Wintervakantie Rodeneck

Overzicht

Al jaren een Topper! Seiseralm Skiën mogelijk Langlauf en wandelbegeleiding 17/2 Ellis

Rodeneck Eisackdal - Dolomieten (885- 2600 m)

Het Eisackdal in Zuid-Tirol biedt precies wat een wintervakantie zo bijzonder maakt: sfeervolle dorpjes, traditionele berghutten, honderden kilometers aan langlaufloipen, winterwandelwegen, skipisten en moderne bergbanen. Daarbij 300 zonnedagen per jaar en een landschap met onvergelijkbare panorama’s.
Iedere dag maken we een keuze uit de mooiste gebieden in het Eisacktal en Pustertal en zoeken de allerbeste sneeuwcondities op.

Deze reis is ook geschikt voor skiërs. (De skibus vertrekt 200 m vanaf het hotel naar het skigebed Gitschberg op ca. 10 km afstand)

Begeleiding
17-02-2024 : Ellis Groenendijk: winterwandelen + langlaufen

Meer informatie over onze winterbegeleiding vindt u onder Winterbeleving volgens Fitál Vakanties

Arresleede Dolomieten

Programma van dag tot dag

Zaterdag
Heenreis
Tijdens de heenreis dineert u onderweg en arriveert u in de loop van de avond in Rodeneck.
Zondag
Rodeneck
Na de informatiebijeenkomst de eerste langlauf- of wandeltocht in de omgeving van Rodeneck.
Rodeneck Almencard
Maandag
St. Jacob
Een plek waar het woord mindfulness lijkt te zijn uitgevonden. Mooie omgeving, rust en genoeg wandel- en langlaufkilometers om aan uw trekken te komen.
Dinsdag
Rodeneckeralm
Met de plaatselijke skibus op pad naar de Rodeneckeralm. Deze lieflijke huisberg van Rodeneck biedt niet alleen 13 km winterwandelwegen en 11 km loipen, maar ook knusse berghutten, waar u tijdens uw pauze kunt genieten van heerlijke lekkernijen uit Süd Tirol.

Woensdag
Seiseralm
Topper! Een bezoek aan de grootste bergweide van Europa “de Seiseralm” mag in ons programma zeker niet ontbreken. Het is een waar eldorado voor elke wintersporter. Vanaf deze alm kunt u genieten van adembenemende vergezichten op de Dolomieten.
dames
Donderdag
Ridnaundal
Aan het einde van het Ridnaundal vinden we het idyllische dorp Ridnaun. Ideaal voor vele sportieve wandel- en langlaufkilometers.
Winterbeleving volgens Fitál
Vrijdag
Pusterdal
Het wonderschone Pustertal is met Meransen en het Jochtal een uitgelezen gebied voor wandelaars en langlaufers.
Zaterdag
Terugreis
Na een vroeg ontbijt stapt u in de bus die u, onderbroken door diverse stops, naar uw opstapplaatsen in Nederland terug brengt.
Winterse omstandigheden
Afhankelijk van weer/sneeuw kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.
Skiën
Op 200 meter afstand van het hotel vertrekt een gratis skibus naar de skigebieden Vals -Jochtal en Gitschberg. Hier zijn volop mogelijkheden voor de beginnende en ervaren skiër. Ook kunt u aansluiten bij het Fitál dagprogramma; naar o.a. de Seiseralm en Jochtal.

