Wandelvakantie Dolomieten

Overzicht

Al jaren een topper! o.l.v. Ellis Groenendijk Wandelniveau 2 Vertrekdatum : 21 juni

Ontdek de vele wandelmogelijkheden in de Dolomieten

De Dolomieten in Zuid-Tirol aan de zuidkant van de Alpen zijn een begrip voor elke natuurliefhebber. Imponerende hoge grillige rotsen met loodrechte wanden en toppen boven de 3000 meter vormen het decor voor wandelingen in de ongerepte natuur van glooiende almen, bergmeren, bossen, bergweiden en wijngaarden. Heerlijk tot rust komen op de alm met om u heen het geklingel van koeienbellen. U verblijft in het familiehotel Zum Löwen in Rodeneck.

Wandelprogramma
Dalen rondom Rodeneck, Valsertal, Pustertal en Eisacktal
met o.a. Rodeneckeralm, Meransen, Bruneck en Plose
Toppers: Seiseralm, Drei Zinnen en St. Christina in Val Gardena

De keuze is moeilijk, want het is werkelijk overal prachtig en iedere wandeling is verrassend anders. De Dolomieten heeft ons aan wandelingen zoveel afwisseling te bieden dat vele gasten regelmatig terugkeren naar Rodeneck.

Bijzonderheden
Gratis AlmenCard Plus geldig in Gitschberg/Jochtal

Wandelniveau 2
Wandelingen van 3 tot 5 uur per dag in heuvelachtig gebied. U wandelt voornamelijk over almen en onverharde gemarkeerde paden in een bergachtig landschap. Hoogte verschillen tijdens deze reis ca. 50-300 m. Geschikt voor de sportieve wandelaar met goede conditie.

Tijdens een deel van de wandelingen zullen wij u, indien mogelijk, de keuze geven tussen meer relaxte wandelingen of tochten met meer uitdaging. U kunt het hoogteverschil overbruggen met o.a. bergbahnen of een transfer (deels exclusief).

Wandelbegeleiding
maandag 21/6 door Ellis Groenendijk

Meer informatie wandelvakanties en Ellis Groenendijk. Klik dan hier www.ellisinwandelland.com

Süd Tirol

Programma van dag tot dag

Dag 1
Heenreis
Vanaf Nuland naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 2
Via Oostenrijk en de Brennerpas naar Zuid-Tirol in Italië. In de loop van de middag heeft u de tijd om Rodeneck te verkennen of om een verfrissende duik in het zwembad te nemen.
Süd Tirol
Dag 3
Pustertal en Bruneck
Vanuit Meransen met de gondel omhoog naar 2107 m. (incl.) voor een werkelijk prachtige wandeling tussen de Alpenrosen. In de middag bezoek aan het pittoreske stadje Bruneck of het fascinerende Mountain Museum van de beroemde bergbeklimmer van Reinhold Messner.
Dag 4
Seiseralm (Alpi di Siusi)
De wandeling over de grootste almweide van Europa is onbetwist een hoogtepunt tijdens uw reis. U kunt genieten van het uitzicht op de imponerende bergen van de Dolomieten, van de vele duizenden almbloemen en van een overheerlijke cappuccino met Apfelstrudel in een van de pittoreske almhutten. Vandaag een korte of een lange tour? De keus is aan u.
col raiser dolomieten
Dag 5
Valsertal en Burcht Rodeneck
Met de gondel naar de Jochberg voor een wandeling naar de Stoanamandl of de Fane Alm. In de namiddag bezoek aan het kasteel Rodeneck of tijd voor een duik in het zwembad.
Dag 6
Vrije dag
Luieren, een heerlijke duik in het zwembad of een wandeling in Rodeneck?
Dag 7
Drei Zinnen in de Sexterner Dolomieten
Werkelijk een “must” in het programma als u een Dolomieten fan bent. Een van de toppers van de Dolomieten. We bieden een mogelijkheid voor een wandeling tot de Dreizinnenhut (3 uur) of gaat u de uitdaging aan voor de rondwandeling rondom de 3 imposante Drei Zinnen (5 uur). U kunt uw keuze ter plaatse nog bepalen. Maar laat u overdonderen door de schoonheid van dit stukje Dolomieten.
drei zinnen dolomieten
Dag 8
Val Gardena / St. Christina
Met de Col Raiser gondel (2091m.) naar het prachtige wandelgebied met de ruige rotsen. Met wat geluk vindt u tussen de brokstukken van de Dolomieten de wereldberoemde Edelweiss.
Dag 9
Plose
Met de gondel omhoog voor een wandeling over de Woody Walk. Meer kilometers maken? Wandel dan mee tot aan de Plose hut vanwaar u een grandioos uitzicht heeft over het Eisacktal en Pustertal.
col raiser dolomieten
Dag 10
Omgeving Rodeneck
De laatste dag nog een keuze uit één van de vele wandelingen waar we nog niet aan zijn toegekomen.
Dag 11
Brixen
Na een bezoek aan het historische stadje Brixen nemen we rond lunchtijd met weemoed afscheid van Süd Tirol en rijden naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 12
Als u over de Duitse autobanen terug reist, weten we zeker dat er nog veel zal worden nagepraat over deze fantastische reis.
Het wandelprogramma is in willekeurige volgorde, onder voorbehoud en afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse (weer, overige omstandigheden). Er wordt een keuze gemaakt uit de mooiste wandelingen. Uw wandelbegeleider bepaalt uiteindelijk het definitieve programma.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Gasthof zum Löwen in Rodeneck***

