17 dagen Unieke Cruise Hurtigruten Noorse Fjorden richting de Noordkaap

Overzicht

unieke cruise! vaar mee met de postboot inclusief poolcirkel vele mooie excursies

Unieke cruise langs de Noorse Fjorden richting de Noordkaap

De Hurtigruten cruise richting de Noordkaap is nog steeds een lijndienst die vooral passagiers, maar ook vracht vervoert. Het dagelijkse laden en lossen, tijdens de cruise Noordkaap, maakt u direct deelgenoot van het leven van de Noren en geeft de zeereis iets bijzonder authentieks. Op zee wordt de route steeds weer omlijst door adembenemend natuurschoon. Door de schilderachtige Raftsund stuurt het schip langs de Lofotenwand. De smalle Trollfjord zal u, als één van de hoogtepunten van deze reis, zeker betoveren. Spectaculaire uitzichten bieden ook de bergketen ‘de Zeven Zusters’, de ‘Torghatten’ – met het gat in de rots en natuurlijk het 307 m hoge Noordkaap plateau. De cruise langs de Noorse fjorden kunt u niet vergelijken met een “cruise Noorwegen”; de sfeer aan boord is ongedwongen en informeel, de hutten zijn eenvoudiger (met name op de oudere schepen) en het aantal bemanningsleden is niet zo groot.

