Fietsvakantie Karinthië

Overzicht

Fitál fietsbegeleiding Uitstekende hotels Schitterende natuur Gegarandeerd vertrek 3 juli

12 dagen Fietsvakantie Karinthië

Karinthië is eindeloos fietsen door het zonnige Zuiden van Oostenrijk, dat is het motto van deze fietsvakantie. Fietsen in een heerlijk klimaat tussen machtige bergen, rond beroemde Karintische meren, en door fraaie steden. Met onderweg trotse burchten op de hellingen, cultuur in Renaissancekastelen en dromerige dorpen. Fietsen in de sporen van de Romeinen langs glinsterde diepblauwe Karintische meren die u uitnodigen voor een rondvaart en een frisse en afkoelende duik. Karinthië is ontspannen genieten over de goed bewegwijzerde fietspaden!

Karinthië is eindeloos fietsen door het zonnige Zuiden van Oostenrijk

Fietsen langs bergdorpjes tijdens de fietsvakantie Karinthië

Hotels
Bij vertrek op 29 mei 2023 verblijft u in Hotel Gabriel, bij de overige data verblijft u in Hotel Pachernighof.

Programma van dag tot dag

Maandag
Heenreis
In een ontspannen en toch vlot tempo naar het hotel voor diner en overnachting in de
omgeving van het Duitse Ingolstadt.
Dinsdag
Greifenburg - Möllbrücke 27 km
Door Tirol met de fietsbus naar Karinthië voor uw eerste fietstocht. Vanaf Greifenburg fietst u ontspannen de reis uit de benen, op weg naar het hotel in Möllbrücke. Terwijl u fietst ziet u rondom u machtige bergen, groene weiden en dromerige dorpjes.
Fietsers bij Brug over de Drau
Woensdag
Möllbrücke - Gummern 47 km
Voor de deur van het hotel stapt u op de fiets, omringt door de machtige bergen fietst u naar Spittal. Hier kunt u o.a. het beroemde renaissance Schloss Porcia bezoeken. Het ene moment fietst u links van de Drau het andere moment weer op de andere oever. In Gummern staat de fietsbus die u terug brengt naar het hotel in Möllbrücke.

 3 fietsers op rug
Donderdag
Neu Toblach - Lienz - Oberdrauburg 50/70 km
De fietsbus brengt u naar Neu Toblach dicht bij de Italiaanse grens. Vanaf de voet van de Italiaanse Dolomieten bij de nog prille Drau, is het ruim 30 kilometer ontspannen afdalen naar de zonnestad Lienz. Neem de tijd om deze schitterende stad te bezoeken. De binnenstad van Lienz ligt rond de Johannesplatz en de Hauptplatz. Aan de Hauptplatz vindt u de in zachte pastelkleuren geschilderde huizen uit de tijd van de renaissance. Na een pauze fietst u door het Draudal naar Oberdrauburg.
Heeft u meer tijd nodig in Lienz dan kunt u er ook voor kiezen om hier in de fietsbus te stappen inplaats van in Oberdrauburg.
Vrijdag
Winklern - Obervellach 35/60km (de Glocknerroute)
De fietsbus brengt u naar Winklern. Vanaf Winklern is het riviertje de Möll uw gids door een schitterend berglandschap. In Obervellach kunt u kiezen: met de fietsbus terug of... dikke kuiten na een paar pittige fietshellingen tot het hotel.


