Fietsvakantie Via Verde, van de Bergen naar de Zee

Overzicht

Via Verde Ojos Negros Verblijf in ***/**** hotels Incl. bagageservice Incl. toerfiets en gps

Van de bergen naar de zee, de Via Verde en Valencia

Deze compleet verzorgde reis start en eindigt in Valencia. Vanuit deze fietsvriendelijke stad brengen we u naar het bergachtige binnenland van Teruel, en fietst u in 5 dagen terug naar Valencia. De route volgt de voormalige spoorlijn van Ojos Negros richting de Middellandse Zee, over oude spoorbruggen en door tunnels, in een weids landschap van bergen, boomgaarden en kleine dorpjes.
Aan de hand van onze routebeschrijving (en/of GPS tracks) fietst u zelf van het ene naar het andere hotel of B&B. Elke dag vervoeren we uw bagage naar de volgende accommodatie. Aan het einde van de reis kunt u er voor kiezen om Valencia nog verder te verkennen.

in de winter kunt u deze Via Verde route alleen last-minute boeken, als het weer het toelaat. Ook in de winter zijn er regelmatig periodes met stabiel weer en aangename temperaturen overdag van 15 tot 20 graden. Of kijk op de website naar de winterversie van deze reis. Kleine restaurantjes direct langs de route zijn in de winter wellicht gesloten..

Via Verde Valencia 7

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Heenvlucht
Aankomst op zondag Valencia. (overige aankomstdagen op aanvraag)
U verblijft in het comfortabele ****Hotel Silken Puerta Valencia of ****Hotel Eurostars Acteon, op loopafstand van het park door de Turia rivierbedding en de 'Stad van de Kunst en Wetenschappen' met de futuristische gebouwen van Santiago Calat


Via verde ada dita valencia
2e vakantiedag
Peracense - Teruel 63 km
’s Morgens brengen we U van Valencia naar het beginpunt van de fietstocht, ruim 200 km landinwaarts.
We starten bij het kasteel van Peracense, bovenop een rots van rode zandsteen, in een haast buitenaards landschap met enorme keien in allerlei vreemde vormen. Vanaf het kasteel fietst u bergaf, over rustige weggetjes, langs verlaten dorpjes. Na een lange afdaling met oneindige vergezichten komt u bij Santa Eulalia op een hoogvlakte. Daar begint de Via Verde Ojos Negros, een fietspad over een voormalige spoorlijn. Vroeger reden hier treinen met ijzererts naar de Middellandse Zee. Vanaf de vlakte gaat het weer geleidelijk bergop naar Teruel, een stadje met een prachtig historisch centrum.
U overnacht in ***Hotel Mudayyan, pal naast het bekende plein 'Plaza Torico' met veel barretjes en restaurantjes. Teruel heeft een aantal schitterende Moorse en modernistische bouwwerken.

via verde navajas
3e vakantiedag
Teruel - Albentosa 50 km
Vanuit Teruel voegt u opnieuw in op het spoorfietspad Via Verde en fietst u door de vallei van de Alfambra rivier naar ‘Puerto de Escandon’, ruim 1200 meter boven zeeniveau.
Over een afstand van ca. 15 kilometer gaat het pad geleidelijk bergop, maar het spoor is destijds zo vlak mogelijk aangelegd, omdat een trein niet steil bergop kan rijden.
Er liggen talloze bruggen en tunnels om hoogteverschillen te compenseren. Bij Valdecebro verandert het landschap van vorm en kleur, het heeft veel weg van een cowboyfilm.
Zelfs de arenden en gieren ontbreken niet, u kunt ze soms zien rondcirkelen.
Het spoor is hier uitgesneden in smalle kloven, dwars door duinen van oranje klei, die fel afsteken tegen felgroene pijnboombossen.
Onderweg kunt u nog stoppen voor een rondleiding en proeverij bij een 'drogerij' van traditionele Spaanse ham en wijn uit de streek. (entree niet inbegrepen)
In de buurt van Sarrión fietst u door boomgaarden waar zwarte truffels worden gevonden.
U overnacht in de buurt van het spectaculaire spoorviaduct van Albentosa, in B&B en truffelfarm La Casa de la Estación of *Hostal Los Maños in Venta del Aire.
Beide accommodaties hebben een prima restaurant, waar u terechtkunt voor het avondeten. (niet inbegrepen)

