Fietsvakantie Via Verde naar Valencia (Groepsreis)

Overzicht

Begeleiding o.l.v. Ada de Munck Verblijf in ***/**** hotels Incl. bagageservice Incl. toerfiets en gps

Van de bergen naar de zee, de Via Verde en Valencia

Geniet ook in de winter van het spoorfietspad over de Vía Verde! Langs de kust en op de lager gelegen delen van het spoorfietspad 'Via Verde Ojos Negros' is het ook in de winter prima fietsweer, met overdag temperaturen tussen de 15 en 20 graden. In en om Valencia schijnt maar liefst 300 dagenper jaar de zon!
Bovendien hangen de citrus-plantages in de winter bomvol sinaasappels en mandarijnen en kunt u in februari en maart genieten van amandelbloesem met het zoete parfum van de 'Azahar', de bloei van de sinaasappels. Daarom combineren we in de wintermaanden het spoorfietspad 'Via Verde' met een kleurrijke route door de boomgaarden langs de kust en de uitlopers van de Sierra de Espadán.
U fietst in 3 etappes terug naar Valencia. De route volgt een groot gedeelte van de oude mijnspoorlijn 'Via Verde Ojos Negros' en gaat daarna verder via de uitlopers van de Sierra de Espadán en de kustvlakte langs de Middellandse zee.

Nederlandstalige vertegenwoordiger ter plaatse
U fietst op eigen gelegenheid, aan de hand van onze uitgebreide Nederlandse routebeschrijving (en/of GPS tracks) van het ene naar het andere hotel of B&B. Alles is geregeld, van fietsen tot en met dagelijks bagagevervoer.

Begeleiding
Bij voldoende deelname wordt deze reis van 23 t/m 30 maart uitgevoerd als een groepsreis o.l.v. Ada de Munck. Prijs groepsreis € 975,-

Via Verde winter landweg

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Heenvlucht en transfer
Na aankomst op de luchthaven in Valencia wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U verblijft in Hotel Acteon (****), op loopafstand van de zee, het Turia Park en de futuristische gebouwen van Santiago Calatrava.

