Wandelvakantie Karinthië Groepsreis

Overzicht

Wandelniveau 2 o.l.v. Ellis Groenendijk Combinatie met fietsvakantie Vertrekdatum 11 september

12 dagen wandel-fietscombi Karinthië

Karinthië is eindeloos wandelen in het zonnige zuiden van Oostenrijk.
Wandelen over glooiende almen, langs de rivieren Drau en Möll en rondom de Karintische meren terwijl u geniet van het uitzicht op de magische bergen. Het landschap nodigt u uit voor de mooiste wandelingen vanuit onze hotels in Möllbrücke en Latschach, gelegen op 4 km vanaf de Worthersee..

Wandelprogramma
Vanuit Möllbrücke: Millstättersee, Goldeck,Raggaschlucht, Mölltalergletscher, Ossiachersee.
Vanuit Latschach: Tscheppaschlucht, Gerlitzen en de Wörthersee.

Ter plaatse maken we een keuze uit de vele prachtige wandelingen. Tijdens een deel van de wandelingen zullen wij u, indien mogelijk, de keuze geven tussen meer relaxte wandelingen (niveau 1) of tochten met meer uitdaging. U kunt het hoogteverschil overbruggen door gebruik te maken van de diverse bergbahnen.

KärntenCard
Wij adviseren de wandelaars ter plaatse een Karinthië Card te kopen (ca. 52 euro). Met deze kaart kunt u gratis gebruik maken van o.a. kabelbanen, rondvaartboten en ook de entrees voor bezienswaardigheden als kloven en Pyramidekogel zijn inbegrepen. Tijdens de wandelingen maakt u regelmatig gebruik van deze Card en haalt u de kosten er dik uit.

Wandelniveau 2
Wandelingen van 3 tot 5 uur per dag in heuvelachtig gebied. U wandelt rondom de meren en in de bergen over gemarkeerde paden. Hoogte verschillen tijdens deze reis ca. 50-300 m. Voor de sportieve wandelaar met goede conditie.

Wandelbegeleiding
maandag 11 september door Ellis Groenendijk

Meer informatie wandelvakanties en Ellis Groenendijk?
Klik dan hier www.ellisinwandelland.com

Wandelen en fietsen langs de rivieren Drau en Möll en rondom de Karintische meren in Karinthië

Liever wandelen en fietsen?

Dan is deze combinatiereis echt iets voor u. Deze reis word gecombineerd met de fietsvakantie Karinthië en biedt wandelaars de mogelijkheid zich een of meerdere dagen aan te sluiten bij het fietsprogramma en de fietsers bij het wandelprogramma. Indien u uw eigen fiets meeneemt gelieve u dit bij de reservering op te geven.

U kunt de fietsreis bekijken op:
Fietsvakantie Karinthië

Programma van dag tot dag

Dag 1
Heenreis
Heenreis met overnachting in Zuid-Duitsland.
Dag 2
Langs de Drau
Vandaag richting ons hotel in Möllbrücke. In de loop van de middag wandelt u langs de Drau het laatste gedeelte van het plaatsje Lind naar het hotel (wandelschoenen paraat houden). Uw bagage wordt alvast doorgebracht naar uw hotel in Möllbrücke.
Dag 3-5
vanuit Möllbrücke
Raggaschlucht-Mölltalergletscher
Wandeling door de wildromantische Raggaschlucht bij Flattach, één van de mooiste natuurkloven van de Alpen. Na de kloof met de Gletscherexpress tot 2200m hoogte waar u een spectaculair uitzicht wacht. U heeft hier de keuze uit meerdere wandelingen.

Millstättersee
Vandaag wandelt u rondom de Millstättersee. U kunt de afstand zelf bepalen door gebruik te maken van de rondvaartboot welke vertrekt vanuit Seeboden. Afwisselend en tussendoor tijd voor een bezoek aan een of meer van de leuke dorpjes langs het meer. Wilt u een duik nemen? Daar heeft u vandaag de kans voor. Onze touringcar haalt u eind van de middag weer op in Dobriach.

