Wandelvakantie Spanje

Met afwisselend landschap van bergen, bossen, kust en eilanden is Spanje een geweldig land voor een wandelvakantie Spanje. De afwisseling in het landschap zorgt voor veel keuze in wandelroutes. Van noord naar zuid en van de Middellandse zee naar de Atlantische Oceaan, er is genoeg natuur en ander moois te vinden.

Populaire wandelvakantie Spanje per vliegtuig :

Wandelvakantie Costa de La Luz
Costa de la Luz, de 'kust van het licht', loopt van Tarifa tot Portugal. Met deze gevarieerde wandelvakantie ontdekt u een authentiek, nog onbekend stuk Spanje dat alle befaamde Spaanse ingrediënten bevat. Denk aan de gepassioneerde flamenco, sherry, stieren en heerlijke tapas. En natuurlijk de uitgestrekte Atlantische Oceaan om een verfrissende duik in te nemen, na - of zelfs tijdens onze wandelingen. Ook uw hotel ligt op steenworpafstand van strand en zee.

Behalve een lange kustwandeling die ons over 100 meter hoge kliffen voert, waarvandaan we zelfs Afrika kunnen zien liggen, trekken we ook het binnenland in. Zo wandelen we via een ezelpad door de oude kurkeikbossen bij Facinas en beklimmen we de bergkam van de Sierra de la Plata, waarvandaan je een overweldigend uitzicht hebt over de hele kuststreek. We bezoeken de ruïnes van een Romeinse stad die van de tonijnvangst leefde, om daarna zelf ook deze delicatesse te proeven met een goed glas lokale wijn. Ook wandelen we door natuurpark La Breña, een gebied vol heerlijk geurende pijnboombossen. De heldergroene boomtoppen contrasteren prachtig met de azuurblauwe zee. Uiteraard mag een bezoek aan een karakteristiek wit Andalusisch dorpje met zijn slingerstraatjes niet ontbreken. Wat is er leuker dan daar zelf naartoe te lopen door een afwisselend heuvellandschap vol koren- en maisvelden? Ook bezoeken we het levendige, veelzijdige Cádiz. Deze oudste stad van Europa ligt op een schiereilandje in de oceaan. Het bijzondere licht waar de streek, de Costa de la Luz, haar naam aan dankt geeft de stad de allure van een filmdecor. De gidsen van deze reis wonen al jaren in dit deel van Andalusië. Ze doen niets liever dan hun enthousiasme over de regio met u delen.

Wandelvakantie Rondom Valencia Olijven en Sinaasappels
Ontdek het lieflijke én ruige achterland van Valencia, aan de Middellandse Zee. Een rondreis met elke dag een stevige wandeling met een lokale gids door beschermde natuurgebieden, in zowel de bergen als langs de kust. De kustvlakte staat vol sinaasappelbomen en typische mediterrane begroeiing. Daarachter prachtig natuur, witte middeleeuwse dorpjes met eeuwenoud irrigatiekanaaltjes en Moorse kastelen aan de horizon.