Het Pieterpad fietsen

Overzicht

Fietsen van Pieterburen naar Maastricht Bagagevervoer Fietsknooppunten routes Fitál fietsbegeleiding

Het Pieterpad fietsen: over het Fietserspad van Pieterburen naar Maastricht

Het Pieterpad fietsen? Het Pieterpad is een begrip onder wandelaars. Het is de bekendste lange afstandswandeling van Noord naar Zuid Nederland. Maar voor iedereen die liever fietst, is er het Fietserspad een mooie oplossing om ditzelfde traject te kunnen fietsen van de Groningse Wadden bij Pieterburen naar Maastricht. Het Fietserspad volgt zo getrouw mogelijk de route van het Pieterpad. Geniet van al het moois wat Nederland u te bieden heeft. Weilanden, bossen, rivieren, kleine dorpjes, mooie steden, kastelen en musea er is zo veel te zien tijdens deze vakantie dat we het niet allemaal kunnen benoemen. Fietst u de ruim 555 km met ons mee?

U fietst van hotel naar hotel. De ***en ****hotels zijn zo gekozen dat ze dicht bij het Fietserspad liggen. Tijdens de reis is er bagageservice. De fietsbus is er voor de heen en terugtransfer. En op de dagen dat er een transfer is naar uw hotel. En als u `s avonds bij het hotel komt staat het diner voor u klaar.

Tijdens deze reis is er fietsbegeleiding maar u fietst wel individueel en in uw eigen tempo.

“Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan,
rijen ondenkbaar ijle populieren, als hooge pluimen, aan den einder staan;
en in de geweldige ruimte verzonken de boerderijen verspreid door het land,
boomgroepen, dorpen, geknotte torens, kerken en olmen in een grootsch verband…… H. Marsman.

Fietsen langs het Pieterspad

Start Pieterpad voor fietsers fietsvakantie nederland

Programma van dag tot dag

Woensdag
Pieterburen - Groningen 37 km
Via verschillende opstapplaatsen rijden we naar het beginpunt in Pieterburen. Bij de zeehondencrèche stapt u op de fiets. Maar voor u gaat fietsen bezoekt u wellicht het beroemde zeehondencentrum en ziet u hoe de medewerkers vol passie hun werk doen (excl.).
Na het bezoek fietst u de eerste kilometers door het Groningse landschap, door slaperige dorpjes, langs molens en dromerige koeien. Uw fietsdag eindigt aan de rand van Groningen zodat u nog tijd heeft om deze stad te verkennen of om te genieten op een terrasje. Uw bagage staat klaar in het Best Western hotel aan de rand van de stad.
Pieterpad Zeehonden crèche
Donderdag
Groningen - Schoonoord 68 km
Na het ontbijt op de fiets om al snel de provincie Groningen in te wisselen voor Drenthe. U kunt u de boslucht opsnuiven, genieten van de heide of poseren bij een hunebed.
De fietstocht brengt u door het Balloërveld, waar nog een schaapskudde ronddwaalt met een herder. Een lunch in de vele brink dorpjes waar Drenthe bekend om staat, of een bankje ergens op een mooi plekje, dat is genieten!
Met de fietsbus heeft u een korte transfer van Schoonoord naar het nieuwe Fletcher hotel By Zoo in Emmen voor diner en overnachting. U kunt er ook voor kiezen om met de fiets naar het hotel te gaan, dan is het ca. 20 km meer vandaag.
Drenthe Hunebed fietsen door Drenthe
Vrijdag
Emmen - Ommen 72 km
U fietst van Emmen verder door het Drentse landschap naar het vestingstadje Coevorden. Het stadje is ontstaan omstreeks 900 en heeft veel historische plekken. Na Coevorden fietst u de provincie Overijssel binnen. U fietst langs de Overijsselse Vecht, door prachtige historische plaatsjes en een afwisselend landschap.
Wat leuk is, is dat u op deze dag door de straat met de langste straatnaam van Nederland fietst, deze bevindt zich in Gramsbergen, maak van de straatnaam een selfie en stuur hem naar Fitál. Uw fietsdag eindigt bij Hotel Paping in Ommen waar een verrassingsdiner op u wacht.
Coevorden
Zaterdag
Ommen - Almen 68 km
Vandaag een schitterende fietsdag over de Sallandse heuvelrug, bekend van de prachtige heidevelden, bossen en boerderijen. Vervolgens fietst u langs de Holterberg, neem een pauze bij het hoogste punt en geniet van het uitzicht. Na dorpjes zoals Holten, met gezellige terrasjes, komt u langs de dikste eik van Nederland, uit 1647 bij Huis ter Wolde. U fietst over verschillende landgoederen bijvoorbeeld Ehzerwold. Met een korte transfer brengt de fietsbus u naar Deventer voor diner en overnachting.