Goldeckbahn-Spitall
Met de gondel naar het bergstation van de Goldeck (2050m) vanwaar we eerst naar de top wandelen. Via het Martenockkruis volgen we de route naar de Goldeckhut. Na de lunch naar het Middelstation waar we met de gondel weer naar Spitall afdalen. Vandaag een echte bergwandeling.
Dag 6
Ossiachersee
Keuze om langs het meer naar Ossiach te wandelen of de kabelbahn naar de Gerlitzen te pakken. Op de Gerlitzen zijn er vele wandelmogelijkheden. Na de wandeling vertrek naar uw hotel in Latschach.


wandelvakantie Karinthie
Dag 7-10
vanuit Latschach
Rustdag
Heerlijk relaxen, een heerlijke dag in het zwembad, fietsen of een wandeling naar het mondaine Velden. De keuze is aan u.

Wörthersee
Wandeling in de omgeving van de Wörthersee, volgens kenners hét mooiste meer van Karinthië. Omzoomd door talloze gezellige promenades met subtropische bloemenpracht en bekende plaatsen als Velden, Maria Wörth en Klagenfurt.

Tscheppaschlucht
De elementaire kracht van water op zijn best. Diepe kloven, steile kliffen en wild bruisende watervallen. Absolute hoogtepunt in de Tscheppaschlucht is de Tschauko waterval en de beruchte Devil’s Bridge.
wandelvakantie Karinthie
Dag 11
Salzburg en Zuid-Duitsland
Bezoek aan de stad Salzburg. Tijd om te flaneren, een bezoek aan het Mozarthaus, shoppen en een lunch met onvervalste Salzburger Nockerln. Vanuit Salzburg rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.
Dag 12
Terugreis
Terugreis vanuit Zuid-Duitsland naar Nederland.
Wandelprogramma
Het wandelprogramma is in willekeurige volgorde, onder voorbehoud en afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse (weer, overige omstandigheden). Er wordt een keuze gemaakt uit de mooiste wandelingen. Uw wandelbegeleider bepaalt uiteindelijk het definitieve programma.
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.
Tip Installeer op uw mobiele telefoon de app :Reissapp BZ (beschikbaar voor Iphone en android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Wandelvakantie Karinthië Groepsreis
Karinthië, Oostenrijk
Rian Castelijns, Hapert
16-08-2021
'Het is een hele mooie wandelvakantie. Met Ellis als gids is deze wandeling voor iedereen aan te raden. '
Erna Gerrits, Zwolle
16-08-2021
'Afwisselend programma met een stoere tocht in de Groppensteinslucht. De wandeling over de bergkam Martennock was fantastisch. De rondwandeling om de Fortsee met daarna de afdaling naar Velden, een boottocht naar Maria Wörth was een goede afsluiting van de reis. Super begeleiding van Arjan en Ellis. '
A B van Buuren, Ede
06-07-2020
'alle reisonderdelen waren zeer geslaagd.Ellis en ook Arjan zijn beiden een goed team en zorgen er voor dat iedereen geniet.
'
Paul, Beuningen GLD
06-07-2020
'Ik heb genoten van mijn vakantie naar Karinthië. Het is een aanrader voor iedereen die van mooie en relaxte wandelingen houdt. '
C. Van Gennip, Breda
06-07-2020
'Perfect Prima reisbegeleiding door Ellis en Arjan
'
Nel Segers, Hoofddorp
08-07-2019
'Ook dit jaar was de wandelvakantie weer goed georganiseerd. We hebben heerlijk gewandeld en er was gelegenheid in de prachtige meren te zwemmen. Onze groep bestond uit fietsers en wandelaars dankzij de goede organisatie van ons reisleidersteam verliep alles op rolletjes. Arjan en Ellis bedankt !'
Janny van Es, Brielle
08-07-2019
'als 80+/ser heb ik genoten van deze wandelvakantie ik was wel de oudste maar niet de minste: Ellis en Arjan een geweldig duo samen werking! van mijn krijgen ze de hoogste score, '
