Fietsvakantie van Walcheren naar de Waddenzee

Overzicht

Vertrekdatum 4 mei Bagagevervoer Fietsknooppunten routes Fietsbegeleiding

Fietsen van Walcheren naar de Waddenzee

Ga met ons mee op fietsvakantie van Walcheren naar de Waddenzee door Nederland. De rode draad van deze fietsvakantie zijn 4 Nationale Parken; Nationaal Park Oosterschelde, Nationaal Park De Biesbosch, Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Weerribben-Wieden. De fietsroute volgt een aantal grote rivieren zoals de Maas, de Waal en de IJssel. U fietst door prachtige Zeeuwse steden zoals Vlissingen, Middelburg, Veere en Zierikzee. Via de Deltawerken loopt de route naar een laatste stukje Nederlandse wildernis, het Biesbosch Nationale Park.

Langs vestingstadjes als Willemstad en Woudrichem, die onderdeel waren van de Hollandse Waterlinie. Naar Nijmegen aan de Waal. De route loopt dwars door het Nationale Park de Hoge Veluwe, richting de Hanzesteden Deventer en Zwolle. Langs de IJssel en via het Zwarte Water gaat de route naar Giethoorn, het Venetië van het noorden.
Door de kleine dorpjes van Overijssel wordt Friesland bereikt bij het Tjeukemeer. Vanaf Lemmer maakte de route een kleine omweg via het pittoreske Sloten. Via de bossen van Gaasterland gaat het langs de IJsselmeerkust via de Friese Elfstedenstadjes Hindeloopen en Workum, langs de Waddenzee naar Harlingen. De route is zo gekozen dat u de meeste kans op wind in de rug heeft.

Fietst u de ruim 560 km met ons mee?
De ***en ****hotels zijn zo gekozen dat ze dicht bij de fietsroutes liggen. Tijdens de reis is er bagageservice. De fietsbus is er voor de heen en terug transfer, en op de dagen dat er een transfer is naar uw hotel. Tijdens deze reis is er fietsbegeleiding maar u fietst wel individueel en in uw eigen tempo.


Een veelzijdige fietstocht van Vlissingen naar Harlingen door nationale parken

Haven van Veere

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Vlissingen – Renesse 48 km
Via de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Vlissingen. Hier stapt u op de fiets om door het Zeeuwse landschap naar het gezellige Middelburg en het historische Veere te gaan. Veere is een levend museumdorp aan het Veerse Meer. Langs het Veerse meer naar Vrouwenpolder en over de Oosterschelde kering naar Schouwen Duiveland. U fietst over de stormvloedkering naar uw hotel in Renesse.
Zeeland Middelburg stadhuis
2e vakantiedag
Renesse – Ooltgensplaat 64 km
Na het ontbijt stapt u op de fiets om langs de Oosterschelde naar het pittoreske Zierikzee, het stadje van poorten, kerken, torens, molens en Hollandse ophaalbruggetjes te fietsen. Op een terras geniet u vast en zeker van koffie met een Zeeuwse bolus. Langs de rand van de Oosterschelde fietst u naar het havenplaatsje Bruinisse en over de Grevelingendam naar Goeree Overflakkee. U fietsdag eindigt in Oude Tonge. De fietsbus brengt u terug naar uw hotel in Renesse.
Zeeuwse bolus
3e vakantiedag
Dordrecht – Gorinchem 48 km
Na het ontbijt brengt de fietsbus u naar de rand van Dordrecht. Hier stapt u op de fiets om door de Dordste Biesbosch naar de Kop van het Land te fietsen. Hier maakt u de oversteek met het veer naar het Nationaalpark de Biesbosch, dat is ontstaan na de Sint Elizabeth-vloed in de 15e eeuw. Na Werkendam verlaat u de route om naar uw hotel in Gorinchem te fietsen.
De Biesbosch
4e vakantiedag
Gorinchem – Maasbommel 60 km
Vanuit het hotel terug naar de route, Vandaag fietst u door het Land van Maas en Waal. Eerst langs het historische Woudrichem en Slot Loevestein naar Zaltbommel. U fietst over de vele dijken en kunt genieten van het uitzicht over het oer-Hollandse landschap u vind er romantische landerijen en idyllische dijkhuisjes. Bij het plaatsje Rossum fietst u verder langs de Maas naar Maasbommel en het natuurgebied De Gouden Ham hier staat uw hotel voor de komende nacht Moeke Mooren.

