Fietsvakantie Zilverkust

Overzicht

Verblijf in goede middenklasse hotels Inclusief bagageservice Inclusief huurfiets Vertrek op dinsdag

Fietsen langs de Zilverkust en door het achterland van Portugal.

De Costa da Prata oftewel zilverkust, een stukje Portugal gelegen tussen Peniché en Figuera da Foz, biedt alles wat een fietsvakantie zou mogen hebben. Zon, zee cultuur en de bezienswaardigheden van de Costa da Prata. Op deze zeer gevarieerde vakantie fietst u langs goudgele stranden, door gezellige vissersdorpjes, langs schitterende baaien en lagunes tot de ruige natuur in de bergen en over dorre hoogvlakten met eeuwenoude muurtjes afgewisseld met olijfbomen of eucalyptus bossen. U fietst door bedevaartsoorden met hun kerken en snuift de geschiedenis van Portugal op in kloosters en vestingstadjes. U bezoekt miljoenen jaren oude grotten en geniet van wat Portugal te bieden heeft: zon, lekker eten en het rustige leven van de Portugezen.
Dit alles op een comfortabele e-bike of trekking fiets (24 versnellingen).

U overnacht in comfortabele accommodaties, de ene keer een B&B, een 4 sterren hotel de andere keer typisch Portugese turismo rural.

Fietsen langs de Atlantische kust

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Heenvlucht en transfer
Aankomst op vliegveld van Lissabon, aansluitend transfer naar São Martinho do Porto. Hier ontvangt u de fiets en is er een briefing over de routes die deze week worden gereden. Heeft u een vroege vlucht dan kunt u 's middags nog fietsen.
fietsen langs de kkust van Portugal
2e vakantiedag
São Martinho do Porto - Baleal 44 of 54 km
Vertrek vanuit São Martinho do Porto. U fietst zuidwaarts richting Foz de Arelho.
Net buiten Salir do Porto is er een mogelijkheid om dinosaurus sporen te bekijken. Onderweg zijn er diverse uitkijkpunten met mooie panorama's over de Atlantische Oceaan. U fietst door Foz de Arelho, daar kunt u even stoppen voor een verfrissende duik in de laguene van Óbidos. De lagune van Óbidos is een natuurgebied
met veel watervogels zoals flamingo's. Uw fietsdag eindigt in Ferrel.
3e vakantiedag
Ferrel - Obidos 39 of 51 km
Op deze dag verlaat u via de surfstad Peniche de Atlantische kust en gaat u het binnenland in richting Óbidos. Met de korte route fietst u via Serra d' El-Rei en Olho Marinho, de lange route gaat door, kleine dorpjes zoals Ribafria en Moledo naar Óbidos. U fietst over verharde wegen, soms korte stukjes onverhard. Het landschap is glooiend
met zo nu en dan een klimmetje, u fietst door typische Portugese dorpjes. De lange route brengt u door het mooie landschap met oude Portugese molens en dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Aan het eind van de dag overnacht u in de middeleeuwse vestingstad Óbidos. Deze stad is één grote bezienswaardigheid. De straten met kinderkopjes, de witte huisjes, de bloembakken, en natuurlijk de tegeltjes maken samen een prachtig plaatje. De hoogtepunten zijn: De Santa Maria Kerk: een 16e-eeuwse
Renaissancekerk met prachtige 18e-eeuwse blauwe azulejos, met plantenmotieven. Het huwelijk tussen Afonso V en Isabela werd hier voltrokken.
Fietsen langs de Atlantische kust
4e vakantiedag
Obidos - Rio Maior 37 km
Vanaf Óbidos fietst u naar Caldas da Rainha waar de kunstenaar Rafael Bordallo Pinheiro (1846-1905) zijn atelier had. Verspreid door Caldas staan beelden van deze kunstenaar. U begint uw fietsdag met een route langs de beelden. Daarna fietst u richting Fonta da Bica en het nationaal park das Serras de Aire e Candeeiros. Ook hier zijn onderweg weer diverse stops mogelijk bij plaatselijke cafeetjes en/of restaurantjes waar de plaatselijke bevolking u hartelijk welkom zal heten. In Fonte da Bica fietst u langs de zoutmijnen van Rio Maior, waar het zout al 8 eeuwen lang op ambachtelijke wijze word gewonnen uit een mijn. U kunt de zoutmijn bezoeken, er is een wandelpad, restaurantjes en winkeltjes. Na de zoutmijn is het nog maar een paar kilometer naar Rio Maior waar u verblijft in Casa do Foral of in hotel Paulo VI.
zilverkust dita op fiets binnenland
5e vakantiedag
Rio Maior - Batalha 50 km
Op de fiets dwars door het gebergte van het nationaal park das Serras de Aire e Candeeiros. Een landschap met schitterende vergezichten en soms een paar pittige klimmetjes en afdalingen. Op de hoogvlakten van de Candeeiros fietst u langs eeuwenoude ommuurde akkers met olijfbomen of eucalyptus. Neem onderweg de tijd om net zoals de Portugezen uitgebreid te lunchen in een plaatselijk restaurantje. U overnacht in Porto de Môs.
zilverkust fatima
6e vakantiedag
Batalha - Fatima - Batalha 48 km
U laat het gebergte achter u en fietst naar Pia do Urso. Daar vindt u het eerste ecologische park van Portugal dat ook geschikt is voor blinden. Pia do Urso bestond al tijdens de Romeinse tijd er is een rondleiding mogelijk door het historische dorp. Onderweg naar Fatima komt u langs de Gruta da Moeda die u kunt bezoeken voor u aankomt in de beroemde bedevaartsplaats Fatima waar volgens de overlevering Maria diverse keren verschenen is aan drie herderskinderen. De kerk, de kapel en de basiliek alsmede het enorme plein (dat groter is dan het st. Pietersplein in Rome) voor de basiliek zijn zeker een bezoek waard. Daarna weer terug op de fiets met schitterende uitzichten naar Batahla met zijn beroemde klooster. U overnacht weer in het gezellige stadje Batalha.