Fietsen langs bergdorpjes tijdens de fietsvakantie Karinthië
Zaterdag
De Ossiachersee 35/46 km
Een prachtig meer, lieflijke dorpen en schilderachtige plekjes. Dat is fietsen rond de Ossiachersee. Hebt u er zin in vandaag? Fiets dan even door naar het leuke stadje Feldkirch. Ook kunt u ervoor kiezen om naar Villach te fietsen. De fietsbus brengt u naar het volgende hotel in Keutschach of in Latschach.
Fietsen rond beroemde meren, zoals de Ossiachersee tijdens de fietsvakantie Karinthië Kreinerhof
Zondag
Rustdag
Heerlijk relaxen, kerkbezoek, een duik in de Keutschacher See, wandelen of fietsen, de keuze is aan u! Vanuit Latschach kunt u op de fiets naar het gezellige Velden gelegen aan de Wörthersee. Ook is het heerlijk ontspannen bij het zwembad in de tuin van het hotel.
Zomer wandelen
Maandag
Wörthersee 10/55 km
Volgens kenners hét mooiste meer van Karinthië! Omzoomd door talloze gezellige promenades met subtropische bloemenpracht. Vandaag bepaalt u zelf hoeveel u fietst of vaart. Natuurlijk bezoekt u Maria Wörth, Velden, Pörtschach of Klagenfurt.
Worthersee
Dinsdag
Gummern - Feistritz 30/53 km
Langs de Drau naar de badplaats Villach met zijn mooie centrum. Vervolgens is het genieten van prachtige uitzichten en idyllische plekjes voor een picknick. In Rosegg (30 km) kunt u de fietstocht beëindigen. Hebt u nog zin en pit voor extra kilometers, dan fietst u door tot Feistritz.
h en m bij meer
Woensdag
De Möchlinger Au 40/55 km
Vandaag bent u één met de natuur als u fietst door één van de mooiste natuurgebieden van Karinthië, de Möchlinger Au. Heeft u tijd over en neemt u een klimmetje voor lief, dan kunt u nog een bezoek brengen aan de schitterend gelegen Klopeiner See.
fietsers op weg
Donderdag
Langs de Salzach 25 km
Door het Tauerngebergte met de fietsbus naar Hallein in het Salzburgerland voor een fietstour langs de Salzach naar Salzburg. Tegen de avond bereiken we het overnachtingshotel in Zuid Duitsland.
Salzburg
Vrijdag
Terugreis
Uitrusten en genieten van het aan u voorbij trekkende wisselende landschap onderweg naar huis.
Fietsroute
Dalende route met soms een klim, deze zijn ook met de bus te overbruggen.

Fietsbus ► Oostenrijk ► Karinthië ► 299/423 fietskms

De routes van deze fietsvakanties zijn ook als GPS op te vragen na boeking (GPX-documenten).
Fietskaart met overzicht fietsroutes fietsbusvakantie karinthie
Informatie huurfietsen
Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?

Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer.
Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Type huurfiets
Voor het fietsseizoen 2023 kiest Fitál Vakanties voor nieuwe e-bikes van Dutch ID; een 100% handgemaakt stukje Nederlands vakmanschap.
U maakt gebruik van het model is de Wave+ N7
Accu : Bosch 500Wh
Motor : Bosch Active Plus 50Nm
Display : Purion LCD zijdisplay
Versnellingen : Nexus 7
Overbrenging : KMC Ketting
Remmen : Shimano MT400 hydraulische schijfremmen
Framematen : lage instap 48/53 cm

Tarieven huurfietsen
E-bike huurfiets ..............: vanaf € 25,- per vakantiedag

* Beschikbaarheid herenmodel recreatieve huurfiets op aanvraag.

Huurfiets Dutch ID fietsvakantie groepsreis
Liever met de eigen auto?
Liever met uw eigen auto, maar wel de voordelen van een groepsvakantie? Dat Kan!
Wij kunnen ons voorstellen dat u toch liever niet met de touringcar naar de bestemming reist. Maar u wilt wel aan het programma deelnemen en van de voordelen van de groepsvakantie profiteren zoals de begeleiding van de fietsbegeleider en de touringcar als bezemwagen? En natuurlijk ook de gezelligheid van de groep; Het delen van ervaringen en het elkaar onderweg ontmoeten.

U kunt bij het hotel meestal gratis parkeren en ter plaatse gebruik maken van de bustransfers. U ontvangt een korting (omdat u geen gebruik maakt van de heen-en terugreis) van € 100 p.p.
Liever vliegen?
U bent op zoek naar een groepsvakantie waar er begeleiding is van een fietsbegeleider, natuurlijk de gezelligheid van de groep en het delen van (fiets) ervaringen, maar liever geen gebruik maakt van de busreis op de heen-en terugreis; vanaf 2021 is dit mogelijk!
Het is mogelijk om naar een dichtbijgelegen luchthaven te vliegen en u ter plaatse aan te sluiten bij de groep. U heeft de mogelijkheid om uw fiets (en evt. bagage) van te voren bij ons kantoor af te geven zodat deze in de fietstrailer mee gaat naar de bestemming.
Luchthaven Ljubljana met een transfertijd van ca. 1,5 uur.

