Fietsvakantie Toscane

Overzicht

Uitdagende fietsvakantie Lucca en Pisa Florence Mogelijkheid om te vliegen

11 dagen Fietsvakantie Toscane

Een mooie fietsvakantie in Toscane, Italie. Toscane is een mooie droom met zonovergoten heuvels, cipressen, wijngaarden en kunststeden. Bezoek oude steden als Lucca en Pisa met de Campo Miracoli, de scheve toren en het Baptisterium. Verder door het Toscaanse landschap naar het bekende Montecatini Terme, één van oudste Italiaanse steden en bekendste kuuroorden. Door naar Florence, de bakermat van de Renaissance boordevol kunstschatten. Kortom een heerlijke fietsvakantie in Toscane voor liefhebbers van cultuur en natuur. De fietsroutes is voornamelijk vlak met af en toe een klimmetje.

GPS-ONLY vakantie
Voor deze fietsvakantie worden de fietsroutes uitsluitend via GPS aangeleverd.
Deze GPS-tracks kunt u installeren op uw telefoon.
Informeer bij onze afdeling verkoop naar de mogelijkheden voor het huren van een GPS-apparaat.

Van de heer Pikker hebben wij een impressie ontvangen van zijn FietsBusvakantie naar het Toscaans Landschap.

Genieten van Italiaanse landschappen tijdens fietsvakantie Toscane

Bezoek oude steden als Lucca en Pisa tijdens de fietsvakantie Toscane

Programma van dag tot dag

Maandag
Heenreis
Na de koffie bij de opstapplaats in Zuid-Nederland reist u comfortabel via België naar uw overnachtingshotel in Frankrijk.
Dinsdag
Forte dei Marmi
Na het ontbijt rijden we verder via Zwitserland naar Italië. De eerste drie nachten verblijven we in een hotel aan de westkust van Toscane in Forte dei Marmi.
fietsers voor muur
Woensdag
Marina di Massa - Viareggio - Pietrasanta v.v. 40 km
Vanaf uw hotel fietst u langs de kustweg naar de mondaine badplaats Viareggio. Onderweg kunt u volop genieten van zee, strand en tientallen horecagelegenheden. Tijd voor een pauze? Mogelijkheden genoeg dus. Na een bezoek aan deze stad en de havens fietst u langs het beroemde kunststadje Pietrasanta terug naar uw hotel.
Uitzicht op Marina di Pietrasanta vanaf de zeepier
Donderdag
Pisa - Lucca 30/48 km
Met de fietsbus naar Pisa. Natuurlijk bezoekt u eerst de scheve toren. Daarna fietst u door het Toscaanse landschap langs de rivier Serchio naar het bezienswaardige Lucca. Indien u nog wat meer fietskilometers wilt maken, kunt u eerst via het natuurgebied rond het Meer van Massaciuoccoli fietsen. Het rechthoekige stratenpatroon van Lucca, dat nog herinnert aan de voormalige Romeinse nederzetting (Lucca) zorgt ervoor dat u op een overzichtelijke manier het stadje kunt bezoeken. Slenter door de straten; het middeleeuwse centrum is nagenoeg autovrij. Bezoek het beroemde Palazzo Pfanner uit 1667, dat bijna een oase in een oase is te noemen met de mooie tuin met barokbeelden. U kunt zelfs helemaal over de stadsmuren de stad rondfietsen (4 km). Vanaf Lucca brengt de bus u terug naar uw hotel.
Piazza dell'Anfiteatro in Lucca
Vrijdag
Lucca - Montecatini 50 km
Een tweede kans om Lucca te bezichtigen. Vanaf hier fietst u via een panoramische route met mooie villa’s langs de stadjes Collodi en Pescia. In Collodi, de geboorteplaats van Pinoccio, kunt u het beroemde Pinoccio park en de Villa Garzoni bezoeken. In Pescia nodigen de vele kerken, paleizen, Renaissance gevels en de bloemenmarkt uit tot een stadswandeling. U fietst door naar uw hotel in Montecatini, waar u de komende vijf nachten verblijft.
Toscaanse villa omgeving Lucca
Zaterdag