fietskoopppunt
Zondag
Almen - Millingen a/d Rijn 74 km
Vanuit het hotel fietst u verder door de Achterhoek. Deze streek van Nederland staat bekend om zijn bossen, akkers en graslanden. Hier heeft u het gevoel echt ver weg te zijn! Als eerste komt u door Vorden, dit gezellige middeleeuwse plaatsje heeft maar liefst 8 kastelen, wat daardoor het enige dorpje in Nederland is met zoveel kastelen! U kunt de tijd nemen om het kasteel van Vorden te bezoeken (excl.). Daarna verder naar het gezellige Zelhem, neem de tijd op een terras in het centrum, of bij boerderij museum ‘Smedekinck’, voor een ijsje of een kopje koffie en laat u onderdompelen in het museum over het boerenleven van vroeger.
Na Zelhem zakt u langzaam zuidwaarts af en komt u door het Montferland, waar u een klein stukje door Duitsland fietst naar Lobith, de plaats waar de Rijn Nederland binnenkomt. Met de fietsveerpont (excl) steekt u de Rijn over en fietst u Millingen aan de Rijn binnen. De fietsbus (30 km) brengt u naar het van der Valk hotel in Cuijk voor diner en overnachting.


Kasteel Vorden
Maandag
Millingen aan de Rijn - Venray 62 km
De fietsbus brengt u terug naar Millingen aan de Rijn, daar stapt u op de fiets om nog een stukje door Duitsland langs Berg en Dal naar Groesbeek te fietsen. Hier kunt u het nationaal bevrijdingsmuseum te bezoeken over de bevrijding van 1944/1945 (excl.). Daarna verder op de fiets naar Afferden waar u het pontje ( excl) neemt naar de overkant en verder fietst naar Venray naar Hotel Asteria voor diner en overnachting.
schitterende uitzichten rondom Millingen
Dinsdag
Venray - Roermond 81 km
Vanaf het hotel fietst u langs de Maas door de uitgestrekte uiterwaarden naar de kasteelruïne 'Geijsteren". U blijft de Maas volgen naar Venlo. De plek waar de huidige stad zich bevindt is al vanaf de Romeinse tijd bewoond. Hier heeft men al vele opgravingen gedaan, die te bewonderen zijn in het fortmuseum, wat te bezoeken is. Of breng een bezoek aan de markt, en de gezellige straatjes met zijn winkels en restaurantjes.
Na Venlo fietst u verder weer Duitsland in, door het uitgestrekte Brachterwald, naar het Fletcher Landhotel Bosrijk bij Roermond.
Pieterpad etappe 19 t/m 22
Woensdag
Roermond - Geleen 61 km
Na een lekker ontbijt fietst u als eerste langs kasteel Hillenraedt, wat nog bewoond wordt. Uw fietstocht gaat verder langs de molen van Verbeek, waar een trotse molenaar u graag een rondleiding geeft in de molen (excl.).
U fietst verder door het mooie groene Limburg, geniet van de rust en de ruimte om u heen. Sittard is de volgende stad op uw route. Hier heeft u de mogelijkheid om koffie te drinken of te shoppen en te genieten van de gezelligheid van deze stad. Het laatste stukje van de route brengt u naar Geleen, naar het Bastion hotel voor diner en overnachting. En natuurlijk staat uw bagage al klaar als u aankomst bij het hotel.
Limburg fietsvakantie groepsreis
Donderdag
Geleen - Maastricht 32 km
De laatste etappe van het Fietserspad brent u naar Maastricht. vandaag niet te veel km, zodat u tijd heeft om Maastricht te bezoeken. De dorpjes zoals Schin op Geul, Gulpen en Slenaken, waar u door heen fietst hebben de typische Limburgse sfeer. Langs de Geul fietst u Maastricht binnen en nadat u de Sint Servaasbrug over de Maas overgestoken heeft, fietst u omhoog de Sint Pietersberg op. Het eindpunt van de route is bij het uitzichtpunt over de enorme groeve op de Sint Pietersberg.
Daal daarna voldaan de ‘berg’ af naar het centrum en geniet van deze historische stad. Of maak een stadswandeling door Maastricht met een gids (excl.), die u prachtige verhalen weet te vertellen. U overnacht in het ****Select Hotel Maastricht zodat u 's avonds de stad nog in kunt gaan om deze fietsvakantie feestelijk af te sluiten.
Sint Pietersberg
Vrijdag
Terugreis
Vandaag de laatste dag van uw vakantie. Vertrek in de loop van de ochtend. De fietsbus brengt u weer terug naar uw opstapplaatsen.
Fietsroute
FietsBus ► Nederland ► Het Fietserspad ► 555 fietskms

