Fietscruise Donau Passau Wenen Budapest (busreis)

Overzicht

****Luxe ms Primadonna Al jaren een topper! Uitstekende verzorging Budapest en Bratislava

Fietsen en varen langs de Donau

Het Donaufietspad is niet zonder reden één van de bekendste en meest geliefde fietsroutes van Europa. Heerlijk fietsen over de uitstekend bewegwijzerde fietspaden. Tijdens deze fiets- en vaarvakanties komt u een grote verscheidenheid aan landschappen en historische bezienswaardigheden tegen. Stille natuurrijke dalen, lieflijke dorpjes en wereldsteden liggen op uw route. Passau, Wenen, Bratislava en Budapest zijn de uithangborden van deze fietsvakantie.

Fietscruise Primadonna 2024 - nu boekbaar!

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Heenreis
Met de fietsbus comfortabel naar Zuid-Duitsland voor een overnachting.
2e vakantiedag
Passau
Na het ontbijt met de fietsbus naar Passau. Deze driestromen stad is een bezoek meer dan waard. Neem de tijd om de imposante dom met zijn wereldberoemde orgel te bezoeken (12.00 uur orgelconcert).

Uw bagage wordt naar de Primadonna gebracht. Om ca. 15.00 uur verwacht de bemanning u aan boord voor een welkomstsnack. Om 20.00 uur is het captains welkomstdiner. Tijdens het diner vaart de Primadonna richting Obermühl, waar de Primadonna tot de volgende morgen blijft liggen.
Gezicht op Passau
3e vakantiedag
Schlögen – Linz 56 km
Door het schitterende Donaudal fietst u naar het oude Aschach, met z’n fraaie pastel getinte gevels, een leuke pauzeplaats. Door het natuurgebied “Rutzinger Au” fietst u naar Wilhering. Neem de tijd om het kloosterkerk met de 1000 engeltjes te bezoeken. Via Ottensheim naar Linz. Optioneel kunt u een concert bijboeken op het Brucknerorgel in Linz ’s Avonds vaart het schip door naar Tullin.
Fietsen over de Enns-fietsroute met hoogtepunten als Admont en Steyr
4e vakantiedag
Tulln - Wenen 31 km
U start in de prachtige bloemenstad Tulln, over een rustig fietspad langs de Donau via Klosterneuburg naar Wenen. In de middag is een rondrit per fiets door Wenen mogelijk (excl.). Na het avondeten is er een stadsrondrit door Wenen (excl.)
Tulln Varen over de Donau bij tijdens fietsvakantie met groepsreis op een cruiseboot
5e vakantiedag
Donauknie -Szentendre - Budapest 63 km.
Door de schilderachtige Donauknie over het E6 fietspad, soms over een doorgaande of parallelweg naar het veer van Szob. Via Visegrad en Vac met het veer naar het schiereiland Szentendre. Aan u de keuze, de laatste 20 km met de trein (excl.) of u fietst langs de Donau Budapest binnen waar de Primadonna op u wacht.

Fietsen door wereldsteden als Keulen, Passau, Wenen, Bratislava, Budapest en Györ
6e vakantiedag
Budapest – Fietstour over het Margareteninsel 22 km
‘s Morgens een stadsrondrit door Budapest van ca. 3 uur, deze eindigt in het centrum (excl.). U ziet o.a. het Vissersbastion, de Matthiaskirche en de Heldenplatz. ’s Middags heeft u tijd om Budapest verder te bekijken of u fietst een rondrit over het autovrije Margaretheninsel. ’s Avonds vaart u naar Bratislava.
Budapest Mathiaskerk fietsvakantie langs de donau met een groepsreis op een cruiseboot
7e vakantiedag
Bratislava – Schloss Hof – Bratislava 48/33 km
Bezoekt u zelf de stad of neemt u deel aan de Stadswandeling door Bratislava, ca. 1 uur (excl.) Vervolgens op de fiets van Bratislava naar Devin, waar het nationaal monument van Slowakije staat. Over de nieuwe imposante fietsbrug naar het in Oostenrijk gelegen pronkkasteel Schlosshof, gebouwd voor keizerin Maria Theresia. U fietst weer terug naar Bratislava, waar u aan boord gaat. Het schip vaart daarna naar Krems.
Bratislava  Varen over de Donau bij tijdens fietsvakantie met groepsreis op een cruiseboot
8e vakantiedag
Krems – Pöchlarn 48 km
Vanuit het gezellige Krems fietst u door de Wachauer wijngaarden met vele pittoreske wijndorpjes naar Dürnstein, een pareltje aan de Donau. In de verte ziet u al de machtige contouren van stift Melk hoog boven de Donau. Dit fameuze klooster verdient een uitgebreide bezichtiging. (entree excl.). In Pöchlarn gaat u aan boord.
Melk fietsvakantie langs de donau met een groepsreis op een cruiseboot
9e vakantiedag
Ontscheping en terugreis
In Passau is na het ontbijt ontschepen, met de fietsbus naar Nederland waar u laat in de avond aankomt.
Fietsroute
De fietsroutes gaan over goed bewegwijzerde fietspaden en wegen.

