Fietsvakantie Dolomieten

Overzicht

Natuur en Cultuur Valsugana Adembenemende Uitzichten Vicenza

Fietsen door de Valsugana, het Pustertal en het land van Grappa

Fietsen in Südtirol en de Veneto is een geweldige reiservaring. Geniet van de ruwheid van de Dolomieten, de zachtheid van de groene weiden en de wijngaarden op de hellingen. Bergen weerspiegelen in gletsjerblauwe meren. Tijdens het fietsen geniet u van de Tiroler gastvrijheid, gecombineerd met Italiaanse invloeden. U fiets door de pareltjes van de Veneto, Bassano del Grappa, Marostica en Vicenza. Kortom volop genieten van “la dolce vita”, want er is altijd tijd voor een cappuccino, Italiaans ijs of een glaasje wijn.

Langs de Brenta fietsvakantie rondom de Dolomieten

Programma van dag tot dag

Maandag
Heenreis
Via de opstapplaatsen met de fietsbus naar uw overnachtingshotel in Zuid- Duitsland.
Dinsdag
Vipiteno - Mühlbach 32 km
Via een mooie rit door Oostenrijk en over de Brenner komen we begin van de middag in Südtirol aan in Vipiteno, een middeleeuws stadje. Hier heeft u de tijd om te lunchen. Welkom in de indrukwekkende bergwereld van Südtirol. U fietst met enkele klimmetjes omringt door de bergen en langs de historische vesting Franzenfeste naar uw hotel in Mühlbach.
Woensdag
Mühlbach – Ora 74 km
Vanuit het hotel fietst u door het mooie Eisackdal met een schitterend uitzicht op het klooster Neustift naar Brixen. Op één van de terrasjes drinkt u vast een cappuccino. Met een blik op de Dolomieten fietst u naar de Provinciehoofdstad Bolzano.
In Bolzano aangekomen fietst u zeker even naar het centrale plein, wat de huiskamer van de stad wordt genoemd. U fietst naar uw hotel in Ora voor de overnachting.
Brixen Duomo
Donderdag
Val di Fiemme e Fassa 45 km
De fietsbus brengt u op hoogte naar een zeer geliefde fietsroute. Het fietspad van de Dolomieten loopt door de Fassa en Fiemme dalen en langs de bergstroom Avisio, over een parcours van ongeveer 48 km met een totaal hoogteverschil van 650m. U fietst al dalend door het dal naar Soraga, geniet van het adembenemende bouwwerk dat de Dolonieten vormen, de fietsbus brengt u terug naar uw hotel in Ora.
Vrijdag
Caldonazzomeer - Bassano del Grappa 60/80 km
Met de fietsbus naar het startpunt van het Valsugana fietspad. U fietst over een prachtig fietspad langs het riviertje de Brenta naar Bassano del Grappa, met de bekende overdekt houten brug van architect Palladio. Wellicht eindigt uw fietsdag met een glaasje Grappa. ( Route te lang dan kiest u ervoor om het laatste gedeelte vanaf Cismon naar Bassano per fietsbus af te leggen). Met de fiesbus naar uw hotel in Longa di Schiavon.
Bassano del Grappa
Zaterdag
Rondrit Marostica 35 km
Verblijft u in Bassano del Grappa dan is het programma als volgt:
vanuit het hotel op de fiets naar het kleine schilderachtige middeleeuwse Marostica. Dit stadje is bekend van het levende schaakspel, dit dateert al uit het jaar 1454. Daarna fietst u het schitterende Vicenza over rustige wegen, door o.a. maisvelden. Neem de tijd om de schitterende stad te bezoeken met de talrijke Palazzi. Bewonder de bouwwerken van de top architect Palladio zoals de basiliek en het theater. De fietsbus brengt u einde middag terug naar het hotel in Bassano del Grappa


Verblijft u in Schiavon dan is het programma als volgt;
Vandaag een rondrit vanaf het hotel door het heuvelachtige landschap naar het kleine schilderachtige middeleeuwse Marostica. Dit stadje is bekend van het levende schaakspel, dit dateert al uit het jaar 1454. Na een korte stijging wordt u beloond met een schitterend uitzicht over de omgeving. Vandaag deelt u uw dag zelf in u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te genieten op het terras en van het zwembad bij het hotel. De keuze is aan u.


