Fietsvakantie Via Verde naar Valencia (Zomerprogramma)

Overzicht

Verblijf in ***/**** hotels Incl. bagageservice Incl. toerfiets en gps Aankomst op maandag

Over de Via Verde Ojos Negros naar Valencia

Deze compleet verzorgde reis start en eindigt in Valencia-stad. Vanuit deze fietsvriendelijke stad brengen we u naar het bergachtige binnenland van Teruel, en fietst u in 5 dagen terug naar Valencia. De route volgt de voormalige spoorlijn van Ojos Negros richting de Middellandse Zee, over oude spoorbruggen en door tunnels, in een weids landschap van bergen, boomgaarden en kleine dorpjes.
Aan de hand van onze routebeschrijving (en/of GPS tracks) fietst u zelf van het ene naar het andere hotel of B&B. Elke dag vervoeren we uw bagage naar de volgende accommodatie. Aan het einde van de reis kunt u er voor kiezen om Valencia nog verder te verkennen.

Via Verde Valencia 7

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Heenvlucht en transfer
Na aankomst op de luchthaven in Valencia wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U verblijft in Hotel Acteon (****), op loopafstand van de ze, het Turia Park en de futuristische gebouwen van Santiago Calatrava.

Via verde ada dita valencia
2e vakantiedag
Ojos Negros - Cella 45 km
Na het ontbijt brengen we u naar het beginpunt van de fietsroute; de mijn in Ojos Negros, waar destijds ook de spoorlijn begon. U kunt even rondkijken in het dorp waar de mijnwerkers woonden. Alles staat er nog: de kerk, het casino en de laatste trein, geladen met ijzererts. Ook de voormalige mijn kan (op eigen risico) bezocht worden. Daarna stapt u op de fiets. Onderweg passeert u het schitterende kasteel van Peracense, gebouwd op een rots van rode zandsteen. Het is een groot deel van het jaar te bezoeken.
U krijgt een picknick mee want onderweg is er weinig te koop.
Het eerste deel van de route gaat nog over de gewone weg, min of meer parallel aan het voormalige spoor. Na een afdaling met schitterende vergezichten komt u op een hoogvlakte bij Santa Eulalia. Daar voegt u in op het historische spoortracé. Vanaf daar is het pad zoveel mogelijk uitgevlakt, met nauwelijks stijgingen of dalingen.
Uw eerste overnachting is in Casa Agüelo (*), een mooi gerestaureerde hoeve met een beschutte binnenplaats, midden in het dorp. Voor het avondeten kunt u terecht in het dorp (voor eigen rekening). Of u kunt barbecuen op de binnenplaats van de B&B.
Via verde dag 2 Cella estation
3e vakantiedag
Cella - La Puebla Valverde 45 km/ Sarrion 65 km
Vanuit Cella fietst u nog een tijd over de hoogvlakte. Aan de horizon reiken de bergen tot 1700 meter hoogte; in de winter ligt daar sneeuw. In de buurt van Teruel loopt het pad geleidelijk bergop. Dit is de enige serieuze ‘beklimming’ in de route. Over een afstand van zo’n 15 kilometer krijgt u te maken met vals plat.
De aarde in deze streek is zanderig en fel oranje van kleur. Op deze grond groeit de ‘Karraska’, een bepaald soort eik waar truffels goed op gedijen.
Bij Puerto de Escandon bereikt u het hoogste punt op de route, zo’n 1200 meter boven zeeniveau. Hier komt u opnieuw op een hoogvlakte.
U overnacht in ***Hotel La Fonda de la Estación, in de buurt van La Pobla de Valverde of bij B&B La Casa de la Estación bij Sarrion. De tweede accommodatie ligt zo’n 20 kilometer verderop, waardoor de etappe op de volgende dag automatisch korter wordt.
Beide accommodaties liggen direct aan de Via Verde en beiden hebben hun eigen charme. Het hotel heeft een prima restaurant.
Ook de gastheer van de B&B kookt graag voor zijn gasten. Zijn specialiteit is een gerecht met eieren en truffels, die groeien rondom het huis.
(Het avondeten is voor eigen rekening). De B&B ligt bovendien op een kilometer afstand van het spectaculaire viaduct van Albentosa. Een mooie plek om aan het eind van de dag alvast even rond te wandelen en te genieten van het uitzicht.
Geeft u bij de boeking s.v.p. uw voorkeur op.
Via verde dag 3 Albentossa
4e vakantiedag
La Puebla Valverde - Navajas 50/70 km
Vandaag passeert u de hoogste brug uit de hele route. Op 50m hoogte steekt u de kloof van het riviertje Albentosa over. Ook liggen er vandaag een groot aantal tunnels op de route, de langste is bijna een halve kilometer lang. Bij Barracas (1000m boven zeeniveau) begint u aan een afdaling met schitterende vergezichten. U rolt bijna vanzelf de berg af, langs mooie dorpjes als Caudiel en Jerica. U overnacht in B&B Villa Pilar in Navajas, een dorpje waar rijke mensen uit Valencia een buitenhuis lieten bouwen. U logeert hier in een sfeervolle villa uit 1910, met grotendeels originele indeling en interieur. De badkamers liggen buiten de slaapkamers en worden gedeeld met andere kamers.

