Wandelvakantie Dolomieten Groepsreis

Overzicht

Al jaren een topper! o.l.v. Ellis Groenendijk 19/6 en 11/9 Wandelniveau 2 Vertrekdata 19/6 en 11/9

Ontdek de vele wandelmogelijkheden in de Dolomieten

De Dolomieten in Zuid-Tirol aan de zuidkant van de Alpen zijn een begrip voor elke natuurliefhebber. Imponerende hoge grillige rotsen met loodrechte wanden en toppen boven de 3000 meter vormen het decor voor wandelingen in de ongerepte natuur van glooiende almen, bergmeren, bossen, bergweiden en wijngaarden. Heerlijk tot rust komen op de alm met om u heen het geklingel van koeienbellen. U verblijft in het familiehotel Zum Löwen in Rodeneck.

Wandelprogramma
Dalen rondom Rodeneck: Valsertal, Pustertal en Eisacktal
met o.a. Rodeneckeralm, Meransen, Brixen, Bruneck en Plose
Toppers: Seiseralm, Plose, St. Christina in Val Gardena en/of Drei Zinnen

De keuze is moeilijk, want het is werkelijk overal prachtig en iedere wandeling is verrassend anders. De Dolomieten heeft ons aan wandelingen zoveel afwisseling te bieden dat vele gasten regelmatig terugkeren naar Rodeneck.

Opmerking wandelprogramma
Bij vele wandelingen tijdens deze reis zoeken we het hogerop, veelal door gebruik te maken van kabelbanen. Hierdoor zijn we voor het programma meer afhankelijk van het weer of overige omstandigheden. Het wandelprogramma wordt daarom uitgevoerd in willekeurige volgorde en onder voorbehoud van de omstandigheden ter plaatse. Er wordt een keuze gemaakt uit de mooiste wandelingen en waar nodig wordt u een alternatief geboden. Uw wandelbegeleider bepaalt uiteindelijk het definitieve programma.

Wandelniveau 2
Wandelingen van 3 tot 5 uur per dag in heuvelachtig gebied. U wandelt over almen, verharde en onverharde gemarkeerde wandelpaden in een bergachtig landschap. Hoogte verschillen tijdens deze reis ca. 50-300 m. Geschikt voor de sportieve wandelaar met goede conditie.

Tijdens een deel van de wandelingen geven wij u, indien mogelijk, de keuze tussen meer relaxte wandelingen of tochten met extra uitdaging. U kunt regelmatig het hoogteverschil overbruggen met o.a. bergbanen of een transfer (deels inclusief met de AlmenplusCard, overige bergbanen exclusief).

Bijzonderheden
Inclusief: Almencard Plus geldig voor openbaar vervoer, musea, gondelbanen in Gitschberg/Jochtal
Exclusief: Overige bergbanen en transfers Seiseralm, Plose, Col Raiser, Drei Zinnen.

Wandelbegeleiding
maandag 19/6 en 11/9 door Ellis Groenendijk
Meer informatie wandelvakanties en Ellis Groenendijk. Klik dan hier www.ellisinwandelland.com

Wandelvakantie Dolomieten in Zuid-Tirol door de dalen rondom Rodeneck, Valsertal, Pustertal en Eisacktal

