6 dgn Fietsvakantie In en rondom Praag

Vanaf: € 525 p.p.

Fietsvliegvakantie in en rondom Praag

Houdt u van steden en fietsen?? Dan is deze korte vakantie zeker iets voor u. Eerst enkele dagen genieten van één van de mooiste steden van Europa met als bijnaam de Gouden Stad waarvan het historisch centrum in zijn geheel al sinds 1992 op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Het autovrije centrum leent zich uitstekend om Praag te voet te bezoeken u waant zich werkelijk in een openluchtmuseum met als belangrijkste bezienswaardigheden de Karelsbrug, het Oude stadsplein, de Praagse burcht, de St. Vituskatherdraal, het gemeentehuis en de Mala Strana met de Petrin uitkijktoren.

Het gebied rondom Praag is al lange tijd historisch met de stad verbonden. Zo hadden de koningen er hun buitens. Het resultaat is een verbazingwekkend landschap. Mooi om in een paar dagen te ontdekken.
Het landschap ten westen van Praag is relatief ruig en heeft veel dichte bossen.
U start de tour door stroomopwaarts de rivier de Berounka te volgen, een tamelijk vlakke route. Langs de rivier komt u koninklijke kastelen tegen vanaf de 15e eeuw, zoals Karlstejn en Krivoklat. Op uw tweede fietsdag gaat het voor een groot deel door het vlakke, smalle en stille beekdal van de Rakovnik, via een fraaie fietsroute.
Als u op de laatste dag dit ruige gebied verlaat, fietst u naar het middeleeuwse Louny aan de rivier Ohre. Deze stad heeft een goede verbinding met Praag.


Googlemaps wordt geladen