Vicenza theater
Zondag
Rondrit Vicenza 60 km
Verblijft u in Bassano del Grappa is het programma als volgt:
Vandaag kunt u uw programma zelf invullen; kiest u voor een fietstocht naar Asolo of kiest u er voor om Bassano del Grappa beter te leren kennen. ’s Avonds diner in het hotel.


Verblijft u in Schiavon is het brogramma als volgt: Van uit het hotel op de fiets naar het schitterende Vicenza. U fietst over rustige wegen, door o.a. maisvelden. Neem de tijd om de schitterende stad Vicenza te bezoeken met de talrijke Palazzi. Bewonder de bouwwerken van de top architect Palladio zoals de basiliek en het theater. U kunt vandaag zelf beslissen hoe lang u ergens blijft want u fietst terug naar uw hotel.


Marostica
Maandag
Innichen – Bruneck 33 km
Met de koffers en de fietsen in de bus rijden we naar Innichen gelegen in het Pustertal, vlakbij de Oostenrijkse grens. Voor u op de fiets stapt bezoekt u vast en zeker dit gezellige stadje. Vervolgens kunt u op de fiets genieten van de indrukwekkende rots piekten van de Zuid-Tiroolse Dolomieten. U fietst naar uw hotel in Bruneck.
Dinsdag
Bruneck – Brixen 37 km
Na het ontbijt gaan de koffers in de bus en stapt u op de fiets om te fietsen tussen de twee prachtige historische steden Brunck en Brixen met daartussenin waanzinnige natuur van het Pustertal. Met de fietsbus gaan we aansluitend naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.
Woensdag
Terugreis
Met de fietsbus terug naar uw opstapplaatsen.
Fietsroute
U fietst over een afwegend vlakke of afdalende route met af en toe een klimmetje. Deze reis fietst u voornamelijk over vrij liggende fietspaden of rustige landwegen.

De routes van deze fietsvakanties zijn ook als GPS op te vragen na boeking (GPX-documenten).
Informatie Huurfietsen
Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?

Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer.
Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Tarieven huurfietsen
E-bike huurfiets ..............: vanaf € 29,50 per vakantiedag.
Huurfiets Dutch ID fietsvakantie groepsreis
Belangrijke informatie
• Definitieve opstaptijden ontvangt u in de reisbescheiden (deze worden ca. 10 dagen voor vertrek verstuurd).
• Opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende aanmelders. Fitál behoudt zicht het recht voor een opstapplaats te laten vervallen en een alternatieve opstapplaats te boeken, zonder dat daar een vergoeding tegenover staat.
• Een preferentie is een voorkeur. Uw voorkeur geven wij door aan de hotelier, die hiermee zoveel mogelijk rekening mee houdt, zonder dat dit een garantie is.
• Een dieet wordt als een preferentie doorgegeven aan het hotel. De hotelier kan hiervoor ter plaatse extra kosten bij u in rekening brengen.
• Een essentie is een voorwaarde om de boeking te bevestigen. Voor een essentie brengen wij € 27,- essentiekosten in rekening plus de eventuele meerkosten die de hotelier in rekening brengt. Een essentie is een voorwaarde die de hotelier schriftelijk heeft bevestigd.
• Op deze reis zijn de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing.
• Deze reis is een zgn. pakketreis.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietsvakantie Dolomieten
Dolomieten, Italië
Frans en Hanny van Rijn, Oude Wetering
11-09-2023
'Wij hebben heel erg genoten van de fietsvakantie in de Dolomieten. De fietsroutes door het fantastische landschap van de Dolomieten waren elke dag een genot en goed te doen. De hotels waarin we verbleven waren prima. Hotel Kaufmann in Ora sprong er bovenuit. Het enthousiasme van reisleidster Dita en chauffeur Toon werkten aanstekelijk. Bovendien deden zij alles om het ons naar de zin te maken. Tenslotte hadden we een zeer gezellige groep. De fietsvakantie in de Dolomieten is zeker een aanrader. '
Jeanne Hagen, Eindhoven
11-09-2023
'In deze fietsreis zijn pareltjes van prachtige fietsroutes en mooie dorpjes / stadjes in de Dolomieten aan elkaar geregen door prachtige bustrajecten door de bergen.'
Jan en Jose Smit, Amstelveen
11-09-2023
'Een indrukwekkende fietsreis in de Dolomieten, met Dita als een fantastische deskundig reisbegeleidster. Dit was een fietsvakantie om niet te vergeten. De hele reis was perfect geregeld.'
Kees de Crom , Hoogerheide
11-09-2023
'Dit was misschien wel de mooiste fietsvakantie die we bij Fital gedaan hebben: prachtige fietsroutes, vriendelijke en behulpzame Italianen, voortreffelijke fietspaden in een schitterende omgeving. Vriendelijk personeel in de meeste hotels en het eten, zowel ontbijt als diner, was van zeer goede kwaliteit met een enkele uitzondering. Verder hebben we genoten van een zeer goede chauffeur en een prima begeleidster. We hebben enorm genoten tijdens deze reis, ook mede door het aangename reisgezelschap.'
Ria Blokdijk, Houten
11-09-2023
'Fantastische vakantie over goede fietspaden of rustige wegen. Afgezien van een paar pittige klimmen is het ontspannen fietsen en grotendeels afdalen in een prachtige omgeving en er is voldoende tijd om de mooie plaatsen te bezoeken. Bassano del Grappa is een geweldige plek om een paar nachten te verblijven. Kortom: over deze reis is goed nagedacht door de samenstellers en ervaar je de Dolomieten in al zijn schoonheid!'
Arend en Inge , Apeldoorn
28-08-2023
'We vonden dit een prachtige reis, mooie natuur en fijne hotels'
Peter en Mieke, Grashoek.
28-08-2023
'Mooie fietsvakantie, een mooi fietsgebied met soms een pittig klimmetje, met elektrische fiets goed te doen. Goede hotels vooral Markushof en Sweet hotel. Goed ontbijt en luxe diner bij Sweet hotel.
Gezellige groep van 34 pers. Renée een goede chauffeur. Gijs als fiets begeleider. We hadden super goed fietsweer. Geslaagde vakantie.'
J Lanting, Zierikzee
22-05-2023
'Prachtige routes uitgezocht en nog een mooie busreis van Bassano del Grappo naar Innichen.'
Willem/Conny, Hendrik-Ido-Ambacht
22-05-2023
'Deze vakantie was super.
Wat zijn de Dolomieten mooi.
Heb echt genoten.
Ans Ruevekamp, Hoorn
22-05-2023
'Ik ging voor de eerste keer alleen op fietsvakantie met een groep. Dit is mij heel goed bevallen. Deskundige en betrokken reisleiding, uitstekende buschauffeur en comfortabele bus. Fijne medereizigers en een prachtige bestemming voor de fietser, zowel met e-bike als met "gewone" fiets. Ik heb genoten! '
Stevenson, Bergambacht
22-05-2023
'De reis zat goed in elkaar.
De begeleiding van zowel chauffeur en reisleidster was heel prettig .
Heeft aan onze verwachting voldaan.'
Goof, Woudrichem
22-05-2023
'Een reis die je zelf nooit zo kan organiseren. Alles was tot in de puntjes voorbereid. De bus bracht je bijna elke dag naar de beste startpunten bovenaan de valleien.
Een zeer gevarieerde vakantie met prachtige fiets routes over schitterende fietspaden. Een aanrader, een mooie mix van cultuur en natuur. '
Vanaf 1195 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ Comfort Class fietsbus
♦ 2 pers. kamer met bad of douche en toilet
♦ halfpension
♦ fietsroutes
♦ fietsbegeleiding
♦ uw eigen fiets gratis mee
♦ reisbescheiden per e-mail

Smakelijk verzorgd
(van diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag)
♦ ontbijtbuffet
♦ 3 gangen diner (soms keuze)
♦ wijn en water tijdens het diner bij het Sweet hotel

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam P (20.00 uur)
08.00 uur Nuland (19.00 uur)
09.15 uur Asten (18.00 uur)

Definitieve opstaptijd ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ 1 persoonskamer € 245,-
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij de FietsBus en FietsCruise gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.
Tarieven huurfietsen voor FietsBus- en FietsCruisevakanties:
E-bike ....................: vanaf € 29,50 per vakantiedag
berekening huurfiets : voor deze FietsBusvakantie berekenen wij 10 vakantiedagen


Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X