8 dagen Over de Via Verde naar Valencia

Overzicht

verblijf in ***/**** hotels incl. bagageservice incl. toerfiets en gps aankomst op maandag

Over de Via Verde Ojos Negros naar Valencia

Deze compleet nieuwe verzorgde reis start en eindigt in Valencia-stad. Vanuit deze fietsvriendelijke stad brengen we u naar het bergachtige binnenland van Teruel, en fietst u in 5 dagen terug naar Valencia. De route volgt de voormalige spoorlijn van Ojos Negros richting de Middellandse Zee, over oude spoorbruggen en door tunnels, in een weids landschap van bergen, boomgaarden en kleine dorpjes.
Aan de hand van onze routebeschrijving (of optionele GPS) fietst u zelf van het ene naar het andere hotel of B&B. En komt u onderweg een fantastische ham of aardewerken schaal tegen die u als souvenir mee wil nemen? Geen probleem!
Wij vervoeren namelijk elke dag uw bagage naar de volgende accommodatie. Aan het einde van de reis kunt u er voor kiezen om Valencia nog verder te verkennen.

Via Verde Valencia 7

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Heenvlucht en transfer
Aankomst in Valencia. Transfer vanaf het vliegveld naar het eerste hotel, in de stad.

2e vakantiedag
Ojos Negros - Cella 45 km
Na het ontbijt brengen we u naar het beginpunt van de fietsroute; de mijn in Ojos Negros, waar destijds ook de spoorlijn begon. U kunt even rondkijken in het dorp waar de mijnwerkers woonden. Alles staat er nog: de kerk, het casino en de laatste trein, geladen met ijzererts. Ook de voormalige mijn kan (op eigen risico) bezocht worden. Daarna stapt u op de fiets. Onderweg passeert u het schitterende kasteel van Parecense, gebouwd op een rots van rode zandsteen. Het is een groot deel van het jaar te bezoeken.
U krijgt een picknick mee want onderweg is er weinig te koop.
Het eerste deel van de route gaat nog over de gewone weg, min of meer parallel aan het voormalige spoor. Na circa 25km voegt u in op het historische spoortracé. Vanaf daar is het pad zoveel mogelijk uitgevlakt, met nauwelijks stijgingen of dalingen.
Uw eerste overnachting is in Casa Agüelo (*), een mooi gerestaureerde hoeve met een beschutte binnenplaats, midden in het dorp. Voor het avondeten kunt u terecht in het dorp (voor eigen rekening). Of u kunt barbecuen op de binnenplaats van de B&B.

Alternatieve route op dag 1: Albarracin – Teruel.
Als alternatief kunt u de route ook beginnen in Albarracín en pas op de 2e dag invoegen op de Via Verde. Albarracín is een middeleeuwse vestingstad, gebouwd op een berg. En een van de mooiste van Spanje. Na een korte tocht door Albarracín stapt u op de fiets en gaat het via het natuurgebied ‘Pinares de Rodeno’ richting Teruel.
Het natuurgebied ligt vol met enorme rode keien, die elk moment op de weg lijken te vallen. Een spektaculair gezicht.
Eenmaal in Teruel kunt u nog een stadstour fietsen, onder andere langs de Moorse torens en een bijzonder aquaduct.
U overnacht in hotel Mudayyan of Reina Cristina. Het ontbijt is inbegrepen. De volgende ochtend rijdt u de stad uit en rijdt u eerst een paar kilometer over een verharde weg door het bos. Daarna voegt u in op de Via Verde en begint u aan de ‘beklimming’ La Puebla de Valverde. Vanaf daar gaat
het programma verder zoals beschreven bij de 4e vakantiedag.
De alternatieve route via Albarracin en Teruel vergt meer van uw beenspieren dan de Via Verde. U zult af en toe in de pedalen moeten. Maar zeker met een e-bike is dat geen probleem. U rijdt over rustige wegen met weinig overig verkeer, totdat u bij Teruel aankomt. Na Teruel begint de autovrije Via Verde.