Pistoia - Florence 55km
We rijden eerst een stukje met de bus naar Pistoia. Dit is een oude Romaanse stad met prachtige Renaissance gevels. U vindt er één van de mooiste pleinen van Italië, de Piazza del Duomo. Op de fiets verder door de Toscaanse vlakte naar Florence.
Vandaag minder tijd om Florence te bezoeken? Morgen krijgt u volop de gelegenheid
om Florence te leren kennen!
Omgeving Pistoia fietsen in Toscane
Zondag
Vrije dag, Florence
Vandaag staat -voor wat betreft fietsen- gepland als een rustdag. De dag is echter vooral bedoeld om, na het korte bezoek van gisteren, Florence te leren kennen!
Deze dag is meer waard dan alleen even snel met de fiets aankomen en doortrekken. De trein (v.v. ongeveer 11 Euro, exclusief) brengt u in 50 minuten naar Florence. Uiteraard staat het u volkomen vrij deze dag anders in te delen. Wat denkt u van de vele Thermen in Montecatini of met de funiculaire omhoog naar Montecatini Alto?
Interieur Terme Tetticcio in Montecatini Terme
Maandag
Rondrit Montecatini 60 km
Vandaag is opnieuw de keuze aan u. Gaat u een dagje kuren in één van beroemdste Thermen van Europa en ontspannen door de straatjes van de oude binnenstad slenteren? Of maakt u een fietstocht door de olijf- en wijnranken met oude boerderijen naar Vinci, de geboortestad van Leonardo da Vinci? Deze dag staat bekend als de mooiste (voor wat betreft het Toscaanse landschap), maar ook de zwaarste (aantal hoogtemeters) van alle dagen.
Sfeerplaatje omgeving Vinci fietsen in Toscane
Dinsdag
Empoli - Uliveto Terme 50 km
Op deze laatste dag fietsen we verder terug richting Pisa, waar we min of meer begonnen zijn. Onderweg komt u door een paar mooie stadjes, waarvan vooral Santa Maria a Monte (klim!) en Vicopisano met haar mooie straatjes en burchten de moeite waard zijn.
Santa Maria a Monte fietsen in Toscane
Woensdag
Terugreis met overnachting
Na het ontbijt rijden we via Pisa naar Zwitserland. In de buurt van Straatsburg is uw diner en overnachting.
Donderdag
Terugreis
De laatste dag van uw vakantie. Met enkele pauzes onderweg rijdt de fietsbus terug naar Nederland, waar u tegen de avond aankomt.
Fietsroute
U fietst regelmatig over onverharde binnenwegen soms van matige kwaliteit. De route is glooiend met af en toe een stevige klim. Deze route is niet bewegwijzerd maar fietst u vanaf een beschrijving.

Fietsbus ► Italië ► Toscane ► 285/303fietskms

De routes van deze fietsvakanties zijn ook als GPS op te vragen na boeking (GPX-documenten).
Fietskaart met overzicht fietsroutes fietsbusvakantie Toscane
Informatie huurfietsen
Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?

Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer.
Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Tarieven huurfietsen
E-bike huurfiets ..............: vanaf € 29,50 per vakantiedag


Liever vliegen?
U bent op zoek naar een groepsvakantie waar er begeleiding is van een fietsbegeleider, natuurlijk de gezelligheid van de groep en het delen van (fiets) ervaringen, maar liever geen gebruik maakt van de busreis op de heen-en terugreis; vanaf 2021 is dit mogelijk!
Het is mogelijk om naar een dichtbijgelegen luchthaven te vliegen en u ter plaatse aan te sluiten bij de groep. U heeft de mogelijkheid om uw fiets (en evt. bagage) van te voren bij ons kantoor af te geven zodat deze in de fietstrailer mee gaat naar de bestemming.
Luchthaven Pisa met een transfertijd van ca. 30 min.

