Fietsvakantie Via Verde van de Ebro naar Peniscola

Overzicht

Via Verde del Zafán Verblijf in ***/**** hotels Delta van de Ebro Aankomst op donderdag

Via Verde del Zafán - Ebro Delta - Peñiscola

De Via Verde del Zafán is wat ons betreft de mooiste Via Verde van Spanje!
U fietst in 8 dagen geleidelijk bergaf naar de Ebro Delta en de Middellandse Zee, om te eindigen in pittoresk Peñiscola. Het fietst makkelijk, over fietspaden, Vias Verdes en rustige landwegen. U fietst eerst dwars door de bergen, over oude spoorbruggen en door tunnels, in een adembenemend landschap van grillige bergen en olijfboomgaarden tot voorbij de horizon. Eenmaal bij de Ebro volgt u de rivier, door de rijstvelden naar de Middellandse Zee. Daarna gaat het verder langs de kust richting Valencia, via het natuurgebied Sierra de Irta, het pittoreske vestingstadje Peniscola, en de Via Verde del mar.

De Via Verde is een voormalige spoorweg en heeft geen grote hoogteverschillen of steile hellingen, omdat het pad vroeger voor de trein zo vlak mogelijk is aangelegd. Op de eerste dag fietst u een tijdje bergop, maar het gaat geleidelijk. Daarna gaat het vooral bergaf. Heerlijk rollen door de natuur! Van mei tot en met oktober kunt u een duik nemen in meertjes langs de route, of de stranden langs de Middellandse Zee. En er zijn leuke plekken onderweg waar u heerlijk kunt eten. Op deze route kunt u uw verblijf tussentijds verlengen met rustdagen aan het strand,

De route ligt op de grens van Catalonië, Aragon en Valencia en is daardoor goed te combineren met een reis naar Valencia, Tarragona (Salou/Cambrils) of Barcelona.

Peniscola

Programma van dag tot dag

Donderdag
Heenvlucht (exclusief)
Op donderdag komt u aan in Valencia.
U verblijft in het comfortabele ****Hotel Silken Puerta Valencia of ****Hotel Eurostars Acteon, op loopafstand van het park door de Turia rivierbedding en de 'Stad van de Kunst en Wetenschappen' met de futuristische gebouwen van Santiago Calat


Via verde ada dita valencia
Vrijdag
Valdegorfa - Horta de Sant Joan, 40 km
s Morgens brengen we u van Valencia naar het beginpunt van de fietstocht, zo´n 250 km landinwaarts. Bij het plaatsje Valdeagorfa begint uw fietstocht, meteen op het spoorfietspad, de Via Verde del Zafán. De trein dook hier vroeger in een 2 km lange tunnel, de langste van het traject. U kunt deze tunnel ook omzeilen, al fietst u dan een stukje bergop, via kleine weggetjes door de boomgaarden. U wordt meteen omringd door stilte en weidse vergezichten. De terrassen tegen de heuvels staan vol eeuwenoude olijfbomen. Via een fraaie brug steekt u het riviertje Mataraña over. De bergtoppen in de verte komen langzaam dichterbij. U logeert in Horta de Sant Joan, in ***hotel Miralles of **Hostal Casa Barceló, al naar gelang beschikbaarheid.
In het dorpje zijn diverse restaurantjes en terrasjes.Tunnel Via Verde Zafan
Zaterdag
Horta de Sant Joan-Tortosa, 45 km
Vandaag een tocht door spectaculaire ravijnen, langs meertjes en riviertjes. Het pad is dwars door de bergen uitgehakt, inclusief de nodige tunnels en viaducten. U passeert een aantal oude stationnetjes. Sommigen zijn in gebruik als restaurantje. U fietst vandaag bijna voortdurend bergaf, het zal je weinig moeite kosten. Eenmaal bij de Ebro rivier, fietst u langs de oever richting Xerta, om te eindigen in Tortosa. Hier kun u het oude centrum of het kasteel bezoeken, met weids uitzicht over de Ebro.
U logeert in ***Hotel Berenguer IV, ****hotel SB Corona of ****Parador de Tortosa, gevestigd in het kasteel (meerprijs).Tortosa
Zondag
Tortosa - Deltebre 45 km
U volgt de Ebro rivier richting de Delta, waar de rivier over de vlakte uitwaaiert via zijriviertjes en een irrigatiekanaaltjes. U fietst door de akkers en fruitboomgaarden en komt uiteindelijk bij de rijstvelden. In de winter en het voorjaar staan deze onder water en trekken ze veel vogels aan. Rondom de lagunes in de Delta staan diverse kijkhutten voor het observeren van allerlei soorten ibissen, reigers en felroze flamingo´s. In de loop van mei en juni steken de rijstplantjes de kop op, en verandert al dat water in een felgroen tapijt.
´s avonds verblijf je in een ´Masia, een sfeervolle Bed & Breakfast in een boerderij, omgeven door rijstvelden. Het huis heeft een mooie tuin met zwembad.
En als het lekker weer is, kunt u barbecueën. Ook is er een prima restaurant in de buurt. Mocht dit huis niet beschikbaar zijn, dan logeert u in ***Delta Hotel, eveneens aan de rand van de rijstvelden.