Per dag krijgt u een kaart met de fietsknooppunten met in het kort de bezienswaardigheden aangegeven van die dag.

Er zijn GPS routes beschikbaar.

En mocht u op een dag de afstand niet halen dat is er altijd de fietsbus achter de hand. U kunt dan met de chauffeur afspreken of hij u ergens op kan halen.
Tip
Koop bij de fietsvakantiewinkel het boek Fietsen langs het Pieterpad geschreven door Ad Snelderwaard. Het informatie over de route en de omgeving. Zo krijgt u een goed beeld waar u fietst en wat u onderweg allemaal tegenkomt.
Informatie huurfietsen
Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?

Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer.
Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Tarieven huurfiets
E-bike huurfiets ..............: vanaf € 29,50 per vakantiedag
Huurfiets Dutch ID fietsvakantie groepsreis
Belangrijke informatie
• Definitieve opstaptijden ontvangt u in de reisbescheiden (deze worden ca. 10 dagen voor vertrek verstuurd).
• Opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende aanmelders. Fitál behoudt zicht het recht voor een opstapplaats te laten vervallen en een alternatieve opstapplaats te boeken, zonder dat daar een vergoeding tegenover staat.
• Een preferentie is een voorkeur. Uw voorkeur geven wij door aan de hotelier, die hiermee zoveel mogelijk rekening mee houdt, zonder dat dit een garantie is.
• Een dieet wordt als een preferentie doorgegeven aan het hotel. De hotelier kan hiervoor ter plaatse extra kosten bij u in rekening brengen.
• Een essentie is een voorwaarde om de boeking te bevestigen. Voor een essentie brengen wij € 27,- essentiekosten in rekening plus de eventuele meerkosten die de hotelier in rekening brengt. Een essentie is een voorwaarde die de hotelier schriftelijk heeft bevestigd.
• Op deze reis zijn de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing.
• Deze reis is een zgn. pakketreis.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Het Pieterpad fietsen
Groningen, Nederland
Tiny en Truus ., Erp
27-09-2023
'Prachtige reis, goede hotels, lekker eten.
Mooie fietsroute heerlijk weertje.
Albert een fijne fietsbegeleider.
Alles top, genoten.'
Mera, Sint-Annaparochie
27-09-2023
'Van Pieterburen in het uiterste noorden naar de St. Pietersberg in het zuiden in 10 dagen is een prachtige manier om de schoonheid van Nederland te ervaren. De keuze om individueel of met mede deelnemers in een (kleine) groep te fietsen, is persoonlijk. '
Simon Kok, Hoogkarspel
27-09-2023
'Mooie reis kwam ook door het mooie weer
gezellige groep '
Theo van Roosmalen, Esch
19-04-2023
'mooie fietstocht, niet te zwaar, veel fietspaden en goede hotels'
Nel, Leimuiden
29-09-2022
'Geweldige fiets vakantie gehad ,echt genoten.'
Stevenson, Bergambacht
30-09-2021
'Wij vonden het een hele fijne en leuke vakantie.
De tocht was pittig door de tijd van het jaar.
Afstanden met E-Bike goed te doen.
Bevelen hem aan.'
LWJ van Kessel, Vorstenbosch
30-09-2021
'Prachtige route over in zijn algemeenheid goede fietspaden. Jammer van het mindere weer maar daar kan niemand iets aan doen. Deze fietsvakantie is een aanrader. Wel wat eerder in het seizoen houden b.v. augustus of begin september. Ook aandacht voor de beperkte mogelijkheid om gebruik te maken van de veerpont bij Millingen. Deze ging slechts 1 maal per 2 uur.'
