Fietsvakantie Slovenië

Slovenië is een land in Midden-Europa met een prachtige natuur en is tevens een van de groenste landen van Europa. Dichtbeboste gebieden en bergachtige landschappen wisselen elkaar af met tussendoor sprookjesachtige dorpjes en prachtige kastelen. Tussen de Drau en Mur is het prachtig fietsen en kunt u zich laten betoveren door de schoonheid van het landschap tijdens een fietsvakantie Slovenië.

Populaire fietsvakantie Slovenië per FietsBus met eigen fietstrailer :

Fietsbusvakantie Oostenrijk en Slovenië
Uw fietsvakantie begint in Oostenrijk aan de Mur, u fietst naar de gezellige stad Graz. Daarna verder naar Slovenië om per fiets kennis te maken met dit jonge en groen land op het schiereiland van de Balkan. Dit klein land aan de zuidkant van de Alpen heeft een afwisselend landschap en grenst aan Oostenrijk, Hongarije, Kroatië en Italië. U fietst door laagvlakten, langs rivieren, maar ook door wat heuvelachtige gebieden, over nieuwe fietspaden en verkeersarme wegen. In Slovenië verblijft u in luxe hotels met zwembad en spa, zodat u eventueel ook een dag rust kunt nemen.

Populaire fietsvakantie Slovenië met eigen vervoer :

Fietsvakantie Slovenië fietsen tussen Drau en Mur
Heerlijk fietsen door het groene land van gevoelens. Op het raakpunt van de Alpen, de Middellandse Zee en de Pannonische laagvlakte ligt Slovenië, verrassend door haar verscheidenheid. Beleef dit land op je eigen manier. Beleef Slovenië tijdens het fietsen door de vrije natuur en langs culturele bezienswaardigheden. Mooie herinneringen ontstaan niet door beelden maar door belevingen. Op de fiets ontdekt u de meest verborgen plekjes van Slovenië en ervaart u de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking. Schitterende plaatsen zoals Putj, Unesco werelderfgoed, Maribor, culturele hoofdstad 2012 en Jeruzalem liggen op uw route. Stop onderweg in een vinoteca en geniet van het prachtige uitzicht op de nabijgelegen heuvels met de eindeloze wijngaarden. Jeruzalem is trots op zijn heilige naam, prachtige vergezichten en pelgrimskerkje. Romeinen, kruisvaarders en invallende Turken lieten hier allemaal hun sporen na. Nu is het nog altijd een kruispunt van diversiteit en van de vele wijngaarden.

Fietsvakantie West-Slovenië
Slovenië is een relatief klein land, maar het is verrassend veelzijdig. De indrukwekkende bergen, mediterrane wijngebieden, het oude Karstgebied en zelfs een korte kustlijn sieren het land. Daarbij zijn het de interessante steden, authentieke dorpjes en een groot culinair aanbod die Slovenië nóg aantrekkelijker maken. Tijdens de fietsvakantie kunt u dit ontdekken wanneer u iedere dag weer door een ander decor heen fietst. De route start en eindigt in de levendige hoofdstad Ljubljana en brengt u verder door de Julische Alpen, wijngebieden Brda en de Vipava vallei en het Karstgebied. U fietst over rustige weggetjes, fietspaden en langs heldere rivieren.