Wij regelen graag uw vliegticket en transfer naar uw starthotel. Toeslagen of kortingen zijn afhankelijke van de geldende vluchtprijzen.
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietsvakantie Karinthië
Karinthië, Oostenrijk
8.2(231 reviews)
T. van 't Verlaat-de Goeij, Sliedrecht
29-08-2022
'Het was een mooie reis met een leuke ploeg, een goede reisbegeleidster en een hele goede en sympathieke chauffeur.'
Dianne Brouwers, Zegge
04-07-2022
'Prachtige fietsvakantie. Hele goede vrolijke chauffeur die van alles wist te vertellen onderweg en de mensen goed kon vermaken in de bus en ook nog eens zeer behulpzaam. Hotels waren goed. Mooie kamers en heerlijk eten'
Arie Scheurwater, Hendrik-Ido-Ambacht
04-07-2022
'Wij vonden het een prima vakantie in een mooi gebied. Wat ook mooi was dat je wat langer in een zelfde hotel zat. 4 nachten en 5 nachten. Geeft wat meer rust.'
W. Cohrs- van Wijngaarden, Wieringerwerf
04-07-2022
'Voor ons vertrek hebben we een overnachting in Asten geboekt zodat we op eigen tempo konden beginnen aan de reis en ''s morgens ook geen stress hadden.
Al gauw bleek dat we een fantastische chauffeur (Arjan) hadden. Vrolijk, positief en informatief.
De reisbegeleider (Paul) deed dit voor het eerst maar werd door Arjan ZO goed begeleid dat hij snel leerde.
Het gezelschap was heel prettig, iedereen stond open voor een ander.
De hotels waren goed/prima en wij leerden snel alleen een "overnachtings" pakketje voor de terugreis te maken. (Geen gesleep met de koffers)
De routes waren voor ons, op fietsen ZONDER ondersteuning, op een enkel onverwacht of TE steil klimmetje na, goed te doen.
Wij kijken terug op een heerlijke vakantie waarbij we het troffen met het weer en vooral met..de chauffeur!'
R.F.A. Posthumus, Harderwijk
04-07-2022
'Prachtige afwisselende fietstochten. Mooi weer, dus topvakantie gehad. '
Nico en Joke van Leeuwen, Kamerik
06-06-2022
'De uitstekende chauffeur was een ware gastheer. Hij is een visitekaartje voor Fital. '
Wim en Toos Daniels, Panningen
16-08-2021
'Heel goed bevallen.begeleiding toppie.Een opmerking..de laatste etappe was wat saai vanwege de lengte van het fietspad lange rechte stukken.Verder alle lof.'
Johan Sjoers, Assen
24-08-2020
'Met uitzondering van het hotel op de heen en terug reis was het een mooie vakantie.
We hopen vaker dit soort vakanties te mogen maken, daarbij onze heeft onze voorkeur, een start in het noorden van ons land.'
Teus van Capelleveen, De Meern
06-07-2020
'voor ons was dit de eerste georganiseerde vakantie, dankzij de geweldige begeleiding van Ellis en Arjan is dit uitgegroeid tot een fantastische vakantie, met hele mooie fietsroutes. zeker voor herhaling vatbaar.'
Nel Nederlof , Velserbroek
22-06-2020
'Pijn in m’n billen van het fietsen, pijn in m’n buik van het lachen.
Ondanks de Corona crisis hebben we daar totaal geen last van ondervonden, integendeel. Juist daardoor overal volop ruimte, vooral in de bus. Prettig voor ons maar voor Fital waarschijnlijk minder.
'
MH Molenaar, Rotterdam
22-06-2020
'De eerste corona-busreis is 100 procent meegevallen.
Hotel was blij met de eerste gasten. Fijne ontspannen vakantie geweest. En gezellig.
'
Marjon Besteman, Bovenkarspel
22-06-2020
'Het was onze eerste fietsvakantie met Fital en dit ook nog in Corona-tijd. We hebben een prachtige reis gehad. Goede hotels, uitstekende bediening.
De chauffeur en reisbegeleidster waren top. Mooie fietsroutes. De routes zijn niet te lang, zodat je ook onderweg ruim de tijd krijgt om alles te bekijken. Zeker voor herhaling vatbaar.'
Stuy, Sliedrecht
22-06-2020
'Mooie routes. Goed te fietsen. Niet te lang en níet te kort. Een verrassing was ons laatste hotel met een práchtig zwembad en ligbed mét een héérlijk stretchbed. We hadden het voorrecht van mooi weer! Dus ál met ál een héérlijke vakantie
Rustige vakantie ondanks corona! Bedankt Fital! '
Aad en Margriet Oudhuis, Heerhugowaard
08-07-2019
'Wij hebben deze reis als zeer prettig ervaren, dit vooral door de uitstekende chauffeur Arian, maar ook door zijn uitleg, gezelligheid., gewoon top.

