Fietsvakantie Tsjechië en Duitsland

Overzicht

Fietsroutes ook op GPS Tsjechië en Duitsland Langs de Elbe Praag en Dresden

13 dagen Fietsen Tsjechië en Duitsland

Tijdens uw fietsvakantie Tsjechie en Duitsland fietst uw langs de Elbe. De Elbe begint als een krabbelend stroompje vlak boven Vrchlabi en wordt al snel een stroom. Deze rivier, veelal omzoomd met lange rijen hoge populieren, doorsnijdt traag stromend het Boheemse Bekken waarin eeuwenoude steden als Hradec Kralove, Pardubice en Praag liggen te wachten om door u ontdekt te worden. Het mooie aan de bovenloop van de Elbe is dat er volop natuur is om van te genieten, samen met veel cultuur die ontstaan is door de eeuwenoude handelsroutes langs de Elbe. Kenmerkend is dat de route voornamelijk vlak is en voornamelijk over goede, rustige fietspaden loopt tot aan Praag.

De route langs de Elbe is al vele honderden jaren een belangrijke handelsweg, wat ervoor gezorgd heeft dat er zich vele mooie oude steden langs haar oevers bevinden. De oude steden (veelal goed bewaard gebleven) zorgen samen met de dorpjes, kastelen en burchten voor een interessant en continu afwisselend cultuurlandschap. U fietst onder andere door de proviandkamers van Tsjechië, rondom Litomerice wordt bijna alle groente voor de Boheemse regio verbouwd, bij Melnik kom je langs het noordelijkste wijnbouwgebied van Tsjechië. In de buitengebieden van Praag bouwde de adel eeuwen geleden hun residenties om zo het drukke stadsleven te ontvluchten, daarom fietst u in korte tijd langs een aantal prachtige kastelen. Ook komt u langs prachtige natuur en mooie rotsformaties bij het Elbezandsteengebergte en in het Deciner heuvelland zorgen de beboste flanken ervoor dat u lekker in de schaduw kan fietsen en ondertussen van eenmalige uitzichten kan genieten. Kortom een reis met veel afwisseling en u heeft de tijd om Praag en Dresden te bezoeken.

Fietsen langs de kathedraal tijdens de fietsvakantie Elbe

Extra

Tijdens deze reis zijn een rondleiding, in het Nederlands, in Praag en Dresden inclusief.

Programma van dag tot dag

Maandag
Heenreis
Met de fietsbus in een rustig tempo naar Meerane voor diner en overnachting.
voetveer konigstein
Dinsdag
Kuks – Hradec Kralové 30 km
Onderweg worden de fietsen uitgeladen en begint de reis bij het kasteelcomplex van Kuks. Heerlijk fietsend langs de rivier komt u in de stad Hradec Kralové uit.
Woensdag
Hradec Kralove – Pardubice 37 km
Via de uitgestrekte bossen rondom Hradec Kralove fietst u richting Pardubice. Via het kasteel Rabi bij de Elbe gaat het verder langs de rivier. Uiteindelijk komt u in het prachtige Pardubice uit, waar het marktplein autovrij is. Een wandeling naar het kasteel en de musea erin loont zich sowieso.
Donderdag
Pardubice - Kolin 57 km
Langs de traag stromende rivier en langs ruisende populieren verlaat u Pardubice om langs de bekendste stoeterijen van het land naar de stad Kolin te fietsen. De stoeterijen zijn al enkele honderden jaren oud, ze drukken hun stempel op het landschap met alle weides omzoomd door witte houten hekken.
Vrijdag
Kolin – Nymburk – Prerov - Praag 50 km
De rivier buigt noordwaarts. En zo verlaat u via de linkeroever de stad om over kleine, bosrijke weggetjes het middeleeuwse stadje Nymburk te bereiken. Nymburk ontwikkelde zich in de middeleeuwen onder leiding van Dominicaanse monniken tot een belangrijke handelsstad mede met behulp van Nederlandse en Duitse kolonisten. Nymburk dankt hieraan ook haar naam. Dan deels langs de rivier verder tot het dorpje Prerov waar een oud kasteel staat, een fraai openluchtmuseum is, en er is een motor- en fietsmuseum te bewonderen. Vanaf dit punt is de transfer naar het hotel in Praag.
Zaterdag/Zondag
Praag
Praag, de Gouden Stad van het oosten met de Karelsbrug met haar vele kunstenaars en muzikanten, de Mala Strana de Hradcin, de grote burcht waar de president resideert en de adel haar paleizen had en heeft. Aan de andere kant van de Moldau het Joodse kerkhof met de onberoerde eeuwenoude graven waar velen een wens achterlaten. Overal mooie pleinen, gebouwen en goed drink- en eetgelegenheden.