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Heenreis
Vanaf Nuland naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.
2e vakantiedag
Vrije middag Rodeneck
Via Oostenrijk en de Brennerpas naar Zuid-Tirol in Italië. In de loop van de middag heeft u de tijd om Rodeneck te verkennen of om een verfrissende duik in het zwembad te nemen.
3e vakantiedag
Pustertal en Bruneck
Vanuit Meransen met de gondel omhoog naar 2107 m. (incl.) voor een werkelijk prachtige wandeling tussen de Alpenrosen. In de middag bezoek aan het pittoreske stadje Bruneck of het fascinerende Mountain Museum van de beroemde bergbeklimmer van Reinhold Messner.
4e vakantiedag
Seiseralm (Alpi di Siusi)
De wandeling over de grootste almweide van Europa is onbetwist een hoogtepunt tijdens uw reis. U kunt genieten van het uitzicht op de imponerende bergen van de Dolomieten, van de vele duizenden almbloemen en van een overheerlijke cappuccino met Apfelstrudel in een van de pittoreske almhutten. Vandaag een korte of een lange tour? De keus is aan u.
col raiser dolomieten
5e vakantiedag
Valsertal en Burcht Rodeneck
Met de gondel naar de Jochberg voor een wandeling naar de Stoanamandl of de Fane Alm. In de namiddag bezoek aan het kasteel Rodeneck of tijd voor een duik in het zwembad.
6e vakantiedag
Vrije dag
Luieren, een heerlijke duik in het zwembad of een wandeling in Rodeneck?
Hotel Zum Lowen Rodeneck zwembad
7e vakantiedag
Drei Zinnen in de Sexterner Dolomieten
Werkelijk een “must” in het programma als u een Dolomieten fan bent. Een van de toppers van de Dolomieten. We bieden een mogelijkheid voor een wandeling tot de Dreizinnenhut (3 uur) of gaat u de uitdaging aan voor de rondwandeling rondom de 3 imposante Drei Zinnen (5 uur). U kunt uw keuze ter plaatse nog bepalen. Maar laat u overdonderen door de schoonheid van dit stukje Dolomieten.
drei zinnen dolomieten
8e vakantiedag
Val Gardena / St. Christina
Met de Col Raiser gondel (2091m.) naar het prachtige wandelgebied met de ruige rotsen. Met wat geluk vindt u tussen de brokstukken van de Dolomieten de wereldberoemde Edelweiss.
9e vakantiedag
Plose
Met de gondel omhoog voor een wandeling over de Woody Walk. Meer kilometers maken? Wandel dan mee tot aan de Plose hut vanwaar u een grandioos uitzicht heeft over het Eisacktal en Pustertal.
col raiser dolomieten
10e vakantiedag
Omgeving Rodeneck
De laatste dag nog een keuze uit één van de vele wandelingen waar we nog niet aan zijn toegekomen.
11e vakantiedag
Brixen
Na een bezoek aan het historische stadje Brixen nemen we rond lunchtijd met weemoed afscheid van Süd Tirol en rijden naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.
12e vakantiedag
Terugreis
Als u over de Duitse autobanen terug reist, weten we zeker dat er nog veel zal worden nagepraat over deze fantastische reis.
Opmerkingen wandelprogramma
Bij vele wandelingen tijdens deze reis zoeken we het hogerop, veelal door gebruik te maken van kabelbanen. Hierdoor zijn we voor het programma meer afhankelijk van het weer of overige omstandigheden. Het wandelprogramma wordt daarom uitgevoerd in willekeurige volgorde en onder voorbehoud van de omstandigheden ter plaatse. Er wordt een keuze gemaakt uit de mooiste wandelingen en waar nodig wordt u een alternatief geboden. Uw wandelbegeleider bepaalt uiteindelijk het definitieve programma.
Liever met de eigen auto?
Liever met uw eigen auto, maar wel de voordelen van een groepsvakantie? Dat Kan!
Wij kunnen ons voorstellen dat u toch liever niet met de touringcar naar de bestemming reist. Maar u wilt wel aan het programma deelnemen en van de voordelen van de groepsvakantie profiteren zoals de begeleiding van de fietsbegeleider en de touringcar als bezemwagen? En natuurlijk ook de gezelligheid van de groep; Het delen van ervaringen en het elkaar onderweg ontmoeten.
Nieuw in 2021. U kunt bij het hotel meestal gratis parkeren en ter plaatse gebruik maken van de bustransfers. U ontvangt een korting (omdat u geen gebruik maakt van de heen-en terugreis) van € 100 p.p.
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.
TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app :Reissapp BZ (beschikbaar voor Iphone en android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

***Gasthof zum Löwen in Rodeneck

WiFi beschikbaar in het hotelHotel met een liftHotel met een (overdekt) (binnen) zwembad

Ligging Op ongeveer 100 meter van het Castel Rodengo staat het hotel met een weids uitzicht