Via verde dag 3 Albentossa
4e vakantiedag
Albentosa - Segorbe 65 km
Na de hoge brug over de Albentosa Canyon komt u opnieuw op een hoogvlakte. omringd door bergen. U fietst hier nog steeds op 1000 meter boven zeeniveau.
Vanaf Barracas begint de langste afdaling van de route. U rolt bijna vanzelf bergaf, door een aantal lange tunnels en passert talloze verlaten stationnetjes en ´terrassen´ vol olijf- en amandelbomen. Bij vlagen ruikt u wilde tijm en rozemarijn. En wellicht kruist vandaag een schaapskudde uw pad.
Op de route liggen schilderachtige dorpjes als Jerica en Navajas. De dag eindigt in Navajas. u overnacht in Hotel Boutique.

Via Verde Valencia 6
5e vakantiedag
Segorbe - Canet 60 km
Vandaag daalt u af verder af over het spoorfietspad, langs boomgaarden vol sinaasappels en mandarijnen. Met de Middellandse Zee in zicht, gaat de route verder via rustige wegen tot in Sagunto. Hier kunt u het enorme Romeinse kasteel en amfitheater bezoeken.
Via de dijk langs de Palancia rivier fietst u tot aan de Middellandse Zee.
U overnacht in het badplaatsje Canet in ****hotel Els Arenals, ****hotel AGH, op een steenworp van de boulevard, duinen en het mooie zandstrand.
Bij de boulevard zijn prima restaurantjes voor het avondeten.(voor eigen rekening).
In Canet kunt u uw verblijf met een of meer dagen/nachten verlengen. Het is een prima oord voor een rustig verblijf aan het strand. Het is er veel minder druk dan in Valencia.

Via verde station toras
6e vakantiedag
Canet - Valencia 35 - 45 km
Tijdens de laatste etappe naar Valencia kunt u langs de voormalige hoogoven fietsen. Vroeger werden hier de treinen met ijzererts gelost, tegenwoordig is het een industrieel monument.
Of u fietst naar een natuurgebied met lagunes en vogelkijkhutten.
Eenmaal op weg naar Valencia rijdt u door sinaasappelboomgaarden en de ´horta´, een tuinbouwgebied met boerderijtjes en kleinschalige landbouw.
Hier wordt onder andere ´Xufa´ verbouwd, het ingrediënt voor ´Horchata´, een typisch drankje.
Bij sommige boerderijtjes kunt u ‘Horchata’ proeven, of aanschuiven voor streekgerechten. Daarna fietst u via de strandboulevard Valencia binnen. Het is een ideale stad om te fietsen; Er zijn veel fietspaden en de stad is zo plat als Nederland. Het mooiste fietspad loopt door de bedding van de Turia rivier, een park van maar liefst 9 km lang.
Tegen de avond eindigt het fietsarrangement en worden de fietsen opgehaald.