Via verde ada dita valencia
2e vakantiedag
Albentosa/Barracas – Navajas 40/55 km
Na het ontbijt brengen we u naar Albentosa of Barracas, op 1000m boven zeeniveau.
Hier ligt de Via Verde Ojos Negros, een fietspad over een voormalige spoorlijn. Het pad snijdt dwars door de bergen, door tunnels en over oude spoorbruggen.
De tocht begint op een hoogvlakte. Het pad golft licht op en neer, en gaat vanaf Barracas bijna alleen nog maar bergaf.
U verblijft in het dorpje Navajas, waar rijke mensen uit Valencia rond 1900 een buitenhuis lieten bouwen. U logeert hier in Villa Pilar(lo), een B&B in een schitterende villa uit 1910. Het meubilair is nog grotendeels origineel. De badkamers bevinden zich buiten de kamer.
In de tuin is een barbecue, die ook door de gasten mag worden gebruikt. (€3 p.p. voor hout en schoonmaak)
In een kloof net buiten het dorp stroomt het riviertje Palancia en stort een 30 meter hoge waterval naar beneden. Een mooie plek om in de namiddag nog even te gaan wandelen.
via verde navajas
3e vakantiedag
Navajas – Alfondeguilla 35 of 55 km
U vervolgt de tocht over het spoorfietspad Via Verde Ojos Negros, langzaam bergaf richting de Middellandse Zee. Ter hoogte van Soneja of Algimia de Alfara slaan we een zijspoor in, op weg naar de Sierra de Espadán. Dit beschermde natuurgebied is bekend vanwege de ruwe, rode rotspartijen, schilderachtige witte dorpjes en de kurkbossen.
Het eerste deel van dit ‘zijspoor’ loopt geleidelijk bergop, dus u moet even op de pedalen. Het uitzicht onderweg maakt alles goed. U fietst hier over rustige asfaltwegen, omzoomd door olijf- en amandelbomen en steile bergen aan de horizon.
Als u eenmaal op het hoogste punt bent, volgt een schitterende afdaling door een dal vol amandelbomen.
Eindbestemming van vandaag is een bijzonder hotel: ****Mar de Fulles(lo)
Bij dit ‘eco-hotel’ draait alles om duurzaamheid. Er is bijvoorbeeld geen tv in de kamer. In plaats daarvan is er een enorm raam met uitzicht op de bergen.
Het hotel is gebouwd van hout, wekt haar eigen stroom op en draait ’s nachts op accu’s. In het restaurant vindt u zoveel mogelijk producten uit de streek of uit de eigen tuin.
Ook het restaurant heeft enorme ramen met uitzicht op de bergen. Een perfecte plek om te genieten van mooie gerechten. Een 4-gangenmenu in dit hotel/restaurant kost ca. €26,-. Een 8-gangen menu ca. €40,-
Via Verde Valencia 2
4e vakantiedag
Aín – Canet d’en Berenguer 50-60 km
Na het ontbijt brengen we u -met de fietsen- naar het middelpunt van de Sierra de Espadan. We steken een bergpas over en zetten u af in Aín, een fotogeniek 17e eeuws dorpje met smalle straatjes en steegjes. Na een bezoek aan het dorpje stapt u op de fiets, en rolt u bijna vanzelf de berg af. U fietst dwars door grillige gesteentelagen, die alle kleuren hebben van oranje tot paars. Daarna fietst u over landbouwweggetjes tussen de olijven en sinaasappels. Hier kunt u eerst nog naar de ‘Penyas Altas’, een rotsformatie zoals u ze kent uit een cowboyfilm… Daarna gaat het heel even bergop, en ligt ineens de de Middellandse Zee aan de horizon. Fietsend door de sinaasappelboomgaarden, komt de zee snel dichterbij. Eerst passeert u nog Mascarell, een ommuurd dorpje.
Eenmaal aan de kust fietst u via de pier en boulevard van badplaatsjes als Xilxes en Almenara naar Canet d’en Berenguer.
U logeert hier vlakbij het mooie zandstrand in **** hotel Els Arenals (lo) of **hotel Playa Canet.
Via Verde winter afdaling gezin sinaasappelbomen
5e vakantiedag
Canet d’en Berenguer – Valencia 35 of 47 km
Vanuit Canet volgt u nog een stukje de kust naar Puerto de Sagunto.
Hier eindigde vroeger de spoorlijn, waar u eerder deze week op gefietst heeft.
Er staat nog een werkplaats voor de locomotieven en een hoogoven; tegenwoordig industrieel erfgoed.
Daarna fietst u naar Sagunto, waar de Romeinen begonnen met de bouw van een enorm kasteel en amfitheater, op een heuvel met uitzicht op de zee. U kunt het kasteel en theater bezoeken.
Vervolgens via een weg vol sinaasappelboomgaarden richting Puzol, waar u in een rechte lijn naar Valencia kunt fietsen, of zoveel mogelijk de kust kunt volgen.
In dat geval komt u ook langs ‘El Marjal dels Moros’. Dit zijn uitgestrekte rietlanden pal achter de kust, waar veel trekvogels neerstrijken.
Voordat u in Valencia komt, fietst u eerst nog door de ‘huerta’; de groentetuin van de stad. Hier staan tientallen oude boerderijtjes en droogkamers voor de gewassen, die nog steeds worden gebruikt.
Eenmaal in Valencia kunt u alvast op de fiets het Turia Park verkennen, een 9 km lang stadpark door een oude rivierbedding.
U logeert in ****hotel Acteon (lo).
Via Verde winter kijkhut
6e vakantiedag
Valencia – Albufera – Valencia 40/55 km
Vandaag fietst u naar Albufera, een natuurgebied ten zuiden van de stad Valencia.
Via een fietspad door de duinen komt u bij het Albufera meer, direct achter de kust.
Dit ondiepe meer is een belangrijke stapsteen voor trekvogels op weg van en naar Afrika. Bij de kijkhut van het bezoekerscentrum kunt u bijna altijd bijzondere vogels spotten. (Neem vooral uw verrekijker mee!)
Rondom het meer liggen uitgestrekte rijstvelden, die in het voorjaar onder water worden gezet. En vanwege de rijst is dit gebied dé plek om een traditionele paella te eten in een van de dorpjes rondom het meer. Of ‘all i pebre’, een traditioneel gerecht van paling, rode paprika en aardappels.
U logeert in ****hotel Acteon (lo).
Via Verde winter haven carroja
7e vakantiedag
Valencia en of omgeving
Op de laatste dag kunt u op eigen gelegenheid gaan rondwandelen of fietsen door Valencia of de omgeving.
Of lekker een dagje naar het strand. Bij uw hotel zijn fietsen te huur voor korte tochtjes. U kunt ook aansluiten bij de dagelijkse stadstours per fiets. (25 euro p.p.)
Een andere populaire fietstocht gaat naar het meer en de rijstvelden van de 'Albufera' ten zuiden van Valencia.
Een andere optie voor de laatste dag is het volgen van de rivier de Turia, vanaf de rand van Valencia stroomopwaarts, over het fietspad naar het binnenland.
U overnacht in hotel Acteon (****) in Valencia, op loopafstand van het Turia park.
Valencia met flamingo's
8e vakantiedag
Transfer en terugvlucht
Op de laatste dag is er een transfer naar de luchthaven.
Of verlengt u uw reis met nog enkele (strand) dagen?
Fietsroute
De dagafstanden voor deze reis kunnen iets verschillen, al naar gelang van de beschikbare accommodaties en de gekozen variant voor de route. Op de laatste fietdsdag kunt u kiezen voor een korte of langere route.
Bij bijzondere weersomstandigheden kan de volgorde van het programma worden gewijzigd of een route worden ingekort.

