Wandelvakantie het Franse Pad

Overzicht

Volpension Bagagevervoer Rust en ruimte Diverse accommodaties

Het Franse Pad

Een bijzondere wandelvakantie door het Groene Hart van Frankrijk. In dit gebied hebben een aantal Nederlandse eigenaren van chambres d'hotes, gîtes en woonboerderijen een programma ontwikkeld voor wandelaars waarbij u van de ene naar de andere accommodaties wandelt. Ze hebben dit programma het Franse Pad genoemd.
Ontdek wat Le Berry te bieden heeft. Met uw rugzak op, gevuld met foerage, wandelt u van de ene locatie naar de andere. U loopt door typisch Franse dorpjes, ziet bezienswaardigheden, ervaart de stilte van de natuur en geniet van prachtige vergezichten.

De wandelroutes zijn door de Nederlandse eigenaren zelf uitgezet en gaan langs de meest bijzondere plekjes. U loopt niet altijd op het asfalt maar ook over boerenpaden, kleine landweggetjes en soms bospaden. Een ding is zeker; u gaat zeker genieten.
De routes zijn gemiddeld zo'n 15 / 20 km per dag. De routes zijn enigszins heuvelachtig en over rustige weggetjes en paden wandelt u van het ene huis naar het andere.
Kiest u ervoor om wat minder lang onderweg te zijn, dan kan dat ook. U wordt dan een eindje op weg geholpen. Voor onderweg krijgt u een duidelijke wandelkaart mee.
Voor uw bagage wordt gezorgd en 's avonds wordt er een heerlijk 3-gangendiner voor u gekookt. Een heerlijke lunch voor onderweg, is bij de prijs inbegrepen.
In de verrassende accommodaties wacht u altijd een warm welkom met een drankje, nieuwe ontmoetingen en gezelligheid in uw eigen taal.

De streek Le Berry wordt gekenmerkt door ongerepte natuur en de rust die er heerst. De wandelmogelijkheden in Le Berry zijn eindeloos. Het Franse Pad bezit tientallen zelfgemaakte routes, die de accommodaties onderling verbinden.
De routes zijn afhankelijk van uw begin- en eindpunt. Het kan gebeuren dan niet Domaine Bonneblond, maar een van de andere genoemde accommodaties het begin- en eindpunt van het rondje vormt. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Bij de reispapieren ontvangt u de accommodatie lijst die voor uw reis van toepassing is. In drukke periodes kan het voorkomen dat u meerdere nachten in een accommodatie verblijft.

U vindt de streek Le Berry op drie uur rijden onder Parijs. De afstand vanaf Nederland is ca. 700 km. de streek leent zich uitstekend voor een tussenstop op weg naar Zuid Frankrijk of de Atlantische Kust.

Minimum aantal reizigers: 2

Wandelvakantie het Franse Pad door de streek Le Berry in het groene hart van Frankrijk

Programma van dag tot dag

Voorbeeld wandelprogramma
Deze wandelvakantie staat in het teken van genieten. In deze regio bent u één met de natuur. De wandelmogelijkheden in Le Berry zijn eindeloos. Alle tochten gaan door een prachtig glooiend coulisselandschap waar het soms lijkt alsof de tijd stil is blijven staan.
De wandeltochten zijn ongeveer 15 - 20 km per dag en zijn voor iedereen goed te doen, met wat trainingskilometers vooraf.
De gastvrouwen- en heren brengen u graag een eindje op weg wanneer u er voor kiest om de route wat in te korten.

Onderstaand is een voorbeeldprogramma. Bij de reispapieren ontvangt u het adres van de accommodaties en uw startadres. Er zijn 8 accommodaties die bij het Franse Pad aangesloten zijn. De reis wordt ingedeeld op basis van beschikbaarheid van de locaties.
Ter plaatse ontvangt u de exacte routes.
1e Vakantiedag
Heenreis
Reisdag naar Saint Désiré. Hier wordt u vanaf 16.00 uur verwelkomd op Domaine Bonneblond met een welkomstdrankje en een heerlijk 3 gangen diner. Voor het slapen gaan, kunt u na een prachtige zonsondergang de heldere sterrenhemel bewonderen, zelfs de Melkweg is zichtbaar! In een van onze sfeervolle comfortabele kamers of studio's is het fijn slapen en staat u morgen goed uitgerust op.
Domaine Bonneblond
2e vakantiedag
Naar Gîte Puur Berry 19.5 km
Vandaag de eerste etappe van uw wandelvakantie. Eerst maar eens rustig wakker worden en met het ontbijt een goede bodem leggen voor de actieve dag die voor u ligt. Uw lunchpakket maakt u vanaf de ontbijttafel, er is fruit en lekkere versnaperingen voor onderweg om de energie weer op peil te brengen. Iedere ochtend bij het ontbijt ontvangt u een duidelijke uitgebreide routebeschrijving met routekaarten of de route in gpx.