skipas/dagkaarten:
Gitschberg/Meransen ca. € 43.00
Jochtal/Valles ca. € 43.00
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Belangrijke informatie
• Definitieve opstaptijden ontvangt u in de reisbescheiden (deze worden ca. 10 dagen voor vertrek verstuurd).
• Opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende aanmelders. Fitál behoudt zicht het recht voor een opstapplaats te laten vervallen en een alternatieve opstapplaats te boeken, zonder dat daar een vergoeding tegenover staat.
• Afhankelijk van aantal deelnemers kan de heen- en terugbusreis met een andere winterbestemming worden gecombineerd.
• Een preferentie is een voorkeur. Uw voorkeur geven wij door aan de hotelier, die hiermee zoveel mogelijk rekening mee houdt, zonder dat dit een garantie is.
• Een dieet wordt als een preferentie doorgegeven aan het hotel. De hotelier kan hiervoor ter plaatse extra kosten bij u in rekening brengen.
• Een essentie is een voorwaarde om de boeking te bevestigen. Voor een essentie brengen wij € 27,- essentiekosten in rekening plus de eventuele meerkosten die de hotelier in rekening brengt. Een essentie is een voorwaarde die de hotelier schriftelijk heeft bevestigd.
• Op deze reis zijn de ANVR Reisvoorwaarden van toepassing.
• Deze reis is een zgn. pakketreis.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Gasthof zum Löwen in Rodeneck***

WiFi beschikbaar in het hotel

Ligging Op ongeveer 100 meter van het Castel Rodengo staat het hotel met een weids uitzicht

