Fietsvakantie Tsjechië en Duitsland

Overzicht

Fitál fietsbegeleiding Tsjechië en Duitsland Langs de Elbe Praag en Dresden

15 dagen Fietsen Tsjechië en Duitsland

Tijdens uw fietsvakantie Tsjechie en Duitsland fietst uw langs de Elbe. De Elbe begint als een krabbelend stroompje vlak boven Vrchlabi en wordt al snel een stroom. Deze rivier, veelal omzoomd met lange rijen hoge populieren, doorsnijdt traag stromend het Boheemse Bekken waarin eeuwenoude steden als Hradec Kralove, Pardubice en Praag liggen te wachten om door u ontdekt te worden. Het mooie aan de bovenloop van de Elbe is dat er volop natuur is om van te genieten, samen met veel cultuur die ontstaan is door de eeuwenoude handelsroutes langs de Elbe. Kenmerkend is dat de route voornamelijk vlak is en voornamelijk over goede, rustige fietspaden loopt tot aan Praag.

De route langs de Elbe is al vele honderden jaren een belangrijke handelsweg, wat ervoor gezorgd heeft dat er zich vele mooie oude steden langs haar oevers bevinden. De oude steden (veelal goed bewaard gebleven) zorgen samen met de dorpjes, kastelen en burchten voor een interessant en continu afwisselend cultuurlandschap. U fietst onder andere door de proviandkamers van Tsjechië, rondom Litomerice wordt bijna alle groente voor de Boheemse regio verbouwd, bij Melnik kom je langs het noordelijkste wijnbouwgebied van Tsjechië. In de buitengebieden van Praag bouwde de adel eeuwen geleden hun residenties om zo het drukke stadsleven te ontvluchten, daarom fietst u in korte tijd langs een aantal prachtige kastelen. Ook komt u langs prachtige natuur en mooie rotsformaties bij het Elbezandsteengebergte en in het Deciner heuvelland zorgen de beboste flanken ervoor dat u lekker in de schaduw kan fietsen en ondertussen van eenmalige uitzichten kan genieten. Kortom een reis met veel afwisseling en u heeft de tijd om Praag en Dresden te bezoeken.

Fietsen in Tsjechie en Duitsland langs de Elbe vanaf de bron tot Dresden incl. Praag en Dresen

Fietsen langs de kathedraal tijdens de fietsvakantie Elbe

Programma van dag tot dag

Maandag
Heenreis
Vertrek via de opstapplaatsen met onze comfortabele fietsbus naar uw hotel in
Duitsland voor diner en overnachting.
voetveer konigstein
Dinsdag
Bad Schandau – Děčín 24 km
Na het ontbijt naar het nog in Duitsland gelegen kuuroord van Bad Schandau. Hier stapt u op de fiets voor uw eerste kilometers langs de Elbe, langs het zandsteengebergte fietst u Tsjechië in. Misschien bezoekt u het grensplaatsje Hrensko om aankopen te doen. Op het marktplein van Decin wacht de fietsbus op u, die u naar uw hotel in Dvur Kralove brengt.
Pura Park Hotel Bad Schandau Fietsvakantie Tsjechie Duitsland
Woensdag
Vrchlabí – Dvůr Králové 55 km
Langs de nog prille Elbe fietst u langzaam stroomafwaarts. U fietst door het liefelijke Elbedal tot u op het mooie marktplein van Hostine komt ,waar de reuzen bij het raadhuis de wacht houden. Door het bos naar de oudste stuwdam van de Elbe, over deze romantische stuw naar uw hotel in Dvur Kralove.
oude dam in de Elbe
Donderdag
Dvůr Králové – Hradec Kralove 48 km
Door een afwisselend landschap fietst u naar het kasteelcomplex van Kuks met zijn beeldentuin met beelden uit de 18e eeuw. Ze beelden de deugden en ondeugden uit. Verder langs de Elbe tot aan de garnizoensstad Josefov, dat in 1785 gebouwd is en nauwelijks veranderd is. Via de meanderende rivier komt u in de voormalige koningsstad Hradec Kralove.
Fietsen langs de kathedraal tijdens de fietsvakantie Elbe
Vrijdag
Hradec Králové – Pardubice 37 km
Op de fiets door de uitgestrekte bossen van Hradec Kralove naar Pardubice.
Via het kasteel Rabi bij de Elbe komt u uiteindelijk in het prachtige Pardubice uit.
Hier is het marktplein autovrij en kunt u een wandeling naar het kasteel maken.
hrHadec kralove marktplaats
Zaterdag
Pardubice – Kolín 57 km
Langs de traag stromende rivier met ruisende populieren fietst u naar de bekendste stoeterijen van Tsjechië. De stoeterijen zijn al enkele honderden jaren oud, ze drukken hun stempel op het landschap, met alle weilanden met witte, houten hekken.

