Fietsvakantie Murcia

Overzicht

Verblijf in goede hotels Inclusief mtb-fiets Incl. bagageservice Aankomst op dinsdag

De Pelgrimsroute van Mula naar de heilige stad Caravaca de La Cruz

De “Via Verde” (de groene weg) loopt door het meest landelijke en bosrijke deel van de regio Murcia. Van de oude boomgaarden van Mula tot de heilige Stad Caravaca de la Cruz, ontdekt u een wisselend landschap, dorpjes met een rijk erfgoed en gastronomie, en lokale wijnen die de reis nog aangenamer maken. De route gaat voor 85% over verharde wegen en voor 15% over onverharde (land)wegen. Tot slot naar de kust waar u heerlijk kunt relaxen en fietsen aan de lagune El Mar Menor (de kleine zee) gelegen aan de Costa Calida, dat warme kust betekent.

Fietsroute Via Verde

Programma van dag tot dag

Dinsdag
Heenvlucht en transfer
U vliegt van Rotterdam naar Alicante, aansluitend met een transfer naar Murcia waar u verblijft in hotel Cetia Murcia.
Waterval  Bullas
Woensdag
Murcia - Molina de Segura - Mula 54 km
Vanuit Murcia door de boomgaarden langs de Segura rivier naar de “Via Verde” om naar uw hotel in Mula te fietsen.
Donderdag
Mula - Pliego v.v.43 km
Het historisch stadsgezicht van Mula wordt bepaald door de kerk van San Miguel en de klokkentoren. U verlaat Mula en fietst naar Pliego en het kasteel.
Spanje Mula
Vrijdag
Mula – Cehegín - Caravaça de la Cruz 40 km
U volgt de “Vía Verde” via het historische Cehegin naar de schitterende pelgrimsstad Caravaca de La Gruz.
Zaterdag
Caravaca – Moratalla v.v. 45 km
Neemt u de tijd om Caravaça te bekijken of gaat u op de fiets naar het mooie dorpje Moratalla met zijn steile kronkelende straatjes aan de voet van het 15e eeuws kasteel?
Kerk Caravaca
Zondag
Caravaca – La Encarnación v.v. 49 km
O.l.v. Alex (gids) verkent u de historie en natuur rondom Caravaça. Na deze route aansluitend transfer naar de grootste kust lagune van Zuid-Europa: El Mar Menor.
Maandag
San Pedro del Pinatar - La Manga v.v. 55 km
Op de fiets rond El Mar Menor naar Santiago de la Ribera, met de boot (excl.) naar Tomás Maestre. Vanaf hier fietst u weer terug naar uw hotel.
Dinsdag
San Pedro del Pinatar – Salinas y Arenales 17 km
Een korte fietstocht naar het schitterende natuurpark waar elk jaar aan het einde van de zomer grote zwermen roze flamingo’s foerageren.
Woensdag
Transfer en terugvlucht
Transfer en terugvlucht naar Nederland.
Of verlengt u uw vakantie in Spanje?
Fietsroute
De route gaat over 85% over verharde wegen en voor 15% over onverharde (land)wegen.

FietsVliegvakantie ► Spanje ► Mula ► 303 fietskms
Informatie huurfietsen
Uw huurfiets is een MTB-fiets (foto is ter illustratie, daadwerkelijk type kan afwijken).
Huurfiets
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietsvakantie Murcia
Murcia, Spanje
Coos van Lierop, Maartensdijk
19-06-2018
'Fietstocht eerste dag was lang.(Wennen aan de warmte) Een pluim voor reisleider Alex. Hij heeft ons voortreffelijk geholpen.'
Coos van Lierop, Maartensdijk
19-06-2018
'Jammer dat het Hotel in Mula wat ver buiten de plaats was gelegen. Het hotel met zwembad was goed.'
mevr J van Schaverbeke
28-05-2018
De pelgrimsroute van Murcia naar San Pedro del Pinatar is een geweldige reis. Ook de hotels waren pareltjes. De een was nog verrassender dan de andere. Alleen die in San Pedro del Pinatar was meer een echt toeristenhotel, Ik hou meer van die in Murcia, Mula en Caravacas de la Cruz.
Een fietsvakantie door een prachtige natuur met weinig toeristen. We hebben ervan genoten.
Fred & Marian, Limmen
13-03-2018
'Taxi v.v. keurig geregeld door locale agent Alex Rodier , eigenaar van Entre Tierras en de fietsenzaak. Tocht gedaan met prima electrische fietsen(huur). Goede documentatie. Ontspannen en interessante tochten. Eén dag een excursie olv Alex Rodier. Daarna door hem gebracht naar het hotel aan de kust. Het was wel koud (derde week maart). Sneeuw op de bergtoppen zichtbaar. Aan de kust harde wind. waardoor de veerboot helaas niet vaarde.'
Fred & Marian, Limmen
13-03-2018
'Authentieke onderkomens in Mula en Caravaca de la Cruz. In Murcia hotel midden in oude stad op loopafstand naar verhuurder van de fietsen. Aan de kust goed hotel.'
Wim Smit, Stompetoren
20-09-2016
'Mula-Pliego-Mula is volgens mij de zwaarste. Pliego is eigenlijk de laatste mogelijkheid om te lunchen of proviand in te slaan. Wij waren al om ca. 11.15 uur in Pliego en vonden dat te vroeg om te lunchen. We hadden wel voldoende water maar tekort eten. Na Pliego door de boomgaarden (1 km) en de daarop volgende stijgende weg (1km) met een behoorlijk stijgingspercentage en op het heetst van de dag (ca. 33 graden) is een duidelijker waarschuwing wel aan te raden. Nou ben ik 76 jaar en mijn fietsmaat is 62 jaar. Hij had er wat minder problemen mee. En geen e-bike, want de rest van de tocht was zelfs voor mij goed te doen. Geen eitje maar lekker sportief. Ik kwam ieder keer als tweede boven. Maar er was toch geen prijs te verdienen.