zilverkust nazare 2
7e vakantiedag
Batalha - São Martinho do Porto 51 km
Deze laatste fietsdag fietst u richting de Atlantische oceaan. Eerst komt u in Sitio waar de hoogste surfgolven ter wereld worden gemeten. Ook heeft u hier een mooi panorama zicht over Nazaré. Vervolgens fietst u de heuvel af. U kunt ook met het treintje (fiets kan mee) en komt u in het stadje zelf waar de vissersvrouwtjes in klederdracht hun koopwaar aanbieden. U kunt hier over de boulevard fietsen en vanaf de terrasjes heeft u zicht op de kraampjes met zon gedroogde vis. Ook kunt u heerlijk zwemmen aan het strand. U fietst hoog boven de kustlijn verder waarbij een schitterend uitzicht heeft op de oceaan.
zilverkust nazare 3
8e vakantiedag
Terugvlucht en transfer
Na het ontbijt eindigt dit arrangement en is er een transfer naar Lissabon Airport. Of blijft u nog een paar dagen in Lissabon om deze stad verder te verkennen?
Fietsroute
Verrassende routes over rustige binnenwegen door een afwisselend heuvelachtig landschap. Bijna alle wegen zijn secundair, goed berijdbaar en autoluw. Enkele wegen zijn niet geasfalteerd maar goed berijdbaar.

FietsVliegvakantie ► Portugal ► Zilverkust ► 360 fietskms
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietsvakantie Zilverkust
Zilverkust (Costa da Prata) , Portugal
8.3(10 reviews)
Fam. Wijnen,
26-03-2019
'Wij hebben een fantastische week gehad. Zeer gevarieerde fietstochten door rustige oude dorpjes, leuke steden, ruige natuur, gestapelde stenen muren, goudgele stranden, prachtige uitzichten etc. Zeer divers uitgezet en uitstekende begeleiding door Gerben en Jeanet!
Bovendien hadden we geweldig weer. Ook de hotels/B&B waren prima. Wel zijn we Jeanet (van Bikerent Silvercoast) dankbaar dat zij ons een E-bike heeft geadviseerd en waren we na afloop ook zeer verbaasd dat Fitál ons heeft verteld dat het goed te doen was op een gewone fiets.
Het waren af en toe zeer pittige klimmetjes die op een E-bike goed te doen waren, maar op een gewone fiets ploeteren was geweest.
Fietsen prima, zo goed als nieuw met goed werkende GPS-navigatie.
Gerben en Jeanet, onze hartelijke dank voor de fijne week en extra excursie bij Piet en Betty Groot.
'
Fam. Baas, Waddinxveen
10-04-2018
'Prachtig fietstocht, maar zeer pittig, als we de zwaarte van te voren hadden geweten dan hadden we deze vakantie niet gedaan. Wel genoten en het is voor ons een overwinning dat we dit gehaald hebben. Zeer verschillende hotels van een soort jeugdherberg tot een design-hotel. Prima begeleiding van Gerben.'
Fam. Poos, Zeist/Wijchen
13-10-2017
'Fam. Poos 20-10-2017
Wij (2 echtparen van 52, 55, 56 en 62 jaar) hebben erg genoten van onze 8-daagse rondreis in Portugal. De hartelijke ontvangst op het vliegveld van Lissabon door Jeannet, prima hotels/B&B’s, prachtig uitgezette fietsroutes door een zeer gevarieerde omgeving en oprecht enthousiaste begeleiding door Gerben hebben er voor gezorgd dat wij een fantastische vakantie aan de Zilverkust hebben beleefd. De heren volbrachten de routes op trekkingfietsen (en dat kostte menig zweetdruppeltje, want de heuvels waren hoger dan verwacht) en de dames waren blij met de aanbevolen e-bikes. De GPS-navigatie, waar we geen ervaring mee hadden, bleek gelukkig prima te werken. Ook de temperatuur werkte prima mee en varieerde van 20 tot 30 graden, maar met een heerlijk windje erbij was het prima fietsweer en het incidentele regenbuitje kon de pret niet drukken. Al met al was het een prachtige vakantie die we zo over zouden willen doen….
Jeanet en Gerben, super bedankt voor alle info over Portugal en jullie fantastische begeleiding!
'
2 dames midden 60 ,
28-08-2017
' Op vliegveld Lissabon een zeer vriendelijk ontvangst door Jeannet
We zijn zeer tevreden over de begeleiding van Gerben en Jeannet , die je altijd kon bellen en hulpvaardig waren
De route''s waren prachtig , alle locatie''s zeer goed en verrassend en afwisselend , soms aardige klimmetjes goeie nieuwe fietsen
We hebben genoten van deze fietsvakantie