pardubice marktplaats fietsvakantie Tsjechie Duitsland groepsreis
Zondag
Kolín – Nymburk – Podebrady - Praag 33/50 km
De Elbe buigt noordwaarts. U verlaat via de rechteroever de stad om door een wirwar van kleine, bosrijke weggetjes langs de rivier naar het Middeleeuwse Nymburk te fietsen. Nymburk ontwikkelde zich in de Middeleeuwen onder leiding van Dominicaanse monniken tot een belangrijke handelsstad, mede met behulp van Nederlandse en Duitse kolonisten. De fietsbus brengt u naar Praag.
Praag
Maandag/Dinsdag
Vrije dagen in Praag
Praag, gelegen aan de Moldau, ook wel de Gouden stad genoemd. Wandel over de beroemde Karlsbrug met de vele kunstenaars en muzikanten en bezoek de Joodse wijk. Bekijk de Vituskathedraal en het “Gouden straatje”. U logeert in Praag dus, u heeft alle tijd. Het diner is niet inclusief zodat u uw dag zelf kunt indelen.
Van Praag naar Dresden langs de rivieren fietsvakantie de Moldau en de Elbe
Woensdag
Praag – Mělník 55 km
In Praag volgt u een beekje, dat in de Moldau uitmondt. Langs de Moldau fietst u vandaag naar Melnik. Bij deze plaats gekomen stroomt de Moldau in de Elbe.
Voor Melnik fietst u over de historische Moldausluis, u ziet dan Melnik al op de heuvel opdoemen. U fietst deze dag langs twee mooie kastelen: Veltrusy en Nelahozeves.
melnik vltava mondt uit in de elbe v
Donderdag
Mělník – Litomerice 49 km
Langs de Elbe naar Roudnice om vervolgens langs Terezin (Theresienstadt) te fietsen, een concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog.
Daarna is het nog enkele kilometers naar uw hotel in Litomerice. Wandel over het schitterende marktplein van dit stadje. Opnieuw logeert u in één van de fraaie oude steden, die Tsjechië rijk is.
Fietsvakantie Tsjechie Duitsland  Litomerice bezienswaardigheden tijdens groepsreis
Vrijdag
Litoměřice – Děčín 52 km
U fietst het Deciner heuvelland in, waar u prachtige uitzicht heeft op de heuvels. Langs de rivier is het vlak fietsen. De bredere Elbe heeft zich een weg gebaand door het miljoenen jaren oude Zandsteengebergte. Dit heeft de meest bizarre rotsformaties opgeleverd. Onderweg komt u langs de kleine brouwerij Breznak, tenslotte langs het slot van Decin richting marktplein voor de laatste overnachting in Tsjechië.
elbe bij hrensko
Zaterdag
Bad Schandau – Dresden 52 km
Met aan beide oevers de uitlopers van het Zandsteengebergte, fietst u langs de vesting burg Königstein naar het slot Pillnitz. Het oude centrum van Pirna is ook zeker het bekijken waard. Langs de beroemde Elbebrug “das Blaues Wunder” fietst u Dresden binnen. Ook wel het Florence van het Noorden genoemd.
pillnitz fietsvakantie Tsjechie Duitsland met een groepsreis
Zondag
Vrije dag in Dresden
Neem de tijd om de schitterend gerestaureerde Frauenkirche te bezoeken. Fiets langs het Zwinger, dit voormalige paleis, ooit onderdeel van het Dresden Fort, is nu een museum. Bekijk de Semperoper en de Altmarkt en geniet op één van de terrasjes. Het diner is niet inclusief, zodat u uw dag zelf kunt indelen.

