Fietsvakantie Franse Pad

Overzicht

Volpension Bagagevervoer Rust en ruimte Diverse accommodaties

Het Franse Pad

Een bijzondere fietsvakantie door het Groene Hart van Frankrijk. In dit gebied hebben een aantal Nederlandse eigenaren van chambres d'hotels, gites en woonboerderijen een programma ontwikkeld voor fietsers waarbij u van de ene naar de andere accommodaties fietst. Ze hebben dit programma het Franse Pad genoemd. Voor uw bagage wordt gezorgd en 's avonds wordt er een heerlijk 3 gangen diner voor u gekookt en het lunchpakket voor onderweg, allemaal bij de prijs is inbegrepen.
In de verrassende accommodaties wacht u altijd een warm welkom met een een drankje, nieuwe ontmoetingen en gezelligheid in uw eigen taal.
De streek Le Berry wordt gekenmerkt door ongerepte natuur en de rust die er heerst. Tijdens het fietsen geniet u van prachtige vergezichten. Het Franse Pad bezit tientallen zelfgemaakte routes , die de accommodaties onderling verbinden.
De routes zijn gemiddeld zo'n 45 / 50 km per dag. De routes zijn enigszins heuvelachtig en voor optimaal ontspannen fietsplezier raden wij u aan tenzij u een hele sportieve en fanatieke fietser bent, deze vakantie met een e-bike te maken.
De routes zijn afhankelijk van uw begin- en eindpunt. Het kan gebeuren dat niet Domaine Bonneblond, maar een van de andere genoemde accommodaties het begin- en eindpunt van het rondje vormt. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Bij de reispapieren ontvangt u de accommodatie lijst die voor uw reis van toepassing is. In drukke periodes kan het voorkomen dat u meerdere nachten in een accommodatie verblijft.

U vindt de streek Le Berry ten zuidoosten van het bekende Loire gebied op drie uur rij-afstand zuidelijk van Parijs. De hoofdstad is Bourges. De afstand vanaf Nederland is ca 700 km.
Deze streek leent zich uitstekend voor een tussenstop op weg naar Zuid Frankrijk of de Atlantische Kust.

Fietsen door het Groene Hart van Frankijk in de streek Le Berry

Programma van dag tot dag

Voorbeeld fietsprogramma
Deze fietsvakantie staat in het teken van genieten. In deze regio bent u één met de natuur. De fietsmogelijkheden in de Berry zijn eindeloos. Alle tochten gaan door een prachtig glooiend coulisselandschap waar het soms lijkt alsof de tijd stil is blijven staan.

De fietsroutes zijn tussen de 46 en de 60 kilometer per dag. Wees goed voorbereid en neem een goede fiets mee of een e-bike met voormotor en sterke accu, fietskleding en eventueel regenkleding mee.
1e Vakantiedag
Heenreis
Op eigen gelegenheid reist u af naar Domaine Bonneblond waar u vanaf 16.00 gastvrij door Helen en Willem wordt ontvangen met een welkomstdrankje.
Tussen 19.00 en 19.30 gaat u aan tafel en kunt u genieten van een smakelijk driegangenmenu wat in Frankrijk table d’hôte heet. Eet u vegetarisch, heeft u een dieet of voedsel-intolerantie of allergie? Wij houden daar graag rekening mee, u kunt dit tot een week voor aankomst aan ons doorgeven, zodat ook u zorgeloos mee kunt dineren. Voor het slapen gaan, kunt u na een prachtige zonsondergang de heldere sterrenhemel bewonderen, zelfs de Melkweg is zichtbaar! In een van onze sfeervolle comfortabele kamers of studio's is het fijn slapen en staat u morgen goed uitgerust op.

Reist u liever met de trein? In overleg kunt u worden opgehaald op het station Montluçon of Vallon en Sully. Uiteraard wordt u ook op de dag van vertrek weer naar het station gebracht.

De komende dagen staan in het teken van genieten. Heerlijk fietsen en bijzondere ontmoetingen. In deze regio bent u één met de natuur. De fietsmogelijkheden zijn eindeloos. Alle tochten gaan door een prachtig glooiend coulisselandschap. Massatoerisme kennen ze hier niet. De tochten zijn goed te doen. Enige fietservaring en een goede conditie zijn wel vereist.
Het Franse pad sfeerfoto
2e vakantiedag
Naar La Joyeuse (ca 55 km)
Vandaag de eerste etappe van uw fietsvakantie. Eerst maar eens rustig wakker worden en met het ontbijt een goede bodem leggen voor de actieve dag die voor u ligt. Uw lunchpakket maakt u vanaf de ontbijttafel, er is fruit en lekkere versnaperingen voor onderweg om de energie weer op peil te brengen. Iedere ochtend bij het ontbijt ontvangt u een duidelijke uitgebreide routebeschrijving met routekaarten of de route in gpx.

Nadat Helen en Willem u hebben uitgezwaaid fietst u door een streek die bekend om zijn graanvelden, afgewisseld met zonnebloemen en het knalgele koolzaad; ieder seizoen heeft zijn charme in dit nog niet echt door toeristen ontdekt gebied. De koeien, die in de met heggen omzoomde weilanden staan, staren u na alsof ze nog nooit fietsers gezien hebben.