'
anoniem
18-07-2017
'Mooie afwisselende fietstochten waar onderweg veel te zien is.
Vele klimmetjes in de tochten maar door de super goede fietsen was het goed te doen.
Afwisselende goede hotels.
De fietsbegeleiding willen we nogmaals hartelijk bedanken het was GEWELDIG.
'
MGE Kurvers, Haarlem
17-06-2017
'Fantastische fietsen, goede hotels.
Enorm gevarieerde rondreis
Na val van de fiets, een hele goede en persoonlijke begeleiding van de reisleider.
Onze complimenten hiervoor'
Gerda de Ruijter, Tilburg
01-06-2017
'Heerlijke fietstochten gemaakt. Prachtige omgeving
geweldige service en betrokkenheid van Gerben en zijn vrouw! '
Lissabon - Hotel Rossio Garden

We willen graag jullie een compliment geven voor de mooie reis en goede service tijdens onze fietstocht zilverkust.
Je vroeg een oordeel te mailen over het extra hotel in Lissabon. Hotel Rossio Garden is ons zeer goed bevallen. het ligt midden in het centrum en dus erg geschikt voor stadsbezoek e.d. Het personeel is erg aardig en behulpzaam. de kamers zijn niet al te groot maar zeker netjes en zuiver. het ontbijt is ge.wel.dig. Erg lekker van alles genoeg en kan in de buitenlucht worden genoten. kortom een dikke 8,5 van ons.

Het was voor ons verder goed verlopen in Lissabon. Hebben veel gezien met de Yellowbus en vooral veel drukke terrasjes gepakt en mensen bekeken. Voor mij (Jos) persoonlijk vind ik het jammer dat de restaurantjes allemaal iemand voor de deur op straat hebben staan die mensen binnen moet lokken. Ik hou daar niet van . Het was jammer genoeg te warm en broeierig voor echt veel dingen kortbij gaan te bekijken maar daar kan niemand wat aan doen. we hebben een mooie vakantie gehad in Portugal. BEDANKT.
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ retourvlucht Amsterdam-Lissabon
♦ transfer vliegveld – accommodatie
♦ 2 pers. kamer douche/toilet
♦ hybride fiets
♦ logies ontbijt
♦ gps met fietsroutes
♦ bagagevervoer
♦ begeleide fietstocht

U vliegt met transavia.com
*U vliegt vanaf Amsterdam, andere luchthaven op aanvraag. Uw ticket is excl. bagage.

Wat u moet weten m.b.t. uw vlucht(ticket):

Voor het meenemen van ruimbagage wordt een toeslag berekend door de luchtvaartmaatschappijen:
Koffer van 15 kg (retour) € 18 tot 56
Koffer van 20 kg (retour) € 26 tot 70

De toeslag voor ruimbagage is afhankelijk van de route.

Prijs van het vliegticket is o.b.v. prijspeil november 2020. De luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele prijzen óók van ruimbagage, dit betekent wanneer het vliegtuig bijna vol is en/of u korter voor de vertrekdatum reserveert de prijs van het ticket duurder kan zijn. Het prijsverschil zal u bij reservering worden doorgegeven en als toeslag worden berekend.

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
♦ vliegbelasting ca. € 8.- per persoon♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st.
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken


Voor dit arrangement geldt een minimum deelname van 2 personen.

Huur e-bike € 55.00 per week


Extra overnachting Lissabon vanaf € 65,- per persoon
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st

Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X