Fietsvakantie Denemarken

Bent u op zoek naar een echte fietsbestemming, ga dan op fietsvakantie naar Denemarken! Met meer dan 12.000 km aan bewegwijzerde fietsroutes, vlak terrein, een afwissende natuur en korte afstanden tussen stadjes, bezienswaardigheden en attracties is Denemarken een ideaal fietsland. Dus stap op de fiets en ontdek Denemarken op twee wielen!

Denemarken beschikt over ruim 12.000 kilometer uitgestippelde fietspaden. Hiervan is 4.000 kilometer verdeeld over elf nationale fietsroutes. Deze fietsroutes verbinden diverse delen van Denemarken met elkaar en staan op fietskaarten aangegeven. Kopenhagen is een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld. Niet alleen is het een veilige stad, ook Kopenhagenaren zelf zijn gek op fietsen. Zo komt je echt in contact met het dagelijks leven van de Denen.

Populaire fietsvakantie Denemarken per FietsBus met eigen fietstrailer :

8 dagen fietsbusvakantie Denemarken, Funen
De fiets is in Denemarken – net als bij ons - van oudsher een onmisbaar vervoermiddel. Het land is een echt fietsparadijs met mooie eilanden, sprookjesachtige vissersdorpjes en imposante kastelen. Golvende graanvelden, boomgaarden en weilanden wisselen elkaar af in een glooiend landschap. Dat is Funen in een notendop. Niet voor niets staat het eiland bekend als de ‘tuin van Denemarken’. Ook op het veel kleinere eiland Langeland – via een brug verbonden met Funen – kunt u heerlijk fietsen. Met een kustlijn van 640 kilometer zijn zee en strand nooit ver weg. Uw uitvalsbasis voor deze vakantie is Faaborg, een gezellig kustplaatsje. De vriendelijke Denen heten u er van harte welkom.

Populaire fietsvakantie Denemarken met eigen vervoer :

Fietsvakantie Jutland
Geniet een week lang van mooie zandstranden, de wind door uw haar, zout op uw huid, sprookjesachtige uitzichten, van het idyllische landleven, en de noordelijke keuken. U kunt fascinerende musea bezoeken en u komt op de fiets door romantische dorpen en dat allemaal over heerlijke fietspaden en wegen. Aarhus was in 2017 de cultuurhoofdstad van Europa, en dat is echt niet zonder reden. U vindt in Aarhus gezellige straatjes, charmante pleinen, hippe cafés en trendy winkels. De stad heeft zelfs bos en stranden en met slechts 10-15 minuten fietsen brengen de rustige fietspaden u in het prachtige omliggende platteland.