WiFi beschikbaar in het hotel

Ligging Op ongeveer 100 meter van het Castel Rodengo staat het hotel met een weids uitzicht

Review 8,8
hotelfoto bovenaanzicht
Bekijk hotel
Review 8,8

Fotoalbum

Beoordelingen

Wandelvakantie Dolomieten
Dolomieten, Italië
8.9(34 reviews)
Hans en Gerda van der Laan, Bodegraven
18-06-2019
'Hebben een geweldige wandelvakantie gehad in Rodeneck. Leuke en afwisselende wandelingen gemaakt
Veel lof voor ons Hotel in Rodeneck. Ook dank zij Ellis was dit voor ons een vakantie om niet te vergeten'
Mieke Woudhuizen, Groningen
18-06-2019
'Echt prachtige wandelingen! Erg prettig de mogelijkheid te hebben om wat meer of minder te doen
in goed overleg met de begeleidster.
Aan het eind van de wandeldag gezamenlijk terug naar het hotel'
Trudy, Leerdam
18-06-2019
'Deze reis is een echte aanrader en biedt naast de prachtige natuur, de uitdaging van mooie wandelingen en ook tijd voor cultuur.
De begeleiding van zowel de reisleidster als de chauffeur was zeer goed. Mede door hun deskundigheid en inzet werd de reis nog mooier. Dank daarvoor.'
C v Gennip, Teteringen
19-06-2018
'Perfect geregeld. '
Lieneke Kleinjan, Barendrecht.
19-06-2018
'Fijne wandelingen met een zeer alerte reisleidster'
Nelly Molenaar, Apeldoorn
19-06-2018
'Het was niet mijn eerste keer naar de Dolomieten, maar ook dit jaar weer erg genoten, fijn gewandeld, genoten van de prachtige natuur, en veel plezier gehad met de medewandelaars.
Alles is oké aan deze vakantie.
'
Cobie Nouwens, Goirle
19-06-2018
'Schitterende omgeving met mooie wandelingen.
Ellis is de spil, zij maakt, voor iedereen, de vakantie tot een feestje.
Joep is een heel kundige en gezellige chauffeur.'
D.Goosen, Rotterdam
19-06-2018
'Altijd fantastisch, deze reis. Niet in de laatste plaats door Ellis, die niet allen mijn favoriete reisleidster is maar tevens alles goed organiseert en elke dag de tocht aanpast naar gelang weersomstandigheden. Super mooie tochten, lief en goed familiehotel... Dit was mijn zesde keer, en het verveeld nooit vanwege de spectaculaire schoonheid van de natuur daar! '
Paula de Ruiter, Papendrecht
19-06-2018
'Prachtige wandelingen, fantastische begeleiding, professionele chauffeur, gastvrij hotel.'
C.Timmermans, Dordrecht
26-06-2017
'Een fijne vakantie, goed hotel , prachtige wandelingen .Ik wil onze reisbegeleidster Ellis en ook de chauffeur Joep een groot kompliment voor de wijze waarop zij deze reis hebben begeleid en altijd voor ons klaar stonden.'
W. Schimmel, Ureterp
26-06-2017
'Dit was mijn eerste zomerwandelvakantie. De wandelingen waren gevarieerd, ik loop makkelijk en had de wandelingen iets zwaarder verwacht. Maar als men met een groep gaat weet men dat men zich moet aanpassen dus heb ik dat niet echt als een probleem ervaren.
De samenwerking tussen reisleidster en chauffeur en hun begeleiding van ons vond ik uitstekend.
Gasthof Zum Lowen is eenvoudig maar wat nodig is, is er ook. De benadering van de gasten is er heel persoonlijk en plezierig, ze doen wat extra om het de gasten naar de zin te maken.
Het zijn de mensen die het hem doen.
Heb fijne vakantie gehad'
C v Gennip , Teteringen