Review 8,7
Winterfoto Hotel Zum Lowen
Bekijk hotel
Review 8,7

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Wintervakantie Rodeneck
Dolomieten, Italië
8.8(105 reviews)
P. Burgers , Beuningen gld
17-02-2024
'De vakantie naar rodeneck was super. De vakantie voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Dat is ook niet zo vreemd want dit was de derde keer voor mij.'
Jolanda van Egmond, Noordwijk
17-02-2024
'Ik heb een geweldige vakantie gehad. De reisbegeleiding had voor iedere dag weer een mooi plan dat goed paste bij het weer dat die dag verwacht werd. Goed hotel met zeer vriendelijk personeel.'
Marina , Zoetermeer
17-02-2024
'Absoluut een aanrader. Prachtig gebied, top begeleiding en super hotel. Ook goede opties voor eigen keuze per dag.
Stel je wel in op een lange reis. De bus is overigens wel top met goede stoelen en veel beenruimte. '
Nies de Bruijn-Hoogendoorn, Groot-Ammers
25-02-2023
'Mooie bestemming! Veel mogelijkheden.'
Ria Willemsen, Gemert
19-02-2022
'Gasthof Zum Lowen is een familiehotel met hartelijke mensen en heerlijk eten. De buschauffeur Joep is een goede en rustige chauffeur. Met reisbegeleidster Ellis op pad is altijd een feestje, zij weet mensen te verbinden en is erg enthousiast. Ze zocht iedere dag de sneeuw op en we hadden geluk met een hele week prachtig weer. Niet voor niets dat ik al voor de 12e keer met Fital op wintervakantie ga.'
H. de Kock, Meteren
19-02-2022
'De vakantie naar Rodeneck is voor ons boven verwachting verlopen. Het weer was fantastisch, de gids was super evenals het programma. Flexibiliteit stond voorop zodat iedere dag het beste voor de reizigers werd uitgezocht. De gids was zeer ervaren en duidelijk. Het familie hotel was prima met zeer vriendelijke mensen. Eigenlijk geen enkel probleem ervaren. '
Joep en Thea, Berghem
01-02-2020
'Voor ons was het de eerste keer dat we met Fital meegingen.
Heel erg goed bevallen. Vooral het comfort van met een eigen bus reizen en de geweldige reisleidster. Ellis is een vakvrouw, een fijn mens, en zeer verbindend voor de groep. '
Wendela, Venhorst
01-02-2020
'Het was een fantastische vakantie in een prachtige omgeving met mooi weer en een leuk reisgezelschap. Hoteliersechtpaar Hubert en Gabi,chauffeur/wandelbegeleider Joep en reisleidster Ellis hebben er voor ons een feestje van gemaakt.'
Ria en Theo de Wit, Dordrecht
01-02-2020
'Wéér een goede ervaring met Fital, dank zij Ellis en Joep die ons als team een onvergetelijke vakantie bezorgden. Het was top. Het weer, het hotel met uiterst vriendelijke mensen, en de gezellige groep.'
Th. van Mil-Hofstede, Moerkapelle
02-02-2019
'fijn dat het ook ''n alleengaande reis was , zonder extra toelage'
Joke , Zetten
02-02-2019
'Prachtig gebied en prettig hotel met erg goed ontbijt en 4 gangen diner
Activiteiten voor elk wat wils: skieen , langlaufen of wandelen .
Kortom een heerlijke week ! Met veel zon en sneeuw '
Fred Wulp, Castricum
02-02-2019
'Prachtige week gehad, veel sneeuw, prachtig gebied met mooie pistes, fijne mensen in hotel en heel gezellig met de groep en Alice. '
Martine Koenen-Fros, Heerde
02-02-2019
'Na boeken van de reis vond ik het - gezien mijn leeftijd - erg gedurfd van mezelf om dit te doen! Maar de reis heeft mijn verwachtingen overtroffen. Door de weersomstandigheden moest op de heenreis een extra overnachting worden ingelast, maar ook dat werd heel goed en naar mijn idee snel geregeld. Het verblijf in Rodeneck was prima: een sfeervol familiehotel met zeer vriendelijke gastfamilie en een hele goede keuken!
Ons reisgezelschap was niet groot, maar het was een gezellige groep.
Met veel sneeuw en de hele week zon hebben we het natuurlijk enorm getroffen, maar de invulling van de activiteiten was heel afwisselend en elke dag opnieuw een geweldige ervaring.
Kortom, ik had een prachtige vakantie!
'
Jennie van der Kolk, Roosendaal
24-02-2018
'De goede voorbereiding en uitvoering van de activiteiten vond ik geweldig. Voor ieder wat wils, goed uitgelegd met in acht neming van veiligheid.
Met veel energie, humor, hulp en aandacht voor details wist Ellis het ieder naar de zin te maken.