Egbert Buiter, Valkenswaard
30-09-2021
'Over het algemeen een geweldige ervaring!'
TRUDY, VLAARDINGEN
30-09-2021
'HET IS MIJN EERSTE FIETSVAKANTIE.
HEB GENOTEN VAN HET FIETSEN, DE HOTELS EN DINERS.
DE BEGELEIDING WAS GOED, ALLES GOED GEREGELD.
EEN AANRADER VOOR WIE HET PIETERPAD NIET KAN LOPEN MAAR WEL FIETSEN.'
W.H. Daling, Groningen
30-09-2021
'Een leuke ervaring en de afstanden waren goed te doen.'
W&C Leentvaar , Hendrik-Ido-Ambacht
30-09-2021
'Deze fietstocht moet je echt gedaan hebben.Super tocht met super hotels en je ben echt bij elk hotel een gast die in de watten wordt gelegd'
E.J. van Moerkerk, Kampen
29-09-2021
'Het was een hele ervaring om het Pieterpad te fietsen. We waren wel gewend om fietsvakanties te doen maar hadden nog nooit zoveel dagen zoveel kilometers gereden. Al met al was het ondanks de
vele regen een prachtige tocht en zouden we het zo weer over willen doen.'
Ine kuilboer, Amstelveen
29-09-2021
'De laatste dag in Maastricht en dan de volgende dag op tijd weer vertrekken,heeft geen toegevoegde waarde. We hadden na het diner of ervoor best weg kunnen gaan. We kregen het gevoel dat we iets uitzaten.
Verder prachtige ,goed georganiseerde vakantie. Onze dank ervoor.'
H.H.Boddeus, Hoogezand
29-09-2021
'Het was een goed georganiseerde reis.
2 dagen met veel regen kwam ongelegen maar is voor niemand te voorzien.'
Th. Hiele en P. van Beek, Maarssen
29-09-2021
'uitstekend'
Greet Baas, Waddinxveen
28-09-2021
'Leuke om Nederland op deze manier te doorkruisen. Het vlakke land van Groningen, landbouw in Drente, bossen en heide in Gelderland en klimmetjes in Limburg'
H.J.G. Batavier , Amersfoort
28-09-2021
'Een heerlijke tour op de fiets. Met mooie en goed gebalanceerde etappes door veel natuurgebieden. '
Ria Janmaat , Maarssen
28-09-2021
'Erg leuke fietstocht, goede hotels en heerlijk eten, enige minpunt, transfer van millingen naar Cuijk, en volgende morgen weer retour.'
M. Koeleman-Aalpol, Haarlem
28-09-2021
'Erg genoten, mooie routes. Wij fietsten zonder ondersteuning. Mede door tegenwind en heuvels was het wel hard werken. '
M. te Rehorst, Oss
28-09-2021
'Het is een fijne reis met zeer goede hotels.
Het aantal kilometers per dag mag wat minder zijn zodat nog tijd overblijft om iets e zien.
'
Vanaf 1255 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ heen en terugreis per Comfort Class fietsbus op eerste en laatste dag
♦ genoemde transfers
♦ bagageservice
♦ 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
♦ halfpension
♦ fietsroutes
♦ fietsbegeleiding
♦ uw eigen fiets gratis mee
♦ reisbescheiden per e-mail

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam (15.00 uur)
07.30 uur Nuland (14.00 uur)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ 1 persoonskamer € 495,-
♦ opstapplaats Groningen per taxi retour € 295,- per persoon
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij de FietsBus en FietsCruise gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.
Tarieven huurfietsen voor FietsBus- en FietsCruisevakanties:
E-bike ....................: vanaf € 29,50 per vakantiedag
Berekening huurfiets : voor deze FietsBusvakantie berekenen wij 10 vakantiedagen

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X