FietsVliegvakantie► Spanje ► Via Verde ►200/ 272 fietskms
Fietskaart met overzicht fietsroutes fietsvliegvakantie Via Verde
Informatie huurfietsen
De hybride fiets heeft 21 versnellingen.
De e-bike heeft 6 versnellingen.
Op aanvraag is er ook een handbike te huur.
Op aanvraag fiets aanhanger voor 1 tot 2 kinderen met een maximum gewicht van 40 kilo. Leeftijd voor de kinderen:18 maanden tot 5 jaar.
Op aanvraag kinderzitjes achter op de fiets voor kinderen vanaf 9 maanden. Voorwaarde is dat ze zelf hun hoofd recht kunnen houden.
Groepsreis
Begeleiding
Bij voldoende deelname wordt deze reis van 23 t/m 30 maart uitgevoerd als een groepsreis o.l.v. Ada de Munck. Prijs groepsreis € 975,-
Klik hier om de groepsreis te reserveren.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietsvakantie Via Verde naar Valencia (Groepsreis)
Valencia, Spanje
Houtenbos , Waarland
03-09-2018
' De via verde is een prachtige route en valentia een mooi stad waar genoeg te zien is. Wij hebben er van genoten '
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ vliegticket Amsterdam/Eindhoven* - Valencia v.v.
♦ incl. 10kg handbandbagage
♦ luchthavenbelastingen
♦ 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
♦ overnachtingen op basis van logies en ontbijt in hotels of B&B's
♦ lunchpakket op dag 2
♦ bagagevervoer tijdens 5 dagen
♦ gebruik toerfiets met fietstassen, helm en reparatiemateriaal
gedurende 5 dagen
♦ transfer van Valencia naar het beginpunt van de fietsroute
♦ Nederlandse routebeschrijving en/of GPStracks
♦ gebruik toerfiets met fietstassen, helm en reparatiemateriaal gedurende 5 dagen
♦ ondersteuning in het Nederlands
♦ reisbescheiden per e-mail

(*) Op aanvraag ook vanaf andere luchthavens.

Smakelijk verzorgd
logies/ontbijt
lunchpakket op dag 2

♦ 1 persoonskamer € 145,-
♦ transferkosten luchthaven 35.00 per transfer
♦ huurfiets type e-bike € 110,- per fiets
♦ ruimbagage
♦ uitgaven van persoonlijke aard
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Ter plaatse te betalen
♦ verzekering huurfiets € 15,-
♦ borg GPS € 50,- deze krijgt u na inleveren retour

Onderbezettingskosten
Minimum deelname voor dit arrangement is 4 personen.
Bij minder dan 4 personen per datum geldt er een onderbezettingstoeslag van € 100,- p.p.

Extra te reserveren
♦ 2 persoonskamer in hotel ****hotel Els Arenals in Canet d'en Berenguer € 75 per kamer per nacht incl. ontbijt
♦ 1 persoonskamer op aanvraag
♦ fietshuur Valencia op aanvraag

Wat u moet weten m.b.t. uw vlucht(ticket):

Voor het meenemen van ruimbagage wordt een toeslag berekend door de luchtvaartmaatschappijen:
Koffer van 15 kg (retour) € 18 tot 56
Koffer van 20 kg (retour) € 36 tot 64

Prijs van het vliegticket is o.b.v. prijspeil september 2019 .De luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele prijzen óók van ruimbagage, dit betekent wanneer het vliegtuig bijna vol is en/of u korter voor de vertrekdatum reserveert de prijs van het ticket duurder kan zijn. Het prijsverschil zal u bij reservering worden doorgegeven en als toeslag worden berekend.

Op aanvraag ook vanaf andere luchthavens mogelijk.

Reserveringskosten

Per reservering geldt een toeslag van € 20,00 voor de reserveringskosten + € 2,50 Calamiteitenfonds.
Reisbescheiden per post € 7,50 p/st.
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X