Ebro uitzichtspunt
Maandag
Deltebre-Vinaros 55 km
Vandaag fietst u van Catalonië naar de Regio Valencia. U kunt kiezen uit een vlakke route of een tocht met een korte klim naar het balkon van de regio. U fietst dan door heuvels, met aan uw rechterhand eindeloos zilvergroen van olijfbomen, en links in de verte het azuurblauw van de Middellandse Zee. De boomgaarden reiken tot aan de horizon, en nergens vindt U zoveel ´olivos millionarios´ (duizendjarige olijfbomen) als hier. Na de klim volgt een prachtige afdaling over een weggetje vol haarspeldbochten.
Daarna volgt u een rivierbedding, omgeven door sinaasappelboomgaarden, tot aan de kust bij Vinaros. Hier overnacht u in het comfortabele ****hotel RH Aura. Het hotel heeft een zwembad.

Masia Tinet
Dinsdag
Vinaros - Alcosebre 35 km
U fietst langs de kust naar Peñiscola, een prachtig vestingstadje, gebouwd op een rots, pal aan de Middellandse Zee. Hier kunt u rondwandelen door het Middeleeuwse centrum, een labyrint van smalle straatjes met witgekalkte huisjes, aan de voet van het kasteel van ´Papa Luna´.
Daarna fietst u door het natuurgebied Sierra de Irta. Een gravelpad slingert langs maagdelijke strandjes en baaitjes van oranje rotsen. Eindpunt vandaag is de rustige badplaats Alcossebre. Hier verblijft u in ****Azahar Beach Apartments & Spa. Deze gloednieuwe accommodatie heeft ruime kamers met zeezicht en zowel een buiten- als binnenzwembad met Spa en sauna. Dit is de perfecte plek om een of meerdere rustdagen in te bouwen in uw reis!
Peniscola
Woensdag
Alcossebre - Castellon 45 km
Via de kust fietst u verder zuidwaarts en doorkruist het natuurgebied Prat de Cabanes en de fraaie Via Verde del Mar, een voormalige spoorweg pal langs de zee.
In de chique badplaats Benicassim kunt u heerlijk eten aan de boulevard.
U overnacht in een hotel bij de jachthaven van provinciestad Castellón, met het strand en de visafslag op loopafstand, een leuke plek om een ´paella de marisco´ te proeven.
U logeert in ***hotel Silken Turcosa
Peniscola vanaf Irta
Donderdag
CASTELLÓN – CANET 50 km
In Castellón fietst u vandaag langs de markthal ´mercado central´ en de kathedraal. Daarna gaat het weer richting de kust, via een aantal lagunes en rietlanden. In het voor- en najaar staat het waterpeil hoog en wemelt het er van de trekvogels. In de zomer zakt het water en worden er heerlijke meloenen geteeld in dit bijzondere gebied. U verblijft in het comfortable ****Hotel Barú of ****Hotel AGH, direct bij de boulevard en het rustige zandstrand. Beide hotels hebben een zwembad.

