6 dagen IJsselmeer zonder afsluitdijk sportief

Overzicht

sportieve fietstochten inclusief bagageservice

IJsselmeer zonder dijk sportief

Speciaal voor de sportieve fietsers Hollands meest bijzondere en populaire fietstocht rond het IJsselmeer. Rustige weggetjes, dijkjes en fietspaden leiden u door groene bossen en uitgestrekte polders naar oude vissers- en handelsstadjes die op de oever van het IJsselmeer liggen. Natuurliefhebbers kunnen genieten van Waterland, de Gaasterlandse bossen, de Weerribben en de heide van de Veluwe.

Lorenzsluizen

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Aankomst in Amsterdam
Indien u met uw eigen auto aankomt in Amsterdam kunt u parkeren bij Westcord Art in Amsterdam (€ 12,50 per dag). In verband met de parkeerkosten adviseren wij u om per trein aan te komen in Amsterdam of om bij boeking op te geven te starten in Muiderberg. Parkeren in Muiderberg is gratis.
2e vakantiedag
Amsterdam - Enkhuizen 89 km
Deze prachtige tocht voert u langs de waterkant van het Hoornsche Hop en het Markermeer langs en door mooie stadjes en dorpen als Monnickendam, Volendam en Edam. Via 'De Dijk' van Volendam met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water fietst u naar Hoorn. Van Hoorn naar Enkhuizen fietst u geheel langs de kust van de vroegere Zuiderzee. Knusse oude dorpjes en vooral ook ruimte en rust, vindt u nog steeds in dit deel van West-Friesland met stolpboerderijen en molens, grote akkers met allerlei soorten groenten. Enkhuizen is een mooi oud stadje met veel bezienswaardigheden (o.a. het Zuiderzee museum).
3e vakantiedag
Enkhuizen - Giethoorn (veerboot + 70 km)
In Enkhuizen stapt u op de boot naar Stavoren. Met de veerboot Enkhuizen - Stavoren vertrek u naar Stavoren voor een tocht van ongeveer anderhalf uur over het IJsselmeer. Vanuit Stavoren fietst u langs de beboste, zacht glooiende kliffen van de IJsselmeerkust naar Lemmer. De route voert verder langs meren en kanalen naar het Nationaal Park "de Weerribben". Door dit moerassig gebied fietst u via Blokzijl naar Giethoorn. Het prachtige landschap zal u fascineren. Blokzijl lag vroeger aan de oever van de Zuiderzee en heeft nog steeds een mooie haven.
4e vakantiedag
Giethoorn - Harderwijk 80 km
Giethoorn wordt ook wel 'het Venetië van het Noorden' genoemd. Het is nog niet zo lang geleden dat er geen auto maar punterschepen en boten hier mensen en goederen vervoerden. Tip: Doe een tour met een "punter" door dit romantische dorp. Vanuit Giethoorn fietst u langs Nationaal Park "De Wieden" en Zwartsluis. Vanuit dit levendige stadje op het kruispunt van verschillende waterwegen, kunt u een boot gebruiken om de andere kant van het "Zwarte Water" te bereiken. Langs de IJsselmeerkust fietst u naar de Hanzestad Kampen. Via het pittoreske Elburg, uitgestrekte heide en door verschillende bossen arriveert u in het gezellige Harderwijk.
5e vakantiedag
Harderwijk - Amsterdam 90 km
De laatste dag fietst u door het nationale landschap Arkenheem-Eemland, een van de twintig mooiste landschappen van Nederland. Grazende koeien, opvliegende grutto's en kievitten komt u hier tegen. Eindeloze vergezichten, gras, water en wolken. Een gebied met een grote geschiedenis, ontstaan uit de strijd tegen het water. Via de oevers van de randmeren bereikt u Bunschoten-Spakenburg, waar u de traditionele kostuums- en visserijmarkt kunt bezoeken. Vanuit Huizen fietst u via vestingstad Naarden, Muiden naar Amsterdam.
6e vakantiedag
Vertrek vanuit Amsterdam
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.
Fietsroute
EigenVervoer ► Nederland ► IJsselmeer ► 330 fietskms

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

6 dagen IJsselmeer zonder afsluitdijk sportief
IJsselmeer, Nederland
Vanaf 470 euroReserveer nu

Prijzen & Data

Inbegrepen Niet inbegrepen

2 persoonskamer met douche/bad en toilet
logies en ontbijt
bagagevervoer
toeristisch informatiepakket
Nederlandstalige routebeschrijving

Per reservering geldt een toeslag van € 20,00 voor de reserveringskosten + € 2,50 Calamiteitenfonds.

Toeristenbelasting ca.€ 2 per dag

Overtocht Enkhuizen-Stavoren ca. € 17