Unieke Cruise Hurtigruten Noorse Fjorden

Programma van dag tot dag

Woensdag 22 mei
Onderbroken door diverse pauzes rijden we comfortabel met de bus naar Kiel. Om 14.00 uur vertrekt de veerboot van Kiel naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. U overnacht aan boord van de veerboot.
Donderdag 23 mei
Aankomst in Oslo. Na het ontbijt gaat u van boord. Per transfer wordt u van de haven naar het station in Oslo gebracht. Heeft u geen tijd meer over om Oslo te verkennen? Geen zorgen, op uw terugreis heeft u hiervoor nog alle gelegenheid.
Vanuit Oslo reist u per trein naar Bergen. Vanaf het station is er een transfer naar uw hotel (Thon Hotel Rosenkrantz) in Bergen voor uw overnachting.
Vrijdag 24 mei
Inscheping in Bergen
Transfer van het hotel naar het schip, de MS Trollfjord. Vanaf 18.00 uur ligt het Hurtigruten schip klaar voor inscheping. Voor die tijd heeft u de gelegenheid om de charmante haven- en hanzestad Bergen te verkennen. Bezoek Bryggen met haar karakteristieke houten huizen langs de haven, of ‘Gamle Bergen’, het oude goed bewaard gebleven stadsgedeelte met haar witte huisjes met rode daken, smalle steegjes etc., het Hanseatic museum of de vismarkt op het plein waar dagelijks allerlei verse vis verkocht wordt. Als u de Fløibaan neemt naar de 319m hoge stadsberg heeft u een prachtig uitzicht op de stad en de fjord. Ook een bezoek aan ‘Troldhaugen’, het zomerhuis van de Noorse componist Edvard Grieg is de moeite waard. Om 20.00 uur begint de reis per Hurtigruten door de Hjelte¬fjord, vanwaar eens de Vikingen vertrokken voor hun reis naar de Shetlandeilanden. Diner¬buffet aan boord en ’s avonds is er een informatiebijeenkomst.
Zaterdag 25 mei
Florø – Molde
Tussen scheren en eilanden door vaart het schip verder noordwaarts naar Ålesund. De stad is een echte ‘Art Nouveau’parel, de mooiste huizen vindt u in de Apotekergate en de voet¬gangerszone Kongensgate. Het uitzicht vanaf de berg Aksla mag u zeker niet missen – 418 treden brengen u naar de top. Ontdek de drie eilanden waarop Ålesund gebouwd is, de schilderachtige zee-engte, de glinsterende zee en de bergtoppen van de Sunnmørs¬alpen. Tevens vaart het Hurtig¬ruten schip door de Storfjord in de spectaculaire en 15 km lange Geirangerfjord. Na de ijstijd lieten de gletsjermassa’s deze diep doorgroefde kustinhammen achter. De tot wel 800 m steile rotswanden, grandioze watervallen en eenzame bergboerderijen gelden als het meest bekende reisdoel en meest geliefde fotomotief van West-Noorwegen.
Zondag 26 mei
Kristiansund – Rørvik
De oude koningsstad Trondheim is de moeite waard. Vanaf de oude stadsbrug ‘Gamle Bybrua’ heeft u een mooi uitzicht op de stad. De houten brug werd in 1861 in neogotische stijl gebouwd en was vroeger de enige toegang tot de binnenstad. In de Nidarosdom, Noorwegens grootste gotische kerk worden sinds 1988 de Noorse kroonjuwelen in een zijkapel getoond. Tot nu toe werden 7 koningen en 3 koninginnen in de kerk gekroond. Bezienswaardig zijn ook de oude, op palen gebouwde houten pakhuizen aan het water en het geheel in rococo stijl gebouwde Stiftsgården, waar de koninklijke familie verblijft bij bezoek aan Trondheim. Door een fotoboek- landschap bestaande uit duizenden eilanden en schilderachtige scheren vervolgt u de reis in noordwestelijke richting. Na de qua navigatie, veeleisende Stokksund passage legt het schip ’s avonds in Rørvik aan.
Maandag 27 mei
Brønnøysund – Svolvær
Vroeg in de morgen passeren we tussen Nesna en Ørnes , de poolcirkel, een denkbeeldige magische lijn op 66º33’51”, aangegeven met het model van de wereldbol op een klein eiland. Passagiers die voor het eerst de poolcirkel oversteken krijgen van de zeegod Neptunes hun pooldoop. U kunt hier eventueel vanaf Grønøy een boot¬excursie maken naar de Svartisengletsjer (exclusief). Als u liever aan boord blijft, reist u langs het indrukwekkende gebergte Børvasstinden naar Bodø. Wanneer de Lofotenwand, een indrukwekkende, tot wel 1000m hoge, rotswand van de eilandengroep Lofoten zich aan de horizon aftekent, liggen de Landegode¬fjord, Helligvær en Vestfjord achter u. In de Vestfjord worden vanaf januari tot april grote voorraden kabeljauw uit zee opgevist. De kabeljauw wordt nog steeds op rekken gedroogd in de zeelucht en als stokvis geëxporteerd naar Spanje, Italië en Afrika. Tegen de avond bereikt u Stamsund en later Svolvær, de hoofdplaats van de Lofoten. Hier wacht u de romantische schoonheid van de door de Golfstroom beroerde Lofoten: pittoreske kleine vissershavens, rood geschilderde huizen – ‘rorbu’ genaamd – en stokvis op houten rekken.
Dinsdag 28 mei
Stokmarknes – Skjervøy
’s Nachts is uw Hurtigruten schip de schilderachtige Raftsund gepasseerd. Mocht u geslapen hebben, dan kunt u op de zuid¬gaande route deze passage nog eens bij dag meemaken. Na een korte stop in Harstad op de eilandengroep Vesterålen gaat het via Finnsnes verder naar Tromsø wara u in de middag aankomt. Er hangt een bijna mediterrane sfeer over de universiteitsstad, die als poort naar de arctische wateren al in het verleden uitgangspunt is geweest voor talrijke pool-expedities. In het ‘Polarmuseum’ en het interactieve centrum ‘Polaria’ krijgt u informatie over de Noorse poolexpedities. Twee kerken zijn een bezoek waard: de houten domkerk met 750 plaatsen een van de grootste van het land en de in 1965 gewijde Ishavskathedraal. De IJszeekathedraal is om haar eigenzinnige moderne architectuur en grote glasmozaïek ramen wereldberoemd.
Woensdag 29 mei
Øksfjord – Berlevåg
Vroeg in de morgen bereikt u Hammerfest, Europa’s noordelijkste stad. Koning Christian VII stichtte de stad in 1789 voor zijn handel met Rusland. Vanaf hier is het nog slechts 2100 km tot de noordpool. Jouw Hurtigruten schip vaart door de Magerøysund naar Honningsvåg. Bezoek in het kader van een optionele excursie het 307 m hoog uit de oceaan verrijzende Noordkaapplateau gelegen op 71º10’21” noorderbreedte. Als alternatief raden we u het programma met de bootexcursie naar Gjesværstappan aan, een vogelreservaat met 250.000 trek- en water¬vogels. ’s Middags, wanneer een van de grootste vogel¬rotsen van Noorwegen: de Sværholtsklubben en de rotsformatie Finnkjerka gepasseerd worden, komen de ornithologen opnieuw aan hun trekken.
Donderdag 30 mei
Båtsfjord – Kirkenes – Berlevåg
’s Morgens bevindt u zich op dezelfde lengte¬graad als St. Petersburg, Cairo en Istanbul, slechts enkele minuten per auto verwijderd van de Russische grens – in Kirkenes. Daarmee is het keerpunt van de Hurtigruten reis bereikt. In deze drielanden hoek van Noorwegen, Rusland en Finland kunt u een riviertocht met bezoek aan een Samenhut of een excursie naar de Noors/Russische grens ondernemen. In de namiddag legt het schip aan in Vardø, de meest oostelijke haven van Noorwegen. Dan gaan het verder langs het schiereiland Varanger naar Båtsfjord, voordat ’s avonds Berlevåg wordt aangedaan.
Vrijdag 31 mei
Mehamn – Tromsø
In Hammerfest herinnert de in 1854 opgerichte Meridiaanzuil aan de eerste exacte meting van de aardbol. Europa’s meest noordelijke stad had overigens de primeur met het aanleggen van elektrische verlichting van de straat en in de huizen. Stilte en aandacht voor de Noordkaap wordt u aangeboden in het kader van een facultatieve excursie in de vroege morgen. Wie zich voor de geschiedenis van de Noorse Samen interesseert, verheugt zich op het bezoek aan de Samen hut Mikkelgamme. Tegen middernacht legt het schip aan in Tromsø. In de IJszeekathedraal kunt u, wanneer de zon 24 uur aan de hemel staat, middernachtconcerten beluisteren – of een van de vele gemoedelijke kroegjes in de stad bezoeken en het hier gebrouwde, smakelijke ‘Arctic bier’ proeven.
Zaterdag 1 juni
Tromsø – Stamsund
Welkom op de eilandengroepen Vesterålen en Lofoten. Vanuit Harstad wordt een excursie gemaakt naar Trondenes en het kustplaatsje Sortland, met zijn blauw geschilderde huizen. Het uitzicht op de zee-engte Risøyrenna en de tocht door de Raftsund, waarvan de steile rotsen eruit zien alsof ze door een beeldhouwer bewerkt zijn en die op sommige plaatsen niet eens 100 m breed is, behoren tot de mooiste momenten van de reis met de Hurtigruten. Bij goed weer maakt het schip een extra tocht door de extreem smalle Trollfjord met links en rechts hoog oprijzende rotswanden. Zien ze er niet uit als versteende Trollen? In Stokmarknes, de voormalige startplaats van de Hurtigruten, bevindt zich tegenwoordig het Hurtigrutenmuseum. Terwijl het schip Svolvær, de hoofdplaats op de Lofoten, en tenslotte Stamsund aandoet, trekken de majestueuze bergen van de Lofoten¬wand voorbij. Tegen de avond verlaat u de eilandengroep en wordt koers gezet naar het vasteland.
Zondag 2 juni
Bodø – Rørvik
Het is de moeite waard om vroeg op te staan: u passeert de kleurrijke coulissen van de vruchtbare Helgelandoevers en voor de 2e keer de poolcirkel. Een afwisselend landschap met talrijke eilanden, bergen en watervallen volgt: de bergketen de ‘zeven zusters’ de waterval ‘bruidssluier’ en het uit sagen bekende rotseiland ‘Torghatten’, dat op een hoogte van 160m een 40m groot gat vertoont.
Maandag 3 juni
Ontscheping in Trondheim
Vandaag is het helaas afscheid nemen. In Trondheim verlaat u het schip. Vanaf de kade is er een transfer naar uw hotel (Scandic Nidelven) in Trondheim.
Dinsdag 4 juni
Vandaag is er een transfer vanaf uw hotel naar het station in Trondheim. Per trein reist u naar Oslo. Uw hotel (Scandic Oslo City) ligt vlakbij het station. U verblijft 2 nachten in dit hotel zodat u de mogelijkheid heeft om Oslo te verkennen.
Woensdag 5 juni
Vandaag heeft u alle tijd om op uw gemak Oslo te verkennen. Oslo is een leuke en compacte stad die ook te voet goed te verkennen is. U kunt ook kiezen voor een stadsrondrit per bus (exclusief) waarbij u langs alle hoogtepunten van de stad komt zoals het koninklijke paleis en de mooie kathedraal.
Donderdag 6 juni
Transfer van uw hotel naar de veerboot waarmee u weer terug vaart naar Kiel.
Vrijdag 7 juni
Met veerboot komt u aan Kiel waar de bus al op u staat te wachten om u weer veilig naar uw opstapplaats te brengen.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

