8 dagen Donau (Passau - Wenen - Budapest) (autovakantie)

Overzicht

****luxe schip ms Primadonna al jaren een topper! Donaufietspad incl. bezoek Budapest vertrek: 20/07, 03/08, 10/08 en 17/08

Fietsen en varen langs de Donau van Passau via Wenen naar Budapest

Het Donaufietspad is niet zonder reden één van de bekendste en meest geliefde fietsroutes van Europa. Heerlijk fietsen over de uitstekend bewegwijzerde fietspaden. Tijdens deze fiets-vaar vakanties komt u een grote verscheidenheid aan landschappen en historische bezienswaardigheden tegen. Stille natuurrijke dalen, lieflijke dorpjes en wereldsteden liggen op uw route. Passau, Wenen, Budapest en Bratislava zijn de uithangborden van deze fietsvakantie. Ontspannen fietsen terwijl op de Donau uw varend hotel met u meereist.

Programma van dag tot dag

Vrijdag
Passau
Aankomst in Passau waar voor u een parkeerplaats gereserveerd kan worden. ( excl.) Om ca. 16.00 uur verwacht de bemanning u aan boord voor een welkomstsnack. Om 20.00 uur is het captains welcomedinner. (4 gangen keuze menu). Tijdens het diner vaart het schip richting de prachtige Donau Schlinge.
Primadonna op de Donau bij Hainburg
Zaterdag
Schlögen/Obermühl - Linz 55 km
Door het schitterende Donaudal fietst u naar het oude Aschach, met z’n fraaie pastel getinte gevels, een leuke pauzeplaats. Door het natuurgebied “Rutzinger Au” fietst u naar Wilhering. Neem de tijd om het klooster met de 1000 engeltjes te bezoeken.
Zondag
Tullin - Wenen 36/52 km
Na bezoek van de Landesgartenschau (excl.) in de bloemenstad Tulln fietst u via het Wienerwald en klooster Neuburg naar Wenen. Bezichtiging van Wenen op eigen gelegenheid. 's Avonds is er een avondexcursie door Wenen. (incl.)

Tip: maak een rondrit per fiets met gids door Wenen (excl.)
Standbeeld Mozart
Maandag
Komárom - Esztergom 56 km
Over autovrije damwegen, deels direct langs de Donau, fietst u naar Komárom over de linkeroever door kleine dromerige plaatsjes over Moca naar Esztergom met de beroemde dom. Over de Gisela brug naar Sturovo, direct gelegen tegenover Esztergom hier gaat u weer aan boord. 's Avonds vaart het schip door naar Budapest.
Dinsdag
Budapest - Fietstour over het Margareteninsel 22 km
's Morgens is er een stadsrondrit door Budapest van ca. 3 uur. U ziet o.a. het Vissersbastion, de Matthiaskerk en het Heldenplein. In de middag rondrit per fiets naar het ca. 8 km lange, autovrije Margareteninsel. Dit traject kunt u ook op de fiets afleggen.


Woensdag
Bratislava - Schloss Hof - Bratislava 33 km
Stadswandeling door Bratislava, ca. 1 uur. Vervolgens op de fiets van Bratislava naar
Devin, waar het nationaal monument van Slowakije staat. Over de nieuwe imposante fietsbrug naar het in Oostenrijk gelegen pronkkasteel Schlosshof, gebouwd voor keizerin Maria Theresia. U fietst weer terug naar Bratislava, waar u aan boord gaat. Het schip vaart daarna naar Krems.
Budapest Mathiaskerk
Donderdag
Krems - Pöchlarn 48 km
Vanuit het gezellige Krems fietst u door de Wachauer wijngaarden met vele pittoreske wijndorpjes naar Dürnstein, een pareltje aan de Donau. In de verte ziet u al de machtige contouren van stift Melk hoog boven de Donau. Dit fameuze klooster verdient een
uitgebreide bezichtiging.
Vrijdag
Na het ontbijt is de ontscheping om ca. 09.00 uur.
Om nautische redenen kan het voorkomen dat (zonder opgave vooraf) er eventueel noodzakelijke wijzigingen in het vaarprogramma zijn.

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

****Ms Primadonna

De MS Primadonna is het tweede grootte cruiseschip op de Donau. Geniet van de elegantie van de Prim

boot
Bekijk hotel

Fotoalbum

Beoordelingen

8 dagen Donau (Passau - Wenen - Budapest) (autovakantie)
Donau (Oostenrijk), Oostenrijk
Vanaf 845 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

Inclusief

2 persoonshut hoofddek economy
7 overnachtingen aan boord
ontbijtbuffet
‘s middags koffie/thee met taart
dagelijks 4 gangen diner
dagelijks 3 gangen lunch of lunchpakket
middernachtsnack
havengelden
dagelijks uitleg over de route
routebeschrijving met fietskaart
avondstadsrondrit Wenen
stadsrondrit Boedapest
stadswandeling Bratislava

Reserveringskosten

Per reservering geldt een toeslag van € 20,00 voor de reserveringskosten + € 2,50 Calamiteitenfonds.