Fietskaart met overzicht fietsroutes fietscruisevakantie Donau Prima Donna Passau Budapest
Niet-fietsers
Deze cruises zijn vanwege de afmeerlocaties ook geschikt voor niet fietsers.
Nautische redenen
Om nautische redenen kan het voorkomen dat (zonder opgave vooraf) er eventueel noodzakelijke wijzigingen in het vaarprogramma zijn. Bijvoorbeeld te lage of hoge waterstand in de Donau of onverwachte stremmingen bij sluizen. Dit geeft geen recht op enige restitutie.
Informatie huurfietsen
U heeft altijd de beschikking over een goede kwaliteit fiets met 7 of 21 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.90 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

U heeft vrijwel altijd de keuze uit een recreatieve fiets of een E-bike. De keuze hiervoor kunt u tijdens de boeking aangeven.

Bij de reizen van Donau Touristik heeft u de beschikking over de volgende huurfiets:

Toerfiets van het merk Schauff of Kalkhoff :
• 7 versnellingen of op aanvraag 21 versnellingen mogelijk
Alle fietsen beschikken over een Selle-Royal of SQLab zadel
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90 m of kleiner dan 1.60 m raden wij u dit bij boeking door te geven.

E-bike van het merk KTM, Kalkhoff of Velo de Ville :
• actieradius van ca. 80 km en 7 versnellingen

De huurfietsen worden op de 2e vakantiedag aan boord uitgereikt en afgesteld op uw lichaamslengte.
NB: Voor de huurfietsen type e-bike dient ter plaatse een borg te worden betaald van € 180,-. De borg (alleen mogelijk met een creditcard) ontvangt u weer terug bij het inleveren van de fiets. Bij uitgifte ontvangt u een formulier met daarop de voorwaarden.
Belangrijke informatie
• Definitieve opstaptijden ontvangt u in de reisbescheiden (deze worden ca. 10 dagen voor vertrek verstuurd).
• Opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende aanmelders. Fitál behoudt zicht het recht voor een opstapplaats te laten vervallen en een alternatieve opstapplaats te boeken, zonder dat daar een vergoeding tegenover staat.
• Een preferentie is een voorkeur. Uw voorkeur geven wij door aan de hotelier, die hiermee zoveel mogelijk rekening mee houdt, zonder dat dit een garantie is.
• Een dieet wordt als een preferentie doorgegeven aan het hotel. De hotelier kan hiervoor ter plaatse extra kosten bij u in rekening brengen.
• Een essentie is een voorwaarde om de boeking te bevestigen. Voor een essentie brengen wij € 27,- essentiekosten in rekening plus de eventuele meerkosten die de hotelier in rekening brengt. Een essentie is een voorwaarde die de hotelier schriftelijk heeft bevestigd.
• Op Fietscruisevakanties zijn de aanvullende algemene voorwaarden van Fitál Vakanties van toepassing. Dit heeft betrekking op de aanbetaling en eventuele annulering van uw vakantie.
Klik voor meer informatie naar: Aanvullende voorwaarden.
• Deze reis is een zgn. pakketreis.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

****Ms Primadonna

De MS Primadonna is het tweede grootste cruiseschip op de Donau. De Primadonna is gebouwd in 1998 i