MS Trollfjord

De MS Trollfjord werd vernoemd naar de beroemde gelijknamige fjord, die tussen de eilandengroepen L

De MS Trollfjord
Bekijk hotel

Fotoalbum

Beoordelingen

17 dagen Unieke Cruise Hurtigruten Noorse Fjorden richting de Noordkaap
Noordkaap, Noorwegen
Nieuwe vakantie
Van deze nieuwe reis hebben wij nog geen reviews ontvangen.
Vanaf 2995 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ bustransfer van en naar de ferry in Kiel
♦ overige transfers zoals genoemd in het programma
♦ overnachtingen in diverse hotels zoals genoemd in het programma
♦ overtocht per veerboot Kiel – Oslo en retour inclusief overnachting in binnenhut en ontbijt
♦ 2 persoonskamer met bad of douche en toilet in genoemde overnachtingshotels inclusief ontbijt
♦ 2 persoons binnenhut aan boord van de MS Trollfjord
♦ volpension aan boord van de MS Trollfjord
♦ Fitál reisbegeleiding

In- en uitstapplaatsen

Alblasserdam
Utrecht
De Lutte

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Extra te reserveren

(prijzen per persoon)
♦ 2 pers. buitenhut €595,-
♦ 2 pers. Arctic buitenhut €995,-
♦ 1 pers. hut op aanvraag

Reserveringskosten

Per reservering geldt een toeslag van € 20,00 voor de reserveringskosten + € 2,50 Calamiteitenfonds.
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X