Fietsvakantie dalen van Tirol

Overzicht

Het Zillertal Fitál fietsbegeleiding Hotelbeoordeling gem. 8,9 Gegarandeerd vertrek 30 juli

11 dagen Fietsvakantie Dalen van Tirol

Ontspannen fietsen tijdens uw fietsvakantie Tirol langs de Inn en de Lech. Het landschap tijdens uw fietsroute wordt bepaald door imposante bergen met naaldbomen beboste hellingen, prachtige alpenflora en glooiende weiden met grazend vee. Hoort u de koeienbellen al? Daar tussen is het heerlijk rustig fietsen over kilometers fietspad langs deze rivieren. Met alle ruimte om te genieten. Ook het idyllische Zillertal zit uw programma. Klinkt dit als een sprookje?
Nee, het is een fietsvakantie in Tirol!

Inclusief Lechdal Aktiv Card bij verblijf in hotel Föhrenhof

Fietsvakantie door de mooiste dalen van Tirol

Fietsers tussen de bergen

Programma van dag tot dag

Dinsdag
Heenreis
In rustig tempo richting Zuid-Duitsland, waar u voor het diner aankomt.
Woensdag
Raubling – Kufstein 40 km
Raubling, waar de eerste fietsetappe start, is nog Duitsland. Langs de Inn passeert u de Duits-Oostenrijkse grens op weg naar Kufstein, de parel van Tirol. Hier kijkt u zeker rond voor u in de fietsbus stapt die u naar het hotel in Fügen brengt.
Donderdag
Kufstein – Fügen 52 km
Geflankeerd door het grillige Kaisergebergte, fietst u naar het glasblazersstadje Rattenberg. Dit kleine stadje, met zijn kleurige gevels, is een prachtig plekje om te pauzeren. Daarna omringd door alpenweiden met uitzicht op de bergen fietst u naar uw hotel in Fügen.
Rattenberg
Vrijdag
Rondrit Zillertal 25/55 km
U fietst vandaag door het veel bezongen Zillertal. Prachtige Tiroler dorpen als Mayrhofen en Zell zijn uw gids op deze fietstocht, die u net zo lang of kort maakt als u wilt. U geniet van de hoge bergen om u heen met op de achtergrond de eeuwige sneeuw van de Tuxer gletsjer. Tip: rij terug met de trein, deze stopt op diverse plaatsen (excl.). Deze dag kunt u helemaal zelf indelen. Gaat u liever met de kabelbaan omhoog de bergen in, de keuze is aan u.
Zillertalbahn
Zaterdag
Wattens - Hall - Innsbruck 27 km Fügen - Innsbruck 65 km
Op de fiets naar en door het Inntal. In Wattens even linksaf naar de beroemde Swarovski kristalfabriek, die u kunt bezoeken. Of brengt u liever een bezoek aan het eeuwenoude, schilderachtige Hall? In het fraaie centrum van Innsbruck is het gezellig druk bij het 'Gouden Dak'. Hier heeft u alle tijd om de hoofdstad van Tirol te bezoeken. Met de fietsbus door een mooi berglandschap naar het idyllische Lechtal voor uw hotel.
Swarovski ingang
Zondag
Vrije dag
Maakt u met de lokale bus een uitstapje naar het koninklijke Lech of gaat u met een bergbaan naar boven? In de omgeving van Reutte is de overhangende brug “Blick mit ein Kick” ook een bezoek waard, adembenemend mooi.
wandelaars Lechdal
Maandag
Grän – Stanzach 50 km
Door het Tannheimertal daalt u in rustig tempo langs alpenweiden af naar Pfronten. U hoeft alleen maar te remmen voor koeien op de weg. Langs de rivier de Lech wacht u een natuurparadijs te midden van een prachtig berg- en waterlandschap.
Via het gezellige Reutte fietst u terug naar uw hotel. Verblijft u in hotel Talhof dan brengt de fietsbus u terug naar uw hotel.
Fietsers omgeving Reutte
Dinsdag
Lechdal 22/66 km
De fietsbus brengt u naar Elbigenalp, hét houtsnijcentrum van Oostenrijk. De Lech wordt beschouwd als een van de laatste ongereguleerde rivieren in de Alpen. Vele brede grindbanken bezetten grote delen van de vallei. U volgt de Lech op haar tocht stroomafwaarts. Dat fietst lekker licht. ‘Goede benen’? Vertrek dan ’s morgens op de fiets vanuit het hotel.
Fietser op brug over de Lech
Woensdag
Füssen rondrit langs 1 of 2 meren 30/60 km
Met het sprookjeskasteel Neuschwanstein als decor is dit de laatste fietsdag van deze vakantie. Geniet nog van een Apfelstrudel, de calorieën fietst u toch zo weer weg op deze schitterende fietstocht.
Uitzicht op Schloss Neuschwanstein tijdens de fietsvakantie Lech, Tauber en Main
Donderdag
Tannheimertal 40 km
Fietsen “op hoog niveau” met om u heen bloeiende alpenweiden en karakteristieke kapelletjes. De Vilsalpsee is zeker ook de moeite waard. Leuk voor een picknick aan het water. In de loop van de middag met de fietsbus naar uw overnachtingshotel.
Vilsalpsee fietsvakantie groepsreis Tirol
Vrijdag
Terugreis
Laat de fraaie landschappen nog eens de revue passeren. Voor u het weet bent u weer terug in Nederland.
Fietsroute
Een vlakke fietsroute over fietspaden en een enkele keer over een B-weg. In het Lechdal komt u af en toe een klimmetje tegen.