Maar ook Ellis was een pluspunt op deze reis. Mooie fietsroutes goede uitleg enz.
Voor ons was dit een grote plus punt.'
Theo en Ria, Dordrecht
08-07-2019
'Fantastisch was onze gecombineerde wandel/fiets vakantie naar Karinthië.Mede door het enthousiasme en deskundigheid van onze reisbegeleiding Ellis en Arjan, de mooie en goed voorbereide fiets en wandeltochten alsmede het gezellige reisgezelschap was onze vakantie zeer geslaagd.
Een aanrader!!'
anoniem
08-07-2019
'goede toelichting op de route'
Kees en Nettie Moonen, Berkel-Enschot
08-07-2019
'Dit was onze eerste ervaring met Fital en inmiddels hebben wij een tweede fietsvakantie geboekt in september. De Karinthiëreis heeft onze verwachtingen overtroffen. Dit was behalve aan het prettige reisgezelschap zeker ook te danken aan chauffeur Arjan, die zeer rustig en bekwaam door de bergen reed en wandelbegeleidster Ellis, die niet alleen de wandelaars begeleidde, maar ook een dag de route mee gefietst heeft en ons rondleidde door Salzburg. Kortom, met zo''n enthousiaste begeleiders is een fietsvakantie al bij voorbaat geslaagd.'
Fam. Janse, SINT-MAARTENSDIJK
08-07-2019
'Wij waren heel tevreden over deze reis. We hebben voor het eerst gewandeld. Wat heel gezellig was. Vooral Arjan en Ellis zijn geweldig. '
bob horn, alkmaar
27-05-2019
'heel goed verzorgt
geweldige reis begeleiding incl chaufeur
gaan zeker weer met fital
'
Ellie Stuve, Appingedam
27-05-2019
'Het was voor ons de eerste fietsvakantie en hebben het als zeer positief ervaren,mede door Jenne enJo hn het mooie weer de goede verzorgde hotels en een leuke groep.'
J van den Broek, Best
27-05-2019
'Reis voor de 2e keer gedaan. Was geheel volgens onze verwachtingen. Dus zeer goed.
Jammer dat het de 2e dag zo regende.
Maar ook dat hoort bij een fietsvakantie.'
Ingram, Zoetermeer
27-05-2019
'Een prima bestemming met 2 op en top begeleiders. Het overnachtingshotel was in de eetzaal erg gehorig tot lawaaiig toe. '
Annemieke de Jager, Dordrecht
27-05-2019
'Geweldige reis met super reisbegeleiding en chauffeur!'
Stephy Rienstra, Dwingeloo
20-08-2018
'Super leuke combi fiets/wandelreis met keuze vrijheid !
Top !
'
Marry en Henk van Ee, Ridderkerk
20-08-2018
'De combi Fiets/Wandelvakantie is een enorm succes gebleken. Mede dankzij het A.C.E.-team (Arjan-chauffeur,Corrie-fietsen,Ellis-wandelen) hebben wij een heerlijke vakantie gehad, het was jammer dat de reis maar 12 dagen duurde, we hadden graag langer gebleven. '
Fam. Smits, Nistelrode
20-08-2018
'Super vakantie gehad, slechts enkele lastige klimmetjes erbij, waren met e-bike goed te doen.
Onder fijne begeleiding van Arjan, Corrie en Ellis.'
N.A. van Straten, Rotterdam
20-08-2018
'Prachtige routes. Voor het begin van de routes, prima uitleg van de fietsbegeleidster.'
Ton en joke spapens, Oirschot
11-06-2018
'Wij hebben genoten van de mooie fietsroutes, omgeving, verzorging en enthousiasme van de chauffeur . Ook de reisleider was in de weer.
Kortom een geslaagde vakantie .'
Fam.van Os, Barendrecht
28-05-2018
'Een prachtige reis met veel fietskilometers, prima hotels, Ricardo is een prima chauffeur en vormt samen met Ada de fietsbegeleidster een zeer service gericht team en als je dan ook nog 12 dagen prachtig weer hebt, dan is het alleen maar genieten.'
Joke en Henk den Burger, HOOGBLOKLAND
28-05-2018
'Onze eerste fietsbusvakantie, goed verzorgd door Ada en Ricardo en mooie routes en een fijne groep.