Slot Loevestein
5e vakantiedag
Maasbommel – Nijmegen – Berg en Dal 35 km
U fietst verder langs de Maas eerst langs de ruïne van Batenburg om bij Wijchen door het Rijk van Nijmegen naar de oudste vestingstad van Nederland, Nijmegen te gaan. Vandaag staan er minder km ’s op het programma zodat u alle tijd heeft om Nijmegen te bezoeken. Nijmegen is verbonden met de Romeinen. Zo’n kleine tweeduizend jaar geleden streken ze neer op deze voor hun strategische plek. Van een “gewone’ heuvel aan de rivier maakten zij een bruisende nederzetting. U vindt in de stad schitterende historische gebouwen, eeuwenoude pleinen en de oudste winkelstraat van Nedelrand; de Lange Hezelstraat. Vanuit de stad is het nog ca. 8 km fietsen naar uw hotel Parkhotel Val Monte bij Berg en Dal. Heeft u geen zin in de stad dan kunt u ook een rondje Ooijpolder fietsen.

Nijmegen markt tijdens fietsvakantie in nederland met een groepsreis op een cruiseboot
6e vakantiedag
Berg en Dal – Beekbergen 64 km
Via Arnhem naar Schaarbergen om dwars door het Nationaal park de Hoge Veluwe te fietsen. Geniet op de fiets van de rust en de ruimte die dit stukje Nederland u geeft. Via Hoederloo en de Woeste Hoeve naar uw hotel.
Hoge Veluwe fietsvakantie Nederland
7e vakantiedag
Beekbergen – Zwolle 66 km
Vandaag staat in het teken van de IJssel. Vanaf het hotel fiets u naar de gezellige Hanzestad Deventer. Deventer behoort tot de 5 oudste steden van Nederland. De IJssel stroomt in de vallei tussen de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug, dit wordt het IJsseldal genoemd. U fietst door dit dal naar Wijhe om uw fietsdag te eindigen in de Hanzestad Zwolle.
Hanzesteden Deventer tijdens fietsvakantie in nederland met een groepsreis op een cruiseboot
8e vakantiedag
Zwolle – Ossenzijl 60 km
Van Zwolle naar Hasselt en Zwartsluis, hier fietst u zo het Nationaal park de Weerribben in, het grootste aaneengesloten laagveenmoeras in Noordwest-Europa. Het landschap is ontstaan door het afgraven van en veen en door rietteelt. Een labyrint van plassen, meren, slootjes ,rietlanden, weilanden, bossen en uitgestrekte moerassen. U fietst door Giethoorn, het Venetië van het Noorden, traditionele boerderijwoningen, ontelbare kleine bruggetjes en een gracht vol fluisterbootjes. Uw fietsdag eindigt in Ossenzijl hier haalt de fietsbus u op en brengt u naar uw hotel in Leeuwarden.


Op de fiets langs Hanzesteden als Zutphen, Deventer en Zwolle tijdens de Fietscruise Hanzesteden
9e vakantiedag
Ossenzijl – Hindelopen 65 km
De fietsbus brengt u na het ontbijt terug naar Ossenzijl, het dorp dankt zijn naam aan de familie Osse, die hier de sluis bediende. Langs het grootste meer van Friesland het Tjeukermeer naar Lemmer met het oude IR. D.F. Wouda stoomgemaal dat nu op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Door de bossen van het Gaasterland, langs het Mirnserklif (12,70meter boven NAP)naar Hindelopen. Hindelopen is een van de Friese elf steden, het is na sloten de kleinste stad van Friesland. De fietsbus brengt u weer naar uw hotel in Leeuwarden.

Friesland Oudemirdemer klif gaasterland fietsvakantie
10e vakantiedag
Hindelopen – Harlingen 30 km en terugreis
De fietsbus brengt weer terug naar Hindelopen voor het laatste traject van deze fietsvakantie. De eerste plaats die u tegenkomt is Workum, weer één van de Friese elf steden. Deze stad heeft het mooiste marktplein van Friesland. Workum is ook bekend geworden door het Jopie Huisman museum. Daarna naar Makkum bekend van het Makkemer aardewerk dat nog steeds gemaakt wordt. Langs de Afsluitdijk naar Harlingen, de belangrijkste havenstad van Friesland. Koopt u hier nog een suikerbrood om mee naar huis te nemen? Om ca. 14.30 uur vertrekt de fietsbus weer naar uw opstapplaatsen.
Makkum fietsvakantie nederland
Fietsroute
Per dag krijgt u een kaart met de fietsknooppunten met in het kort de bezienswaardigheden aangegeven van die dag.

