Fietsvakantie Elberadweg (van Praag naar Dresden)

Overzicht

Volg de oude handelsroute Verblijf in goede ***/**** hotels Inclusief bagageservice Dagelijks aankomst mogelijk

8 dagen van Praag naar Dresden, fietsen van hotel naar hotel

U begint in Tsjechië aan uw fietsvakantie in Praag en fietst stroomafwaarts langs de rivieren de Moldau en de Elbe met als uiteindelijk doel de historische stad Dresden, zetel van de Saksische hertogen. Eén van de belangrijkste handelsroutes liep van Praag naar Dresden. U volgt met uw fiets deze route en komt daarbij door een wonderschoon platteland vol pittoreske steden zoals Decin, Melnik en Litomerice. De fietsvakantie eindigt, na een tocht door het Elbe zandsteengebergte, in Dresden. U fietst heerlijk ontspannen door een afwisselend landschap, over grotendeels verharde fietspaden en rustige wegen, gedeeltelijk over veldwegen en onverharde fietspaden, en over uw bagage hoeft u zich geen zorgen te maken die staat iedere avond voor u klaar in uw volgende hotel.

Van Praag naar Dresden langs de rivieren fietsvakantie de Moldau en de Elbe

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Aankomst in Praag
Aankomst in Praag.

Tip: Parkeer uw auto in Dresden en boek het retourtransfer aan het begin van uw vakantie. Bij het hotel in Dresden kunt u makkelijk de auto aan de straat parkeren of tegen betaling in de hotelgarage.
2e vakantiedag
Bezoek Praag
Neem vandaag uitgebreid de tijd om Praag, de Gouden Stad, te bezoeken. Uw hotel bevindt zich vlak bij de metro waardoor u een snelle toegang heeft tot de binnenstad van Praag. De historische binnenstad staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Pleintjes, kleine kronkelige steegjes, de Karlsbrug met allerlei kunstenaars, de indrukwekkende Praagse burcht of de pittoreske Mala Strana, het Joodse Kerkhof, het beroemde uurwerk van Orloj…….. te veel om op te noemen. Geniet van deze bruisende stad.
Zicht op de burcht van Praag
3e vakantiedag
Praag - Melnik 55 km
In Praag volgt u een beekje dat in de Moldau uitmondt, de Moldau leidt u vandaag naar de Elbe. Vlak buiten Praag ligt al het eerste slot van deze route: Troja, de prachtige kasteeltuinen zijn een bezoek waard. U fietst de hele tijd door het Moldaudal tot u bij het kasteel met sgraffito stucwerk in Nehalozoves uitkomt, daar wordt de omgeving vlakker en begint het akkerland. U fietst over een oude Moldaubrug richting het prachtige slot Veltrusy. U fietst over de oprijlaan van het slot en langs alle landerijen. Als u over de historische Moldausluis fietst, die nog steeds in gebruik is, dan ziet u Melnik al op de heuvel liggen.
4e vakantiedag
Melnik - Litomerice 49 of 52 km
Vandaag heeft u de keuze uit twee verschillende routes. Een (a) route leidt u de hele tijd langs de Elbe, bij de andere route (b) gaat het een tijd lang weg van de Elbe. Met route a gaat het langs weides en akkerland tot u Roudnice bereikt, waar beide routes ook weer op elkaar aansluiten. Bij route b gaat het omhoog, richting de voet van de berg Rip. Waar volgens de sage de oervader van alle Tsjechen woonde. U fietst door de garnizoensstad Terezin, die nog steeds de stadswallen en het oorspronkelijke stratenpatroon uit de 18e eeuw heeft. Einddoel is Litomerice, een oude bisschopsstad met een historisch marktplein.
Elberadweg bord langs fietspad
5e vakantiedag
Litomerice - Decin 52 km
De brede Elbe buigt nu naar het noorden af, waar zij zich miljoenen jaren geleden door het zandsteengebergte een doorbraak heeft verschaft, wat de meest bizarre rotsformaties heeft opgeleverd. Vlak langs de rivier is het vlak en zeer geschikt voor fietsers en zo bereikt u door het Elbedal de oude stad Decin, het laatste stadje aan de Tsjechische kant van de Elbe. Hier overnacht u.
6e vakantiedag
Decin - Pirna 46 km
Via het Elbezandsteengebergte fietst u Tsjechië uit. Bij Hrensko heeft u de mogelijkheid om nog met een pontje richting Tsjechië te gaan en daar uw laatste aankopen te doen. Uiteindelijk komt u in Bad Schandau, het Duitse kuuroord langs de Elbe. Via bizarre rotsformaties voert de loop van de Elbe u langs de vesting Burg Königstein, met onderweg de meeste schitterende uitzichten in het Elbedal. U overnacht in het oude en mooi gerenoveerde stadscentrum van Pirna.
Fietsen langs de kathedraal tijdens de fietsvakantie Elbe
7e vakantiedag
Pirna – Dresden 32 km
Langs de loop van de Elbe fietst u langs de vesting Burg Köningstein met schitterende uitzichten in het Elbedal. Tip: steek de Elbe over naar Slot Pillnitz met zijn mooie tuinen. Langs de beroemde blauwe Elbebrug “Das Blauwe Wunder” fietst u Dresden binnen ook wel “Florence van het Noorden” genoemd. Bezoek de geheel restaureerde Frauenkirche, het Semper en het Zwinger.
8e vakantiedag
Terugreis of verlengen
Na het ontbijt eindigt dit arrangement. U kunt het retourtransfer per bus naar Praag bijboeken en u kunt uw vakantie ook nog verlengen in Dresden.
Fietsroute
EigenVervoer ► Tsjechië, Duitsland ► Elbe ► 234/237 fietskms
Fietskaart met overzicht fietsroutes fietsvakantie Praag-Dresden
Informatie huurfietsen
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Tarieven huurfietsen:
Recreatieve fiets .. : € 80,- per fiets
E-bike ...................: € 160,- per fiets
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietsvakantie Elberadweg (van Praag naar Dresden)
Tsjechië, Tsjechië
7.8(28 reviews)
Marianne , Heesch
01-08-2023
'We hebben genoten van de fietsvakantie. Routes waren erg mooi en het waren over het algemeen brede en goed geasfalteerde fietspaden. Fital adviseert twee apps om de routes in te uploaden. Dit lukte ons niet terwijl we hierin best handig zijn. Op advies van andere mensen hebben we de route in Komoot gezet. Dit werkte heel goed en fijn. Hotels waren in leuke stadjes. Het ene hotel was mooier als het andere, maar allemaal zijn ze netjes. We hadden in alle hotels twee aparte bedden, dit is misschien iets voor Fital om na te vragen of dit gewenst is.
Wij hebben als eerste nacht, een extra nacht in Dresden geboekt en zijn toen begonnen met het transfer naar Praag. Dit was goed geregeld. Al met al een super leuke vakantie gehad en een aanrader voor iedereen, je hoeft geen geoefende fietser te zijn. '
GERRIT Hendriks, Lemele
25-07-2021
'Wij hebben een hele mooie fietsvakantie gehad bagagevervoer naar Praag was prima geregeld.
De rest van het bagage vervoer ook.
Mooie hotels gehad. Kortom prima vakantie.'
Petra Hollaers, Middelburg
24-06-2019
'Elbe Radweg is een hele mooie fietsroute. Erg afwisselend. Alles was prima geregeld van begin tot eind. Hotels waren prima en leuk van ligging in prachtige plaatsjes onderweg. Wel 1 opmerking het hotel Apollon in Litomerice ligt aan een hele drukke doorgaande weg . Ander hotel was iets fijner geweest. '
S.te Woerd, Groenlo
21-07-2018
'Praag was schitterend lekker gegeten. De hotels waren prima alleen de taal in Tsjechië viel tegen. Het fietsen was goed te doen ondanks het warme weer.Dresden is ook erg mooi de moeite waard om en dag langer te blijven . Veel leuke mensen ontmoet uit Oostenrijk Limburg en België. '
WCM Benard, Apeldoorn
20-07-2018
'Praag is een prachtige stad, het Hotel was prima. De steden van de overnachtingen onderweg waren alle een verrassing. Oud, opgeknapt en schoon geeft de sfeer weer. Hotels allemaal goed. Eten steeds in orde. Fietsroute geen probleem. Belangrijk om kaartjes te gebruiken. Kleurenkaartje erbij krijgen zou handiger zijn. '
Erna Akerboom, Oude Wetering
29-07-2016
'Hai allen,