Primadonna varend
Bekijk hotel

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietscruise Donau Passau Wenen Budapest (busreis)
Donau, Oostenrijk
7.8(8 reviews)
Hannie van Dijk, Rotterdam
15-06-2023
'We hebben het goed naar ons zin gehad.
De "Prima Donna" is een prachtig schip, met een geweldige en klantvriendelijke bemanning.
Met name de fietsroutes in Oostenrijk waren goed en duidelijk aangegeven.'
J.A.J. van der Wal, VIANEN UT
29-09-2022
'Reisleidster Barbara Kroos weet door haar persoonlijke aandacht, ervaring en onvermoeibare inzet, deze vakantie extra bijzonder te maken. '
J.l de Roon, Heinenoord
25-08-2022
'Tweede keer maakten we deze reis op Prima Donna.
Onze reisleidster was wederom Barbara. Zij heeft mede voor gezorgd dat we weer een geweldig fijne zorgeloze reis hadden. EEN AANRADER ZEKER MET BARBARA'
Anneke Visser, Rotterdam.
18-08-2022
'Ondanks het soms slechte weer hebben we het toch naar ons zin gehad, de chauffeur Leo op de heenweg was perfect, de terugreis met Arthur en Hennie was ook heel goed. De ervaring van Barbara slaat echt alles, weet alles, geeft geweldig advies en is erg betrokken bij de deelnemers.
'
G.W van Rooijen, Nieuwegein
09-09-2021
'Van begin tot het eind was deze reis succesvol en voldoet aan alle verwachtingen '
Henny en Arthur Borst, Woubrugge
15-07-2021
'Ondanks de hoge waterstanden hebben we heerlijk gefietst, mede dankzij Barbara ,zij wist ons veilig door aangepaste route''s heen te loodsen,en we hadden verrassende extraatjes.Alles ging heel ontspannen,we hebben een heerlijke en gezellige vakantie gehad ,ook met goede overnachtingshotels,en een hele culinaire keuken en hardwerkende mensen op de Primadonna .In het bijzonder Barbara bedankt voor de lieve aandacht en hele goede en veilige zorg .Het was een echte vakantie!!'
Régine Libens, Bilzen
15-07-2021
'Ik blik terug op een fantastische vakantie. Ik heb er enorm van genoten. Ik reisde alleen maar ik heb me op geen enkel moment eenzaam gevoeld.Ik werd onmiddellijk opgenomen in de groep. Barbara zorgde er al heel snel voor dat ik me op mijn gemak voelde. Ze is een fantastische, enthousiaste en enorm vriendelijke reis-begeleidster. Ze leidt steeds alles in goede banen! Zowel in de bus, op de boot als op de fiets. Ik ga in de toekomst zeker en vast nog reizen met Fital. '
Willie en Kees van Dongen, Barendrecht
15-07-2021
'Ondanks de hoge waterstanden is de rederij erin geslaagd een perfecte reis uit te voeren.
Onze reisleidster Barbara ,Fital en de bemanning van de Primadona hebben ons een fijne week bezorgd waarin het ons aan niets ontbrak . '
Hennie, IJsselstein
15-07-2021
'Allles was top,
Dus alleen maar positief '
Wil, Alblasserdam
10-09-2020
'Het was een prachtige reis op een mooi schip met aardige bemanning. '
ph.blom, krimpen a/d ijssel
10-09-2020
'Wij hebben een geweldige week gehad op de prima donna prachtig schip met vriendelijk personeel.
vooral de reisbegeleiding iedere dag in het
nederlands was erg fijn.
ik wil het iedereen aanraden.'
I. van STeen, Emmeloord
20-08-2020
'Prima verzorgde fietscruise over de Donau! Mooie omgeving gezien, lekker gegeten, goed bediend. Het was perfect en zou het iedereen aanbevelen!'
Conny Leentvaar, H.I.Ambacht
13-08-2020
'Deze vakantie moet je gewoon gedaan hebben want het is gewoon een hele belevenis.'
Jeanne Merkx-Kregting, Oss
13-08-2020
'We hebben een superleuke fietsvakantie gehad! Zowel de reis alsmede het reisgezelschap en natuurlijk niet vergeten onze reisleidster Barbara!'
N van der Stelt, RIDDERKERK
06-08-2020
'wij ( onze groep van 8 personen ) hebben de reis zeer prettig ervaren . 2 van onze groep konden niet elke dag fietsen maar zij konden heerlijk totaal verzorgd verder varen met de Primadonna .
En een andere dag weer mee met de fiets.'
Jeanne de Bonth, Oss
15-08-2019
'Mooie fietspaden langs Donau en super accommodatie op Prima Donna. Heerlijk gegeten en fijne reisleidster.'
Dineke Dikmans, Eersel
01-08-2019
'We hebben deze reis van Fital voor de eerste keer gedaan en het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we bij Fital een reis boeken. De fietsreis met de Prima Donna was geweldig, het leek voor ons wel een sprookje! !!! Alles was erg goed geregeld en het eten was culinair. De fietsroutes waren prima en we hebben mooie routes gehad.Onze reisleidster Barbara was geweldig en ook dankzij haar was deze reis fantastisch. De steden die we bezocht hebben waren prachtig. Dit is een reis geweest die we nooit meer vergeten, en zeker bij familie en vrienden aanbevolen wordt.'
van Houwelingen, Hardinxv.Giessendam.
18-07-2019
'Onze eerste fietsvakantie, het was een geweldige ervaring om te varen en te fietsen.
onze reisleidster Barbara (Barbadonna)was voor ons als een Barbamamma!

