Fietsvakantie Frankrijk

Fietsvakantie Frankrijk zijn sterk in opkomst. Beklimmingstochten naar de Alpe d’Huez en de Mont Ventoux zijn tegenwoordig een must voor elke racefietser, maar ook de lange vlakkere afstandroutes langs de Kastelen van de Loire en de Atlantische Kustroute Velodysee verheugen zich elk jaar in een steeds grotere belangstelling. En niet te vergeten de pelgrimsfietsroutes op weg naar Santiago de Compostela die dwars door Frankrijk voeren. Of wat dacht u van een sight-seeing Parijs per fiets of e-bike?

In Frankrijk zijn er nog niet zo veel afgescheiden fietspaden als in Nederland. Vaak zijn de fietspaden aangegeven met stippellijntjes. Maar er worden tegenwoordig steeds meer paden aangelegd en zo is er een indrukwekkend netwerk ontstaan van routes in alle regio’s van Frankrijk. De véloroutes (veelal gebruikt door toeristen die op zoek zijn naar natuur en avontuur) zijn fietsroutes die de grote steden van elke regio verbinden. De routes worden goed aangegeven en lopen vaak door de mooiste landschappen.

Populaire fietsvakantie Frankrijk per FietsBus met eigen fietstrailer :

Fietsvakantie Lot en Dordogne
Heerlijk genieten in de prachtige streek van de Lot en de Dordogne. Een prachtig bosrijk heuvellandschap van kalksteen, waar de rivieren de Lot en de Dordogne zich een weg doorheen hebben gesleten waardoor een landschap van valleien en rivierdalen met steile kliffen is ontstaan. Middeleeuwse stadjes met smalle straatjes, mooie kastelen en heerlijke wijnen. U proeft er letterlijk de geur van de natuur. Onze uitvalsbasis is het fijne hotel La Truffière, midden in het Franse landschap van bossen vol met walnotenbomen en weiden op slechts 12 km van de bekende plaats Souillac.

Populaire fietsvakantie Frankrijk met eigen vervoer :

Fietsvakantie langs de Loire
Meer dan 200 kastelen en een prachtige natuur. Dit kenmerkt het dal van de Loire. U begint deze fietsvakantie in Orléans, de thuisstad van Jeanne D'Arc. Hier ontvangt u uw informatiepakket en eventueel uw huurfiets. Tijdens de fietstocht komt u langs verschillende mooie kastelen, welke zeker een bezoek waard zijn. Zoals het kasteel in Villandry, dat vooral bekend staat om zijn prachtige tuinen. De fietsvakantie eindigt in Saumur, de stad die wordt beschouwd als de 'parel van Anjou'.

Fietsvakantie Veloroute du Soleil
De Veloroute du Soleil is een project van cyclingeurope.nl waarbij lange fietspaden over oude spoorbanen en langs kanalen en via autoluwe routes in België, Duitsland en Frankrijk zijn samengesteld tot het langste vrijwel aaneengesloten fietspad tussen Maastricht en de Middelandse Zee. Het is daarmee de snelste en veiligste fietsverbinding tussen Noord en Zuid. Door het geringe aantal kilometers en hoogtemeters is de route veel makkelijker dan andere fietsroutes. Kortom een echte aanrader voor als u een lange afstand fietsroute wilt fietsen maar niet teveel hoogte verschillen wilt overbruggen. De route loopt van Maastricht naar Aken, Nancy, Epinal, Vesoul, Beaune, Lyon, Valance, Orange en Avignon.