8 dagen Zilverkust, Portugal incl. Pelgrimsroute

Overzicht

Nederlandse begeleiding ter plaatse ***Hotel Pensao Concha incl. vlucht op Lissabon beperkt aantal vertrekdata

8 dagen Wandelen in Portugal incl. pelgrimsroute

De Costa da Prata oftewel Zilverkust biedt alles wat een wandelvakantie zou mogen hebben. Zon, zee cultuur en de bezienswaardigheden. Op deze zonnige vakantie wandelt u langs goudgele stranden, door gezellige vissersdorpjes, schitterende baaien en lagunes, middeleeuwse vestingstadjes en het mooie achterland met wijngaarden en sinaasappel boomgaarden. Tijdens de wandelingen bezoekt u ook het oude vissersdorp Nazaré en het vestingsstadje Óbidos. U wandelt een stuk van de bedevaartroute naar het bekende bedevaartsoord Fatima.

Ter plaatse Nederlandse wandelbegeleiding

zilverkust wandelen jeane

Minimum deelname: 6 personen

Programma van dag tot dag

dinsdag
Aankomst op het vliegveld in Lissabon, aansluitend transfer naar uw hotel in São Martinho do Porto.
woensdag
Praia da Gralha trail 8 km
Vanaf hotel Concha lopen we via het gebouw van de turismo, door het oude centrum van São Martinho do Porto richting de oceaan. U volgt de oude visserspaden en daalt af vanaf 80 meter hoogte naar het strand van Gralha waar u van een meegebrachte lunch kunt genieten met uitzicht op de Atlantische oceaan.Aan de andere kant van het strand gaat u weer via visserspaden omhoog en komen we bij het uitzichtpunt van São Martinho do Porto. Vanaf hier is er een schitterend uitzicht op de baai. Op de terugweg naar São Martinho gaan naar de vuurtoren en langs een steil trap komen we uit bij de haven. Daar loopt een tunnel door de rotsen en staat u bijna met uw voeten in de ruige oceaan.
zilverkust wandelen strand
donderdag
Óbidos route 5 km + stads wandeling
Vandaag gaat u met een transfer São Martinho do Porto naar het historische vestingstadje Óbidos. Hier begint de stadswandeling onderleiding van een Nederlandstalige gids. Die zal u alles over de geschiedenis van Óbidos vertellen. Daarna is er ca. anderhalf uur vrije besteding. Na de middag lopen we door diverse boomgaarden een korte route in de omgeving van Óbidos. We eindigen bij het station van Óbidos, van waar we met de trein terug gaan naar São Martinho do Porto.
zilverkust obidos
vrijdag
Nazaré route 15 km
Vanaf hotel Concha, gaan we nu richting Salgado/Nazaré. Via diverse smalle paden daalt u langzaam af tot aan Salgado. Na Salgado wandeld u door een duin gebied naar één van de oudste visigotische kerken van Europa. De kerk is een monument maar in erg slechte staat. Op de heuvelkam boven Nazaré heeft u een prachtig uitzicht overhet strand van Nazaré. U daalt af en na een korte wandeling door het centrum komt u op de boulevard waar de vissersvrouwen hun zongedroogde vis aan de man brengen. Met een kabeltram komt u in Sitio terecht met schitterende panorama over de Oceaan. U kunt er ook de oude kerk bezichtigen. Aan het eind van Sitio is er ook de mogelijkheid om de vuurtoren te bezoeken. Hier wordt u uit- gelegd waarom hier
de hoogste surfgolven ter wereld worden gemeten. Met een transfer wordt u terug gebracht naat São Martinho.
zilverkust nazare 3
zaterdag
Vrije dag
Op deze dag kunt u genieten van het strand en de boulevard van São Martinho. U kunt ook een wandeling langs de baai maken over houten vlonder paden. In Salir do Porto ligt aan de ingang van de baai een ruïne van een kasteel. Ook is de mogelijkheid om een (elektrische) fiets te huren en onder begeleiding van een nederlandstalige gids een fietstocht te maken.


zilverkust dita met fiets
zondag
Pelgrims route 10 km
Met een transfer gaan we naar Demo Velha en na een korte wandeling komen we aan in Pia do Ourso.
Het is een Romeins dorpje met een natuur belevingspark. Van daaruit gaan we via oude pelgrimsroutes naar het bedevaartsoord Fátima. Waar volgens de overleveringen Maria drie maal verschenen in aan herderskinderen Onderweg bezoeken we de grutas da Moeda, de grotten van Fátima. Het plein voor de basiliek is enorm en ook als u niet religieus bent is het een indrukwekkende bezichtiging. Met een transfer
wordt u weer naar São Martinho do Porto gebracht.
zilverkust fatima
Maandag
Lagune trail 15 km
U wordt afgezet bij de lagune van Óbidos. Vanaf hier lopen we om de lagune heen naar de andere kant. De lagune is een natuurgebied dat gevoed wordt door twee kleine riviertjes en de oceaan. Het gebied herbergt veel vogels waaronder flamingo's, die we natuurlijk hopen te spotten. Onderweg gaan we bij Musaranhos lunchen. Na de lunch is het nog een paar kilometer naar de plek waar we weer opgehaald worden om met de boot naar de overzijde terug te gaan.Met de transfer wordt u weer naar het hotel gebracht.
zilverkust wandelen lagune
dinsdag
Transfer naar het vliegveld van Lissabon. Of verlengt u uw vakantie 1 of meerdere dagen in Lissabon?

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

***Hotel Concha

***Hotel Concha ligt op slechts 50 meter van het strand. Het is ongeveer een uur rijden vanaf Liss

Bekijk hotel
Hotel

Fotoalbum

Beoordelingen

8 dagen Zilverkust, Portugal incl. Pelgrimsroute
Zilverkust (Costa da Prata) , Portugal
Vanaf 659 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

Inclusief

retourvlucht Amsterdam – Lissabon v.v
luchthavenbelastingen
transfer Lissabon Sao Martino do Porto
2 pers. kamer met douche en toilet
logies en ontbijt
de genoemde transfers
alle dagen Nederlands begeleiding
bootoversteek lagune Óbidos

treinkaartje
kaartje kabeltram
lunchpakket (verkrijgbaar bij hotel Concha)
entrees

de reserveringskosten bedragen 20,00 per boeking en de kosten voor het Calamiteitenfonds 2,50 per boeking

Meest bekeken vakanties

tulpenveld met molen

6 dagen Luxe Jubileum Paascruise van Köln naar Amsterdam

Vertrekdata: 02 april
vanaf € 399 p.p. Bekijk meer info
 h en m bij meer met fietsNieuw

10 dagen Jubileumreis Fietsbus Karinthië

Vertrekdata: 14 mei, 03 september
vanaf € 699 p.p. Bekijk meer info
Wolga op achtergrondNieuw

9 dagen All Inclusive Donau (Passau - Budapest) (busreis)

Vertrekdata: 13 juli, 27 juli
vanaf € 850 p.p. Bekijk meer info