Nadat Helen en Willem u een eindje met de auto op weg gebracht hebben loopt u via de wandelpaden van de GR 41 en de paden van Sur Les Pas de Maître Sonneurs zuidwaarts. Vandaag wandelt u door de ongerepte natuur en zult u waarschijnlijk bijna niemand onderweg tegenkomen. De hectiek van het dagelijks leven glijdt zo van u af!

Deze streek staat bekend om zijn graanvelden, afgewisseld met zonnebloemen en het knalgele koolzaad, ieder seizoen heeft zijn charme in dit nog niet echt door toerisme ontdekt gebied. De vergezichten zijn adembenemend en de heggen die de weilanden omzomen zijn typerend voor het coulisselandschap van de Berry.

Het bruggetje, met onder u het kabbelende water van de rivier de La Joyeuse, is een fijne plek om uw lunchpakket te nuttigen of even pootje te baden.

Aan het eind van de middag komt u aan bij Judith en Paul van Gîte Puur Berry. En uw bagage? Die staat al klaar in de gîte, dat is toch echt genieten met een grote G, u hoeft alleen maar te wandelen en wij zorgen voor de rest! Ook vanavond schuift u weer lekker aan om een vorkje mee te prikken.
Het Franse Pad, Eglisé Saint Dësiré
3e Vakantiedag
Naar La Cour d’Enchère 15.7 km
Na een goed ontbijt en een lekker lunchpakket te hebben ingepakt, trekt u de wandelschoenen weer aan en gaat u op pad naar uw volgende overnachtingsadres: La Cour d’Enchère.
Al snel doorkruist u een bos waar veel wild leeft waaronder vossen, reeën en wilde zwijnen. U kunt precies zien waar hun looproute het bos uitgaat.
Niet veel verder komt u op het hoogste punt van de streek en het departement de Cher aan, le Magnoux gelegen op 504 m. hoogte. Achter de watertoren is een mooi uitkijkpunt met oriëntatietafel, bij goed weer kunt u zelfs de Puy de Dôme zien!
Via slingerende weggetjes, een oude spoortunnel, langs meertjes en beekjes, wandelt door verstilde dorpjes en gehuchten waar het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan. Onderweg de mooiste picknickplekjes om in alle rust van uw kopje koffie, die wij iedere ochtend in een thermosfles meegeven, of van uw lunch te genieten.
Nadat u enkele oude wasplaatsen gepasseerd bent, loopt u het departement Allier in. De rivier de Arnon zult u meerdere keren tijdens uw wandelvakantie tegenkomen, ze kronkelt net zoals de rivier de La Joyeuse en de rivier de Indre door dit gebied.
In de loop van de middag arriveert u bij La cour d’Enchère alwaar Ron en Ellen uw gastheer en gastvrouw u hartelijk welkom heten met een lekker drankje en in de avond een smakelijk driegangenmenu.
4e vakantiedag
Naar Le Chant-Hibou ca 20.5 km
Uw dag begint de dag met een heerlijk ontbijt en vers brood. Daarna pakt u uw koffertje weer in en gaat u met een goedgevulde rugzak op pad naar Le Chant-Hibou.
Met de routebeschrijving, bijbehorende kaarten of gpx route start u uw wandeling direct vanaf het terrein van Ellen en Ron. Binnen no-time komt u op wandelpaden terecht die afwisselend door bos en langs weilanden gaan met prachtige vergezichten en koeien die u nieuwsgierig aankijken.
U passeert het dorpje Chambérat, bekend om zijn bijzondere kaas met eigen feestdag. Verderop doorkruist u de vallei van de Meuzelle, een beschermd natuurgebied, richting het dorp Chapelaude. In Chapelaude tref je een terrasje vlak bij de kerk, een drogist en een bakker. Dit is tevens het eindpunt van je wandeling van 20 km.
Nadat u Irene en Ton gebeld heeft wordt u opgehaald door Irene of Ton voor een gastvrij onthaal en een heerlijke maaltijd bij hun thuis op Le Chant-Hibou.