Voor het avondeten kunt u terecht in het dorpje Navajas, of gebruik maken van de barbecue in de schaduwrijke tuin. (€3,- p.p. voor het hout en schoonmaak)
In een kloof net buiten het dorp stroomt het riviertje Palancia en stort een een 30m hoge waterval naar beneden. Een mooie plek voor een wandeling in de namiddag.

Alternatieve accommodatie is ***Hotel Rosaleda in Jerica. Dit hotel heeft een eigen restaurant.
Het avondeten is voor eigen rekening.

Via verde op brug Albentosa
5e vakantiedag
Navajas - Puerto de Sagunto 50 km
Vandaag komt de Middellandse Zee in zicht. Het autovrije fietspad gaat langzaam over in normale weggetjes met overige verkeer.
Daar waar vroeger het spoor liep, ligt nu een snelweg.
Daarom fietst u vanaf dat punt op een ‘zijspoor’ door mooie dorpjes als Torres Torres en Estivella.
Daarna fietst u naar Sagunto, waar de Romeinen begonnen met de bouw van een enorm kasteel en amfitheater, op een heuvel met uitzicht op de zee. U kunt het kasteel en theater bezoeken.
Daarna is het nog een paar kilometer fietsen naar de kust. Hier ligt Canet d’en Berenguer, een rustige badplaats met een mooi zandstrand.
U overnacht in een van de hotels dichtbij het strand en de boulevard, zoals hotel Els Arenals (****) of AGH Canet (****).
Daar vindt u ook restaurantjes voor het avondeten (voor eigen rekening).
U kunt (tegen meerprijs) uw verblijf in Canet met één of meerdere nachten verlengen, voordat u verder fietst naar het eindpunt Valencia.
Via verde station toras
6e vakantiedag
Puerto de Sagunto - Valencia 45 km
Bij het vertrek uit Sagunto passeert u de oude haven.
Hier eindigde vroeger de spoorlijn, waar u eerder deze week op gefietst heeft.
Er staat nog een werkplaats voor de locomotieven en een hoogoven; tegenwoordig industrieel erfgoed.
Vervolgens via een weg vol sinaasappelboomgaarden richting Puzol, waar u in een rechte lijn naar Valencia kunt fietsen, of zoveel mogelijk de kust kunt volgen. Deze route is iets langer.
In dat geval komt u ook langs ‘El Marjal dels Moros’. Dit zijn uitgestrekte rietlanden pal achter de kust, waar veel trekvogels neerstrijken.
In beide gevallen fietst u ook door de ‘Horta Nord’, de groentetuin van Valencia.
Dit is een landbouwgebied vol typische boerderijtjes (‘barracas’) en veel versnipperde akkertjes.
In Alboraya kunt u stoppen voor een typisch drankje uit de streek: Horchata. Het belangrijkste ingrediënt (de Xufa-noot) wordt ter plekke verbouwd.
Eenmaal in Valencia kunt u de stad per fiets verkennen.
Bijvoorbeeld een tocht door de oude rivierbedding van de rivier de Túria, richting de historische binnenstad of de futuristische stad van de Kunst & Wetenschappen met gebouwen van Santiago Calatrava. Valencia heeft inmiddels een groot aantal fietspaden.
Aan het eind van deze dag levert u uw fietsen in bij hotel Acteon (****), waar u ook overnacht.7e vakantiedag
Valencia of de rijstvelden van Albufera
Op de laatste dag kunt u op eigen gelegenheid gaan rondwandelen of fietsen door Valencia of de omgeving.
Of lekker een dagje naar het strand. Bij uw hotel zijn fietsen te huur voor korte tochtjes. U kunt ook aansluiten bij de dagelijkse stadstours per fiets. (25 euro p.p.)
Een andere populaire fietstocht gaat naar het meer en de rijstvelden van de 'Albufera' ten zuiden van Valencia. Er is een bezoekerscentrum waar u (afhankelijk van het seizoen) bijzondere vogels van dichtbij kunt observeren.
Een andere optie voor de laatste dag is het volgen van de rivier de Turia, vanaf de rand van Valencia stroomopwaarts, over het fietspad naar het binnenland.
U overnacht in hotel Acteon (****) in Valencia, op loopafstand van het Turia park.
Via Verde winter albufera
8e vakantiedag
Transfer en terugvlucht
Op de laatste dag is er een transfer naar de luchthaven.
Of verlengt u uw reis met nog enkele (strand) dagen?
Fietsroute
De dagafstanden voor deze reis kunnen iets verschillen, al naar gelang van de beschikbare accommodaties en de gekozen variant voor de route. Op de laatste fietdsdag kunt u kiezen voor een korte of langere route.
Bij bijzondere weersomstandigheden kan de volgorde van het programma worden gewijzigd of een route worden ingekort.

FietsVliegvakantie► Spanje ► Via Verde ► 275 fietskms
Fietskaart met overzicht fietsroutes fietsvliegvakantie Via Verde
Informatie huurfietsen
De hybride fiets heeft 21 versnellingen.
De e-bike heeft 6 versnellingen.
Op aanvraag is er ook een handbike te huur.
Op aanvraag fiets aanhanger voor 1 tot 2 kinderen met een maximum gewicht van 40 kilo. Leeftijd voor de kinderen:18 maanden tot 5 jaar.
Op aanvraag kinderzitjes achter op de fiets voor kinderen vanaf 9 maanden. Voorwaarde is dat ze zelf hun hoofd recht kunnen houden.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietsvakantie Via Verde naar Valencia (Zomerprogramma)
Valencia, Spanje
J. Snoeks, Haarlem
27-05-2019
'Een prachtige fietsvakantie, rustige fietspaden, muv de leuke schapen, constant genieten van kleuren en uitzicht. Bijzondere ervaring om van landklimaat naar zeeklimaat te fietsen.
1e B&B was top, een B&B iets minder, de overige accommodaties waren prima.
De begeleiding van Richard was voortreffelijk, niets is hem teveel. Een dikke tien. '
Reina Schol en Arie Lageweg , Oud-Beijerland en Willemstad
20-05-2019
'Wij hebben genoten. De hotels en b&b’s waren prima.De service van Richard is geweldig. Hij verdient een dikke 10!
Dag verlenging in Valencia is een aanrader'
Freek Ramaekers, Maastricht
13-05-2019
'Een hele mooie fietstocht met leuke overnachtingen.Voor een niet geoefende fietser is het parcours best pittig ondanks dat de weg grotendeels daalt. Wij hebben genoten van Spanje. '
Joep van Schaverbeke, Capelle a/d IJssel
22-04-2019
'Mooie route''s en hotels prima gekozen. Ieder hotel heeft zijn eigen charmes. Deze fietsvakantie is een aanrader.
De e-bike is redelijk.'
Houtenbos , Waarland
03-09-2018
' De via verde is een prachtige route en valentia een mooi stad waar genoeg te zien is. Wij hebben er van genoten '
Dhr/Mv Meeuwissen
16-05-2018
Net terug van de "Via Verde " nabij Valencia.

