Fietsvakantie Engeland

Een verscheidenheid aan fietsroutes en landschappen, dat zijn slechts enkele redenen om te kiezen voor een fietsvakantie Engeland. Door de komst van een fietsnetwerk van bewegwijzerde routes is het fietsen zelfs nog veel leuker geworden.

Weinig landen hebben zo'n lange fietsgeschiedenis als Groot-Brittannië. Uitvinder James Starling bouwde in 1867 het allereerste type fiets waarmee flinke afstanden afgelegd konden worden. Jaren later vroeg de Schotse dierenarts John Boyd Dunlop patent aan op de opblaasbare rubberband, die hij had ontworpen voor de driewieler van zijn zoontje. Ondanks dat de basis voor de moderne fiets in Groot-Brittannië werd gelegd, is fietsen er nog altijd minder ingeburgerd dan in veel andere West-Europese landen. Sinds enkele jaren is de fiets weer terug van weggeweest.

Populaire fietsvakantie Engeland met eigen vervoer :

8 dagen Fietsvakantie North York Moors
Fietsend over de ‘North York Moors’ route ontdekt u dit prachtige gebied van Yorkshire met o.a. de grootste heidevelden van Engeland. De 275 km lange route bestaat uit twee lussen die samen een acht vormen en ook deels langs de indrukwekkende Engelse oostkust loopt. Over rustige landwegen en paden doorkruist u een afwisselend landschap over de hoog gelegen heidevelden en langs weelderig groene rivierdalen, afgewisseld door donkere bossen, grazige weiden, gezellige dorpen en marktsteden. Maak onderweg tussenstops om te genieten van een prachtig uitzicht of om een van de oude historische ruïne abdijen, kerken of kastelen te bekijken. En natuurlijk ook om de traditionele gerechten en bieren te proeven in een van de onweerstaanbare pubs.