Fietsvakantie België

België en Nederland lijken op elkaar. En toch is België heel erg anders. Zo wordt er naast Nederlands, in bepaalde gebieden, ook Frans en Duits gesproken en u vindt er naast het vlakke land ook bergachtige gebieden. Daarnaast kunt u gemakkelijk, vanwege de centrale ligging van het land, met de fiets oversteken naar Duitsland, Luxemburg of Frankrijk. Een ding is zeker, een Fietsvakantie België heeft voor u als fietser heel veel te bieden.

Populaire fietsvakantie België per FietsBus met eigen fietstrailer :

Fietsvakantie Ardennen en Eifel (Vennbahn)
De schoonheid van de Eifel en de Ardennen kan prima worden verkend op de fiets door een uitgebreid netwerk van uitstekend aangelegde fietspaden. Waar vroeger de stoomlocomotief een weg door de natuur baande, geniet je tegenwoordig op de fiets op uitgerangeerde treintrajecten, zoals de bekende Vennbahn, vanaf Aken tot Troisvierges. Soms lopen de fietsroutes langs rivieren en beken en over uitgestrekte hoogvlaktes met schilderachtige uitzichten op het bergachtige landschap. De Vennbahn was de fietsroute van het jaar 2014.

Populaire fietsvakantie België met eigen vervoer :

5 dagen Fietsvakantie Veurne
Ontdek de Westhoek van Vlaanderen en verblijf in een geklasseerd 18de eeuws herenhuis,gelegen aan één van de oudste straten van het historische stadje Veurne. Veurne ligt vlakbij de Franse grens en de bekende sfeervolle badplaats de Panne met haar uitgestrekte stranden en duinen. Maar ook historische plaatsen als Ieper en Diksmuide, veelbezocht vanwege de herinneringen aan de 1e wereldoorlog liggen allemaal binnen fietsafstand. Misschien steekt u zelfs een keertje de Franse grens over naar de kustplaats Duinkerken.

8 dagen Vierlanden Vennbahn
In de zomer van 2013 werd de 125 kilometer lange ‘Vennbahn’, één van de langste en mooiste tot fietspad omgebouwde spoorlijnen in Europa, officieel geopend. Voor de Belgische Oostkantons en de aangrenzende gebieden in Nederland, Luxemburg en Duitsland is dit een mijlpaal in de toeristische geschiedenis. Meer dan een eeuw lang was de ‘Vennbahn’ de eerbiedwaardige spoorwegverbinding tussen Aken en Ulflingen, zoals vroeger de naam was van Troisvierges, in het noorden van Luxemburg. Sinds 2013 toeren op het voormalige spoortracé toeristen en recreanten op het ‘stalen ros’ door het landschap van Eifel en Ardennen, zonder noemenswaardige stijgingen (maximale stijging gemiddeld 2%). De ‘Vennbahn’ werd tijdens de ‘Fiets- en Wandelbeurs 2014’ in Amsterdam uitgeroepen tot Fietsroute van het jaar 2014. Door deze route te koppelen aan een reeds jarenlang bekend fietstraject tussen de Nederlandse stad Maastricht en Luxemburg, is een unieke en prachtige 8-daagse rondreis ontstaan.