Wij hebben vrij laat besloten om op fietsvakantie te gaan. Het is heel goed geregeld met 5 dagen ervoor pas kunnen bevestigen. Het is ook leuk, als de vakantieganger zelf een hotel zou kunnen bepalen van 3, 4, en of 5 sterren. Misschien in de toekomst. Hartelijk dank voor de goede verzorging en ook het transport terug naar Praag was perfect. Vriendelijke groet,
Erna en Peter Akerboom'
Otter, Joure
24-06-2015
'Een gevarieerde mooie fietsroute langs de Moldau en Elbe.'
Vanaf 785 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ 2 persoonskamer douche/toilet
♦ logies en ontbijt
♦ fietsroutes per GPX/KML en ned. talig infopakket
♦ bagagevervoer
♦ reisbescheiden per e-mail

♦ toeslag 1 persoonskamer € 340,-*
♦ halfpension € 180,- p.p.
♦ retourtransfer incl. fiets € 250,- per boeking (max. 8 personen)
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

*indien alleen gereisd wordt. Bij meerdere samenreizende personen geldt een korting van € 150 op de 1 pk toeslag.

Indien het bagagetransport zelf wordt gedaan geldt een korting van € 120 per boeking.


Verlengen van uw vakantie
Extra nacht Praag 2 persoonskamer logies/ontbijt € 65,- per persoon
Extra nacht Praag 1 persoonskamer logies/ontbijt € 95,- per persoon

Extra nacht Dresden 2 persoonskamer logies/ontbijt € 60,- per persoon
Extra nacht Dresden 1 persoonskamer logies/ontbijt € 95,- per persoon

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Tarieven huurfietsen:
Recreatieve fiets .. : € 80,- per fiets
E-bike ...................: € 160,- per fiets

Bijkomende kosten
♦ reserveringskosten € 25,- per reservering
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X