Via Verde Valencia 11
3e vakantiedag
Cella - La Puebla Valverde 60 km
Na het ontbijt in een nabijgelegen bar wordt uw bagage alvast naar het volgende hotel gebracht. U maakt intussen een heerlijke fietstocht door het achterland van Spanje. Het is er weids en vrij vlak, met hoge bergen aan de horizon. Geniet van de rust en de ruimte. U passeert de stad Teruel op 8 kilometer afstand. Als u ‘s ochtends vroeg vertrekt, heeft u tijd om deze stad te bezoeken. Het is de omweg waard. Na Teruel volgt de enige serieuze beklimming van de Via Verde. Over een afstand van zo’n 15 kilometer gaat het pad geleidelijk omhoog. Vrij snel daarna komt u bij uw volgende hotel in la Puebla de Valverde. U logeert in hotel la Fonda de La Estación (direct aan de Via Verde) of in El Horno (midden in het dorp.) Beiden hebben hun eigen charme. Het ontbijt is inbegrepen. Ook voor
het avondeten kunt u in het restaurant van een van de hotels terecht (voor eigen rekening).

Via Verde Valencia 2
4e vakantiedag
La Puebla Valverde - Jérica 70 km
De route van vandaag gaat over talloze spoorbruggen en door een aantal lange tunnels. Bij aankomst in uw hotel in Jerica staat uw bagage al voor u klaar. U overnacht in het dorp bij B&B Casa Portalico of hotel Rosaleda Doncel. Vandaag zijn het ontbijt en de picknick inbegrepen. Voor het avondeten kunt u terecht in een van de bars of restaurants in Jerica, een eeuwenoud dorp met Moorse invloeden.

5e vakantiedag
Jerica - Puerto de Sagunto 50 km
Vandaag komt de Middellandse Zee in zicht. Het autovrije fietspad gaat langzaam over in normale weggetjes met overige verkeer. Via een aantal kleine dorpjes komt u in Sagunto. De Romeinen bouwden er en enorm kasteel en amfitheater, die het bezoeken waard zijn. Van Sagunto is het nog een paar kilometer fietsen naar de kust.
U overnacht in een van de hotels dichtbij het strand en de boulevard, zoals hotel Els Arenals of AGH Canet.
Daar vindt u ook restaurantjes voor het avondeten (voor eigen rekening).

Via Verde Valencia 7
6e vakantiedag
Puerto de Sagunto - Valencia 45 km
Bij het vertrek uit Sagunto passeert u de de oude haven. Hier eindigde vroeger de spoorlijn en werd het ijzererts overgeladen op zeeschepen of direct verwerkt in de hoogoven. Daarna rijdt u door de sinaasappelboomgaarden richting Valencia.
Onderweg komt u veel versnipperde akkertjes en met 'barracas' tegen; typische boerenhuizen. In Alboraya kunt u stoppen voor een typisch drankje uit de streek: Horchata. Het belangrijkste ingrediënt wordt ter plekke verbouwd.
Eenmaal in Valencia kunt u de stad per fiets verkennen.
Bijvoorbeeld een tocht door de oude rivierbedding van de rivier de Túria, richting de historische binnenstad of de futuristische stad van de Kunst & Wetenschappen met gebouwen van Santiago Calatrava. Valencia heeft inmiddels een groot aantal fietspaden. Aan het eind van deze dag levert u uw fietsen in bij ons steunpunt in Valencia.

7e vakantiedag
Op de laatste dag kunt u op eigen gelegenheid gaan rondwandelen of fietsen door Valencia of de omgeving.
Of lekker een dagje naar het strand. Bij uw hotel of elders in de stad zijn overal fietsen te huur voor korte tochtjes. U kun took aansluiten bij de dagelijkse stadstours per fiets. (25 euro p.p.)
Een andere populaire fietstocht gaat naar de rijstvelden van de 'Albufera' ten zuiden van Valencia. Er is een bezoekerscentrum waar u (afhankelijk van het seizoen) bijzondere vogels van dichtbij kunt observeren.
Een andere optie voor de laatste dag is het volgen van de rivier de Turia, vanaf de rand van Valencia stroomopwaarts, over het fietspad naar het binnenland.
U overnacht in een hotel in Valencia-stad, inclusief ontbijt.
Valencia met flamingo's
8e vakantiedag
Transfer en terugvlucht
Op de laatste dag is er een transfer naar de luchthaven.
Of verlengt u uw reis met nog enkele (strand) dagen?
Fietsroute
FietsVliegvakantie► Spanje ► Via Verde ► 270 fietskms
Fietskaart met overzicht fietsroutes fietsvliegvakantie Via Verde
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

8 dagen Over de Via Verde naar Valencia
Spanje, Spanje
Dhr/Mv Meeuwissen
16-05-2018
Net terug van de "Via Verde " nabij Valencia.