26-06-2017
'Mooie wandelvakantie met perfecte wandelbegeleiding met Ellis wees er zuinig op.'
Janny van Es Ria van Woerden, Brielle,
20-06-2016
'geweldig om met de chauffeur Billy en Ellis begeleidster mee op vakantie te gaan het blijft een geweldige ervaring hopen op de volgende wandelreis met! '
mevr. Van Wingerden, Alblasserdam
20-06-2016
'goede begeleiding mooie omgeving, prachtige vakantie.'
Marijke en Hans Kassels, Zwijndrecht
20-06-2016
'Geweldige vakantie met zeer pittige wandelingen in de prachtige Dolomieten. Superhotel met heerlijke maaltijden; uitstekende chauffeur Billy en enthousiaste begeleiding door Ellis Groenendijk.'
N.Segers-Peetoom, Hoofddorp
20-06-2016
'Het was een geweldige vakantie, prachtige wandelingen gemaakt, andere programma onderdelen waren ook goed. Het hotel Zum Lowen erg gemoedelijk, eten geweldig, prettige sfeer. De reisleidster Ellis en onze chauffeur Bill waren heel attent en verzorgden een goed programma.'
Rieky, Weert
22-06-2015
'Ik heb een hele fijne vakantie gehad met Fital.
Mede namens reisleidster Ellis, die ervoor zorgde dat je niets tekort kwam. De wandelingen waren geweldig. Hotel was prima en de heen- en terugreis ook. In één woord: top!
'
N.Molenaar, Apeldoorn
22-06-2015
'Heerlijk, ontspannen vakantie, prachtig gebied, gezellige groep, allemaal enthousiaste mensen. Professionele, en fijne reisbegeleider!! Een reis om nooit te vergeten.
Volgend jaar weer.'
D.Goosen, Rotterdam
22-06-2015
'Niet voor niets ben ik nu voor de vijfde keer met deze wandelvakantie mee geweest.Lopen in dit gebied,tussen spectaculaire bergtoppen en bloeiende alpenweiden,verveelt nooit! Gewoon een super vakantie voor bergwandelaars! Onze fantastische reisleidster Ellis Groenendijk zorgt voor variatie en nieuwe routes,ook afhangend van het weer,aangezien we elke dag rond de 2000m hoogte lopen.We lopen van 3.5 tot 5.5 uur per route, afhankelijk van de pittigheid in hoogteverschil.Maar deze beschrijving kan mijn ervaring zelf eigenlijk niet evenaren. Ik zou zeggen: gewoon DOEN deze reis!'
Mons, Zoetermeer
22-06-2015
'We hebben een geweldige vakantie gehad. Hotel, wandelingen, begeleiding van Ellis, alles was in één woord voortreffelijk. We stellen het zeer op prijs dat deze reis, ondanks het kleine aantal deelnemers, toch is doorgegaan. Het gebruik van lokale bussen en taxibusjes maakte het extra leuk en wat ons betreft voor herhaling vatbaar.'
Vanaf 995 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ Reis per TopClass touringcar
♦ Overnachting heen- en terugreis
♦ 2 pers. kamer met bad/ douche en toilet
♦ Fitál wandelbegeleiding
♦ AlmencardPlus
♦ Activiteiten met hotelier
♦ Wandeling met lokale gids
♦ Gebruik openluchtzwembad

Smakelijk verzorgd
(van diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag)
♦ Ontbijtbuffet
♦ 3 gangen keuze diner
♦ Saladebuffet
♦ Grillavond met muziek
♦ Galadiner

Reserveringskosten

Per reservering geldt een toeslag van € 20,00 voor de reserveringskosten + € 2,50 Calamiteitenfonds.

♦ entreegelden, kosten van evt. bergbanen en pendelbusjes
♦ facultatieve excursie
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X