Chapeau Ellis!'
N. de Bruijn-Hoogendoorn, Groot-Ammers
24-02-2018
'Het is een prachtig berggebied, met diverse mooie langlauflocaties. Steeds weer heb ik genoten van de prachtige vergezichten, als we met de bus naar een van die locaties reden en tijdens het langlaufen. Ook heb ik genoten van de heerlijke maaltijden in ''ons'' hotel.'
Jan en Leny Kouwenhoven, De Lier
24-02-2018
'Het was geweldig ondanks de kou. Met Elles was het een feestje'
Jeannette Jordens, Oss
24-02-2018
'Het was weer een heerlijke vakantie onder de leiding van Ellis. Ondanks de grote groep, zorgt zij ervoor dat wij de beste loipes en mooiste wandelingen kunnen maken op ieder niveau.Dat zij dit jaar 2 reizigers in de groep had die al 25 jaar met haar mee gaan, zegt alles.
Hubert en Gaby zorgen voor een warm welkom en het eten was heerlijk'
mevr.w.j.boot, rotterdam.
24-02-2018
'Het was een heel fijne week'
Lubberink, Borne
24-02-2018
'Door de erge kou werd het programma goed aangepast zodat wij toch in de zon konden langlaufen . Verder goede tips zoals kleding en bewcherming hiervoor.
Het hotel was erg gastvrij en heerlijk. Eten'
Rob de Waijer, Oostkapelle
24-02-2018
'Dik in orde'
Marian Kroos, Barendrecht
11-02-2017
'We hebben een fantastische week gehad. Heerlijk relaxed, alles werd perfect voor ons geregeld.'
Annemieke de Jager, Dordrecht
11-02-2017
'Deze eerste keer dat we een met een bus naar Rodeneck zijn gegaan. Het is heel goed bevallen. Het hotel was een goed familiehotel met een prima kamer en een heerlijk ontbijtbuffet en steeds weer verrassende diners. En dan de Nederlandse begeleiding, die was onovertroffen! '
M. Moore, Heerhgowaard
11-02-2017
'Arjen en Ellis hebben alles gedaan om het ons naar de zin te maken.
We hebbn een heerlijke week gehad.'
Carl van Troost, Zwijndrecht
11-02-2017
'Onze week in Rodeneck was in een woord fantastisch !Geweldige chauffeur (Arjan) en reisleidster (Ellis) ter plekke.Het hotel was prima, de eigenaar en zijn vrouw deden al wat in hun vermogen lag om het ieder naar de zin te maken.Dagelijks mooie wandelingen, langlauftochten of skieen op verschillende locaties .En dan was het de hele week ook nog stralend weer, wat wil een mens nog meer ? Kortom een absolute aanrader!!!'
Romijn, Almkerk
11-02-2017
'Uitermate tevreden over deze reis .
De combinatie Ellis en Arjan is super , wat werken deze mensen hard om het iedereen naar de zin te maken .
Klasse , derde jaar op rij deze combinatie voelt heel vertrouwd .'
johan de visser, rosmalen
11-02-2017
'Het was een prima vakantie met de geweldige Ellis en Aarjen. Allebei hebben ze ervoor gezorgd dat we het naar onze zin hadden. Heerlijke bestemmingen met voor elk wat wils. Prima hotel met zeer gastvrije Hubert en Gabi. Een aanrader!'
Jennie van der Kolk, Roosendaal
11-02-2017
'Een TOP vakantie, aan alles is gedacht. De reisbegeleidster Ellis wist de juiste plaats, de juiste dag met de juiste sneeuw en weersomstandigheden te combineren. De samenwerking met Arjan, chauffeur en ''assistent'' begeleiding was een waarborg voor veiligheid en fijne positieve sfeer. Tel daarbij op het heerlijke hotel met dito maaltijden en persoonlijke aandacht , dan is de slotsom: onvergetelijk!'
boschmvdb@gmail.com, Putten
11-02-2017
'Ellis Groenendijk weet altijd weer een zeer goede sfeer in de groep te brengen. We komen voor de sneeuw en dan zal je ook sneeuw onder de voeten hebben. De dagelijkse activiteiten waren dan ook buitengewoon van opzet en ''voor elk wat wils''; zowel langlaufen als wandelen was top geregeld.. Het weer met een ''top''-zonnetje deed de rest. De buschauffeur Arjan Schoneveld verdient een dikke pluim over de wijze waarop hij zich inzet voor de gasten. Vanuit het familiehotel was de betrokkenheid van de familie (eigenaar) aldaar naar de gasten van uitzonderlijke klasse.
Het hotel ademde een gemoedelijke sfeer. In het algemeen is het een prima hotel te noemen; het kamer-comfort is wat aan verbetering toe. De ligging van het hotel is op een toplocatie met overal schitterende uitzichten!
Kortom het was een uitstekende Fital-week'