De routes van deze fietsvakanties ontvangt u bij uw reispapieren (GPX-documenten).
Fietskaart met overzicht fietsroutes fietsbusvakantie Dalen van Tirol
Informatie huurfietsen
Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?

Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer.
Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Tarieven huurfietsen
E-bike huurfiets ..............: vanaf € 29,50 per vakantiedag


Extra aandachtspunt
U verblijft tijdens de reis met vertrek op 9/7 niet in hotel Föhrenhof maar in hotel Talhof. Dit heeft geen invloed op uw fietsprogramma.
Belangrijke informatie
• Definitieve opstaptijden ontvangt u in de reisbescheiden (deze worden ca. 10 dagen voor vertrek verstuurd).
• Opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende aanmelders. Fitál behoudt zicht het recht voor een opstapplaats te laten vervallen en een alternatieve opstapplaats te boeken, zonder dat daar een vergoeding tegenover staat.
• Een preferentie is een voorkeur. Uw voorkeur geven wij door aan de hotelier, die hiermee zoveel mogelijk rekening mee houdt, zonder dat dit een garantie is.
• Een dieet wordt als een preferentie doorgegeven aan het hotel. De hotelier kan hiervoor ter plaatse extra kosten bij u in rekening brengen.
• Een essentie is een voorwaarde om de boeking te bevestigen. Voor een essentie brengen wij € 27,- essentiekosten in rekening plus de eventuele meerkosten die de hotelier in rekening brengt. Een essentie is een voorwaarde die de hotelier schriftelijk heeft bevestigd.
• Op deze reis zijn de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing.
• Deze reis is een zgn. pakketreis.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Wat Fitál klanten vinden van deze reis:

Fietsvakantie dalen van Tirol
Tirol, Oostenrijk
8.2(246 reviews)
R v E, Heesch
15-08-2023
'Prachtige fietsroutes in de 3 dalen van Tirol. Leuk reisgezelschap en prachtig weer gehad de gehele vakantie.
Chauffeur en tevens fietsbegeleider Marco in een woord geweldig.
Deze reis is zeker voor herhaling vatbaar.'
Siem en Maria Jacobs, Riethoven
15-08-2023
'Voor de derde keer de mooiste dalen van Tirol en met Marco als chauffeur/fietsbegleider ''n mooie vakantie. Hotels zijn zeer goed en fietsroutes zeer gevarieerd '
Wilbert , Ool
15-08-2023
'Mooie gevarieerde fietsroutes door Tirol. Mooie hotels. Mede door de chauffeur/fietsbegeleider (Marco) een hele mooie en goed verzorgde vakantie gehad. '
Will van Bommel, Someren
01-08-2023
'Fietsvakantie wordt aangeboden met begeleider maar deze taak werd overgenomen door onze chauffeur die dat overigens prima opving. Ondanks het slechte weer was deze reis zeker de moeite waard en voor herhaling vatbaar. Prima hotels en fijne reis gehad.'
M. van Eeten, Giessen
11-07-2023
'heel ontspannende reis met zeer goede chauffeur/ fietsreisbegeleider. goede uitleg van de te volgen routes waarbij de veiligheid voorop staat. Ook de karaoke avond en Quiz-avond door de chauffeur waren een welkome afleiding. De fietsreizigers stonden bij deze chauffeur op de eerste plaats. Bedankt Marco'
C.M. Salij, Blaricum
11-07-2023
'Chauffeur Marco was fantastisch, qua begeleiding; organiseerde ''s avonds zelf iets. Heel sympathiek en aanspreekbaar!!!! Hoedje af!!!!'
Ad Hoeks, Wintelre
27-06-2023
'Heel mooie reis, (hadden deze reis al een keer gedaan in 2008)
Zeer goede hotels. Fohrenhof het beste. De fietsbegeleider werd niet gemist omdat de chauffeur Marco dit geweldig heeft ingevuld.
Ook zorgde hij voor leuke avondinvullingen. Zeer zeker een plus voor deze chauffeur.'
J.M. Roodbol, Spijkenisse
27-06-2023
'Prachtige reis.'
J van Esch, Spijkenisse
27-06-2023
'Fijne reis. Prima hotels in Fugen en Stanzach. Geweldige chauffeur, die er alles aan deed om de reis goed te laten verlopen.'
Peeters, Meijel
27-06-2023
'We hebben voor de eerste keer kennis gemaakt met fitalreizen
Het was geweldig mede door onze goede buschauffeur
Marco die ons heel goed begeleid heeft waardoor deze reis heerlijk was dikke pluim.
Volgende keer weer fital'
Adrie Martens, Deurne
27-06-2023
'Onze reis naar Tirol was onze eerste fietsvakantie een georganiseerde reis.
Deze reis was ons goed bevallen en smaakt naar meer.
Goede hotels, goed eten en verzorging.

Wij hadden een chauffeur en reisleider in een, was een geweldige man met oog voor de reizigers, en iemand die de groep met zijn entertainment hechter maakt. Dank je wel.

Marco Pelicaan

'
Evert en Dirry Lindeboom, Neede
27-06-2023
' Het waren allemaal mooie dalen om te fietsen en we hadden redelijk weer.'
M. Bruinzeel, Zwijndrecht
27-06-2023
'Chauffeur Marco tevens fietsbegeleider is in alle opzichten geweldig.
Ook als entertainer staat hij z''n mannetje.
Een geweldige reis gehad.'
J. G van der Weijden, OUDE WETERING
27-06-2023
'Onze chauffeur op deze reis was Marco en ook nog fietsbegeleider, wat hij voortreffelijk heeft gedaan.'
Simone Pellicaan, Giessen
16-08-2022
'Mooie fietsvakantie zeer geschikt voor alle leeftijden.
Ik zelf was niet zo bekend met fietsvakanties, maar heb zeer genoten van deze in Tirol.
'
Vera Lalieu, Thorn
28-06-2022
'We hebben ENORM genoten van onze fietsbusvakantie in Tirol !!Alles was perfect geregeld. We hebben gefiets in 4 verschillende dalen,te weten Inntal,Zillertal,Lechtal en Tannheimertal.Daarnaast ook langs de meren bij Füssen.Erg leuke plaatsen/dorpjes bezocht.Heel gevarieerd programma.Met de (gratis)regionale bus naar Lech,prachtige route!!Onze geweldige chauffeur ,Marco ,zorgde tijdens de reis nog voor een aantal leuke verrassingen,die we niet zullen verklappen.Ondanks dat we de jongsten van het reisgezelschap waren(beiden 50+)was er een perfecte klik met de hele groep,supergezellig.Iedereen was zeer behulpzaam bij het in-en uitladen van de fietsen en met name bij de zware driewielfiets van ons.Alle routes waren ook hiermee goed te doen.Tom,onze fietsbegeleider, heeft ons voortreffelijk geïnformeerd over de routes.Het was voor ons de 1e fietsvakantie met Fital,maar zéker voor herhaling vatbaar.
'
Jodi, Almere
26-07-2021
'Prachtige fietsroutes door de dalen van de Inn, Ziller en Lech. Topbegeleiding door reisleidster en Oostenrijkkenner Ellis en gezellige chauffeur Berat, die de bus overal veilig door heen loodst.'
De Sutter Freddy en Micheline, België, Berlare.
26-07-2021
'we hebben een prachtige fietsvakantie beleefd en genoten van de natuur. Een grote troef is ook dat je door 2 verschillende dalen fietst.
Heel verantwoordelijke en super begeleiders Beirat en Alice, die ons veel tips en uitleg gaven.
heel gezellige groep ook ! een echte aanrader !!'
Jan en Miny v/d Kamp, Dalfsen
27-07-2020
'Wij vonden het een fijne vakantie! Ook Ellis onze fiets begeleidster en Arjan de buschauffeur waren geweldig. Kijken er heel fijn op terug..!!'
Wegbrands, Amstelveen
27-07-2020
'Wij hebben een top vakantie gehad.
Goed georganiseerd met een geweldige chauffeur en fietsbegeleidster.'
Jan van der Weiden, Castricum
27-07-2020
'Reisleidster, buschauffeur en groep hebben gezorgd dat ik 12 prima dagen heb gehad. '
Henk en Marry van Ee, Ridderkerk
27-07-2020
'Wij gingen voor de 4e keer met Fital op reis en hadden het geluk om met chauffeur Arjan en fietsbegeleidster Ellis deze reis te maken.Dit is een top-duo, voor ieder probleem hebben ze een oplossing. Wij hebben genoten van deze prachtige reis.'
fam. Hazelaar, Lisse
12-08-2019
'het was een mooie reis met een zeer goede chauffeur en fietsbegeleidster. Ook de groep was leuk. '
Alice Nico van den Bos, Papendrecht
29-07-2019
'
Dalen van Tirol....kon niet beter...prima verzorgd...super chauffeur Marco!! '
Ria Quintus Goedemondt , Roosendaal
15-07-2019
'Prachtreis! , wat een genot daar te fietsen, , , mooie routes, , goede fietspaden , mooie natuur, het was echt genieten. Zeer goede samenwerking chauffeur Marco en Jan. , alles was top geregeld. Ik kijk nu alweer uit naar een volgende Oostenrijk reis. '
Fam. v.d. Wilk, Kwintsheul
01-07-2019
'het was een fijne reis , zeker door de goede samenwerking van de chauffeur , Marco , en reisleider Rik. Wij gaan graag nog eens onder hun leiding op pad.'
Henk en Joke den Burger, Hoogblokland
03-06-2019
'Mooie reis, goed verzorgd door Joop en Joost'
J.E.Talen, Hendrik Ido Ambacht
13-08-2018
'Wij 75 en 76 jaar hebben bij FITAL altijd een fijne fiets vakantie
Hotels prima,chauffeur Hermen geweldig + Henk onze fiets begeleider fantastisch. Gelijk gestelde mensen veel gelachen. Alles goed , weer 11 dagen ZON tot 16.00u kon niet beter.'
C. Vermaak, Perth W Australia
13-08-2018
'Dit was m''n eerste Fital vakantie. Hopelijk zullen er nog vele volgen. Een heerlijke en veilige manier om de mooiste plekjes te bewonderen. De hele organisatie liep/was perfect!!!
Alle lof!!!!!! voor Hermen. Een hele goeie en veilige chauffeur. Zeer prettig in de omgang. Altijd beleefd en bereidwillig. Gaf veel informatie onderweg.
Ook Henk was een extra bonus voor de groep. Ook prettig in de omgang. En toegankelijk.
Alle lof voor jullie organisatie.
'
Wout en Jennie Rijneveld, Sliedrecht
13-08-2018
'We hebben ontzettend genoten van deze vakantie.
Een hele gezellige groep, de chauffeur en de fietsbegeleider waren zeer vriendelijk, sympathiek en behulpzaam. Het waren prachtige fietsroutes in Tirol.'
Hoeboer, Gouderak
16-07-2018
'Wij hebben een fijne vakantie gehad,
Mooie fiets-routes, ook het weer is natuurlijk bepalend, we
hebben prachtig weer gehad.
We hadden een leuk gezelschap en door het enthousiasme
van chauffeur Mikel en fietsbegeleidster Corrie werd het
een top vakantie !


'
Jan vd Heiden, Elst Ut
16-07-2018
'Corrie en Michael waren een fantastisch stel als begeleidend team. We hebben prachtig gefietst door de mooiste dalen van Tirol. Een aanrader voor iedereen die van natuur houdt.'
Hennie en Gijs van Spelden, Austerlitz
16-07-2018
'De mooiste dag vonden we het fietsen door het Tannheimertal. Een mooie fietstocht,daarna met de kabelbaan naar boven en verder naar boven wandelen naar het kruis. '
volmer, oldenzaal
16-07-2018
'mooie vergezichten fietspaden zijn over het algemeengoed'
Willy, Twan en Ans, Heino
02-07-2018
'Wij hebben genoten van de fietsbusvakantie in Tirol,
mede door het goede fietsweer.
De verzorging in de hotels was goed.
Ook onze fietsbegeleidster en chauffeur deden hun uiterste best, om alles zo goed mogelijk te regelen.
Al met al een geslaagde vakantie, voor herhalingvatbaar'
Ton en Francine van Oort, Heesch
02-07-2018
'Het was een hele fijne vakantie, mede door het weer en de gezellige reisgenoten.'
G.B.Blaauw, Wagenborgen
02-07-2018
'Mede door de chauffeur en de begeleidster is het prachtige vakantie geworden, waar we met veel plezier op terugzien. Ook voor de dag dat we door weersomstandigheden niet konden fietsen, hadden zij een prima oplossing. Het was onze vierde fietsvakantie met Fital en we hopen er nog meer te kunnen maken. Fital is aan te bevelen.'
Manders , Helmond
04-06-2018
'Goed weer, leuke mensen, goede organisatie. Voor herhaling vatbaar. '
Vanaf 1125 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per Comfort Class fietsbus
♦ overnachting heen- en terugreis
♦ 2 persoonskamer met douche/bad en toilet
♦ halfpension
♦ fietsroutes
♦ fietsbegeleiding
♦ uw eigen fiets gratis mee
♦ reisbescheiden per e-mail

Smakelijk verzorgd
(van diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag)
♦ ontbijtbuffet
♦ 3/4 gangen keuzediner
♦ saladebuffet

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam (20.00 uur)
07.30 uur Utrecht (19.00 uur)
08.30 uur Nuland (18.00 uur)
09.15 uur Asten (16.45 uur)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ 1 persoonskamer € 155,-
♦ luxe 2 persoonskamer Hotel Föhrenhof € 100,- p.p.
♦ luxe 2 persoonskamer (Zuidzijde) Hotel Talhof € 100,- p.p.
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st.
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij de FietsBus en FietsCruise gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.
Tarieven huurfietsen voor FietsBus- en FietsCruisevakanties:
E-bike ....................: vanaf € 29,50 per vakantiedag
Berekening huurfiets : voor deze FietsBusvakantie berekenen wij 11 vakantiedagen

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X