De GPS-routes van deze fietsvakanties ontvangt u bij uw reispapieren (GPX-documenten).
Tip
Koop bij de fietsvakantiewinkel het boek Fietsen van Walcheren naar de Waddenzee geschreven door Marica van der Meer. Het geeft informatie over de route en de omgeving. Zo krijgt u een goed beeld waar u fietst en wat u onderweg allemaal tegenkomt.
Informatie huurfietsen
Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?

Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer.
Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Tarieven huurfiets
E-bike huurfiets ..............: vanaf € 29,50 per vakantiedag


Belangrijke informatie
• Definitieve opstaptijden ontvangt u in de reisbescheiden (deze worden ca. 10 dagen voor vertrek verstuurd).
• Opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende aanmelders. Fitál behoudt zicht het recht voor een opstapplaats te laten vervallen en een alternatieve opstapplaats te boeken, zonder dat daar een vergoeding tegenover staat.
• Een preferentie is een voorkeur. Uw voorkeur geven wij door aan de hotelier, die hiermee zoveel mogelijk rekening mee houdt, zonder dat dit een garantie is.
• Een dieet wordt als een preferentie doorgegeven aan het hotel. De hotelier kan hiervoor ter plaatse extra kosten bij u in rekening brengen.
• Een essentie is een voorwaarde om de boeking te bevestigen. Voor een essentie brengen wij € 27,- essentiekosten in rekening plus de eventuele meerkosten die de hotelier in rekening brengt. Een essentie is een voorwaarde die de hotelier schriftelijk heeft bevestigd.
• Op deze reis zijn de ANVR Reisvoorwaarden van toepassing.
• Deze reis is een zgn. pakketreis.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietsvakantie van Walcheren naar de Waddenzee
Zeeland, Nederland
Ted Groentjes, Krommenie
09-09-2023
'Fijne vakantie en een hele leuke groep. Zeeland was heel mooi en de Biesbosch was het hoogtepunt. Ook de Veluwe was schitterend. Een perfecte reisleidster. Vanwege vervoersproblemen op de terugreis moest ik de reis in Zwolle beëindigen.'
Annemieke de Jager, Dordrecht
09-09-2023
'Mooie reis, je leert hierdoor je eigen land anders kennen.'
Henk en Joke den Burger, Hoogblokland
14-05-2022
'Wij hebben genoten van deze vakantie,mooi Nederland via knooppunten, afwisselende landschappen en mooie steden en dorpen. Goed verzorgd.'
H. van Ravenstein, Valkenswaard
14-05-2022
'Hartstikke leuke vakantie om Nederland als waterland nog beter te leren kennen. Leuke kleine dorpen en plaatsen gezien. Heel weinig in de bus gezeten, echt van hotel naar hotel gefietst, waardoor er niet veel tijdsdruk op zat. Een aanrader en een vakantie om niet te vergeten!'
E.J van Moerkerk, Kampen
14-05-2022
'De vakantie is ons zeer goed bevallen. De tweede dag was een wat saaie dag daar eigenlijk een groot deel over de dijk langs het water werd gefietst. Hier was wat weinig afwisseling. De overige dagen veel en afwisselende dingen gezien. Al met al een geslaagde vakantie. De begeleiding door Ada De Munck was prima te noemen.'
Fam. Van Maanen, Woerden
14-05-2022
'Onze complimenten aan Ada die deze reis heeft mede samengesteld. Het was een prachtige fietsvakantie en zeker een aanrader.'
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ heen en terugreis per Comfort Class fietsbus
♦ genoemde transfers
♦ bagageservice
♦ 2 pers. kamer met bad of douche en toilet
♦ halfpension
♦ fietsroutes
♦ fietsbegeleiding
♦ uw eigen fiets gratis mee
♦ reisbescheiden per e-mail

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam (18.00 uur)
07.30 uur Nuland (17.00 uur)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ 1 persoonskamer € 495,-
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij de FietsBus en FietsCruise gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.
Tarieven huurfietsen voor FietsBus- en FietsCruisevakanties:
E-bike ....................: vanaf € 29,50 per vakantiedag
Berekening huurfiets : voor deze FietsBusvakantie berekenen wij 10 vakantiedagen

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X