Maandag
Praag - Mělník 55 km
Naast de Elbe leert u deze vakantie ook de Moldau kennen. Ontspannen fietst u vandaag naar Mělník, de koningsstad met het indrukwekkende barokkasteel, waar de beide rivieren 'samen' verder stromen. U fietst de hele tijd door het Moldaudal tot u bij het kasteel met sgraffito stucwerk in Nehalozoves uitkomt, daar wordt de omgeving vlakker en begint het akkerland. U fietst over een oude Moldaubrug richting het prachtige slot Veltrusy. U fietst over de oprijlaan van het slot en langs alle landerijen. Als u over de historische Moldausluis fietst, die nog steeds in gebruik is, dan ziet u Melnik al op de heuvel opdoemen.
Praag
Dinsdag
Mělník - Litoměřice 49 km
De route leidt u de hele tijd langs de Elbe, waarlangs weides en akkerland tot u Roudnice bereik. U fietst door de garnizoensstad Terezin, die nog steeds de stadswallen en het oorspronkelijke stratenpatroon uit de 18e eeuw heeft. En waar het concentratiekamp Theresienstadt was ondergebracht. Einddoel is Litomerice, een oude bisschopsstad met fraai intact centrum inclusief historisch marktplein.
Woensdag
Litoměřice - Děčín 52 km
U fietst het Deciner heuvelland in, waardoor u prachtige blikken op de heuvelflanken hebt. De brede Elbe buigt nu naar het noorden af, waar zij zich miljoenen jaren geleden door het zandsteengebergte een doorbraak heeft verschaft, wat de meest bizarre rotsformaties heeft opgeleverd. Onderweg komt u langs de kleine brouwerij Breznak, uiteindelijk fietst u langs het slot van Decin richting het marktplein om voor de laatste keer in Tsjechië te slapen.
Donderdag
Děčín - Dresden 48 km
Via het Elbezandsteengebergte fietst u Tsjechië uit. Uiteindelijk komt u in Bad Schandau terecht, het Duitse kuuroord langs de Elbe. Via bizarre rotsformaties voert de loop van de Elbe u langs de vesting Burg Königstein en de Bastei, met onderweg de meeste schitterende uitzichten in het Elbedal. U fietst langs slot Pillnitz en gaat zo direct langs de Elbe door naar Dresden.
Vrijdag
Dresden
Dresden, de schitterende hoofdstad in Saksen met de bijnaam Florence aan de Elbe, dat bijna mediterraan aandoet. Bezoek de fraai heropgebouwde Frauenkirche, de Zwinger en de Residenz van de Wettiners, de voormalige koningen van Sachsen.
gedeelte van de Semper opera
Zaterdag
Terugreis
Terugreis naar Nederland
pillnitz fietsvakantie Tsjechie Duitsland met een groepsreis
Fietsroute
De route is voornamelijk vlak met af en toe een klimmetje over goede, rustige fietspaden en landwegen.

FietsBus ►Duitsland & Tsjechië ► Elbe ► 361/ 378 fietskms

De routes van deze fietsvakanties zijn ook als GPS op te vragen na boeking (GPX-documenten).
Informatie huurfietsen
Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?

Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer.
Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Type huurfiets
Voor het fietsseizoen 2023 kiest Fitál Vakanties voor nieuwe e-bikes van Dutch ID; een 100% handgemaakt stukje Nederlands vakmanschap.
U maakt gebruik van het model is de Wave+ N7
Accu : Bosch 500Wh
Motor : Bosch Active Plus 50Nm
Display : Purion LCD zijdisplay
Versnellingen : Nexus 7
Overbrenging : KMC Ketting
Remmen : Shimano MT400 hydraulische schijfremmen
Framematen : lage instap 48/53 cm

Tarieven huurfietsen
E-bike huurfiets ..............: vanaf € 25,- per vakantiedag

* Beschikbaarheid herenmodel recreatieve huurfiets op aanvraag.
Huurfiets Dutch ID fietsvakantie groepsreis
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.
TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app :Reissapp BZ (beschikbaar voor Iphone en android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietsvakantie Tsjechië en Duitsland
Bohemen, Tsjechië
Carl van Troost, Zwijndrecht
01-08-2022
'Een leuke en afwisselende fietsvakantie met dagelijks mooie routes van rond 50 km, voornamelijk langs de Elbe, met soms een enkel klimmetje. Hotels over het algemeen prima en uitstekende reisbegeleiding door Jelle.'
J. de Kluyver , Rotterdam
09-07-2018
'Heel interessante en afwisselende reis langs goede fietswegen zonder echt lastige stukken. Echt een aanrader.'
A vd Velden, Kaatsheuvel
10-07-2017
'Was een prachtige reis heb er van genoten .was heel goed geregeld en Jip onze fietsbegeleider heeft ons ook veel informatie gegeven voor interessante dingen die te bezichtigen waren . Voor de moeilijkheid graad 1 fiets is we wat weinig er zaten pittige klimmetjes bij . '
Piet van der Wel , Barendrecht
10-07-2017
'Begeleiding van chauffeur Piet was geweldig, perfecte rijstijl en uitstekende begeleiding van zijn reizigers.
Begeleder Jip gaf uitstekende assistentie waar nodig. Enkele gedeeltes in de routebeschrijving hebben nog wat aanpassingen nodig. Dit gaat hij regelen.'
G Jansze, Voorhout
10-07-2017
'PRAAG en DRESDEN waren prachtig deroute goed wat onduidelijk soms. Wordt aangepastEen heerlijke route langs Elbe Stjechie een heel mooi land'
A BOX, kortenhoef
10-07-2017
'Mooie tocht Aantal dagen prettig.
Gelukkig lekker fietsen van hotel naar hotel, niet aldoor fietsen inladen. Genoeg tijd voor beziens waardig heden te bekijken. '
Fam. Anthonijsz
Mooie routes door prachtige natuur over soms wat minder goede fietspaden met hier en daar wat klimmetjes. Door de goede samenwerking tussen de ervaren buschauffeur Piet en de jonge enthousiaste fietsbegeleider Jip hebben wij een fantastische vakantie gehad. Twee dagen Praag en één dag Dresden waren een leuke onderbreking van de reis.
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per TopClass fietsbus
♦ overnachting heenreis
♦ 2 persoonskamer met douche/bad en toilet
♦ halfpension (m.u.v. Praag en Dresden)
♦ fietsroutes
♦ fietsbegeleiding
♦ rondleiding in het Nederlands in Praag en Dresden
♦ uw eigen fiets gratis mee

Smakelijk verzorgd
(van diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag)
♦ ontbijtbuffet
♦ 3 of 4 gangen diner

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam (20.00 uur)
07.30 uur Utrecht (19.00 uur)
08.30 uur Nuland (18.00 uur)
09.45 uur Asten (16.45 uur)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ 1- persoonskamer toeslag € 250,-
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij de FietsBus en FietsCruise gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.
Tarieven huurfietsen voor FietsBus- en FietsCruisevakanties:
E-bike ....................: vanaf € 25,- per vakantiedag
Berekening huurfiets : voor deze FietsBusvakantie berekenen wij 13 vakantiedagen

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X