Fietsvakantie Hart van Zweden

Overzicht

Hotel onder Nederlandse leiding "Alleen op de wereld gevoel" Meren en bossen Ook op GPS

Unieke ervaring tijdens uw fietsvakantie Hart van Zweden

Fietsen door het Hart van Zweden is een prachtige route voor liefhebbers van natuur die wel liefst door 2 nationale parken voert Kilsbergen en Tiveden. De route gaat over rustige binnenwegen u komt door bossen, langs meren, en geniet van prachtige uitzicht over het glooiende landschap. En misschien komt u onderweg vast herten, reeën, en elanden tegen.
In de Zweedse natuur overheerst het ‘alleen op de wereld gevoel’ zo omvangrijk zijn de natuurparken hier.

Nationaal Park Kilsbergen
Kilsbergen is een onaangetast, bergachtig natuurgebied niet ver van het Garphyttan Nationaal Park, bekend als een van de laatste wildernissen van Europa. In het voorjaar is de bosgrond bedekt met een blauw tapijt van anemonen en andere wilde bloemen.

Nationaal Park Tiveden
Dit magnifieke oer gebergte met zijn uitgebreide bossen is door de IJstijden gevormd en wordt begrensd door diepe en kristalheldere meren. Een uniek gebied, waar het ijs in kilometers dikke lagen enorme keien heeft meegedragen en de gletsjers duizenden jaren tijdens hun smeltingsproces, de rondingen aan bergmassieven hebben gegeven.

Prachtige natuurparken tijdens uw fietsvakantie in Zweden

Een prachtige route voor liefhebbers van natuur door 2 nationale parken Kilsbergen en Tiveden tijdens de fietsvakantie Zweden

Programma van dag tot dag

Donderdag
Heenreis
Via de opstapplaatsen naar Puttgarden in Noord-Duitsland voor de overstreek naar Rodbyhavn in Denemarken. Over de Sontbrug langs Malmo naar Lund voor de overnachting.
Vrijdag
Gränna - Odeshog (Vattenmeer) 32 km
Met de fietsbus rijden we naar het gezellige Gränna. Hier stapt u op de fiets, geniet van de vergezichten over het op één na grootste meer van Zweden. Met de fietsbus naar uw hotel PerOlofGården, waar u gastvrij ontvangen wordt door de Nederlandse eigenaar van het hotel.

Zweden Vatternmeer
Zaterdag
Lanafors - Fjugesta 46/60 km
Na het ontbijt gaan we via een mooie route door het Zweedse landschap met de fietsbus naar ons eerste vertrekpunt. Rond 10.00 uur zit u op de fiets en ademt u de heerlijke boslucht in. U fietst als eerst door het prachtige Nationaal park Garphyttan. In dit gebied komen vele vogels voor zoals het roodborstje en de appelvink. Daarnaast zijn er vele prachtige bloemen te zien, maar ook de houtskoolmeilers, deze ‘brandstappels’ werden gebruikt voor het vervaardigen van ijzer.

Ook komt u langs leuke dorpjes als Garphyttan, waar de outdoor kledingfabriek staat ‘Garphyttan’. Ook kunt u een bezoek brengen aan het industrie museum uit 1906. U vindt hier informatie over de kettingzaag, en onderdelen die werden vervaardigd voor de auto industrie.

In het plaatsje Lanna kunt u zwemmen in de voormalige steengroeve, waar kalkzandsteen werd gewonnen. Om bij het eindpunt van de fietstocht in Fjugesta een bezoek te brengen aan een klooster ruïne en de naastgelegen overblijfselen van het grootste amfitheater van Zweden.
Fietsen door het Hart van Zweden (Lezersreis)
Zondag
Lana - Fjugesta 46/60 km
Met de fietsbus naar het startpunt. Vandaag fietst u door bossen, langs meertjes en is een bezoek aan het typisch Zweedse houten kerkje in Balby uit 1651 een aanrader. Het kerkje heeft een prachtig uit hout gesneden preekstoel. Of ga van de fietsroute af en beklim de uitkijktoren, u heeft niet alleen zicht op de prachtige omgeving, maar ook vogels of ander wild. Kortom een dag vol met typische Zweedse indrukken. Door het glooiende landschap naar Fjugesta. Vanavond staat er een verrassing op het programma.
Kerkje Balby
Maandag
Tived – Asbro 59 km
We starten in het plaatsje Tived, in het Nationale Park Tiveden en fietsen langs de uitlopers van het Vatternmeer naar het gezellige Askersund. Bezoek hier de oude Konditorei Sveas Tutingen voor heerlijke koffie met gebak. Loop over de promenade langs het meer, u heeft alle tijd want u fietst naar uw hotel.
Zweden meer bij avond
Dinsdag
Asbro – Ammelangen - Asbro 47/62 km
Op deze dag fietst u vanaf het hotel en komt u hier ook weer terug met de fiets, alle tijd om te fietsen vandaag!
We weten dat hout veelal uit Zweden komt, maar wat minder bekend is, is de ijzererts. Her en der zijn er mijnen in Zweden, zoals ook op de fietsroute van vandaag. Als eerste komt u langs een Trehörnings masugn, een ijzererts hoogoven uit 1636 gebouwd door mijnwerkers! Vervolgens fietst u naar het plaatsje Zinkgruvan. Hier is een museum te bezoeken over de mijnbouw in de streek, onder leiding van een gids is het ook mogelijk om onder de grond te gaan (excl) en zo het mijnwerkersleven te ervaren.
Hierna fietsen we verder naar Åmmeberg, dit plaatsje gelegen aan het Åmmelangen meer. Hier kunt u de een stoomtrein zien in een loods, die gebruikt werd voor de mijnbouw. Vervolgens fietst u langs het Åmmelangenmeer door de prachtige natuur terug naar het hotel. We sluiten vanavond de vakantie in Åsbro af bij een kampvuur.