Groetjes, Wim Smit'
Wim Smit, Stompetoren
20-09-2016
'Prima'
ria Keinhorst, Hellevoetsluis
13-09-2016
'Met z''n vieren op een spaanse e-bike deze reis gedaan ontzettend veel gezien wel even wennen aan de fiets. De e-bike was vooral de eerste 6 dagen prettig veel bergen en behoorlijk geaccidenteerd de kust was vlak. De diversiteit van natuur en hotels sprak ons enorm aan. Een aanrader deze reis.'
Rinus Vollebregt, Bleiswijk
13-09-2016
'Het was een mooie route maar het was een paar dagen zwaarder als verwacht.
Ik kreeg een damesfiets , niet geschikt voor deze tocht , na 3 dagen op verzoek een goede mountainbike'
ria Keinhorst, Hellevoetsluis
13-09-2016
'Eerste familiehotel werden we erg verwend met het ontbijt. Hotel heeft zwembad lekker na het fietsen. Tweede hotel ligt aan de snelweg waren de enige gasten (8).pover ontbijt. Derde hotel ligt midden in een stadje met kleine binnentuin en redelijk ontbijt. Vierde hotel heeft uitzicht op lagune met flamingo''s en de zoutwinning heeft ook een zwembad. Alle mensen waren zeer vriendelijk.'
Rinus Vollebregt, Bleiswijk
13-09-2016
'Hotels waren goed'
Johan Meeus, Arnhem
22-03-2016
'De dagen voor Pasen (Semane Santa) staan in Murcia in het het teken van de komst van het voorjaar. Elke stad en ieder dorp kent een eigen traditie met processies en andere rituelen. Fietsen tussen uitbundig uitgedoste bewoners is niet verkeerd. Eind maart 2016 biedt Fital de gelegenheid om een tweetal pelgrimsroutes te fietsen, een in het binnenland naar Caravaca de Cruz en een aan de kust rondom de lagune Mar Menor. Op de zogenaamde Camino Natural Via Verde del Noroeste wordt zowel gewandeld als gefietst. De kersen-, pruimen- en abrikozenboomgaarden hebben een zachtroze bloesem. Even indrukwekkend zijn de processies van puntmutsen in ganzenpas. Wanneer de thermometer op gemiddeld 20 graden wijst, valt er dubbel en dwars te genieten. '
Johan Meeus, Arnhem
22-03-2016
'Zelfgebakken brood, verse tonijn en fruit in alle maten en soorten staat in het landelijke Murcia op het menu.Hotels in het centrum en aan de rand van provinciestadjes hebben schitterende plekken en regionale producten te bieden. De keuze van Fital valt in Murcia op goed verzorgde hotels met een prima service,die tevens goed bereikbaar zijn vanuit de pelgrimsroutes.'
fam.Fokkema, Dordrecht
27-10-2015
'verrassend en afwisselend'
Rob van der Ham, Den Haag
27-10-2015
'gevarieerde route met een dag met goede gids. Ook leuk om een daje Murcia er tussen te plannen. '
fam.Fokkema, Dordrecht
27-10-2015
'prima '
Rob van der Ham, Den Haag
27-10-2015
'Erg mooi en ruime kamers. Ontbijt met name in San Pedro klasse'
anita, maasdijk
20-10-2015
'we hebben een bijzonder mooie en verrassende route gefietst door het bergachtige en groene landschap in Murcia. de laatste dagen aan Mar Menor is een goede afsluiting van deze vakantie geweest. '
J Janssen, Prinsenbeek
15-09-2015
'Mooie route.'
jolijte sepers, leiden
17-03-2015
'prima accomodaties, lekkere bedden, goede services'
jan van der Eijk , haastrecht
17-03-2015
'Vier heel verschillende hotels wel prima leer je dit gedeelte goed kenen'
Giel en Ine van Oosterbosch
De routes worden gekenmerkt als vrij vlak; er hoeven geen lange en steile bergen beklommen te worden, maar het terrein is wel degelijk geaccidenteerd, met zeer regelmatig (korte) pittige hellinkjes.
Mensen, die thuis op een E-bike fietsen, adviseren wij om, als zij deze reis kiezen, een E-bike te huren, omdat zij anders de routes te zwaar zullen vinden.