Fietsen langs de kathedraal tijdens de fietsvakantie Elbe
Maandag
Terugreis
Jammer, maar deze fietsvakantie zit er bijna op. Er is voldoende stof tot napraten op de terugreis naar Nederland.
Fietsroute
De route is voornamelijk vlak met af en toe een klimmetje over goede, rustige fietspaden en landwegen.

FietsBus ►Duitsland & Tsjechië ► Elbe ► 462/479 fietskms
Informatie huurfietsen
Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?

Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer.
Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Type huurfiets
Voor het fietsseizoen 2022 kiest Fitál Vakanties voor nieuwe e-bikes van Dutch ID; een 100% handgemaakt stukje Nederlands vakmanschap.
U maakt gebruik van het model is de Wave+ N7
Accu : Bosch 500Wh
Motor : Bosch Active Plus 50Nm
Display : Purion LCD zijdisplay
Versnellingen : Nexus 7
Overbrenging : KMC Ketting
Remmen : Shimano MT400 hydraulische schijfremmen
Framematen : lage instap 48/53 cm

Tarieven huurfietsen
E-bike huurfiets ..............: vanaf € 22,50 per vakantiedag

* Beschikbaarheid herenmodel recreatieve huurfiets op aanvraag.
Huurfiets Dutch ID fietsvakantie groepsreis
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.
TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app :Reissapp BZ (beschikbaar voor Iphone en android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietsvakantie Tsjechië en Duitsland
Bohemen, Tsjechië
Carl van Troost, Zwijndrecht
01-08-2022
'Een leuke en afwisselende fietsvakantie met dagelijks mooie routes van rond 50 km, voornamelijk langs de Elbe, met soms een enkel klimmetje. Hotels over het algemeen prima en uitstekende reisbegeleiding door Jelle.'
J. de Kluyver , Rotterdam
09-07-2018
'Heel interessante en afwisselende reis langs goede fietswegen zonder echt lastige stukken. Echt een aanrader.'
A vd Velden, Kaatsheuvel
10-07-2017
'Was een prachtige reis heb er van genoten .was heel goed geregeld en Jip onze fietsbegeleider heeft ons ook veel informatie gegeven voor interessante dingen die te bezichtigen waren . Voor de moeilijkheid graad 1 fiets is we wat weinig er zaten pittige klimmetjes bij . '
Piet van der Wel , Barendrecht
10-07-2017
'Begeleiding van chauffeur Piet was geweldig, perfecte rijstijl en uitstekende begeleiding van zijn reizigers.
Begeleder Jip gaf uitstekende assistentie waar nodig. Enkele gedeeltes in de routebeschrijving hebben nog wat aanpassingen nodig. Dit gaat hij regelen.'
G Jansze, Voorhout
10-07-2017
'PRAAG en DRESDEN waren prachtig deroute goed wat onduidelijk soms. Wordt aangepastEen heerlijke route langs Elbe Stjechie een heel mooi land'
A BOX, kortenhoef
10-07-2017
'Mooie tocht Aantal dagen prettig.
Gelukkig lekker fietsen van hotel naar hotel, niet aldoor fietsen inladen. Genoeg tijd voor beziens waardig heden te bekijken. '
Fam. Anthonijsz
Mooie routes door prachtige natuur over soms wat minder goede fietspaden met hier en daar wat klimmetjes. Door de goede samenwerking tussen de ervaren buschauffeur Piet en de jonge enthousiaste fietsbegeleider Jip hebben wij een fantastische vakantie gehad. Twee dagen Praag en één dag Dresden waren een leuke onderbreking van de reis.
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per TopClass fietsbus
♦ overnachting heenreis
♦ 2 persoonskamer met douche/bad en toilet
♦ halfpension (m.u.v. Praag en Dresden)
♦ fietsroutes
♦ fietsbegeleiding
♦ uw eigen fiets gratis mee

Smakelijk verzorgd
(van diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag)
♦ ontbijtbuffet
♦ 3 of 4 gangen diner

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam (20.00 uur)
07.30 uur Utrecht (19.00 uur)
08.30 uur Nuland (18.00 uur)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ 1- persoonskamer toeslag € 250,-
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij de FietsBus en FietsCruise gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.
Tarieven huurfietsen voor FietsBus- en FietsCruisevakanties:
E-bike ....................: vanaf € 22,50 per vakantiedag
Berekening huurfiets : voor deze FietsBusvakantie berekenen wij 15 vakantiedagen

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X