Vrijdag
CANET-VALENCIA
Via de sinaasappelboomgaarden bij Sagunto fietst u richting Valencia. U kunt hier nog een extra rondje fietsen via een aantal typische plattelandsdorpjes.
Daarna volgt u de 'Via Xurra’. Dit voormalig spoorlijntje liep dwars door de akkers en langs oude ‘barracas’ (typische boerderijtjes). Bij sommige boerderijtjes kunt u stoppen om te eten of om ‘Horchata’ te proeven, een typisch drankje uit de streek. Daarna fietst u via de strandboulevard Valencia binnen. Valencia ligt aan zee en is zo plat als Nederland. Het is een fietsvriendelijke stad. Het mooiste fietspad loopt door de bedding van de Turia rivier, een stadspark van maar liefst 9 km lang.
Tegen de avond eindigt het fietsarrangement en worden de fietsen opgehaald.
U verblijft in ****Hotel Silken Puerta Valencia of ****Hotel Eurostars Acteon, op loopafstand van het park door de Turia rivierbedding
Zaterdag
Vandaag eindigt deze afwisselende reis.
U kunt uw verblijf met meerdere dagen verlengen om de stad Valencia verder te ontdekken.
Fietsroute
De dagafstanden voor deze reis kunnen iets verschillen, al naar gelang van de beschikbare accommodaties en de gekozen variant voor de route. Op de laatste fietsdag kunt u kiezen voor een korte of langere route.
Bij bijzondere weersomstandigheden kan de volgorde van het programma worden gewijzigd of een route worden ingekort.

FietsVliegvakantie► Spanje ► Via Verde de Zafän ►225/253 fietskms
Tip
Deze fietsvakantie is uit te breiden met fietsdagen van de fietsreis rondom Valencia tussen rijst en rivier. Vraag om informatie bij boeking.
Informatie huurfietsen
De hybride fiets heeft 21 versnellingen.
De e-bike heeft 6 versnellingen.
Op aanvraag is er ook een handbike te huur.
Op aanvraag fiets aanhanger voor 1 tot 2 kinderen met een maximum gewicht van 40 kilo. Leeftijd voor de kinderen:18 maanden tot 5 jaar.
Op aanvraag kinderzitjes achter op de fiets voor kinderen vanaf 9 maanden. Voorwaarde is dat ze zelf hun hoofd recht kunnen houden.
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietsvakantie Via Verde van de Ebro naar Peniscola
Valencia, Spanje
Familie A.E.Campfens, Hoogkarspel
16-04-2023
'Een geweldige reis met een geweldig programma.
En een geweldige reisbegeleiding.

'
Vanaf 1665 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦2 persoonskamer met bad of douche en toilet
♦ overnachtingen op basis van logies en ontbijt in hotels of B&B's
♦ gebruik toerfiets met fietstassen, helm en reparatiemateriaal
gedurende 8 dagen
♦ transfer van Valencia naar startpunt Valdeagorfa, op dag 2
dagelijks bagagevervoer
♦ GPS apparaat of GPX tracks voor uw eigen navigatie-app
♦ Nederlandstalige route-informatie
♦ persoonlijke uitleg over de route in het Nederlands
♦ telefonische helplijn onderweg
♦ vervangende fiets bij ernstige mechanische problemen
♦ reisbescheiden per e-mail(*) op aanvraag ook mogelijk aankomst andere dag.

♦ vliegticket
♦ 1 persoonskamer op aanvraag
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ transferkosten luchthaven € 40,- per transfer max. 4 personen
♦ huurfiets type e-bike € 216,- per fiets
♦ uitgaven van persoonlijke aard
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Let u bij het reserveren van uw vliegtickets op de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij met betrekking tot de mee te nemen bagage, dit kan namelijk per airline verschillend zijn. (klik hier voor meer informatie)

Onderbezettingskosten
€ 100,- euro per persoon bij 2 of 3 deelnemers. Vanaf 4 personen zijn er geen onderbezettingskosten.

Korting Bagagevervoer
Bij 4 deelnemers € 150,- per persoon

Extra te reserveren
♦ 2 persoonskamer in ****hotel Silken Puerta in Valencia vanaf € 100,- per kamer per nacht incl. ontbijt
♦ toeslag 1 persoonskamer vanaf € 40,- per nacht
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X