7 dagen rond de Bodensee vanuit Konstanz

Overzicht

verblijf in goede middenklasse hotels inclusief bagageservice incl. veerboot Wallhausen – Überlingen dagelijks aankomst mogelijk

7 dagen Bodensee met finish in Konstanz

De Zwitsers, Duitsers en Oostenrijkers hebben naast de Duitse taal nog iets anders gemeen, de prachtige Bodensee! Dit schilderachtige bergmeer is een zeer geliefd object onder de kunstschilders. Dit komt mede door het milde landklimaat met warme zomers en van die heerlijke zomeravonden. De Bodensee is een prachtig meer dat er als het ware om vraagt om door u rondgefietst te worden. U komt daarbij langs schitterende plaatsen als Konstanz, Friedrichshafen en Bregenz.

Konstanz - Altstadt

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Konstanz/Kreuzlingen
Individuele aankomst in Konstanz/Kreuzlingen. U verkrijgt uw informatiepakket en, indien geboekt, uw huurfietsen.

Impala
2e vakantiedag
Friedrichshafen 48 km fietsen en een oversteek met veerboot
Vanaf Konstanz naar het bloemeneiland Mainau (individuele bezichtiging). Verder naar Wallhausen en per veerboot naar Überlingen. Langs het Paalwoningenmuseum naar het historische Meersburg – met de oudste nog bewoonde burcht van Duitsland. Dit is een prachtige plaats om even een pauze te nemen. Via Hagnau en Immenstadt fietst u vervolgens verder naar Friedrichshafen.
3e vakantiedag
Bregenz 36 km
Op de fiets naar Langenargen en deels door het beschermende natuurgebied “Argenmündung” naar Lindau. De bekende Beierse eilandstad met de prachtige promenade langs het meer is zeker de moeite waard voor een koffiestop. U heeft daarbij een prachtig uitzicht op de Zwitserse alpen. Na deze indrukwekkende ervaring fietst u verder naar het nabijgelegen Oostenrijkse stadje Bregenz. Dit stadje staat vooral bekend om de “Festspielen” die er jaarlijks worden gehouden.
muurschildering Stein am Rhein
4e vakantiedag
Güttingen 58 km
Vandaag fietst u door het beschermende natuurgebied “Rheinspitz” langs de Zwitserse oever van de Bodensee. U fietst langs de plaatsen Rorschach en Arbon en vervolgens verder naar Güttingen. Geniet u van het mooie uitzicht op het meer.

5e vakantiedag
Singen/Rielasingen 50 km
Langs de Zwitserse oever van de Bodensee fietst u naar Kreuzlingen en langs Gottlieben en andere kleine plaatsjes fietst u verder naar het pittoreske Stein am Rhein. Met de bekende beschilderde voorgevels en de goed bewaard gebleven architectuur zeker een van de mooiste stadjes aan de Zwitserse kant van de Bodensee. U eindigt uw tocht vandaag in Singen/Rielasingen.
fietsers langs de bodensee
6e vakantiedag
Konstanz/Kreuzlingen 50 km
Via Gaienhofen fietst u over het schiereiland Höri naar Radolfzell. Via Allensbach bereikt u het kloostereiland Reichenau (UNESCO Werelderfgoed en beroemd om de groenteteelt, eilandtour is ca. + 15 km). Vervolgens fietst u verder richting Konstanz/Kreuzlingen.

7e vakantiedag
Gaat u naar huis of verlengt u uw vakantie bij de Bodensee? De keuze is aan u!

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

7 dagen rond de Bodensee vanuit Konstanz
Bodensee, Duitsland
Vanaf 499 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

6 overnachtingen inclusief ontbijt
bagagetransport van hotel naar hotel (incl. verzekering t.w.v. € 700)
veerboot Wallhausen – Überlingen inclusief fiets
gebruik van een fietstas
routebeschrijvingen en route-informatie

de kosten voor een parkeerplaats bij het hotel in Konstanz bedragen € 10 per dag.

Per boeking gelden € 20,00 reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds