Fietsvakantie IJsselmeer rondje B

Overzicht

verblijf in *** en **** hotels inclusief bagageservice dagelijks aankomst mogelijk

7 dagen Rond het IJsselmeer incl. dijk (B)

Wat is nou gewoner dan een rondje om het IJsselmeer? Het antwoord: bijna alles! Het IJsselmeer is veruit de mooiste ex-zee die bestaat. Met een wonderbaarlijke historie, dorpjes aan de borders die elke buitenlandse toerist doen verbazen en overal echt Hollandse gezelligheid. Sportief, avontuurlijk, comfortabel met veel luxe; het kan allemaal. Leeftijd speelt geen rol. Als er één reden is om een keer schaamteloos chauvinistisch te mogen zijn, dan heet die wel ‘het IJsselmeer’.

De vlakste fietstopper van Nederland.

Haven in Hoorn fietsvakantie nederland

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Huizen – Volendam 57 km
De eerste dag is gelijk een mooie fietsdag. Vanuit Huizen fietst u, na afgifte van uw bagage voor 10.00 uur, via vestigingsstad Naarden, Muiden en Amsterdam naar Volendam. In Muiden kunt u het Muiderslot bezoeken. Waarna u verder fietst naar Amsterdam. Naast de grachten, bruggetjes en meer dan 800.000 fietsen valt er nog veel meer te ontdekken in de hoofdstad.
Wat te denken van kunst, cultuur, winkelen of heerlijk genieten in een van de vele restaurants of cafés. Over de dijk gaat het verder naar Volendam. In het vissersdorp is de authentieke sfeer bewaard gebleven.
2e vakantiedag
Volendam – Medemblik 74 km
Deze heerlijke etappe leidt u naar de prachtige baai van Hoorn (Hoornse hop) langs het Markermeer. U fietst door mooie stadjes en dorpen zoals Edam en Hoorn, een charmante oude stad met veel gebouwen en huizen uit de Gouden Eeuw. In Medemblik, een prachtige oude stad met veel bezienswaardigheden, oude huizen en gebouwen (bijvoorbeeld Kasteel Radboud), is uw hotel.
Haven in Hoorn fietsvakantie nederland
3e vakantiedag
Medemblik – Makkum 30 km + transfer
De fietstocht brengt u naar het voormalige eiland Wieringen dat vanaf ongeveer het jaar 800 werd bewoond door de Vikingen. Het eiland bestaan eindigde in 1924 met de bouw van de Afsluitdijk*. Aan het einde van de dijk staat het windsurfparadijs Makkum op u te wachten. Makkum is bekend om zijn aardewerk fabriek waar onder andere wandtegels worden vervaardigd. Het pittoreske centrum is een toonbeeld van gezelligheid. Daarnaast vind u er vele leuke terrasjes en diverse horecavoorzieningen die zijn gevestigd in de historische panden.