'
A.v.d. Heijden, Uden
18-07-2019
'Interessante reis met voldoende mogelijkheden om te fietsen al of niet in combinatie met excursies. Jammer dat het weer niet meewerkte. Ik denk dat ik een volgende keer een reis zou kiezen vroeger/later in het jaar. Over het personeel op de Primadonna en de begeleiding van Barbara alleen maar lof ondanks het feit dat Barbara in haar uitleg over de te fietsen routes soms wel eens chaotisch kan zijn.
Het ontbijt, de lunch(pakketten) en het diner waren zeer goed verzorgd en voor iedereen voldoende keus (ook voor vegetariërs).
Kortom een vakantie waarover wij zeer te spreken zijn en die we bij onze vrienden zullen aanbevelen.'
Ad en Jannie Goedegebure, Goes
18-07-2019
'Wij hebben deze reis als een bijzondere beleving ervaren, begeleiding, planning aan boord eten, onderhoud v/d hutten enz. alles een 10.'
Genee, Velp
16-05-2019
'Boedapest hebben wij als hoogtepunt beleefd, zowel de aankomst in de avond , sprookjesachtig verlicht, kippenvel moment, als de dag met openbaar vervoer en de fietstocht .
Goede begeleiding.'
Lambert van Thiel, Nederasselt
09-08-2018
'Een 10 voor de reisleidster en ook de bustransfer was uitstekend. Het schip de Primadonna en zijn bemanning verdienen ook alle lof.
Maar helaas kwamen we niet verder dan Wenen terwijl we ons verheugd hadden om voor het eerst de stad Boedapest te kunnen bekijken.'
GW en H Grooters, Haarlo
09-08-2018
'Ondanks dat de MS Primadonna "gestrand" is in Wenen en we dus niet in Boedapest zijn geweest, was het toch een mooie FietsCruise. Lof voor diegene die de vervangende routes hebben gemaakt van 13 t/m 16 aug. '
GJ van Dijk, Bunnik
19-07-2018
'We hebben een geweldige fietsvakantie gehad en onze fietsbegeleidster Barbara was daar zeker ook debet aan.
Ze weet veel over de fietstochten en fietst zelf ook mee, een gezellige vrouw.
De Primadonna was ook heel fijn om mee te varen en alles was goed geregeld en de bemanning was ook zeer attend,lekker gegeten en alles was goed verzorgd en schoon. We hebben genoten en veel gezien en kunnen die reis aanbevelen.'
Familie Broenink, Langeveen
19-07-2018
'Voor het eerst een fietsvakantie gedaan.
Een een woord fantastisch, van af de eerste dag genoten.
Zowel op de fiets als aan boord Prima Donna.
Erg gevarieerd fiets programma en mooie steden bezocht, waarvan wij Boedapest wel een hoogtepunt vonden.
Bemanning aan boord Prima mensen en erg harde werkers.
Onze reisleidster Barbera had alles goed onder controle.
Wist overal antwoord op en bruiste van energie.