Elanden
Woensdag
Asbro - Vretstorp 35 km
De koffers gaan in de bus en nadat we afscheid genomen hebben van de familie Rijns pakken we de fiets. De laatste fietsroute neemt u mee naar het stadje Halsberg en door het mooie glooiende Zweedse landschap. De fietsbus wacht op u in Vretstorp, via een mooie route komen we aan in Göteburg waar we om 16.30 uur inschepen voor de overtocht naar Kiel.
Fietsen door het Hart van Zweden (Lezersreis)
Donderdag
Terugreis
Na het ontbijt is de terugreis door Duitsland, in de vroege namiddag rijden we Nederland weer binnen met een koffer vol bijzondere herinneringen en ervaringen aan het uw Zweedse fietsvakantie.
Fietsroute
De fietsroutes gaan over rustige wegen en bospaden, een gedeelte van de wegen is onverhard. Tijdens deze vakantie fietst u op GPS routes, die u bij uw reisbescheiden ontvangt.

FietsBus ► Zweden ► Hart van Zweden ► 265/294 fietskms
TIP
Vlieg vanuit Amsterdam naar Linkoping , de hotelier verzorgt de transfers naar de luchthaven v.v.
Informeer bij onze medewerkers naar de mogelijkheden.
Informatie huurfietsen
Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?

Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer.
Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Tarieven huurfietsen
E-bike huurfiets ..............: vanaf € 29,50 per vakantiedag.
Belangrijke informatie
• Definitieve opstaptijden ontvangt u in de reisbescheiden (deze worden ca. 10 dagen voor vertrek verstuurd).
• Opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende aanmelders. Fitál behoudt zicht het recht voor een opstapplaats te laten vervallen en een alternatieve opstapplaats te boeken, zonder dat daar een vergoeding tegenover staat.
• Een preferentie is een voorkeur. Uw voorkeur geven wij door aan de hotelier, die hiermee zoveel mogelijk rekening mee houdt, zonder dat dit een garantie is.
• Een dieet wordt als een preferentie doorgegeven aan het hotel. De hotelier kan hiervoor ter plaatse extra kosten bij u in rekening brengen.
• Een essentie is een voorwaarde om de boeking te bevestigen. Voor een essentie brengen wij € 27,- essentiekosten in rekening plus de eventuele meerkosten die de hotelier in rekening brengt. Een essentie is een voorwaarde die de hotelier schriftelijk heeft bevestigd.
• Op deze reis zijn de ANVR Reisvoorwaarden van toepassing.
• Deze reis is een zgn. pakketreis.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietsvakantie Hart van Zweden
Zweden, Zweden
Ted Groentjes, Krommenie
03-08-2023
'Heerlijke vakantie en een perfecte organisatie. Mooi en gezellig hotel. Goede bedden en sanitair. Mooie omgeving en een fijne groep.'
Heby Wijbrandi, Beetsterzwaag
03-08-2023
'Leuke reis. We hadden wel wat meer van de omgeving willen horen van de fietsbegeleidster die overigens heel vriendelijk en bereidwillig was. Prettige en goede chauffeur met veel humor.
hotel: gezellig en schoon. Het eten was goed. vriendelijke beheerders.
De kamer viel wat tegen wat betreft de bergruimte. Mijn vriendin kon haar kleding niet kwijt.
Over het algemeen dus heel positief. '
Romkes, Joure
04-08-2022
'wij vonden vooral de fietstocht van Hotel naar hotel erg gunstig. ff geen busreis erbij.
Ook de fietstocht langs het Riseberga Kloster was mooi.'
anonniem
04-08-2022
'Interessant en goed'
A. de Jong, Langerak
07-07-2022
'Zweden was voor ons een heel mooie ervaring!De fietsroutes waren soms pittig en erg mooi! Het hotel was niet luxe maar wel goed.We hebben lekker gegeten.Helaas moesten we de reis voortijdig afbreken waarbij wij zeer goed zijn geholpen door reisbegeleidster, chauffeur en hoteleigenaar. Een korte maar mooie reis.'
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per ComfortClass fietbus
♦ overnachting heenreis Zweden
♦ overtocht Göteborg-Kiel v.v. met Stenaline
♦ 2 persoonskamer bad/douche en toilet
♦ 2 persoonsbinnenhut met douche en toilet
♦ dagelijks diner (m.u.v. aan boord Stena Line)
♦ fietsroutes op tracks
♦ fietsbegeleiding
♦ uw eigen fiets gratis mee
♦ reisbescheiden per email

Smakelijk verzorgd
♦ dagelijks ontbijt of ontbijtbuffet
♦ dag 3, 4, 5, 6 en 7 lunchpakket
♦ 2 gangen diner m.u.v. dag 7

In- en uitstapplaatsen:
05.30 uur Alblasserdam
08.00 uur Assen
08.45 uur Zuidbroek

♦ 1 persoonskamer € 395,-
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij de FietsBus en FietsCruise gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.
Tarieven huurfietsen voor FietsBus- en FietsCruisevakanties:
E-bike ....................: vanaf € 29,50 per vakantiedag
Berekening huurfiets : voor deze FietsBusvakantie berekenen wij 8 vakantiedagen

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X