Het kleine stadje Culan staat bekend om zijn middeleeuwse brug en het majestueuze kasteel waar Jeanne d’Arc en later Chopin met zijn geliefde George Sand geslapen hebben. U waant zich een moment in de Middeleeuwen. Een fijn moment om een kopje koffie te drinken op de brug met uitzicht op het kasteel of even bij de huisbakker van Helen en Willem (Raymond van Le Pain Gourmand, gelegen naast de Spar) een appetijtelijke eclair kopen misschien?

Via rustige wegen en dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, doorkruist u het coulisselandschap van de Berry, naar Marjan en Wiebe van Chambres d'Hôtes La Joyeuse.

En uw bagage? Die staat al klaar in de gîte, dat is toch echt genieten met een grote G, u hoeft alleen maar te fietsen en wij zorgen voor de rest! Ook vanavond schuift u weer lekker aan om een vorkje mee te prikken
Het Franse Pad Chapelle Sainte Agathe
3e Vakantiedag
Naar Puur Berry (ca 59 km)
Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt en met een lekker lunchpakket gewapend stapt u op de fiets naar uw volgende accommodatieadres Gîte Puur Berry.

De regio Berry ligt aan de uitlopers van het centraal massief en dat is vandaag te merken door de vele hoogteverschillen.

De fietstocht gaat vandaag via de dorpjes Saint-Marien, Malleret-Boussac, Cugnat, Nouzerines en Vijon. Op de fietsbeschrijving van de dag staan ook allerlei bezienswaardigheden en de leukste pekjes om te picknicken.

U trapt door drie verschillende departement namelijk de Cher, de Indre én de Creuse! Door het dorpje Malleret-boussac stroomt de petit Creuse.

Nog even flink bergaf zoeven en heten Judith en Paul u van harte welkom met een heerlijk drankje en borrelplankje en horen graag uw belevenissen van vandaag.

En uw bagage? Die staat gewoon al klaar in de gîte.
Het Franse Pad, uitrusten in de tuin van L2 Tulipes
4e vakantiedag
Naar La Cour d’Enchère (ca 46 km)
Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt en met een lekker lunchpakket gewapend stapt u op de fiets naar uw volgende accommodatieadres: La Cour d’Enchère.

Over landelijke kleine wegen gaat u op weg naar het middeleeuwse Boussac met haar indrukwekkende kasteel en een levendig dorpsplein met terrasjes en goede restaurants.

Na rondgestruind te hebben in Boussac fietst u door naar Les Pierres Jaumâtres. Hier stapt u even van de fiets om een kleine wandeling door het bos naar boven te maken waar u zich kunt verwonderen over de bijzondere granieten rotsformaties en het waanzinnige uitzicht. Aan de voet van de heuvel is een restaurant met terras met een bijzonder goede kaart.

Verderop op de route In de plaats Lavaufranche is een commanderie, daterend uit de 12e en de 15de eeuw te bezichtigen. De commanderie was de zetel van de ridders van de orde van Malta, de oudste verplegende ridderorde.

De volgende bestemming is het Plan d’eau van het dorp Treignat, waar u op warme dagen kunt afkoelen maar ook als de temperaturen minder zijn, is het een fijne plek om te pauzeren.

Nog even doortrappen naar La Cour d’Enchère waar Ellen en Ron u van harte welkom heten en (voor) u in de avond met veel plezier een heerlijke maaltijd voorschotelen.

Het Franse Pad
5e vakantiedag
Naar Le Chant-Hibou. (ca 50 km)
Na het ontbijt en een (technische) controle van uw fiets vertrekt u bij Ron en Ellen voor een heerlijke fietstocht van ongeveer 50 km naar uw volgende overnachtingsadres Le Chant-Hibou.

Het eerste gedeelte van de route gaat dwars door een lappendeken-achtig landschap genaamd de Bocage Bourbonnais.

U fietst even verderop naar de kapel van St Remy waar een keer per jaar een pelgrimsdienst is. Vervolgens passeert u enkele kleine gehuchtjes zoals Saint-Martinien, La Chapelle en Quinssannes.

Op ongeveer de helft van de fietsdag nadert u de stad Montluçon. We kunnen een stadswandeling door het middeleeuwse centrum of een bezoek aan het chateau van harte aanbevelen. Montluçon is dé plaats voor een lunch of om op terrasje te zitten, de keus is aan u. Liever de voetjes van de vloer? Dan is het interactieve muziekmuseum genaamd 'Mupop' er een om te onthouden!

U fietst de stad uit langs de rivier de Cher over het jaagpad van het Canal du Berry. Een 12 kilometer lang ‘Voie verte’ die de ene keer links en dan weer rechts van het kanaal loopt.

Het laatste stuk van de route stijgt en u zult nog even flink op de trappers moeten staan; niet te hard want anders mist u de 12-sprong in het bos van Audes!