We komen zeker terug.'
Jan en Marjoke Neuvel, Lutjebroek
28-05-2018
'Wij hebben een fantastische reis achter de rug. Wat is Karinthie prachtig en wat is de natuur en temperatuur mooi in de maanden mei/juni.
Chauffeur en reisbegeleidster prima koppel samen. Beiden zeer service-gericht.
Fietsroutes werden zeer goed aangegeven wat erg ontspannend fietste. Routes over het algemeen heel goed te doen, wij fietsten zonder ondersteuning. Een enkel klimmetje maar dit werd ook al aangegeven in de beschrijving van de reis. '
H, van Ravestein, Valkenswaard
28-05-2018
'Dit was onze mooiste en leukste fietsvakantie ooit. Fantastische chauffeur en reisbegeleidster; een heel fijn gezelschap en ook nog hartstikke leuk. En het waren fantastisch mooi tochten met goede hotels.
Wat wil je nog meer!!!'
Petra Schreuder, Ruurlo
28-05-2018
'was een fantastische reis WE hebben genoten Reisleider en Chauffeur een uniek stel grandioos '
Lia Adams, Berkel en Rodenrijs
28-05-2018
'Prachtige fietsrote langs de Drau. Leuk afgewisseld met ritten rond de meren.
'
Ria en Jan Laros, Nuenen
28-05-2018
'Fantastische reis gehad. Mooie routes, prima hotels. Gezellige groep. Chauffeur en reisbegeleidster vormden een uitstekend team. Ze waren zeer behulpzaam en gaven waardevolle aanvullende informatie en tips.
Wij kijken uit naar de volgende reis met Fitál.'
I.M..Stehouwer.M., Nieuwerbrug
28-05-2018
'Het weer was uitstekend,de fietsroute prachtig en de fietspaden goed.De hotels waren goed tot zeer goed,zo ook de maaltijden.
De buschauffeur (Ricardo) en de reisleidster (Ada) deden hun uiterste best om de reis zo goed mogelijk te laten verlopen.'
K van Veen, URK
03-07-2017
'Wij deden voor het eerst mee aan een georganiseerde fietsreis. En dat was het ook. Alles was tot in de puntjes voor ons geregeld. We Voelden ons erg verwend. Omringd door allemaal sportief ingestelde mensen. Prachtige fietsroutes door een adembenemend mooi landschap. Week twee een heel meer om in te zwemmen! Onze fietsbegeleidster en onze chauffeur, twee unieke vakbekwame mensen. Ze hebben er alles aan gedaan om ons de reis van ons leven te bezorgen. Niets dan lof! Bij dit alles beseffen we, dat we tijdens deze reis het bijzonder troffen met het weer. Alle dagen zon en zo rond de 28 gr. Ja we voelden ons gezegende mensen.
'
Vanaf 1145 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per TopClass fietsbus
♦ overnachting heen- en terugreis
♦ 2 persoonskamer met douche/bad en toilet
♦ halfpension
♦ fietsroutes
♦ fietsbegeleiding
♦ uw eigen fiets gratis mee
♦ reisbescheiden per e-mail

Smakelijk verzorgd
(van diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag)
♦ welkomstdrankje
♦ ontbijtbuffet
♦ 3/4 gangen keuzediner
♦ saladebuffet
♦ 1x grillavond (afhankelijk van het weer)
♦ 1x Karintisch buffet

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam (20.00 uur)
07.30 uur Utrecht (19.00 uur)
08.45 uur Nuland (18.00 uur)
10.15 uur Asten (16.30 uur)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ 1 persoonskamer € 225,-
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij de FietsBus en FietsCruise gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.
Tarieven huurfietsen voor FietsBus- en FietsCruisevakanties:
E-bike ....................: vanaf € 25,- per vakantiedag
Berekening huurfiets : voor deze FietsBusvakantie berekenen wij 12 vakantiedagen

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X