Fietsvakantie Zweden

Zweden is een echt fietsland! Het gevarieerde landschap en de fietsvriendelijke steden maken Zweden het ideale land om op de fiets te verkennen. Tijdens uw fietsvakantie Zweden kunt u gebruik maken van een uitgebreid netwerk van goed bewegwijzerde fietspaden.

Populaire fietsvakantie Zweden per FietsBus met eigen fietstrailer :

8 dagen Fietsvakantie Zweden Special
De provincie Orebro met de gelijknamige gezellige hoofdstad en het middeleeuwse kasteel is omringd door natuurparken als highlights in een toch al op en top groene omgeving. Het tekent het bewustzijn en de trots van de regio Örebro op wat men voor de actieve natuurliefhebber heeft te bieden. Midden in centraal Zweden omringd door meren op 12 uur rijden van midden Nederland en op 3 uur afstand van zowel Göteborg and Stockholm. Fietsen door het Hart van Zweden is een prachtige route voor liefhebbers van natuur die wel liefst door 2 nationale parken voert Kilsbergen en Tiveden. De route gaat over rustige binnenwegen u komt door bossen, langs meren, en geniet van prachtige uitzicht over het glooiende landschap. En u komt onderweg vast herten, reeën, en elanden tegen. In de Zweedse natuur overheerst het ‘alleen op de wereld gevoel’ zo omvangrijk zijn de natuurparken hier.

Nationaal Park Kilsbergen: Kilsbergen is een onaangetast, bergachtig natuurgebied niet ver van het Garphyttan Nationaal Park, bekend als een van de laatste wildernissen van Europa. In het voorjaar is de bosgrond bedekt met een blauw tapijt van anemonen en andere wilde bloemen.

Nationaal Park Tiveden: Dit magnifieke oergebergte met zijn uitgebreide bossen is door de IJstijden gevormd en wordt begrensd door diepe en kristalheldere meren. Een uniek gebied, waar het ijs in kilometers dikke lagen enorme keien heeft meegedragen en de gletsjers duizenden jaren tijdens hun smeltingsproces, de rondingen aan bergmassieven hebben gegeven.

Populaire fietsvakantie Zweden met eigen vervoer :

Fietsvakantie het Hart van Zweden
Fietsen door het Hart van Zweden is een prachtige route voor liefhebbers van natuur die wel liefst door 2 nationale parken voert Kilsbergen en Tiveden. De route gaat over rustige binnenwegen u komt door bossen, langs meren, en geniet van prachtige uitzicht over het glooiende landschap. En u komt onderweg vast herten en elanden tegen. In de Zweedse natuur overheerst het ‘alleen op de wereld gevoel’ zo omvangrijk zijn de natuurparken hier. De provincie Orebro met de gelijknamige gezellige hoofdstad en het middeleeuwse kasteel is omringd door natuurparken als highlights in een toch al op en top groene omgeving. Het tekent het bewustzijn en de trots van de regio Örebro op wat men voor de actieve natuurliefhebber heeft te bieden. Midden in centraal Zweden omringd door meren op 12 uur rijden van midden Nederland en op 3 uur afstand van zowel Göteborg and Stockholm.

Fietsvakantie Kattegatleden, Langs de Zweedse Zuidkust
Op de fiets langs de Zweedse kant van het Kattegat. De Kattegattleden (leden is Zweeds voor fietspad) is een route voor wie van kusten houdt, voel de bries van de oceaan. De route gaat over fietspaden, oude spoorlijnen en rustige binnenwegen. Onderweg komt u langs zandstranden, scherenkusten, kliffen, eilanden en pittoreske vissersdorpjes. Verlies uzelf in het romantische uitzicht over de glooiende velden. Stop voor een Zweedse “fika” in een bakkerij of huisgemaakt ijs. Bezoek de middeleeuwse stad Falkenberg en het mooiste park van Europa bij het Sofieropaleis. Dit zijn allemaal ingrediënten voor een heerlijke fietsvakantie.