Bij Le Chant-Hibou kunt u zich na het dagelijkse welkomstdrankje in een van de twee gîtes installeren of nog even lekker zwemmen in het verwarmde zwembad voordat u aan tafel gaat bij Irene en Ton.
Het Franse Pad, zonnebloemen
6e vakantiedag
Naar Domaine Bonneblond (ca 52 km)
Vandaag de allerlaatste etappe van uw ‘Het Franse Pad avontuur’ en na het ontbijt fietst u, met het rijk gevulde lunchpakket in de fietstas, weer naar Helen en Willem op Domaine Bonneblond.

Het is vandaag een tocht met veel hoogteverschillen; maar eerst zoeft u de heuvel af naar het Canal du Berry op weg naar het middeleeuwse stadje Hérisson. Herrison is romantisch gelegen aan de rivier de Aumance en ademt historie uit met haar oude klokkentoren en de ruïne van het kasteel. Een perfecte plek om even koffie te drinken en mochten de terrasjes of restaurantjes gesloten zijn is dat geen enkel probleem. Iedere ochtend bij het ontbijt geven we u een thermoskan met koffie of thee en iets lekkers mee voor bij de koffie. Herrison staat ook bekend om haar maïs gestookte whisky van Monsieur Balthazar.

Bij de golfbaan van Nassigny gaat u weer een stuk over het jaagpad van het Canal du Berry fietsen, even lekker vlak doortrappen naar Vallon en Sully, waar enkele winkeltjes te vinden zijn, een bank en een apotheek en natuurlijk het cafeetje le Damier, met een lekker terras.

Aan het eind van de middag bent u weer op uw startpunt van 5 nachten geleden gearriveerd en horen Helen en Willem heel graag uw belevenissen, onder het genot van het welkomstdrankje. En dan kunt voor de laatste keer genieten van een fijn driegangenmenu van uw Franse Pad vakantie.
Domaine Bonneblond
7e vakantiedag
Terugreis of verlenging
Na het ontbijt, zit het er op, u kunt hopelijk op een fantastische week terug kijken en keert u op eigen gelegenheid weer huiswaarts. U mag uiteraard nog een lunchpakket voor onderweg maken zoals u de afgelopen dagen gewend bent geweest. Au revoir!
9 daagse reis
U kunt ook kiezen voor een 9-daagse reis. U verblijft dan in elke accommodatie 2 of 3 nachten. U kunt er dan voor kiezen om het allemaal wat rustiger aan te doen, of u doet een leuke route in de omgeving van de accommodatie. Er is zijn volop mogelijkheden. Laat u inspireren door uw gastheer en -vrouw.
belangrijke informatie
♦Het kan voorkomen dat niet Domaine Bonneblond, maar een van de andere genoemde accommodatie het begin- en eindpunt van het rondje vormen. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Wegens organisatorische redenen is het niet mogelijk om op eigen initiatief een start- en eindplaats te kiezen. Bij de reispapieren ontvangt u de accommodatie lijst die voor uw reis van toepassing is.

♦In drukke periodes is het mogelijk dat door een beperkte beschikbaarheid van de deelnemende accommodaties er geen vier maar drie accommodaties bezocht worden. Dit betekent dat u in een accommodatie twee nachten verblijft. U fietst dan de ene dag van de ene naar de andere accommodatie en de volgende dag fietst u een tocht in de omgeving van de accommodatie waar u op dat moment verblijft. De ochtend er op vertrekt u weer naar de volgende accommodatie.
Alle accommodaties op een rij.......
Tijdens deze vakantie logeert u afwisselend in één van onderstaande accommodaties:

Domaine Bonneblond - Saint-Désiré
Gîte Puur Berry - Saint Priest La Marche
La Cour d'Enchère - Saint Palais
Le Chant Hibou - Audes

Afstand Utrecht - Le Berry 700 km

Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

Tip Installeer op uw mobiele telefoon de app :Reissapp BZ (beschikbaar voor Iphone en android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietsvakantie Franse Pad
Le Berry, Frankrijk
Frits, De Bilt
19-09-2023
'Wat een fantastische, lieve, gastvrije mensen runnen het Franse Pad. Alles wordt voor je geregeld. In een woord geweldige aanrader'
Ben Wolf, Beverwijk
10-09-2023
'we hebben er zeer van genoten en vinden het zeker voor herhaling vatbaar.
prachtige natuur, fijne mensen, heel rustig
mooi concept'
Henk Klok, Nieuwegein
31-05-2023
'Vriendelijke gastheren en dames. Alles uitstekend verzorgd van overnachting tot lunch diner en ontbijt. Goede ontvangst bij elke aankomst. '
Vanaf 699 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ 2 pers. kamer met bad of douche en toilet
♦ 6 x ontbijt of ontbijtbuffet
♦ 6 x lunch of lunchpakket
♦ 6 x 3 gangendiner met huiswijn
♦ Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten of de routes als GPX
♦ bagagevervoer
♦ gratis parkeerplaats bij starthotel
♦ op iedere dag van de week start mogelijkheid
♦ honden in overleg toegestaan behalve in de maanden juli en augustus

♦ 1 persoonskamer € 25,- per dag
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ e-bike op aanvraag
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Bijkomende kosten
♦ reserveringskosten € 25,- per reservering
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X