Wij hebben de afgelopen week de mooiste fietstocht gemaakt tot nu toe.
Een kleine 300 km fietsen in 5 dagen, prima verzorgd door Richard van Ruchte van Spainish in Valencia.
De fietsen waren prima e-bikes. Een uitgebreide routebeschrijving met bezienswaardigheden onderweg.
De eerste dag keurig met een busje afgezet bij het beginpunt, Ojos Negros, een goede instructie door Richard, die ons de eerste kilometers begeleide.
Je rijd door een steeds wisselend landschap via een oude spoorlijn die is omgebouwd tot een redelijk fietspad.
Bergen, dalen rotsen bruggen(tjes) tunnels, langs diepten, sinaasappelboomgaarden, bossen en dorpjes. Schitterende vergezichten.
Als je aan het einde van de etappe op je overnachtingsplek aankwam, 1x B&B en 4x hotel, was jou bagage reeds ter plekke. Prima overnachtingen!
Bij pech onderweg werd het binnen de kortste keren verholpen.

Deze fietstocht is een echte aanrader, ook voor 70-plussers die thuis ook nog steeds op de fiets stappen. Want het traject gaat gemiddeld iets bergafwaarts.

Een pluim op de hoed van Richard van Ruchte voor de goede en prettige organisatie van dit geheel.
Ph.A. Aertssen, Bergen op Zoom
11-04-2018
'Het traject van de via verde was heel mooi. Alleen het laatste deel naar en langs de kust viel wat tegen.
De begeleiding en ondersteuning ter plaatse was uitstekend. De kwaliteit van de fietsen was ook goed, persoonlijk had ik liever een herenfiets gehad met een grotere afstand tussen zadel en stuur. '
Bert en Greet Baas, Waddinxveen
04-04-2017
'Prachtige route door een zeer afwisselend landschap. Het is niet alleen dalen, zoals wij uit de beschrijving hadden begrepen, maar op dag 2 ga je de hele dag omhoog, daarentegen ga je op dag 3 25 km.naar beneden, op 4 dag ook nogal wat klimwerk om de autobaan op diverse plaatsen te passeren, maar het is wel de moeite waard.'
Vanaf 855 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ vliegticket Amsterdam/Eindhoven - Valencia v.v.
♦ overnachtingen op basis van logies en ontbijt in hotels of B&B's
♦ lunchpakket op dag 2 en 4
♦ gebruik toerfiets met fietstassen, helm en reparatiemateriaal
gedurende 5 dagen
♦ bagagevervoer tijdens 5 dagen
♦ transfer luchthaven Valencia v.v.
♦luchthavenbelastingen
♦ vervoer van Valencia naar het beginpunt van de fietsroute
♦ routebeschrijving of GPStracks
♦ ondersteuning in het Nederlands

ERRATUM: i.v.m. een drukfout zijn er in onze brochure per abuis verkeerde prijzen opgenomen. De bovengenoemde prijzen zijn de actuele tarieven. Ook wat inclusief is, is aangepast.

Wat u moet weten m.b.t. uw vlucht(ticket):

Bagagetoeslag (variabele tarieven)
koffer van 15 kg (retour) € 18 - € 56
koffer van 20 kg (retour) € 26 - € 70

Prijs van het vliegticket is o.b.v. prijspeil september 2017. De luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele prijzen, dit betekent wanneer het vliegtuig bijna vol is en/of u korter voor de vertrekdatum reserveert de prijs van het ticket duurder kan zijn. Het prijsverschil zal u bij reservering worden doorgegeven en als toeslag worden berekend.

de reserveringskosten bedragen 20.00 per boeking en de kosten voor het Calamiteitenfonds 2,50 per boeking

Minimum deelname voor dit arrangement is 4 personen. Bij minder personen komt er een toeslag van €75 per persoon bij voor de vervoerskosten.

Ter plaatse te betalen

€15 voor verzekering van de fiets
€50 borg als u wilt fietsen met GPS, deze krijgt u na afloop terug

Extra te reserveren

Extra te reserveren overnachting in Valacenia €75 per kamer per nacht inclusief ontbijt.

De hybride fiets heeft 7 versnellingen.
De e-bike heeft 6 versnellingen.
Op aanvraag is er ook een handbike te huur.
Op aanvraag fiets aanhanger voor 1 tot 2 kinderen met een maximum gewicht van 40 kilo. Leeftijd voor de kinderen:18 maanden tot 5 jaar.
Op aanvraag kinderzitjes achter op de fiets voor kinderen vanaf 9 maanden. Voorwaarde is dat ze zelf hun hoofd recht kunnen houden.
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X