Het Franse Pad Chapelle Sainte Agathe
5e Vakantiedag
Rustdag of een wandeling in de omgeving
U verblijft vandaag een extra dagje bij Irene en Ton van Le Chant-Hibou om een prachtig duidelijk beschreven wandeling te maken in de omgeving of een rustdag in te lassen en wellicht in het verwarmde zwembad te zwemmen.
Een aanrader is om een uitstapje te maken naar het musée du Canal de Berry onderaan de heuvel, waar ook een restaurant vlakbij te vinden is. Deze dag is uiteraard voorzien van een ontbijt, lunchpakket, een drankje wanneer de 5 in de klok zit en een smakelijk diner.
Het Franse Pad
6e vakantiedag
Rustdag of wandeling in de omgeving
Vandaag de allerlaatste etappe van uw ‘Het Franse Pad avontuur’ en na het ontbijt, met het rijk gevulde lunchpakket in de rugzak, op weg naar Helen en Willem op Domaine Bonneblond.
Al snel als u de poort uit bent gelopen bij Irene en Ton, wandelt u langs de rand van het bos van Audes, waar veel reeën te spotten zijn, richting de ruïne en het chateau de la Crête.
Over bospaden, karresporen en landweggetjes en soms stukjes verharde weg komt u onderweg langs het Chateau de la Bouchatte, wat na het zien van het chateau de la Crête is Bouchatte meer een landhuis lijkt.
Tijdens een wat langer stuk over verharde weggetjes gelopen te hebben, de kilometers schieten wel snel zo onder je voeten door, geniet je van prachtige vergezichten.
Opeens sla je linksaf een pad in en sta je even verderop op een heuvel van de kapel van Sainte-Agathe met een schitterend uitzicht. Op een heldere dag is het zicht wel 100 kilometer en kun je net zoals tijdens de tweede wandeldag de Puy de Dome zien liggen. Een bijzondere plek om wat uit te rusten, te drinken en een versnapering te nemen uit uw rugzak.
Het is vanaf de kapel nog 10 kilometer stappen naar Domaine Bonneblond, dus geniet nog maar even met volle teugen van het laatste stukje van uw wandelvakantie.

Helen en Willem ontvangen u wederom met een welkomstdrankje, in de avond een driegangenmaaltijd en horen heel graag hoe jullie het gehad hebben!


Het Franse Pad, het pad naar het meer van Sidialles
7e vakantiedag
Terugreis of verlenging
Na het ontbijt komt er een eind aan deze heerlijke vakantie. U kunt uw verblijf natuurlijk altijd nog verlengen met 1 of meerdere nachten of keert u vandaag huiswaarts?
Alle accommodaties op een rij.......
Tijdens deze vakantie logeert u afwisselend in één van onderstaande accommodaties:

Domaine Bonneblond - Saint-Désiré
Gîte Puur Berry - Saint Priest La Marche
Gîte Les 2 Tulipes - La Cellette
La Maison du Cerf - Urciers
Chambres hôtes Le Joyeuse - Préveranges
Domaine Pouzoult - Sazeray
La Cour d'Enchère - Saint Palais
Le Chant Hibou - Audes

Afstand Utrecht - Le Berry 700 km

Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

Tip Installeer op uw mobiele telefoon de app :Reissapp BZ (beschikbaar voor Iphone en android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Wandelvakantie het Franse Pad
Le Berry, Frankrijk
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ 2 pers. kamer met bad of douche en toilet
♦ 6 x ontbijt of ontbijtbuffet
♦ 6 x lunch of lunchpakket
♦ 6 x 3 gangendiner met huiswijn
♦ Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten
♦ bagagevervoer
♦ gratis parkeerplaats bij starthotel
♦ honden in overleg toegestaan behalve in de maanden juli en augustus
♦ iedere dag van de week start mogelijkheid

♦ 1 persoonskamer € 25,-- per nacht
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X