* Helaas is de Afsluitdijk vanwege werkzaamheden tot en met einde 2024 afgesloten voor fietsers. Een fietsbus brengt u naar de andere kant van de Afsluitdijk. Aan het einde van de dijk stapt u weer op de fiets richting Makkum.
4e vakantiedag
Makkum – Lemmer 63 km
Vandaag bezoekt u als eerste Hindelopen, bekend om zijn traditionele houtbeschildering. Vervolgens fiets u langs het water naar Stavoren. Zowel Hindelopen als Stavoren onderhielden in de tijd van de VOC nauwe banden met de Oostzee. Vervolgens fietst u verder naar Lemmer waar u tocht eindigt.
Hindeloopen friesland fietsvakantie nederland
5e vakantiedag
Lemmer – Kampen 63 km
Vandaag fietst u langs meren en kanalen naar het Nationaal Park "De Weerribben".
Door dit moerassig gebied fietst u via de kop van Overijssel door naar Blokzijl, een plaatsje dan in het verleden langs de oever van de Zuiderzee lag. Langs Nationaal Park de Wieden gaat u richting Zwartsluis, kruispunt van verschillende waterwegen. Per boot steekt u hier het Zwarte Water over naar de Hanzestad Kampen.
6e vakantiedag
Kampen – Harderwijk 43 km
In de voormalige tabaksstad Kampen bewonder je nog even de restanten van de 14e eeuwse stadsmuur voor je richting het water fietst. Langs het Dronten- en Veluwemeer voert de route naar het eeuwenoude, pittoreske vestingstadje Elburg. Over fietspaden peddel je verder langs de Elspeetse Heide en door het Leuvenumse bos. Soms een beetje heuvel op, dan weer ontspannen naar beneden. Misschien zie je onderweg nog herten of zwijnen. Wat is de Veluwe toch mooi! Eindtsation van vandaag is het mooie, gezellige Harderwijk.
Hanzesteden Elburg fietsvakantie nederland
7e vakantiedag
Harderwijk – Huizen 49 km
Deze laatste dag fietst u door het nationale landschap Arkemheen-Eemland, een van de twintig mooiste landschappen van Nederland. Grazende koeien, opvliegende grutto's en kieviten. Eindeloze vergezichten, gras, water en wolken Een gebied met een grote geschiedenis, ontstaan uit de strijd tegen het water. Via de oevers van de randmeren bereikt u Bunschoten-Spakenburg, waar u een traditioneel kostuum- en visserijmuseum kunt bezoeken. Vervolgens fietst u terug naar Huizen.
Ijsselmeer fietsvakantie nederland
Verlengen van uw vakantie
Extra nacht Huizen 2 persoonskamer logies/ontbijt € 77,50,- per persoon
Extra nacht Huizen 1 persoonskamer logies/ontbijt € 130,- per persoon

Extra nacht Giethoorn 2 persoonskamer logies/ontbijt € 77,50,- per persoon
Extra nacht Giethoorn 1 persoonskamer logies/ontbijt € 130,- per persoon

Reisverloop met Giethoorn:
Vakantiedag 1: Huizen - Volendam 57 km
Vakantiedag 2: Volendam - Medemblik 74 km
Vakantiedag 3: Medemblik - Makkum 30 km + transfer
Vakantiedag 4: Makkum - Lemmer 63 km
Vakantiedag 5: Lemmer - Giethoorn 45 km
Vakantiedag 6: Giethoorn - Kampen 45 km
Vakantiedag 7: Kampen - Harderwijk 43 km
Vakantiedag 8: Harderwijk - Huizen 49 km
Afsluitdijk
Wegens werkzaamheden is de Afsluitdijk vanaf 1 april 2019 t/m eind 2024 (gedeeltelijk) afgesloten. In die periode rijdt er dagelijks tussen 08.00 en 19.00 uur een fietsbus om u de Afsluitdijk over te brengen. Deze bus heeft ruimte voor 30 personen en maximaal 15 fietsen.

Wij adviseren u tijdig bij het busstation aanwezig te zijn. Met name op mooie dagen zou het kunnen dat er veel mensen mee willen met de bus. Raadpleeg voor actuele informatie altijd: https://www.deafsluitdijk.nl/hinder
Fietsroute
EigenVervoer ► Nederland ► IJsselmeer ► 379 fietskms
Informatie huurfietsen
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?

