Fietscruise Main en Rijn

Overzicht

***MS Esmeralda Fietsen langs de Rijn en Main Romantische steden

Fietscruise langs de Romantische Strasse

Ver reizen om heerlijk te cruisen op de mooiste rivieren van Duitsland, de Rijn en de Main, is niet nodig. Onze comfortabele fietsbus brengt u en uw fiets binnen een halve dag naar Koblenz waar u rond de middag op de fiets stapt naar het gezellige Boppard. Fietsen en var over de romantische Romantische Rijn en Main. Beleef de wijnbergen, bossen en betoverende plaatsjes, de Rijn en de Romantische Strasse doet hun naam eer aan! Onderweg fietst u prachtige trajecten, over uitstekende en goed bewegwijzerde fietspaden, langs boeiende steden en stadjes als Rüdesheim, Mainz, Frankfurt, Miltenberg en Würzburg. Ontspannen fietsen terwijl uw drijvende hotel met u meevaart. En heeft u een dag geen zin om te fietsen dan ben u heerlijk aan het cruisen. Dat is pas genieten!

Fietsen langs de Main Vesting Würzburg

Programma van dag tot dag

6 augustus
Heenreis Koblenz - Boppard 25 km
Met de fietsbus naar Koblenz waar we rond het middaguur aankomen. Hier bekijkt u misschien eerst nog de stad of fietst u naar 'Het Deutsches Eck, het punt waar de Moezel in de Rijn stroomt met het beroemde ruiterstandbeeld van keizer Willem I op een hoge sokkel. U fietst langs de Rijn naar het gezellige Boppard om in te schepen, de fietsbus heeft uw koffer al gebracht. Bij Boppard, dit stadje heeft één van de mooiste boulevards langs de oevers van de Rijn, ligt de Esmeralda weer op u te wachten. Tijdens het diner vaart het schip over één van de mooiste trajecten van de Rijn, langs de beroemde Lorely, naar Bingen.
Koblenz Deutsches Eck
7 augustus
Bingen - Mainz 37 km
Na het ontbijt stapt u op de fiets en vaart u over met de pont naar het schilderachtige wijndorp Rüdesheim. U loopt hier vast even door de beroemde Drosselgasse. Via de wijndorpen winkel, Oestrich en Eltville fietst u naar Mainz. Vanaf de achtste eeuw is deze Duitse stad een bisdom en de bisschop had wereldrijke macht. De Dom van Mainz en de St.Stefanuskerk werden gebouwd in opdracht van één van de belangrijkste (aarts)bisschoppen, namelijk Willigis. Het straatnamensysteem uit 1853 heeft iets opvallends. De straten die evenwijdig aan de Rijn liggen, hebben blauwe straatnaamborden en de straten haaks op de Rijn rode borden. Slenter door de middeleeuwse straatjes voor u weer aan boord gaat van de Esmeralda. Om 15.30 uur vaart de Esmeralda naar Frankfurt, misschien loopt u na het diner nog even de stad in. Aankomst ca. 20.00 uur.