Hotel Silken Valencia Fietsvakantie Valencia vliegtuig groepsreis
7e vakantiedag
Valencia en of omgeving
Op de laatste dag kunt u op eigen gelegenheid gaan rondwandelen of fietsen door Valencia of de omgeving.
Of lekker een dagje naar het strand. Bij uw hotel zijn fietsen te huur voor korte tochtjes. U kunt ook aansluiten bij de dagelijkse stadstours per fiets. (ca. €25 euro p.p.)
Een andere populaire fietstocht gaat naar het meer en de rijstvelden van de 'Albufera' ten zuiden van Valencia.
Een andere optie voor de laatste dag is het volgen van de rivier de Turia, vanaf de rand van Valencia stroomopwaarts, over het fietspad naar het binnenland.
U overnacht in het comfortabele ****Hotel Silken Puerta Valencia of ****Hotel Eurostars Acteonhotel Acteon (****) in Valencia, op loopafstand van het Turia park.
Valencia met flamingo's
8e vakantiedag
Transfer en terugvlucht
Na het ontbijt eindigt dit arrangement. Of verlengt u uw reis met nog enkele (strand) dagen? Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht heeft u nog even de tijd voor een bezoek aan de stad of het strand.
Fietsroute
De dagafstanden voor deze reis kunnen iets verschillen, al naar gelang van de beschikbare accommodaties en de gekozen variant voor de route. Op de laatste fietdsdag kunt u kiezen voor een korte of langere route.
Bij bijzondere weersomstandigheden kan de volgorde van het programma worden gewijzigd of een route worden ingekort.

FietsVliegvakantie► Spanje ► Via Verde ►200/ 272 fietskms
Fietskaart met overzicht fietsroutes fietsvliegvakantie Via Verde
Informatie huurfietsen
De hybride fiets heeft 21 versnellingen.
De e-bike heeft 6 versnellingen.
Op aanvraag is er ook een handbike te huur.
Op aanvraag fiets aanhanger voor 1 tot 2 kinderen met een maximum gewicht van 40 kilo. Leeftijd voor de kinderen:18 maanden tot 5 jaar.
Op aanvraag kinderzitjes achter op de fiets voor kinderen vanaf 9 maanden. Voorwaarde is dat ze zelf hun hoofd recht kunnen houden.
Tip
Deze fietsvakantie is uit te breiden met fietsdagen van de fietsreis rondom Valencia tussen rijst en rivier. Vraag om informatie bij boeking.
Korting
Bij boeking vanaf 4 personen krijgt u een korting van € 70,- per persoon.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietsvakantie Via Verde, van de Bergen naar de Zee
Valencia, Spanje
Houtenbos , Waarland
03-09-2018
' De via verde is een prachtige route en valentia een mooi stad waar genoeg te zien is. Wij hebben er van genoten '
Reina Schol en Arie Lageweg , Oud-Beijerland en Willemstad
'Wij hebben genoten. De hotels en b&b’s waren prima.De service van Richard is geweldig. Hij verdient een dikke 10!
Dag verlenging in Valencia is een aanrader'
Anoniem
Via Verde is een afwisselende fietstocht waar wij echt beleefd hebben dat wij van de bergen naar de zee gefietst hebben. Richard is een perfecte gastheer
Vanaf 1279 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ retourvlucht Rotterdam - Valencia*
♦ 1 stuks handbagage p.p. (klik hier voor meer informatie)
♦ 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
♦ overnachtingen op basis van logies en ontbijt in hotels of B&B's
♦ bagagevervoer tijdens 5 dagen
♦ gebruik toerfiets met fietstassen, helm en reparatiemateriaal
gedurende 5 dagen
♦ transfer van Valencia naar het beginpunt van de fietsroute
♦ Nederlandse routebeschrijving en/of GPStracks
♦ ondersteuning in het Nederlands
♦ reisbescheiden per e-mail

(*) op aanvraag ook mogelijk aankomst andere dag.

♦ 1 persoonskamer vanaf € 325,-
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ transferkosten luchthaven € 35,- per transfer max. 4 personen
♦ huurfiets type e-bike € 165,- per fiets
♦ transfer van en naar het vliegveld
♦ ruimbagage (klik hier voor meer informatie)
♦ uitgaven van persoonlijke aard
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Tijdens het fietsen in Spanje is een fietshelm verplicht

Wat u moet weten m.b.t. uw vlucht(ticket):(klik hier voor meer informatie)

Ter plaatse te betalen
♦ borg GPS € 50,- deze krijgt u na inleveren retour

Extra te reserveren
♦ 2 persoonskamer in ****hotel Silken Puerta in Valencia vanaf € 125,- per kamer per nacht incl. ontbijt
♦ toeslag 1 persoonskamer vanaf € 40,- per nacht

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X