Wij hadden een uitstekende MTB met prima versnellingen voor bergop.

De routes zijn qua afstand precies goed en zeer afwisselend; je fietst telkens door een ander prachtig landschap en zeker de combinatie van binnenland en kust is een goeie keus. Ook de routes aan de kust (Mar Menor en Middellandse Zee) waren zeer bijzonder, zeker ook met de boottocht erbij.

De hotels waren goed, weliswaar niet met de luxe en het comfort, wat gebruikelijk is bij Fitàl, maar ze hadden allemaal iets speciaals te bieden.

In Mula in de hospederia werden we zeer gastvrij ontvangen en van goed eten en drinken voorzien. De kamer (appartement) was eenvoudig, maar netjes en schoon, alleen het bed was niet zo geweldig (te klein en minder goede matras). Dit hotelletje lag zeer mooi in de natuur met schitterend uitzicht.

Het hotel in Bullas is een zakenhotel, maar voor een nacht was het prima. De mensen zijn er vriendelijk en we kregen op ons verzoek onmiddellijk een rustig gelegen kamer.

In Caravaca hadden we weer een authentiek hotelletje in het oude centrum en ook hier werden we zeer vriendelijk en gastvrij ontvangen.

Hotel Lodomar aan de kust was comfortabel en het eten goed. Alleen was de laatste ochtend een tegenvallertje. Wij moesten vertrekken, voordat het restaurant open was en daarom kregen we als ontbijt een paar koekjes, een muffin en een minicroissantje met een kop koffie en thee. Voor een 4-sterren-hotel was dit een beetje aanfluiting, dat kan beter.

Wat ons opviel, was, dat in het binnenland werkelijk niemand Engels spreekt, alleen Spaans. Gelukkig spreek ik voldoende Spaans om te begrijpen, wat men wilde of vroeg, maar dit is een probleem voor wie geen Spaans spreekt. Daarom zou u degenen, die deze reis kiezen, moeten adviseren om in ieder geval een woordenboekje mee te nemen of nog beter enkele woorden Spaans te leren.

De organisatie van Fitàl was zoals altijd uitstekend, maar ook de plaatselijke agent, Alex van Entre Tierras verdient een grote pluim. Alles klopte en de routes waren perfect beschreven. Hij fietste een dag mee en ook dat was heel gezellig en leerzaam, aangezien hij details over het landschap vertelde.

Wij hadden het geluk, dat het weer prima was, de hele week 33 graden en weinig wind, een beetje heet, maar het was nog goed te doen en het bier smaakte na afloop des te beter. Als het regent zal deze tour wellicht minder aantrekkelijk zijn, ook al omdat lang niet alle trajecten zijn geasfalteerd.

Conclusie: wij hebben een fantastische week gehad en van ALLES genoten en wij willen deze reis dan ook waarderen met een 9!!
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ vliegticket Rotterdam* - Alicante v.v.
♦ transfer luchthaven - hotel v.v.
♦ transfer Caravaca - San Pedro del Pinator
♦ luchthavenbelastingen
♦ 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
♦ logies en ontbijt
♦ bagagevervoer
♦ mtb fiets
♦ Gedetailleerde documentatie en routekaart met de belangrijkste punten ter bezichtiging en aanvullende informatie in het Nederlands
♦ 1x begeleide fietstocht (engelstalig) (zondag)
♦ reisbescheiden per e-mail

(*) Op aanvraag ook vanaf andere luchthaven.

Fietshelm

Het dragen van een fietshelm in Spanje is verplicht.

♦ 1 persoonskamer € 155,- / € 185,-
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ halfpension € 145,-
♦ huurfiets type e-bike toeslag € 55,- per fiets
♦ ruimbagage
♦ uitgaven van persoonlijke aard
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Wat u moet weten m.b.t. uw vlucht(ticket):

Voor het meenemen van ruimbagage wordt een toeslag berekend door de luchtvaartmaatschappijen:
Koffer van 15 kg (retour) € 18 tot 56
Koffer van 20 kg (retour) € 26 tot 70

De toeslag voor ruimbagage is afhankelijk van de route.

Prijs van het vliegticket is o.b.v. prijspeil november 2020. De luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele prijzen óók van ruimbagage, dit betekent wanneer het vliegtuig bijna vol is en/of u korter voor de vertrekdatum reserveert de prijs van het ticket duurder kan zijn. Het prijsverschil zal u bij reservering worden doorgegeven en als toeslag worden berekend.

Op aanvraag ook vanaf andere luchthavens mogelijk.

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
♦ vliegbelasting ca. € 8.- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X