C. van Gennip, Breda
08-07-2019
'Fantastische begeleiding. Zowel de WANDELbegeleidster als de chauffeur.
Zouden graag zien dat de enquête ook voor de wandelaars te gebruiken is. Er worden alleen dingen gevraagd over de fietsvakanties'
Jos en Els de Hoogh, Naaldwijk
08-07-2019
'de chauffeur (Arjan) en de begeleidster (Ellis) vormen een perfect koppel voor een geslaagde vakantie. Zij zijn betrokken, creatief, hebben een gezonde dosis humor en vinden steeds een goede oplossing als het even tegenzit.
Wij hadden gekozen voor een combi wandel/fiets vakantie. Dit is ons erg goed bevallen. Zou wat ons betreft ook voor andere locaties (indien mogelijk) aangeboden mogen worden. Dit vraagt wel veel extra tijd, zorg, planning en coördinatie van de begeleiders. Dat deden ze overigens zeer goed tijdens deze vakantie.'
Ria, Houten
20-08-2018
'Echt een aanrader. Voortreffelijke begeleiding van Ellis. Veel ondernomen. Schluchts doorlopen/op zeeën gevaren en rondom belopen/vele kilometers bergopwaarts tot aan de gletsjer. Dit alles genietend van de prachtige natuur.'
Janny van Es, Brielle
20-08-2018
'als 80 jarige heb ik genoten van deze combi reis gezellige grote familie onderling een pracht team voor in de bus Arjan Ellis Corrie,
deze reis in deze volgorde voor herhaling vatbaar,
je krijg een 10 naar Karinthië '
W.J.Schimmel, Ureterp
20-08-2018
'De wandelvakantie had naar onze mening een goed en uitgebreid programma. wanneer er iets niet volgens planning kon was er direct een plan B. We hebben veel gezien, mooie wandelingen gehad alleen de laatste dag in Salzburg viel in het water en had van mij niet gehoefd, omdat die stad te veel moois heeft om in een paar uur te kort is om zoveel moois te zien.
Ook moet ik de samenwerking tussen wandelbegeleidster en fietsbegeleidster en chauffeur roemen, de goede sfeer tussen hen heeft doorgewerkt naar de vakantiegangers,
Mede hierdoor en het mooie programma hebben wij een prachtige vakantie gehad.'
Mirjam, Bodegraven.
08-08-2016
'Prachtige Wandel Vakantie. En een super Begeleidster ELLIS. '
johan de visser, rosmalen
08-08-2016
'Het duo Ellis en Corrie deed het uitstekend; soms was het best ingewikkeld om het de wandelaars en de fietsers naar de zin te maken zonder dat het te veel extra tijd kostte; ze zijn daar aardig in geslaagd: veel lof aan hen beiden.'
joke Teunissen, zetten
08-08-2016
'Het Was een top vakantie ! Heb enorm genoten mede dankzij ellis groenendijk ! Zij is goud waard op zo een reis !! '
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per TopClass touringcar
♦ overnachting heen- en terug reis
♦ 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
♦ halfpension
♦ welkomstdrankje
♦ Fitál wandelbegeleiding
♦ reisbescheiden per e-mail

Smakelijk verzorgd
♦ ontbijtbuffet
♦ 3/4 gangen keuzediner
♦ saladebuffet
♦ 1x grillavond (afhankelijk van het weer)
♦ Karintisch buffet

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam (20.30 uur)
07.30 uur Utrecht (19.00 uur)
08.45 uur Nuland (18.00 uur)
10.00 uur Asten (16.30 uur)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon

♦ entreegelden, kosten van evt. bergbanen
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken
♦ Facultatieve excursies, entrees en Karinthië Card ca. € 40,-
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X