Rüdesheim Drosselgasse
8 augustus
Frankfurt - Aschaffenburg 60 km
Na het ontbijt stapt u in Frankfurt am Main van boord voor uw eerste fietsdag langs de Main. U komt langs het slot van Hanau en u fietst verder naar Seligenstadt, een romantisch stadje met kleine steegjes en vakwerkhuizen en het klooster Seligenstadt. Het eindpunt van deze fietsdag is Aschaffenburg waar genoeg te zien is o.a. het Sandsteinschloss en het Schloss Johannisburg. De esmeralda meert om ca. 14,00 uur af in Aschaffenburg en blijft hier liggen tot de volgende morgen zodat u ook 's avonds nog de stad in kan gaan,
Frankfurt detail Alte Oper
9 augustus
Aschaffenburg - Miltenberg 42 km
Vandaag weer een heerlijke fietsdag over het goed bewegwijzerde fietspad langs de Main. Via Grosswallstadt en Kleinwallstadt naar Klingenberg. Uw fietsdag eindigt in Miltenberg waar u op het gezellige marktplein vast een pauze houdt voor u weer aan boord stapt van de Esmeralda die in Miltenberg op u ligt te wachten. Om 16.00 uur gaat de Esmeralda varen naar Wurzburg.
Fietsen langs de Main
10 augustus
Würzburg - Volkach 60 km
Tijdens het ontbijt komt de Esmeralda aan in Wurzburg hier kunt u van boord om over het perfect aangelegde Mainfietspad verder te fietsen. Misschien brengt u eerst een bezoek aan Würzburg met de oude Mainbrücke , de Vesting, het Raadhuis, te veel om op te noemen. U fietst langs wijnbergen, historische stadjes zoals bijvoorbeeld Kitzingen met zijn slot en Falterturm. Uw fietsdag eindigt in Volkach. U kunt er ook voor kiezen om vandaag mee te varen. De Esmeralda vaart de hele dag naar Volkach, dit komt door de diverse sluizen.
Mainbrug met vesting
11 augustus
Hassfurt - Bamberg 35 km
Vroeg in de morgen gaat de Esmeralda verder varen naar Hassfurt aankomst 9. 00 uur hier kunt u van boord voor het laatste fietstraject van deze vakantie. Geniet van de uitzichten over de Main op weg naar Bamberg. Het oude centrum van Bamberg staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en heeft het grootste, behouden oude stadscentrum van Europa. Ongeveer 2400 huizen staan onder monumentenzorg. Neem de tijd om deze mooie stad te bezichtigen.
Fietsen langs de Main Bamberg tijdens fietsvakantie met een groepsreis
12 augustus
Ontschepen en busreis naar Nederland
Na het ontbijt stapt u in de fietsbus die u weer terug brengt naar uw opstapplaatsen.
Erratum
Op (Fiets-)Cruisevakanties zijn de aanvullende algemene voorwaarden van Fitál Vakanties van toepassing. Dit heeft betrekking op de aanbetaling en eventuele annulering van uw vakantie.