Wij regelen graag uw vliegticket en transfer naar uw starthotel. Toeslagen of kortingen zijn afhakelijke van de geldende vluchtprijzen.
Belangrijke informatie
• Definitieve opstaptijden ontvangt u in de reisbescheiden (deze worden ca. 10 dagen voor vertrek verstuurd).
• Opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende aanmelders. Fitál behoudt zicht het recht voor een opstapplaats te laten vervallen en een alternatieve opstapplaats te boeken, zonder dat daar een vergoeding tegenover staat.
• Een preferentie is een voorkeur. Uw voorkeur geven wij door aan de hotelier, die hiermee zoveel mogelijk rekening mee houdt, zonder dat dit een garantie is.
• Een dieet wordt als een preferentie doorgegeven aan het hotel. De hotelier kan hiervoor ter plaatse extra kosten bij u in rekening brengen.
• Een essentie is een voorwaarde om de boeking te bevestigen. Voor een essentie brengen wij € 27,- essentiekosten in rekening plus de eventuele meerkosten die de hotelier in rekening brengt. Een essentie is een voorwaarde die de hotelier schriftelijk heeft bevestigd.
• Op deze reis zijn de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing.
• Deze reis is een zgn. pakketreis.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

***Crystal Hotel in Marina di Pietrasanta

WiFi beschikbaar in het hotelHotel met een lift

Ligging Het 3-sterrenhotel Crystal is gelegen in Toscane, in di Pietrasanta. Het hotel is mo

Review 8,5
Hotel
Bekijk hotel
Review 8,5

***Hotel Giglio in Montecatini Terme

WiFi beschikbaar in het hotelHotel met een liftHotel met een (overdekt) (binnen) zwembad

Ligging Het hotel staat in een autoluwe zone op korte loopafstand van het centrum van Montec

Review 7,4
buiten
Bekijk hotel
Review 7,4

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietsvakantie Toscane
Toscane, Italië
Theo, Veldhoven
02-10-2023
'Gedeelten van de fietsroutes in Toscane gaan regelmatig over wegen met druk autoverkeer. Italianen houden wel goed rekening met fietsers.
Digitale navigatie werkt prima hoewel niet iedereen daar goed mee overweg kon.'
Trudy, Vlaardingen
18-09-2023
'Heerlijke vakantie. Veel gezien en gefietst. Arjan en Wendela konden veel vertellen over de omgeving waar we fietsten. Heel behulpzaam een goed duo die elkaar aanvullen. Op naar de volgende fitalvakantie'
Marjo, Haarlem
18-09-2023
'De reis van Toscane was geweldig, prachtige omgeving, de fiets routers was erg mooi soms beetje pittig maar zeker aanrader.'
Simon Kok, Hoogkarspel
22-05-2023
'Prima vakantie een hele gezellige groep
Fietsbegeleidster was top en chauffeur was ook goed
mede ook door het mooie weer
moest wel even wennen fietsen met GPS
maar dat ging prima'
I. VOLLENGA, warnsveld
03-10-2022
'Beide reisbegeleiders voelden zich heel verantwoordelijk voor mijn uitvallen vanwege corona. Zij hielden tot de laatste dag van de reis contact en in overleg met kantoor heeft Fital onze terugreis georganiseerd. Waarvoor veel dank'
familie Rienstra, Barendrecht
23-05-2022
'Mooie fietstocht door Toscane. Vanaf het begin een positief contact met de reisbegeleider, chauffeur en de medereizigers. Keuzevrijheid om individueel op pad te gaan of met de groep. Genoeg ruimte om steden te bezichtigen, terrasjes te bezoeken. Voor het bezoeken van musea is minder tijd beschikbaar. '
Jan Bos, Urk
23-05-2022
'De begeleiders Arjan en Bouke , zijn zeer bekwame en tevens spontane mannen.
Humoristisch en duidelijk in uitleg.
Ze waren voor de saamhorigheid in de groep , een bindende factor.
Met name de chauffeur Arjan , wil ik nog benoemen voor de uitmuntende rijstijl en uitleg tijdens de busreis.
Doch zeker ook Bouke wil ik benoemen,wat deze man aan inzet en medehulpzaamheid toont , is ongeëvenaard. '
E.G.A. Kaas, Overberg.
23-05-2022
'Hele vakantiereis bijzonder prettig ervaren. Ook de kennis vakmanschap ondersteuning en service gerichte inzet van Arjan en Bouke is meer dan ''n dikke tien waard.'
Aty Euser, Elst (Utr)
23-05-2022
'Prachtige reis! Heb genoten van de mooie natuur en de pittoreske stadjes. De groep was erg gezellig en de chauffeur en fietsbegeleider waren top! Bij gebruik van een fiets zonder trapondersteuning moet je op sommige routes over goede klimbenen beschikken. De kwaliteit van de wegen in Italië is niet te vergelijken met die in Nederland. Goed oppassen waar je fietst dus!'
Jan Vink, Alblasserdam
23-05-2022
'Het verloop van de busreizen was heel prettig, gezellig en de services van Arijan en Bouke ....toppy. Trouwens het gehele optreden van beide was de oorzaak dat de sfeer van de groep snel open en positief was en bleef. Hun handelen en managen van het jammerlijke ongeval van Coba Bos was ook weer een demonstratie van empathie en sterk effectief handelen van beide kanjers.
Als ik al een opmerking kan maken zou ik zeggen dat de routebeschrijvingen korter en meer too the point zouden moeten met de uitvoerige toelichting separaat.
Het kunnen beschikken over de digitale routes zodat met de app KOMOOT het volgen van de routes werd vereenvoudigd is een heel prettige service.
Het was mijn derde trip met FITAL en kijk uit naar de vierde ; de cruise Passau-Wenen.

