Fietsvakantie Hart van Zweden

Overzicht

Hotel onder Nederlandse leiding"Alleen op de wereld gevoel"Gps routesFitál fietsbegeleiding: Ada

Unieke ervaring tijdens uw fietsvakantie Hart van Zweden

Fietsvakantie Zweden: De provincie Orebro met de gelijknamige gezellige hoofdstad en het middeleeuwse kasteel is omringd door natuurparken als highlights in een toch al op en top groene omgeving. Het tekent het bewustzijn en de trots van de regio Örebro op wat men voor de actieve natuurliefhebber heeft te bieden.
Midden in centraal Zweden omringd door meren op 12 uur rijden van midden Nederland en op 3 uur afstand van zowel Göteborg and Stockholm.

Fietsen door het Hart van Zweden is een prachtige route voor liefhebbers van natuur die welliefst door 2 nationale parken voert Kilsbergen en Tiveden. De route gaat over rustige binnenwegen u komt door bossen, langs meren, en geniet van prachtige uitzicht over het glooiende landschap. En u komt onderweg vast herten, reeën, en elanden tegen.
In de Zweedse natuur overheerst het ‘alleen op de wereld gevoel’ zo omvangrijk zijn de natuurparken hier.

Nationaal Park Kilsbergen
Kilsbergen is een onaangetast, bergachtig natuurgebied niet ver van het Garphyttan Nationaal Park, bekend als een van de laatste wildernissen van Europa. In het voorjaar is de bosgrond bedekt met een blauw tapijt van anemonen en andere wilde bloemen.

Nationaal Park Tiveden
Dit magnifieke oergebergte met zijn uitgebreide bossen is door de IJstijden gevormd en wordt begrensd door diepe en kristalheldere meren. Een uniek gebied, waar het ijs in kilometers dikke lagen enorme keien heeft meegedragen en de gletsjers duizenden jaren tijdens hun smeltingsproces, de rondingen aan bergmassieven hebben gegeven.

Prachtige natuurparken tijdens uw fietsvakantie in Zweden

Een prachtige route voor liefhebbers van natuur door 2 nationale parken Kilsbergen en Tiveden tijdens de fietsvakantie Zweden

Programma van dag tot dag

Donderdag
Heenreis en overtocht
Via de opstapplaatsen naar Kiel voor de overtocht naar Göteborg. Bij het horen van Zweden denken we aan prachtige gevarieerde natuur bestaand uit bossen meren en beekjes met de prachtige rode boerderijen, maar natuurlijk ook aan Elanden, rust en ruimte.

Aan het eind van de middag komen we na een comfortabele reis aan in Kiel, waar we inschepen. De overtocht van Kiel naar Gotenburg is een ervaring op zich. U overnacht in een comfortabele hut, maar voordat u gaat slapen kijk dan op het dek naar de imposante 'Belt Brug'. Deze brug is 18 km lang en verbindt Nyborg en Halskov. De langste brug overspanning is ruim 1600 meter lang en hangt 65 meter boven het water oppervlakte, zodat de schepen er onderdoor kunnen.
Voor het spoor is deels een tunnel geboord van 8 km lang en een brug gebouwd van 8 km lang. Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt meert u aan in Götenburg.
Stena Line Kiel Goteborg
Vrijdag
Asbro 15 / 50 km
Na aankomst in Götenburg rijden we in ongeveer 4 uur naar ons hotel in Åsbro. Een klein dorpje in het midden van Zweden. Rond 13.00 uur komen bij ons hotel beheerd door de Nederlander Nora Jeanne van Vloodorp en René Rijns.
Nadat u zich geïnstalleerd heeft in de hotelkamer gaan de fietsen uit de trailer, en fietst u voor een eerste kennismaking door het prachtige Zweedse landschap, wat bestaat uit natuur en vele meren met kristalhelder water. René adviseert u graag welke route u kunt nemen om "in te fietsen".

Hotel PerOlofGarden
Zaterdag
Asbro – Hallagarden 40 km
Na het ontbijt gaan we via een mooie route door het Zweedse landschap met de fietsbus naar ons eerste vertrekpunt. Rond 10.00 uur zit u op de fiets en ademt u de heerlijke boslucht in. U fietst als eerst door het prachtige Nationaal park Garphyttan. In dit gebied komen vele vogels voor zoals het roodborstje en de appelvink. Daarnaast zijn er vele prachtige bloemen te zien, maar ook de houtskoolmeilers, deze ‘brandstappels’ werden gebruikt voor het vervaardigen van ijzer.

Ook komt u langs leuke dorpjes als Garphyttan, waar de outdoor kledingfabriek staat ‘Garphyttan’. Ook kunt u een bezoek brengen aan het industrie museum uit 1906. U vindt hier informatie over de kettingzaag, en onderdelen die werden vervaardigd voor de auto industrie.

In het plaatsje Lanna kunt u zwemmen in de voormalige steengroeve, waar kalkzandsteen werd gewonnen. Om bij het eindpunt van de fietstocht in Fjugesta een bezoek te brengen aan een klooster ruïne en de naastgelegen overblijfselen van het grootste amfitheater van Zweden. De fietstocht krijgt u beschreven op papier of u fietst het met gpx coördinaten.
Fietsen door het Hart van Zweden (Lezersreis)
Zondag
Tived - Fjugesta 69 km
Vandaag beginnen we bij het meer van Unden, bij het plaatsje Tived in het National Park Tiveden.
U fietstocht gaat deels langs dit prachtige meer van 98 km2 groot, het kristalhelder meer zit vol vis, en een duik nemen in het meer is zeker een aanrader.

