Fietsvakantie Hongarije

Hongarije is een mooi land met een aangenaam klimaat, een prima keuken en heel veel cultuur. Daarnaast heeft Hongarije zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld als fietsland. Zowel in de steden als in de landelijke gebieden worden er steeds meer fietspaden aangelegd. Vooral dankzij de fietspaden langs de Donau en rondom het Balatonmeer heeft Hongarije al enkele jaren geleden aansluiting weten te vinden met het Europese netwerk van fietsroutes. Bezoekt u de leuke plaatsjes langs het Balatonmeer zoals Keszthely en Balatonfüred. Plant u daarnaast ook voldoende tijd in om Budapest, de stad die aan beide oevers van de Donau ligt, te bezoeken met haar vele bezienswaardigheden zoals de kettingbrug, het heldenplein en het burchtdistrict.

Populaire fietsvakantie Hongarije per cruiseschip :

Fietscruise Donau : Passau - Wenen - Budapest
Het Donaufietspad is niet zonder reden één van de bekendste en meest geliefde fietsroutes van Europa. Heerlijk fietsen over de uitstekend bewegwijzerde fietspaden. Tijdens deze fiets- en vaarvakanties komt u een grote verscheidenheid aan landschappen en historische bezienswaardigheden tegen. Stille natuurrijke dalen, lieflijke dorpjes en wereldsteden liggen op uw route. Passau, Wenen, Bratislava en Budapest zijn de uithangborden van deze fietsvakantie.

Populaire fietsvakantie Hongarije met eigen vervoer :

Fietsvakantie van Wenen naar Budapest
Een logisch vervolg op de populaire Donauradweg van Passau naar Wenen is deze boeiende fietsvakantie van Wenen naar Budapest. Tegelijk is het eigenlijk geen vervolg maar een kennismaking met de verscheidenheid aan natuur en cultuur die u tegenkomt op deze fietsreis tussen twee fraaie Europese hoofdsteden. Neem nu bijvoorbeeld Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, de bijzondere Basiliek van Esztergom, de Koningsburcht van Viségrad en, als absoluut hoogtepunt, Budapest. We kunnen ons voorstellen dat u niet kunt wachten om op te stappen.