Klik voor meer informatie naar: Aanvullende voorwaarden.
Fietsroute
Fietscruise ► Duitsland ► Rijn en Main ► 259 fietskms

U fiets over overwegend vlakke fietspaden die goed bewegwijzerd zijn.

De fietstochten zijn zowel voor uw eigen hybride fiets als e-bike geschikt! Uw fiets kan mee aan boord.
Niet fietsers
Deze cruise is ook geschikt voor niet fietsers.
Nautische redenen
Om nautische redenen kan het voorkomen dat er eventueel noodzakelijke wijzigingen in het vaar programma zijn dit geeft geen recht op enige tegemoetkoming.

Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houd uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toe gaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.
Tip Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reissapp BZ (beschikbaar voor Iphone en android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.

Informatie huurfietsen
Hoe gaat u fietsen?
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?

Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij de FietsBus en FietsCruise gratis mee in de fietstrailer.
Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

U heeft altijd de beschikking over een goede kwaliteit fiets met 7 of 21 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.90 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

***MS ESMERALDA

De Esmeralda is in 2011 gerenoveerd en beschikt over 3 dekken met 63 buitenhutten (9,5 m2). er kunn

ms esmeralda vooraanzicht
Bekijk hotel

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietscruise Main en Rijn
Main, Duitsland
8.3(21 reviews)
Gerrie van Maanen, Barneveld
06-08-2022
'Bijzondere mooie ervaring:
fietsen, mooie plaatsen, eten, varen en slapen en we hadden het prachtigste weer!'
Fam. Verbakel, Erp
06-08-2022
'Het was een superleuke en gezellige reis.
goede chauffeurs.
Genoten ook Bouke Jansma onze reisbegeleider was heel behulpzaam.
De boot was ook prima en heerlijk eten iedere dag, genoten.'
E Wolking, De Meern
06-08-2022
'Busreis: Ondanks de vertraging door files bleef de stemming goed. dankzij de uitstekende chauffeurs.
Cruise: Er valt niets meer te verbeteren. Nog nooit zo''n leuke vakantie gehad.'
J.Pothoven, Nederweert
06-08-2022
'Bemanning zeer vriendelijk en behulpzaam.
Bauke Mollema zeer goed en zorgzaam.'
R. Tijmens, Schermerhorn
06-08-2022
'We hebben de fietsvakantie als heel prettig ervaren. Ook hadden we gezellige contacten met een aantal deelnemers.'
Lien van wershoven, Veldhoven
13-09-2021
'Eerste fietsbootreis maar heel goed bevallen'
Simon, Hoogkarspel
13-09-2021
'goede vakantie
alles op de boot van heel goed verzorgt
eten en drinken / de bemanning zij brachten de fietsen en koffers op het schip, klasse
Reisleider Bouke was super
'
Jacob Talen, Hendrik Ido Ambacht
13-09-2021
'Wij hebben een hele fijne reis gehad met de bus, en bij de MS Esmaralda aangekomen een super ontvangst. de groep mocht niets doen, fiets naar bovendek, koffers naar de hut..geweldig. boot ging gelijk varen, Chaffeur uit zwaaien aan de dinner,dat was goed georganiseerd en lekker. En dat ging alle dagen zo. Fietsen daar prachtig en niet zwaar. Er waren veel ouderen boven de 80 en dat was heel leuk. 1 dag regen gehad en aan boord gebleven wat ook geen straf is. We waren met 17 mensen aan boord. De lunch was heerlijke soep lekker Slade en broodjes. HEEL de week verder gefietst
vrijdag heeft mijn vrouw met de fiets een ongeluk gehad, en dan bel je onze reisleider BOUKE JANSMA en dan is alles geregeld. ziekenhuis enz. met het spoor +fiets naar laatste bestemming.
iedereen van MS Miralda hielp ons. een grote Plum voor de bemanning. Nogmaals geheel ontspannen reis gehad. '
Ineke Hendriks, Groningen
13-09-2021
'Het was een goed verzorgde reis fijne fietsbegeleider en op de Esmeralda was de verzorging ook prima .'
Marga Deventer, Utrecht
13-09-2021
'Het was een schitterende vakantie; de dorpen onderweg waren heel authentiek en niet heel erg toeristisch. De fietspaden waren over het algemeen erg goed. De fietsbegeleider Bouke was een topper; hij besteedde aan iedereen evenveel tijd en zorg. De bemanning op het schip was heel erg vriendelijk en deed zijn best om het ons naar de zin te maken. Het eten was gewoon top; alleen het lunchpakket was erg basic: broodje ham en broodje kaas iedere dag, maar het diner maakte alles goed.'
Ank Koevermans, Hoogkarspel
13-09-2021
'duidelijke routes, prima uitleg, voldoende tijd dorpjes en steden te bezoeken, mooie fietsroutes,
super verzorging aan boord, culinaire hoogstandjes! Vriendelijk personeel, in één woord:
geweldig!!!'
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per TopClass fietsbus
♦ 2 persoons hut hoofddek economy
♦ volpension (aan boord)
♦ havengelden
♦ fietsbegeleiding
♦ routebeschrijving met fietskaart
♦ uw eigen fiets gratis mee

Smakelijk verzorgd
♦ ontbijtbuffet
♦ 3 gangen lunch of lunchpakket
♦ ’s middags koffie of thee met koek
♦ dagelijks 4 gangen diner aan boord

In- en uitstaptijden
07.00 uur Alblasserdam 19.00
08.30 uur Nuland 18.00
09.30 uur Asten 17.00

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ 2 persoonshut hoofddek € 100,- per persoon
♦ 2 persoonshut bovendek € 200,- per persoon
♦ prijzen 1 pers. hut € 195,-
♦ e-bike € 160,--
♦ geen korting bij meenemen eigen fiets
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam (20.30 uur)
07.30 uur Nuland (19.30 uur)
De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Bijkomende kosten
♦ reserveringskosten € 25,- per reservering
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X