Bezoek in Laxå het treinstation uit 1853 en maak een koffiestop in de restauratie op het station, of bezoek het centrum. Tijdens elke fietsroute is een Zweeds kerkje bezoeken zeker een aanrader, zoals het houten kerkje in Bålby uit 1651, met een prachtige uit hout gesneden preekstoel. Of ga van de fietsroute af en beklim de uitkijktoren, u heeft niet alleen zicht op de prachtige omgeving, maar ook vogels of ander wild. Kortom een dag vol met typische Zweedse indrukken.

De fietstocht krijgt u beschreven op papier of u fietst het met gpx coördinaten.
Zweden Hamgarden
Maandag
Tived – Asbro 64 km
Met de fietsbus rijden we deze dag weer naar Tived. Hier begint uw fietsroute terug naar het hotel. Eerst fiets u richting Askersund. U fietst door de prachtige Zweedse natuur, langs de vele vennetjes, waar veel vogels te spotten zijn.

Na wat heerlijke fietskilometers komt u uit bij het Stjernsunds Slott uit 1850. Een rondleiding door het slot en de tuinen is zeer zeker een aanrader (excl). Geniet na afloop van het bezoek van een lunch in het slotrestaurant wat gelegen is naast het Vätternmeer, het op een na grootste meer van Zweden.Hierna fietst u door het plaatsje Askersund, dit gezellige Zweedse plaatsje is het bezoeken waard. Strijk neer bij de haven voor een ijsje en geniet van de Zweedse cultuur. Of bezoek het pottenbakkersmuseum, of geniet van een lunch bij een van de vele restaurants.

Na het bezoek aan Askersund fietst u verder door gehuchten, prachtige heidevelden, langs de vele meren die Zweden rijk is, neem zeker een duik, om aan het einde van de middag uw fietsdag bij het hotel te eindigen.
Ook op deze dag fiets u met een uitgebreide route beschrijving of als u het wil met gpx coördinaten.
Zweden Vattern meer
Dinsdag
Asbro – Ammelangen - Asbro 63 km
Op deze dag fietst u vanaf het hotel en komt u hier ook weer terug met de fiets, alle tijd om te fietsen vandaag!
We weten dat hout veelal uit Zweden komt, maar wat minder bekend is, is de ijzererts. Her en der zijn er mijnen in Zweden, zoals ook op de fietsroute van vandaag. Als eerste komt u langs een Trehörnings masugn, een ijzererts hoogoven uit 1636 gebouwd door mijnwerkers! Vervolgens fietst u naar het plaatsje Zinkgruvan. Hier is een museum te bezoeken over de mijnbouw in de streek, onder leiding van een gids is het ook mogelijk om onder de grond te gaan (excl) en zo het mijnwerkersleven te ervaren.

Hierna fietsen we verder naar Åmmeberg, dit plaatsje gelegen aan het Åmmelangen meer. Hier kunt u de een stoomtrein zien in een loods, die gebruikt werd voor de mijnbouw. Vervolgens fietst u langs het Åmmelangenmeer door de prachtige natuur terug naar het hotel. Hier heeft u s’ avonds een diner bij het kampvuur. De vakantie sluiten we op deze plek af met elanden spotten! Het symbool van Zweden.


Elanden
Woensdag
Götenburg 15 km
We nemen afscheid van de familie en rijden met de fietsbus naar Götenburg. Rond de lunch komen we hieraan. Na wat gegeten te hebben is het mogelijk om een fietstocht met een gids door de stad te maken en deze mooie stad te verkennen.(excl.)
Aan het eind van de middag nemen we afscheid van Zweden, en varen we met de ferry weer terug naar Kiel.
Fietsen door het Hart van Zweden (Lezersreis)
Donderdag
Terugreis
Rond 10.00 uur komen we aan in Kiel en rijden in de vroege namiddag Nederland weer binnen met een koffer vol bijzondere herinneringen en ervaringen aan het uw Zweedse fietsvakantie.
Fietsroute
U krijgt een uitgebreide route beschrijving er zijn ook gpx routes. deze kunt u opvragen.

FietsBus ► Zweden ► Hart van Zweden ► 301 fietskms
TIP
Vlieg vanuit Amsterdam naar Linkoping , de hotelier verzorgt de transfers naar de luchthaven v.v.
Informeer bij onze medewerkers naar de mogelijkheden.
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Hotel PerOlofGården in Åsbro

Ligging Hotel PerOlofGården ligt op 10 minuten rijden van het dorp Åsbro en het Tisarenmeer

Review 8,2
Hotel PerOlofGarden
Bekijk hotel
Review 8,2

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietsvakantie Hart van Zweden
Zweden, Zweden
Dit is een nieuw reis. Hier hebben we nog geen reviews voor ontvangen.
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per TopClass fietbus
♦ 2 persoonskamer bad/douche en toilet
♦ 2 pers. binnenhut met douche en toilet
♦ overtocht Kiel-Göteborg vv met Stena Line
♦ dagelijks ontbijt of ontbijtbuffet
♦ dag 3,4,5,6,7 lunchpakket
♦ dagelijks diner ( muv aan boord StenaLine)
♦ fietsroutes / GPS routes en infopakket
♦ fietsbegeleiding
♦ ww eigen fiets gratis mee
♦ reisbescheiden per email

In- en uitstapplaatsen:
06.30 uur Alblasserdam (21.00 uur)
07.30 uur Nuland (20.00 uur)
10.00 uur Zuidbroek (17.30 uur)

♦ 1 persoonskamer / binnenhut € 395
♦ 2 pers. buitenhut € 55
♦ huurfiets e-bike € 160
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X