'
Ton en Rita Kaas, Hoogland
23-05-2022
'Heerlijke reis gehad, leuke deelnemers, een fantastische chauffeur ( Arjan) en een goede begeleider(Bouke).
Eten in montecatini terme erg lekker.
Een aanrader ondanks de 4 reisdagen'
Ans en Piet, Venhuizen
23-05-2022
'Het was voor ons een prachtige reis. Het weer was goed en we hadden met Arjan een goede chauffeur die onderweg heldere informatie gaf. Onze fietsbegeleider Bouke was top met duidelijke uitleg over de routes.
'
F.M. Kerkhof, Achterveld
16-09-2019
'Mooie fietsroutes afwisselend in landschap en steden en goede route beschrijvingen en uitleg van fietsbegeleider.
Heen en terugreis was voorzien van veel info over de omgeving door chauffeur en fietsbegeleider en voorzien van voldoende stops.'
Stelt, Poortugaal
16-09-2019
'Prachtige fietstochten, prima begeleiding zowel buschauffeur als fiets begeleider.'
Kouwenhoven, Voorburg
17-09-2018
'Het was een fijne fietsreis vooral door Arjen en Bouke, zij waren zeer deskundig niets was hun te veel.
Bedankt mannen!'
jan schreurs, waalwijk
17-09-2018
'Een prachtige fietsreis. Toscane is een mooi fiets gebied. Zeer de moeite waard. Een goed georganiseerde reis'
anoniem
17-09-2018
'wij vonden de stadt lucca heel leuk.ook pietrasanta was leuk '
Verhoeff, Barendrecht
24-04-2017
'fijne reis, prima afwisseling natuur en cultuur.'
Haike Wouters, Groesbeek
24-04-2017
'Zeer goed verzorgd.'
Vanaf 1095 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per Comfort Class fietsbus
♦ overnachting op heen- en terugreis
♦ 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
♦ halfpension (m.u.v. zondag)
♦ fietsroutes uitsluitend op GPS
♦ fietsbegeleiding
♦ uw eigen fiets gratis mee
♦ reisbescheiden per e-mail

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam (20.00 uur)
07.30 uur Nuland (19.00 uur)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Smakelijk verzorgd
(van diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag )
♦ ontbijtbuffet
♦ 3-gangendiner (m.u.v zondag)

♦ 1 persoonskamer € 245,-
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij de FietsBus en FietsCruise gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.
Tarieven huurfietsen voor FietsBus- en FietsCruisevakanties:
E-bike ....................: vanaf € 29,50,- per vakantiedag
Berekening huurfiets : voor deze FietsBusvakantie berekenen wij 11 vakantiedagen

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X