Tarieven huurfietsen:
Recreatieve fiets .. : € 100,- per fiets
E-bike ...................: € 215,- per fiets
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietsvakantie IJsselmeer rondje B
IJsselmeer, Nederland
8.3(52 reviews)
Hans Speijcken, Blitterswijck
08-08-2022
'Zeer goed bevallen.'
Gerard Olde Keizer, Weerselo
17-07-2021
'Mooie fietsvakantie. Duidelijke routebeschrijving van de route die met E-bike goed te doen is.
De hotels waren goed. '
Bremer, Zuidlaren
09-07-2019
'Wij hebben een leuke fiets week gehad. Het was voor ons goed te doen, de kilometers die wij hebben gefietst '
Jan wiggemansen, Rhenen
13-06-2019
'Leuke fietstocht, leuke ervaringen betreffende hotelbezoek, nieuwe kijk op eigen land, leuke gesprekken met medefietsers mbt de routes, geslaagde vakantie, zeker goed voor de conditie, daar ik een van de weinige 65 plussers was die de tocht zonder stroom voltooid heb, we hebben genoten'
Suzan van Barlingen, Gouda
12-05-2019
'Wij vonden onze fietsvakantie een uitdagende reis, mn. omdat we NIET op een E-bike fietsten en bijna de hele week echt tegenwind hadden. Het lijkt onlogisch maar de wind draaide echt van N-O naar Z-O en zorgde voor snelheden van ongeveer 12 km. per uur met flink doortrappen. Onze tip is dus: "ga op een E-bike"
Hotels waren ruim voldoende tot uitzonderlijk goed. Er waren verrassende hotels bij!!
De informatie was prima verzorgd, de knooppuntroutes duidelijk. Tel alleen bij elke dag ongeveer 5 km. op, dat voorkomt frustratie.
we hebben genoten van de ruimte, stilte en leuke dorpen en stadjes. En we waren trots dat we de hele tocht op eigen kracht volbracht hadden en dat was een heel goed gevoel. '
Nico van Leeuwen, Kamerik
10-07-2018
'Super: de routebeschrijving met knooppunten zijn zeer duidelijk. Deze fietsvakantie is voor elke fietsliefhebber een must.'
Teus en Teunie, Leerdam
13-09-2017
'Het was een goed geregelde reis. Alles was perfect geregeld met goede hotels en vriendelijke mensen. Ondanks de weersomstandigheden was het een heerlijke reis. We kregen te maken met de eerste najaarsstorm en een dagje regen en op de een na laatste dag een flinke hoosbui en de dag erna dichte mist dus bijna alle weersomstandigheden wel gehad behalve sneeuw en ijs. Maar dat heeft wel wat je leert goed relativeren en je moet zorgen voor goede kleding dan valt alles wel te overleven.'
van schriek, angerlo
31-07-2017
'wij vonden het mooie tochten sommige punten waren wat onduidelijk we hebben niet veel verkeerd gereden duidelijk erop zetten dat het pontje bij Eemdijk op zondag niet vaart. verder waren we tevreden'
Fam van Thiel, Cuijk
29-07-2017
'Het was een heel mooi route. Hotels waren prima. Eten heerlijk. Een opmerking laatste hotel in Harderwijk konden kiezen voor eten alleen schnitzel of mosselen. Vonden we zeer summier. En bediening was ook niet service gericht'
J van der Zee, Burdaard
11-06-2017
'supermooie reis'
Pieter Zoutendijk, Haaren
10-06-2016
'prachtige fietstocht , goede routebeschrijvingen, goede hotels, goed eten'
H. Terbeek, Deurne
09-08-2015
'De fietsvakantie overtrof onze verwachtingen met diverse mooie plaatsen en in het algemeen goede hotels. Wij zijn zeer tevreden over onze eerste kennismaking met Fitál. Deze ervaring smaakt naar meer. U hoort van ons.'
Vanaf 685 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ 2 persoonskamer met douche/bad en toilet
♦ logies en ontbijt (buffet)
♦ bagagevervoer
♦ toeristisch informatiepakket
♦ routebeschrijving
♦ kaartmateriaal
♦ gratis parkeerplaats bij starthotel (start Huizen)
♦ toeristenbelasting
♦ reisbescheiden per e-mail

♦ 1 persoonskamer € 310,-
♦ bootticket Enkhuizen - Stavoren
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Verlengen van uw vakantie
Extra nacht Huizen 2 persoonskamer logies/ontbijt € 77,50,- per persoon
Extra nacht Huizen 1 persoonskamer logies/ontbijt € 130,- per persoon

Extra nacht Giethoorn 2 persoonskamer logies/ontbijt € 77,50,- per persoon
Extra nacht Giethoorn 1 persoonskamer logies/ontbijt € 130,- per persoon

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Tarieven huurfietsen:
Recreatieve fiets .. : € 100,- per fiets
E-bike ...................: € 215,- per fiets

Bijkomende kosten
♦ reserveringskosten € 25,- per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X