Marleen van Ulsen - van de Vooren, Wijthmen
11-02-2017
'Ik heb (wederom) genoten. Het is ongelooflijk hoe Ellis én Arjen toch er in slagen om van elke dag een topdag te maken. HULDE.
En natuurlijk hulde aan de mensen van het hotel maar ook aan mijn medereizigers. '
Mevr.W.J. Boot, Rotterdam
11-02-2017
'Het was een heerlijke week,mede door Ellis en Arjan.Maar het prachtige weer was een extraatje.We werden elke dag naar de sneeuw gebracht en konden dus volop genieten.Het eten en service in het hotel was prima.Er is 1 minpuntje, een voorziening in de bus voor passagiers die een beetje misselijk waren(zoals ik).Gelukkig is alles goed gegaan.Maar verder was het heerlijk ondanks de lange reis.
'
Angela en Hans van Kessel, Aalsmeer
11-02-2017
'We gingen voor de 11 e keer me op een wintersportreis van Fital en voor de 11 e keer met Ellis. Het is ons weer goed bevallen!! Dus volgend jaar de 12 e keer!!'
A.Duine, Alblasserdam
11-02-2017
'Wij hebben van deze vakantie genoten. Zowel organisatie als hotel, landschap enz. is ons erg goed bevallen. Voor herhaling vatbaar!'
anoniem
11-02-2017
'We hadden veel gehoord over Rodeneck en het is een uitstekende ervaring geweest. Het hotel is comfortabel, de hotelier en zijn vrouw zijn lieve zorgzame gastheer en gastvrouw. Het eten is voortreffelijk. De sneeuwcondities lieten enigszins te wensen over, maar Ellis en Arjan brachten ons elke dag op de beste plek om te skiën, langlaufen en wandelen. Een topteam.'
Borghouts, Papendrecht
26-01-2017
'Een goed hotel midden in een gebied met ski- en wandelmogelijkheden.
Wat wil je nog meer.'
R van Hees, Papendrecht
26-01-2017
'Gasthof zum löwen in Rodeneck is een fantastische bestemming om zowel zomer als winter vakantie door te brengen.In de week dat wij er waren was er weinig sneeuw maar alle ski piste''s waren perfect.Ook de wandelingen die we gemaakt hebben onder begeleiding van Ellis waren geweldig met elke keer gezellige rustpunten in leuke berghutten.'
Anneke Kazen., Papendrecht
26-01-2017
'Ik heb een heerlijke goed verzorgde vakantie gehad.
Elles en Arjan zijn een geweldig team samen.'
W. Schimmel, Ureterp
26-01-2017
'We reisden in een zeer comfortabele bus met een prima chauffeur (Ar).
Vanaf de ontvangst in Rodeneck is alles door Ellis prima geregeld. De wandelroutes waren geweldig. Per dag bekeken Ellis en Ar waar het het mooist was. En het was werkelijk overal waar ze ons brachten prachtig. Met iedereen werd rekening gehouden. Volgens ons kan het niet beter.'
Ada, Harderwijk
26-01-2017
'Reisleidster Ellis en buschauffeur Arjan zijn in de samenwerking een geoliede machine! Perfecte service, meedenken, dit alles gelardeerd met een vleug humor;-) Dit gecombineerd met het gastvrije, culinair zeer verantwoorde hotel Zum Lowe, de fijne sfeer in de gemengde groep sportieve wandelaars/skieers, maakte dat ik een mooie wintersportweek heb gehad. '
Ria van Zanten, Geldermalsen
26-01-2017
'Het hele reisje was goed: goede bus en bekwame chauffeur, gastvrij en sfeervol hotel met uitstekend eten, betrokken gids, mooie wandelingen.'
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per Comfort Class touringcar
♦ 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
♦ halfpension
♦ langlauf en wandelbegeleiding
♦ wandeling met hotelier Hubert
♦ Tiroler Specialiteiten diner en muziek
♦ gratis gebruik sauna
ALMENCARD
♦ reisbescheiden per e-mail

Smakelijk verzorgd
(van diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag)
♦ diner heenreis in Zuid Duitsland
♦ ontbijtbuffet
♦ 3 gangen keuze menu met saladebuffet
♦ 1 x galadiner
♦ Apfelstrudel met koffie/thee

In- en uitstaptijden
06.00 uur Alblasserdam (21.00 uur)
07.00 uur Nuland (20.00 uur)
08.00 uur Asten ( 19.00)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ toeslag 1 persoonskamer € 135,-
♦ loipe gelden, (ski)passen, bergliften e.d.
♦ huur van ski- en/of langlaufmateriaal
♦ facultatieve excursies
♦ entreegelden e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard
♦ verzekeringen
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon

Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X