Wij hebben de afgelopen week de mooiste fietstocht gemaakt tot nu toe.
Een kleine 300 km fietsen in 5 dagen, prima verzorgd door Richard van Kruchten van Spainish in Valencia.
De fietsen waren prima e-bikes. Een uitgebreide routebeschrijving met bezienswaardigheden onderweg.
De eerste dag keurig met een busje afgezet bij het beginpunt, Ojos Negros, een goede instructie door Richard, die ons de eerste kilometers begeleide.
Je rijd door een steeds wisselend landschap via een oude spoorlijn die is omgebouwd tot een redelijk fietspad.
Bergen, dalen rotsen bruggen(tjes) tunnels, langs diepten, sinaasappelboomgaarden, bossen en dorpjes. Schitterende vergezichten.
Als je aan het einde van de etappe op je overnachtingsplek aankwam, 1x B&B en 4x hotel, was jou bagage reeds ter plekke. Prima overnachtingen!
Bij pech onderweg werd het binnen de kortste keren verholpen.

Deze fietstocht is een echte aanrader, ook voor 70-plussers die thuis ook nog steeds op de fiets stappen. Want het traject gaat gemiddeld iets bergafwaarts.

Een pluim op de hoed van Richard van Kruchten voor de goede en prettige organisatie van dit geheel.
Bert en Greet Baas, Waddinxveen
04-04-2017
'Prachtige route door een zeer afwisselend landschap. Het is niet alleen dalen, zoals wij uit de beschrijving hadden begrepen, maar op dag 2 ga je de hele dag omhoog, daarentegen ga je op dag 3 25 km.naar beneden, op 4 dag ook nogal wat klimwerk om de autobaan op diverse plaatsen te passeren, maar het is wel de moeite waard.'
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ vliegticket Amsterdam/Eindhoven - Valencia v.v.
♦ overnachtingen op basis van logies en ontbijt in hotels of B&B's
♦ lunchpakket op dag 2
♦ gebruik toerfiets met fietstassen, helm en reparatiemateriaal
gedurende 5 dagen
♦ bagagevervoer tijdens 5 dagen
♦ transfer luchthaven Valencia v.v.
♦luchthavenbelastingen
♦ vervoer van Valencia naar het beginpunt van de fietsroute
♦ Nederlandse routebeschrijving en/of GPStracks
♦ ondersteuning in het Nederlands

Wat u moet weten m.b.t. uw vlucht(ticket):

Bagagetoeslag (variabele tarieven)
koffer van 15 kg (retour) € 18 - € 56
koffer van 20 kg (retour) € 26 - € 70

Prijs van het vliegticket is o.b.v. prijspeil september 2017. De luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele prijzen, dit betekent wanneer het vliegtuig bijna vol is en/of u korter voor de vertrekdatum reserveert de prijs van het ticket duurder kan zijn. Het prijsverschil zal u bij reservering worden doorgegeven en als toeslag worden berekend.

de reserveringskosten bedragen 20.00 per boeking en de kosten voor het Calamiteitenfonds 2,50 per boeking

Minimum deelname voor dit arrangement is 4 personen. Bij minder personen komt er een toeslag van € 100 per persoon bij voor de vervoerskosten.

Ter plaatse te betalen

€15 voor verzekering van de fiets
€50 borg als u wilt fietsen met GPS, deze krijgt u na afloop terug
€50 borg voor huurfiets
€150 borg voor e-bike

Extra te reserveren

Extra te reserveren verleningsnacht in Valencia vanaf € 85 voor een tweepersoonskamer kamer per nacht inclusief ontbijt. ( Bv **** hotel Acteon)
Verlengingsnacht in ****hotel Els Arenals in Canet/Sagunto (+extra dag fietshuur € 18,-): vanaf €85,- voor een tweepersoonskamer per nacht incl. ontbijt.

De hybride fiets heeft 7 versnellingen.
De e-bike heeft 6 versnellingen.
Op aanvraag is er ook een handbike te huur.
Op aanvraag fiets aanhanger voor 1 tot 2 kinderen met een maximum gewicht van 40 kilo. Leeftijd voor de kinderen:18 maanden tot 5 jaar.
Op aanvraag kinderzitjes achter op de fiets voor kinderen vanaf 9 maanden. Voorwaarde is dat ze zelf hun hoofd recht kunnen houden.
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X