'
H. Saalmink, Loosdrecht
19-07-2018
'Een onvergetelijke vakantie voor ons. Budapest was een absoluut hoogtepunt! Wenen ook maar helaas regende het toen. We misten wel Schönbrunn in het programma. Fietsen in Slowakije was minder. De laatste fietsroute van Krems naar Melk was prachtig!
En de boot was gewoon verwennerij!'
Gerrit .Kreukniet, Sliedrecht
19-07-2018
'Heel veel mooi`s gezien.

En aan te bevelen aan vrienden en kennissen.
Dat hebben we inmiddels al gedaan.

Van ons een tien met een griffel.'
Ria Quintus Goedemondt , Roosendaal
28-09-2017
'Heerlijke reis , afwisseling fietsen, door pracht natuur, en zeer mooie cultuur. Het was zo ontspannen, niet alleen door het mooie weer, maar voor een heel groot gedeelte door de fijne begeleiding van Barbara. Veel ouderen , dat was prima, ben ik zelf ook!! Ook de mogelijkheid voor een niet mee fietsende partner aan boord te blijven is zeker de moeite waard, mag misschien wat duidelijker vermeld worden in de gids..Veel mensen wisten niet....door slecht lezen, denk ik...... dat helm en hesje in sommige landen verplicht is.. misschien een tip dat wat duidelijker te vermelden, Voor mij was het ,als alleen reizende een """ warme """" reis. .Graag weer tot een volgende reis, bij leven en welzijn. Dank voor alle begeleiding op alle fronten. Vriendelijke groeten. '
M Bijl, Ouderkerk aan den IJssel
28-09-2017
'Wij hebben er van genoten en vinden zo''n soort vakantie voor herhaling vatbaar.'
Ineke en Bennie, Groningen
28-09-2017
'Wij hebben weer zeer genoten van het fietsen langs de Donau, de voortreffelijke begeleiding van Barbara en de mooie steden en andere bezienswaardigheden. Ook op de Prima Donna was het goed vertoeven !!'
Ria, Haren
28-09-2017
'In Oostenrijk fietsen is een fantastische ervaring, de dorpen die je doorkomt, de fietsroutes, de fietspaden, eenvoudig gezegd top!! Ook Wenen verkennen op de fiets met een gids is een leuke ervaring.
In Slowakije hesje en helm verplicht, dat is even een dingetje, maar als je daar langs de grote weg fietst beslist geen overbodige luxe, brrrrr wat een hardrijders daar. Dat was het minst leuk aan de hele reis.
Boedapest bezichtigen met openbaar vervoer, goed geregeld door onze reisbegeleidster is echt een aanrader. Je reist en wandelt met gemak door die prachtige stad.'
Vanaf 1315 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per Comfort Class fietsbus
♦ overnachting tijdens heenreis in Zuid-Duitsland
♦ diner tijdens heenreis 1e dag
♦ 2-persoonshut hoofddek (type: economy met stapelbed)
♦ 7 overnachtingen aan boord
♦ volpension aan boord
♦ havengelden
♦ 2 x Hydrojetmassage van 15 minuten (per hut)
♦ dagelijks uitleg over de route
♦ routebeschrijving met fietskaart
♦ Fitál fietsbegeleiding
♦ reisbescheiden per e-mail

Smakelijk verzorgd
Uw verzorging aan boord bestaat uit:
♦ welkomstsnack
♦ ontbijtbuffet
♦ 's middags koffie/thee met koek
♦ 4 gangen diner
♦ 4 gangen welkomstdiner
♦ afscheidsdiner
♦ 's middags 3 gangen lunch of lunchpakket
♦ middernachtsnack

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam (22:00)
07.30 uur Nuland (21:00 uur)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Extra bij te boeken (prijs per persoon)
♦ 2 persoonshut hoofddek € 260,-
♦ 2 persoonshut bovendek € 770,-
♦ 2 persoonshut promenadedek € 875,-
♦ 1 pers. cabine economy € 295,-
♦ 1 pers. cabine hoofddek € 495,-

Extra bij te boeken
excursiepakket € 95, -
bestaand uit:
♦ stadsrondrit Wenen (bus)
♦ stadswandeling Bratislava/Budapest
♦ concert op het Brucknerorgel in Linz

♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ huurfiets type e-bike € 190,-
♦ huurfiets type dames of herenfiets (7 of 21 versnellingen) € 100,--

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X