Review 8,8
Hotel zum Lowen
Bekijk hotel
Review 8,8

Fotoalbum

Beoordelingen

Wandelvakantie Dolomieten Groepsreis
Dolomieten, Italië
8.9(54 reviews)
Paul Burgers, Beuningen GLD
12-09-2022
'De wandelvakantie in de Dolomieten is een groot succes. Het programma is gevarieerd. De zwaarte van de wandelingen is goed te doen. De reisleiding is zeer ervaren en probeert het iedereen naar de zin te maken. De hotels zijn gastvrij en schoon. De organisatie van de reis loopt zo soepel dat je alle ruimte krijgt voor een zen-gevoel.'
Myong Rontberg, Den Haag
12-09-2022
'Fantastische reis onder begeleiding van Ellis Groenendijk die mij elke dag weer verraste met haar enthousiasme en de oplossingen die zij bedacht om b.v bij slechte weersomstandigheden ons naar mooie plekjes te brengen waar de wandeling op dat moment wel door kon gaan.!!'
H. Mars-Gerke, Uden
20-06-2022
'Ik ben voor de 2e keer mee geweest naar Rodeneck, omdat zowel het hotel, de ligging en de uitgevoerde wandelingen me zeer goed bevielen. Ellis is een uitstekende begeleidster en weet het iedereen naar de zin te maken,heel flexibel, wat betreft de wandelmogelijkheden en een goede organisator. En Arjan is een perfecte chauffeur die ook heel goed is in het begeleiden van wandelingen.
Al met al een zeer geslaagde vakantie!
'
Hans en Gerda van der Laan, Bodegraven
21-06-2021
'Het was een geweldige vakantie mede dank zij het prima weer met temp van 25-32 gr. Hele leuke wandelingen en een fijne groep. Een geweldig stel (de chauffeur en reisleidster) en het geweldige hotel in Rodeneck met zijn uitstekende gastheer en gastvrouw (en dochters). Hopen volgend jaar weer te boeken voor deze reis '
A., A.
21-06-2021
'Prachtige en afwisselende wandelingen in een fantastische omgeving. Leuk hotel. Alle facetten voor een super reis aanwezig.'
Heide Mars, Uden
21-06-2021
'Het was een zeer geslaagde vakantie. Ellis en Arjan zijn zeer bekwaam en flexibel en hebben het uiterste uit de gegrven mogelijkheden gehaald. Bovendien begaafd met een heerlijke droge humor. De wandelingen waren zeer gevarieerd, voor mij soms te makkelijk, maar Ellis gaf mij de vrijheid af en toe ook mijn eigen gang te gaan, zodat ik toch ruimschoots aan mijn trekken kwam. Het eten in Gasthof Löwen was prima, en het zwembad in de tuin was een heerlijke toegave.
Al met al een prachtige tijd. Zeker voor herhaling vatbaar.'
Trudy, Leerdam
18-06-2019
'Deze reis is een echte aanrader en biedt naast de prachtige natuur, de uitdaging van mooie wandelingen en ook tijd voor cultuur.
De begeleiding van zowel de reisleidster als de chauffeur was zeer goed. Mede door hun deskundigheid en inzet werd de reis nog mooier. Dank daarvoor.'
Mieke Woudhuizen, Groningen
18-06-2019
'Echt prachtige wandelingen! Erg prettig de mogelijkheid te hebben om wat meer of minder te doen
in goed overleg met de begeleidster.
Aan het eind van de wandeldag gezamenlijk terug naar het hotel'
Hans en Gerda van der Laan, Bodegraven
18-06-2019
'Hebben een geweldige wandelvakantie gehad in Rodeneck. Leuke en afwisselende wandelingen gemaakt
Veel lof voor ons Hotel in Rodeneck. Ook dank zij Ellis was dit voor ons een vakantie om niet te vergeten'
Paula de Ruiter, Papendrecht
19-06-2018
'Prachtige wandelingen, fantastische begeleiding, professionele chauffeur, gastvrij hotel.'
D.Goosen, Rotterdam
19-06-2018
