alsof je in de woestijn bent beland. We lopen de duin naar beneden, het prachtige strand van Bolonia langs en bezoeken (fakultatief) de romeinse stad. Daarna een picknick in Bolonia, een klein gehuchtje met uitzicht op zee. Misschien nog tijd voor een duik, voor we terugwandelen naar de vuurtoren en naar Zahora gebracht worden. Deze wandeling heeft de mogelijkheid van een verlenging van 1 1/2 uur, voor de onvermoeibaren onder ons!

Afstand 13 km / 18 km / Niveau 1-2 / 3 ¾ -5 ¼ uur wandelen / 333 M Omhoog / 330M Omlaag / 138M Max Hoogte
Wandelen Costa de la Luz
Zaterdag
La Muela, Santa Lucia Vejer de la Frontera
Een uitsmijterdag! Eerst krijgen we een kopje koffie aangeboden op de berg in La Muela. Het is een prachtig uitzicht vanaf de plek waar we onze koffie nuttigen, en het leuke is dat we precies kunnen zien waar we later gaan wandelen. Het is een route die naar beneden loopt, via een romeins acuaduct met watervallen en een natuurlijke 'yakuzi', dan komen we in de bewoonde wereld (nouja...7 huizen..) waar we in een barretje met een terrasje boven het stromende water bij Antonio een drankje kunnen drinken. We vervolgen onze weg, die aan de andere kant van de autoweg verder heuvelopwaarts klimt tot aan Vejer de la Frontera: het mooiste witte Andalusische dorpje. Daar geven we een rondleiding door de slingerstraatjes, met mooie bloemen in de patios, de oude stadsmuur en beklimmen we een oude stadstoren. Daarna is er vrije tijd om zelf wat door dit historische dorpje te zwerven en een hapje te eten. Daarna lopen we de weg weer terug en hebben een laatste verrassingsetentje op de berg van La Muela, met uitzicht op Vejer.

Afstand 14,5 Km / Niveau 1-2 / 4 ¼ uur wandelen / 174M Omhoog / 174M Omlaag / 220M Max hoogte
Wandelen Costa de la Luz
Zondag
Terugreis of verlenging
Afhankelijk van de tijd van de terugvlucht is er ´s morgens nog tijd voor een strandwandeling, zwemmen of zelfs paardrijden. Mocht dat laatste u interesseren, laat het dan van te voren weten!
Mocht u nog langer willen blijven kunnen we altijd een verlenging voor u bij boeken.
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app :Reissapp BZ (beschikbaar voor Iphone en android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Hotel Alhambra in Zahora

WiFi beschikbaar in het hotelHotel met een (overdekt) (binnen) zwembad

Ligging Het hotel ligt op 15 minuten lopen van het strand en in het natuurpark Breña. De vu

Review 8,3
Hotel Alhambra Zahora
Bekijk hotel
Review 8,3

***Hotel La Janda

WiFi beschikbaar in het hotel

Ligging Hotel La Janda is een prachtig gerenoveerd familiehotel het ligt op slechts 15 minu

Review 8,5
Hotel La Janda
Bekijk hotel
Review 8,5

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Wandelvakantie Costa de La Luz Groepsreis
Andalusië, Spanje
Ellen Peynenborgh, Den Haag
16-04-2023
'De begeleiding door Peter Raben was heel erg goed. Door de storm die er de eerste dagen stond hebben we het e.e.a. moeten omgooien. Dat is prima gedaan.
Hotel Alhambra was op alle fronten uitstekend.
wandeling ging door prachtig gebied. De tocht was redelijk pittig. Echt niveau 2 en geen 1.'
Nieuwe reis
Van deze nieuwe vakantie hebben wij nog geen reviews ontvangen.
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ 2 persoonskamer met bad/douche en toilet
♦ ontbijt
♦ diners
♦ welkomst en afscheidsdrankje
♦ mee wandelende gids (ned.)
♦ transfer van en naar vliegveld
♦ transfers genoemd bij de wandelingen
♦ reisbescheiden per e-mail

Minimaal aantal deelnemers 6 maximaal 16

♦ retourvlucht Amsterdam - Sevilla
♦ luchthavenbelastingen
♦ 1 persoonskamertoeslag
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ ruimbagage
♦ lunches
♦ uitgaven van persoonlijke aard
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Wat u moet weten m.b.t. uw vliegtickets
Voor het meenemen van ruimbagage wordt een toeslag berekend door de luchtvaartmaatschappijen:
Koffer van 15 kg (retour) € 18 tot 56
Koffer van 20 kg (retour) € 26 tot 70

Prijs van het vliegticket is o.b.v. prijspeil november 2020. De luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele prijzen óók voor ruimbagage, dit bekent wanneer het vliegtuig bijna vol is en/of u korter voor de vertrekdatum reserveert de prijs van het ticket duurder kan zijn. Het prijsverschil zal u bij reservering worden doorgegeven en als toeslag worden berekend.

Op aanvraag ook vanaf andere luchthavens mogelijk.

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
♦ vliegbelasting ca. € 8.- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X