'Altijd fantastisch, deze reis. Niet in de laatste plaats door Ellis, die niet allen mijn favoriete reisleidster is maar tevens alles goed organiseert en elke dag de tocht aanpast naar gelang weersomstandigheden. Super mooie tochten, lief en goed familiehotel... Dit was mijn zesde keer, en het verveeld nooit vanwege de spectaculaire schoonheid van de natuur daar! '
Cobie Nouwens, Goirle
19-06-2018
'Schitterende omgeving met mooie wandelingen.
Ellis is de spil, zij maakt, voor iedereen, de vakantie tot een feestje.
Joep is een heel kundige en gezellige chauffeur.'
Nelly Molenaar, Apeldoorn
19-06-2018
'Het was niet mijn eerste keer naar de Dolomieten, maar ook dit jaar weer erg genoten, fijn gewandeld, genoten van de prachtige natuur, en veel plezier gehad met de medewandelaars.
Alles is oké aan deze vakantie.
'
C.Timmermans, Dordrecht
26-06-2017
'Een fijne vakantie, goed hotel , prachtige wandelingen .Ik wil onze reisbegeleidster Ellis en ook de chauffeur Joep een groot kompliment voor de wijze waarop zij deze reis hebben begeleid en altijd voor ons klaar stonden.'
W. Schimmel, Ureterp
26-06-2017
'Dit was mijn eerste zomerwandelvakantie. De wandelingen waren gevarieerd, ik loop makkelijk en had de wandelingen iets zwaarder verwacht. Maar als men met een groep gaat weet men dat men zich moet aanpassen dus heb ik dat niet echt als een probleem ervaren.
De samenwerking tussen reisleidster en chauffeur en hun begeleiding van ons vond ik uitstekend.
Gasthof Zum Lowen is eenvoudig maar wat nodig is, is er ook. De benadering van de gasten is er heel persoonlijk en plezierig, ze doen wat extra om het de gasten naar de zin te maken.
Het zijn de mensen die het hem doen.
Heb fijne vakantie gehad'
C v Gennip , Teteringen
26-06-2017
'Mooie wandelvakantie met perfecte wandelbegeleiding met Ellis wees er zuinig op.'
D.Goosen, Rotterdam
22-06-2015
'Niet voor niets ben ik nu voor de vijfde keer met deze wandelvakantie mee geweest.Lopen in dit gebied,tussen spectaculaire bergtoppen en bloeiende alpenweiden,verveelt nooit! Gewoon een super vakantie voor bergwandelaars! Onze fantastische reisleidster Ellis Groenendijk zorgt voor variatie en nieuwe routes,ook afhangend van het weer,aangezien we elke dag rond de 2000m hoogte lopen.We lopen van 3.5 tot 5.5 uur per route, afhankelijk van de pittigheid in hoogteverschil.Maar deze beschrijving kan mijn ervaring zelf eigenlijk niet evenaren. Ik zou zeggen: gewoon DOEN deze reis!'
Mons, Zoetermeer
22-06-2015
'We hebben een geweldige vakantie gehad. Hotel, wandelingen, begeleiding van Ellis, alles was in één woord voortreffelijk. We stellen het zeer op prijs dat deze reis, ondanks het kleine aantal deelnemers, toch is doorgegaan. Het gebruik van lokale bussen en taxibusjes maakte het extra leuk en wat ons betreft voor herhaling vatbaar.'
Vanaf 1225 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per TopClass touringcar
♦ overnachting heen- en terugreis
♦ 2 pers. kamer met bad/ douche en toilet
♦ Fitál wandelbegeleiding
♦ almencardPlus
♦ activiteiten met hotelier
♦ wandeling met lokale gids

Smakelijk verzorgd
(van diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag)
♦ ontbijtbuffet
♦ 3 gangen keuze diner
♦ saladebuffet
♦ grillavond met muziek
♦ galadiner

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam
07.30 uur Nuland
09:30 uur Asten

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ 1 persoonskamer € 225,-
♦ 2 persoonskamer alleengebruik € 395,-
♦ 1 persoonskamer dependance € 169,-
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ entreegelden, kosten van evt. bergbanen en pendelbusjes ca. € 60,-
♦ facultatieve excursie
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X